• Re: Psychologiczne narzędzia techników, czyli odbicie w STANACH Autor: emeryt_giełdowy [83.11.78.*]
    Dnia 2018-10-26 o godz. 11:29 ravcio napisał(a):
    > Dziś piątek im bliżej będzie wejścia Stanów i końca sesji jeśli konkretne odbicie u nas się nie pojawi to Lki zaczną coraz bardziej w rączki parzyć. Kolejnym puszczą nerwy i do wywołania lawiny i rzezi byka droga bliska. Choć zawsze jest scenariusz alternatywy. Wejdzie Pan Janek rozegra po swojemu i byczki ruszą stadem i niedźwiedzia stratują. 

Dlatego spokojnie poczekamy na Pana Janka. Zobaczy jak on będzie brykał (na +20-30 pkt, czy na 60 pkt!! tak jak robią to Stany).

• Re: FW20 Październik T4 Autor: zosia3005 [77.253.168.*]
    Pozamykałam wszystko , łącznie z konkursem
    i zaczynam weekend.
    Pozdrawiam :-)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.184.20.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: benitor [5.184.20.*]
    Moderator nie puścił mojej samokrytyki.
    Nie będę powtarzał samobiczowania, bo to by zakrawało na masochizm.

Niestety nawet jeżeli zrobię teraz zwrot na krótką, to nie jest to najlepszy moment. Ewentualne wsparcie (dla krótkoterminowego odbicia) widzę na 2095. Wolałbym nie zaliczyć kolejnej wtopki.
    Jest jeszcze iskierka nadziei, że zbliżające się 2100 będzie psychologiczną zaporą i troszkę odepchnie misia.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: malarz30 [83.238.28.*]
    tez licze na kilka punktów odbicia zdechlaka, przed zejsciem , wziałem pod to malutka L
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ravcio [212.160.230.*]
    W krótką raczej teraz bym nie wchodził. Myślę że chwilowo będzie ciężko zejść niżej. Możesz zakładać chwilowe odbicie ale bądź czujny bo gdyby jednak ... przebili się w dół. Ze swojego doświadczenia wiem, że jeśli się zamotam to lepiej zrobić przerwę niż odwrócić bo jak miałem takie plany to zazwyczaj odwrót byłby w najgorszym miejscu.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Chwilowo pozamykałem. Przerwa.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: malarz30 [83.238.28.*]
    zamknięte , zaczynam weekend czas uspokoić nerwy :)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: benitor [5.184.23.*]
    No to popchnęliście kilka pkt w górę.
    Dziękuję i za to. Każda pomoc się przyda.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: .jason [178.219.132.*]
    miło mi było być jednym z pomocników benitora
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: jak40 [91.231.60.*]
    uwaga znowu PKOBP odciął dostęp do konta jakaś awaria w przszłości zawsze powtarzam zawsze nastepowal gwaltowny ruch awaria trwa juz 1 h i nic nie mozna zrobić ani on line ani telefonicznie katastrofa
    Dlatego pozamykałam moje S , bo USA są teraz bardzo nisko
    i chyba będą próbowali podciągać, ale co z tego wyjdzie na koniec sesji
    .. nie mam pojęcia ..
  • Benitor Autor: zosia3005 [77.253.168.*]
    Wiem , że masz swoje zasady i nie kierujesz się opiniami
    dlatego piszę , że mam przeczucie a nawet podstawy aby sądzić
    .... iż końcówka sesji będzie w górę .. :-))
  • Re: Benitor Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Nawet miło tak popatrzeć z boku. W stanach obrona ostatniego dołka u nas jakoś ważą się losy 2100.
    Prognozowanie co z tego wyjdzie jak rzut monetą. Ale ogólny kierunek widzę jeden. Zagrać pod odbicie nie miałbym odwagi.
    Powrócić do S teraz ? Szkoda się chyba szarpać lepiej było by wyżej. No chyba że Stany ruszą dynamicznie to można by coś na szybko. Ale jak to było z drugimi wejściami ? ;-)
  • Re: Benitor Autor: benitor [37.47.39.*]
    Chciałbym, ale na razie janki nie radzą sobie z wybiciem. Tak jakby chcieli, ale nie dawali rady.
    Jestem na granicy decyzji. Nie wiem co lepsze. Obrócić - tuż przed wsparciem (?). Zostać do poniedziałku z długą - na tak głębokiej stracie (?)
    Nie zazdroszczę Ci decyzji
  • Re: Benitor Autor: zosia3005 [77.253.168.*]
    Nie mogę Ci niczego doradzić , ale
    nadal myślę , że w końcówce powinni być wyżej , bo
    kombinacja PKB i deflatora jest bardzo dobra

Ja nie mam zwyczaju odwracać - raczej zamykam i odnawiam
  • oj Zosiu Autor: dodek777 [89.174.116.*]
    Bravo Zosia, bravo ...
  • Re: Benitor Autor: mlodyleszcz [89.67.103.*]
    Lecą Janki lecą,

Nie ma denka nie ma,
    taką lukę jak stodoła na open
    muszą spróbować chociaż skorygować
    bo inaczej ...... skończą na - 8 % .. a dziś nie pora na to

Co tam !!!!
    Obróciłem.
    Dyrygent mówił 2108, ale poddałem się dopiero po przebiciu min. dziennego.
    Nie ma co płakać. Odkuję się.
    Trudno , ale w przyszłym tygodniu S powinny zarobić

Wzięłam 1 szt L po 2105 .. bo głupio tak kibicować na sucho .. :-)
    A może wejście nr. 2 ?
  • Re: Benitor Autor: jak40 [91.231.60.*]
    niestety okradli mnie dzisiaj nie samowice w PKOBP awaria trwa od 11 i nie da sie nic zrobić ani anulować ani sprzedac ani kupic horror tego sie nie da opisać czyste złodziejstwo unikajcie tego dziadowstwa pracownicy tylko się usmiechaja ze nie ich wina makabra jakas
    Złóż reklamację
    juz zlozylem zaproponowali obnizenie prowizji o 1pln za konia smiech na sali
    Opłacało się obrócić.
    Eksperyment zamknął się na fix z zyskiem 24 pkt.
    Odrobiłem prawie połowę straty.
    No Benitor , jednak Twój motorniczy tym razem się sprawdził .. :-)
  • Re: Benitor Autor: gim [83.31.149.*]
    Miałem podobny problem w ing.Nie moglem reagować i zaliczyłem wtopę. Odmówili wyrównania strat pomimo,że ewidentnie była to wina biura. Pismo do KNF i zmiana decyzji. W drodze wyjątku i wysokiej trosce o klienta...blabla kasa wróciła
    niestety dzisiejszy dzień byl moim ostatnim na gpw zegnam sie miło i zycze wszystkim powodzenia strata niestety potęzna i nie z mojej winy
    W czasie kilku lat w biurze BOŚ, miałem raz problem z zalogowaniem się na konto, z winy banku. Telefonicznie zamknąłem pozycje bez problemu.
    Polecam.
    Janki mają teraz 2 możliwości :
    albo panika i czarny piątek
    albo domknięcie luki ..... i ten wariant obstawiam

Miłego weekendu :-)

• Re: FW20 Październik T4 Autor: benitor [37.47.39.*]
    Bycza Zosia???
    To niepokojące.
    A tak trudno, w dzisiejszym świecie, o coś stałego i trwałego :(
  • Re: FW20 Październik T4 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Musiałem zniknąć w końcówce a może jednak trzeba było cześć zamknąć na wszelki wypadek bo raczej przesadziliśmy. Ale cóż wyglądamy jednak słabo. A czy Janki się pozbierają ? Kiedyś tak a czy dziś zobaczymy.
    Nie lubię zostawiać S w piątek bo mam w pamięci wiosenne tąpnięcie i pamiętam, że odwróciło się w piątek u Janków z podobnej sytuacji jak teraz.
  • Re: FW20 Październik T4 Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Odnośnie problemów z dostępem. Kiedyś pytałem jak się na taki wypadek zabezpieczacie i na taki gdyby wam się coś stało i nie bylibyście w stanie zlecenia zrobić. Ja na taką okoliczność zacząłem używać SL. Różnie może być wypadek albo coś innego. Lepiej mieć wtedy SL i na nim wylecieć niż ma polecieć cały depozyt plus to co na rachunku.
  • Re: FW20 Październik T4 Autor: zosia3005 [83.238.145.*]
    Ravcio
    tak trzeba robić .
    ja na ogół , po zakończeniu sesji w USA wystawiam zlecenia na następny dzień
    na wszelki wypadek .. bo może być awaria , mogę zaspać , albo muszę wcześnie wyjść itp.
    Jeśli rano jestem przy kompie - to takie zlecenie modyfikuję jeśli to korzystniejsze ,

Benitor
    absolutnie nie jestem bycza , tylko zupełnie nie wierzę
    w siłowe ruchy motorniczego ...... albowiem zwykle chce nas wykolegować.
    W tym przypadku - myślę , że po to spychał zamknięcie tak nisko, żeby
    w poniedziałek otworzyć luką w górę .
    W ten sposób dzisiaj w końcówce załatwił Byczka i podstawił nogę Misiowi ,
    w każdym razie uważam , że taki był plan
    Chyba wyjdzie z tego jakaś szpulka , czyli..
    plus ujemy albo minus dodatni ..... do wyboru !
  • Re: FW20 Październik T4 Autor: mlodyleszcz [89.67.103.*]
    Czy 12 tego mamy sesje na GPW?
    Przypuszczam , że w tej chwili jeszcze nikt tego nie wie ...

Z różnych stron napływają pytania, np
    czy TIRy będą mogły jeździć po drogach , jak będą kursowały autobusy , pociągi
    i mnóstwo innych .... co ze zobowiązaniami firm wobec umówionych dostawców i odbiorców
    ........ a na żadne nie słyszałam konkretnej odpowiedzi

• Re: FW20 Październik T4 Autor: jak40 [91.231.60.*]
    jakby Warszawiacy zagłosowali na Jakiego mielibyśmy cały tydzień wolnego a tak tylko jeden dzień
  • jakby Warszawiacy zagłosowali na Jakiego mielibyśmy cały tydzień wolnego Autor: emeryt_giełdowy [83.11.240.*]
    Dnia 2018-10-27 o godz. 08:16 jak40 napisał(a):
    > jakby Warszawiacy zagłosowali na Jakiego mielibyśmy cały tydzień wolnego a tak tylko jeden dzień

Na szczęście większości Polaków, w tym Warszawiaków pracuje głową przez 7 dni w tygodniu i doskonale wiedzą kiedy oraz co zrobić, aby ich głowa miała 1 dzień wolny od ByleJakich PISfaruzeuszy.
    Twoja głowa jak widać też pracuje. 

przypomnę ze dzisiaj cały PKOBP był unieruchomiony do zakonczenia sesji, jako ciekawostke podam, ze moje pozycje L w tym Banku po zakonczeniu sesji o 17,30 wyceniane były na 2138 ( w rzeczywistości) 2082 chyba) w sumie Bank okradł swoich klientów na miliony PLN. Stało sie to juz nie poraz pierwszy ale poraz pierwszy na cały dzien do tej pory robili tak przed jakim ruchem na 1 do 2h. Ciekawe będzie zachowanie klientów PKOBP w poniedziałek bo stanowią oni sporą cześć ogólnych graczy ponad 10%. Wyglada to tak ze bank zablokowal konta, potem zeszli mocno na rynku, bank wyczyscil depozyty w tym i mój całe szczescie ze nie dalem zlecenia SL bo by sprzedali na fixie a więc na minimum bo nie poszły im zadne zlecenie tak załatwili mojego kolegę wyczyscili mu konto mimo ze SL miał na poziomie 2110 reklamacja nic nie daje, uznaja ze to siła wyzsza tak muodpisali.
    Podejrzewam ze w poniedzialek bedzie przynajmnie na poczatku także spadek spowodowany zamykanie pozycji przez klientów PKOBP - obom sie mylił bo niestety/stety zostalem z 30pkt straty na koniu na weekend
  • Re: FW20 Październik T4 Autor: ravcio [188.146.35.*]
    Chyba Ci trochę przeszło bo spokojnie piszesz. Sytuacja wnerwiająca ale 30 pkt to nie tragedia. Większe miałem. Zostawiając na noc większą lukę ryzykuje. Ale fakt Janki panikę opanowali to inaczej się patrzy.
    problem w tym ze nie z mojej winy bo mialem nawet parę pkt do przodu i ustawione polkami w tym na K po 2099 na sporą ilość i nie moglem nic zrobić ani anulować nic biuro było calkowicie odcięte od jakiejkolwiem mozliwości skladania zleceń i wręcz telefonicznie informowali ze nie wiedza co się dzieje i usterka jest w calej Polsce ale oczywiscie po 19 tej dali rade zainkasować mój depozyt i twierdzą ze nic się nie stało siła wyższa. Jestem pewien ze tak załatwili ogromna ilość klientów, obawiam się, że może to być z ich strony chęc przrzucenia swoich strat na klientów lub tez czysty zarobek kosztem swoich klientów. Niestety nie jestem optymista co do poniedziałku myslę, ze to nie przypadek ze tak zalatwili ludzi i wyprzedzili jakis ruch analizując ich dotychcasowe zachowania sądzę ze dalszy spadek obym sie mylil ja w każdym razie w poniedzialek zamykam pozycje. Stratę mogę zaakceptować złodziejstwa nigdy. Poinformowalem juz KNF jak również RMF i Uwage w TVN ciekawe czy się tym zainteresują w każdym razie mam nadzieje, że sprawe nagłośnią na tyle, żeby przestrzeć ludzi przed ta przestępczą organizacją
[x]
FW20 0,27% 3 006,00 2025-10-27 14:34:58
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.