• Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Też mi się wydaje że tam zaczynają mocniej pilnować. Dlatego 3 raz futro misia oddane na 1947. Odbiją więcej może wrócę.
    Jak nie mam w głowie uwiązania do pozycji to jakoś mi się łatwo gra.
    Benitorek - zlał mnie wczoraj cwaniak kierownik ale ja się nie poddam. Odbiorę co swoje.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~rysio [213.134.180.*]
    Zemsta złym doradcą .
    Źle się wyraziłem... To nie zemsta i nie na szybko bo pośpiesz to zły doradca. Chodziło mi o to że się nie poddam i będę walczył. Postaram się błędy wyeliminować grać ostrożnej, nie upierać się i nie bronić przegranej strony. Nawet się z kierownikiem zakoleguję i będę naśladował jego ruchy byle coś uciułać. Myślę że dam jakoś radę.
    Życzę powodzenia . Sam mam podobnie .Sporo zarobiłem w ostatnim roku , ale teraz kicha
    i tylko na małych akcjach lepiej mi idzie .
    Rysio pomyślałeś że ja mówię o ograniu kierownika ? No co Ty takich jak ja to on hurtem zjada na śniadanie. U niego to trzeba czekać co łaskawie zrzuci ze stołu reszcie szczególnie w momentach gdzie nie ma konkurencji i idzie jak po swoje.
    KIEROWNIKA LEPIEJ POLUBIĆ .Uśpić jego czujność i w ŁEB ...
    Dokładnie tak mam ten rok jest kicha...
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: e_gregor_z [37.30.109.*]
    A LOP znów zaczyna rosnąć...
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: argentarius [31.0.62.*]
    Wcale bym się nie zdziwił gdyby wczorajszy wyskok do góry okazał się pułapką na byki. mój system nie kazał zająć mi pozycji długiej. Moja sztuczna inteligencja każe mi być ostrożna z tymi long, mówi mi może tak, może nie, a na pewno L jeszcze nie teraz
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: benitor [178.235.187.*]
    Moja sztuczna inteligencja kłóci się z biologiczną.
    Mówi S1944 SL1963;
    a gdybym grał z ręki, to L1945 S1935 (lub obrót).
    Posłucham sztucznej :)
    Przedwczoraj dobrze mi doradziła, chociaż ją wyklinałem wieczorem.
    A ja powoli zaczynam mieć myśli że pora weekend ogłosić :-)
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: masturbant [83.20.160.*]
    Ja tez juz weekend prawie. Pakuje sie i zmykam z rodzina na tydzien pokapac sie..
    Raczej grac nie bede,wiec pelen luz.

Zycze kazdemu milego weekendu.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~Gracz [37.225.69.*]
    Tym razem zrobiłeś błąd słuchając sztucznej.
    kto wie czy zrobił błąd bo odbijamy słabo. A u nas rozgrywają już też wolny poniedziałek więc zarobione Lki maja pokusę zysk zrealizować.
    Jeśli kierownik się nie obrócił i dalej jest na L to powinien to podciągnąć.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~Gracz [37.225.69.*]
    We wtorek bezkosztowo załatwi to luka na otwarciu.
    Ja nie potrzebuję sztucznej pomocy . Staram sie poznać konkretny wykres , jego ''życie'' , zależności miedzy falami ,
    itp. Staram się ograniczać ilość badanych oscylatorów do 3 (maksimum).
    Oczywiście analizuję tylko spółki z dużym obrotem i ich kontrakty.
    Wieżcie mi trzymając się dyscypliny i obserwując tylko odpowiednie średnie ruchome ,można w 80% mieć zyskowne pozycje

• Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: jacek303 [83.20.222.*]
    Jaki dziwny jest Bananowiec widać po ogromnym popycie na każdej sesji na akcje Dino. Porównajcie zyski obu spółek. Orlen miał w ubiegłym roku ok. 30 zł na akcję zysku a Dino ok.12 zł. Dino nie ma dużych szans na większy zysk z powodu konkurencji w tej branży i mniejszych wydatków Polaków. Orlen też może w tym roku zarobić mniej ale na pewno więcej na akcję jak Dino. Uczciwa wycena to Dino 200 zł a Orlen 300 zł.
    Giełda to wbrew pozorom nie wycenia prawidłowo spółek .
    A raczej jest miejscem gdzie pomaga się grubym rybom zjadać ławice płotek.

• Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ravcio [188.146.122.*]
    Benitor na 1963 jest coś wynikające z AT bo wspomniałeś ten poziom w piątek i w sumie dziś jakoś się koło niego kręcą.
    Przypadkowy poziom czy coś z AT tam wypada ?
    Ravcio,
    nic tam nie ma z AT (na oko). To mój Dyrygent wymyśla.

W poniedziałek zamknąłem piątkową krótką ze stratą. Robię przerwę na długi weekend a potem przedłużam ją do 15.05. Jadę w Bieszczady. Z doświadczenia wiem, że tam miewałem problemy z zasięgiem (w górach). Wolę się nie stresować.

Życzę powodzenia.
    Dnia 2023-05-03 o godz. 11:45 benitor napisał(a):
    >...................
    > W poniedziałek zamknąłem piątkową krótką ze stratą. ........................

Oczywiście nie w poniedziałek tylko we wtorek.

• Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: argentarius [212.180.191.*]
    Czy wszyscy są już na S? Nie wiem czy wszyscy, ale widzę, czytam, że bardzo dużo osób prawdopodobnie jest na S. Otóż do końca serii będziemy dalej iść do góry, nie będzie żadnej większej korekty do dołu. Spodziewam się wybicia do góry w przyszłym tygodniu, ale jeśli chodzi o dokładny timing to nie jestem tego taki pewien. Natomiast gołym okiem widzę siłę rynku. Martwi mnie tylko jedno...Czy mój system zdąży załapać się na L do góry, w każdym razie wyszedłem już z S, które miałem przez chwilę, cierpliwie czekam na sygnał Long. Myślę, że się nie mylę.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~orbi [37.225.83.*]
    ciołek bez dwóch zdań
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: argentarius [212.180.191.*]
    Rozumiem, że jesteś przeciwnego zdania, być może masz S. To dobrze, że masz S. Ktoś musi przegrać, aby drugi wygrał. Będę po przeciwnej stronie twojego S, tak samo jak byłem po przeciwnej stronie S tych którzy twierdzili i mówili o korekcie od dłuższego czasu, a korekty jak nie było tak nie ma.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~Terminator [178.235.183.*]
    Jakie przesłanki przemawiają za L? Czy ponad 5 godzin piątkowej dystrybucji pod szczytem?
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: argentarius [31.0.53.*]
    Nie ma żadnej dystrybucji pod szczytem, na jakiej podstawie sądzisz, że jest dystrybucja a nie np. akumulacja? Na wyższych interwałach czasowych np tygodniowy, co widzę? Widzę dynamiczny ruch do góry. Ostatnie dwie świece tygodniowe, to tylko jakby taki odpoczynek przed dalszym dynamicznym ruchem w górę, mam nadzieję. Wykres miesięczny też przemawia za wzrostami. Po drugie...ciągle słyszę w telewizji w artykułach o nadchodzącej recesji, czyli powinno spadać czyż nie? a cholera!!! nie chce spadać. Wreszcie po trzecie...mój system algorytmiczny nie chce brać S, był już na S i się go pozbył, czeka na L. Ja wiem, że to nie przekonuje osób postronnych, które nie znają mojego systemu, ale przekonuje mnie. Ja po prostu wierzę w to co widzę i na wykresie i to co robi mój system, a widzę dynamiczny ruch do góry w wyższych interwałach czasowych. Na wykresie dziennym widzę trójkąt. Wybicie z trójkąta jest zwykle do dołu lub do góry, wierzę, że będzie do góry z powodu tego co napisałem wcześniej. Można szydzić z tego co napisałem, można się z tym nie zgadzać, ciekaw jestem czy osoby szydzące jak np. Orbi będzie miał odwagę pojawić się na forum i coś napisać jeśliby się okazało, że to jednak ja miałem rację. Są to tego typu osoby, które nie wnoszą nic merytorycznego do dyskusji, żadnej swojej analizy, prawdziwej lub mylnej, coś napiszą obraźliwego, a potem znikają, słuch po nich zaginie. stawiam orzechy przeciwko dolarom, że się już nie odezwie jeśli okaże się, że nie ma racji
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~Terminator [178.235.183.*]
    Dokładnie o 9:12 w piątek bazowe szarpnęły do góry co skwapliwie wykorzystali nasi dyrygenci aby powiększyć swoje worki z S a zarobione L sprzedać wierzącym w poziomy powyżej 2000.Ponieważ kupującymi byli drobni więc dystrybucja trwała tak długo.Czeka nas gigantyczny krach w najbliższym czasie więc każda S jest na wagę złota.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: piobor [176.221.120.*]
    Ja widzę, z moje analizy (nie będę pisał szczegółów, ale z falek)-maxy 1972-75. Jeśli nie przebijemy tego poziomu to mamy w 2-3 dni poziom 1880. A później tylko L, L, L do momentu spadku znacznego LOP. A rynek pokaże ;-) oczywiście może się okazać, że nie dotrzemy do 1972-75-kwestia jest przebicia tego poziomu. Przebicie zaneguje moją analizę :-(
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~fan [31.61.251.*]
    termi kuma czaczę
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~orbi [37.225.67.*]
    czy już wiesz gdzie możesz sobie włożyć swój system algorytmiczny?
    Benitor wróciłeś z wolnego ?
    Dnia 2023-05-17 o godz. 17:10 ravcio napisał(a):
    > Benitor wróciłeś z wolnego ?

Już jestem. Zmęczony, ale zadowolony :)
    Niestety, zawsze za wszystko trzeba zapłacić. Mam mało czasu, bo Szanowna Małżonka uznała, że skoro tydzień się szlajałem, to teraz powinienem to "odpracować". Mam zadań "po kokardę".

Obraz FW według benitora:
    Na FW konsola-trójkąt. Teoretycznie wybicie powinno pójść w górę, ale się zobaczy. Pokonanie 1980-85 powinno wystarczyć na sygnał L. Od dołu 1930-35 to pierwszy sygnał ostrzegawczy, jednak nie negujący możliwość wyjścia w górę. 1890-1900 to "podłoga", która powinna być barierą, ale jej zawalenie może być bolesne (S).
    Nie Ty jedyny dociśnięty obowiązkami :-) Nawet nie mam czasu zajrzeć w ciągu dnia. Ale niech się kotłuje wokół 1950 mam zamiar być na wybicie w gotowości.
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: ~orka [79.191.253.*]
    argentarius ----brawoooo !!!!! na giełdzie 5% zarabia !!! reszta wisi na S....:)))))))))))))))))))))))))))
  • Re: Takie - tam REAKTYWACJA Autor: argentarius [80.187.112.*]
    https://images90.fotosik.pl/663/91f1ae00142e9e73med.png
    Powyżej na wykresie miesięcznym widzę rysującą się formację ABCD. Biorąc pod uwagę siłę rynku, nie zdziwiłbym się gdyby naprawdę utworzyła się formacja ABCD na wykresie miesięcznym. Natomiast ażeby było jasne...ja kieruję się tylko wskazaniami mojego algorytmu i tylko jego. Aczkolwiek jeśli widzę na wykresie to co widzę, to jestem bardziej odważny co do pozycji długich, mogę nawet grać trochę większą pozycją niż zwykle. Pragnę tylko przypomnieć, że jest to wykres miesięczny, więc jedna świeczka to jeden miesiąc. Wizualnie wygląda na to, że cena dojdzie do ekspansji 100 za parę świeczek, czyli pewnie następna seria kontraktów też do góry. To tyle. Oczywiście nie muszę mieć racji.
    Wątek zrobił się chyba za długi. Proponuję ponowną reaktywację :)
    Jakby co, to zapraszam na https://www.bankier.pl/forum/temat_takie-tam-reaktywacja-c-d,60673037.html 
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.