Dnia 2021-05-18 o godz. 19:24 ~DaVinci napisał(a): > Asbis tez miał wycenę na dwa lata w przód jak był na poziomie 8zl? Jak został zauważony to poleciał momentalnie do góry, tutaj będzie taka sama sytuacja, rynek nie może ciagle nie zwracać uwagi na tak porządna spółkę jak sfd. Obroty widać, ze rosną na spółce, bardziej mnie to cieszy niż same wzrosty.
Asbis...i tu powiadasz musi być identycznie?Skąd ta pewność?Z powszechnej życzeniowości coraz większej grupy nowych posiadaczy?Mnie to nie przekonuje bo urosło 1700%! Panowie zejdźcie z tych obłoków,bo euforia powzrostowa coraz bardziej odbiera Wam zdolność do prawidłowej oceny rzeczywistości.Sądzę że jeśli nie spadnie już za tydzień,to przynajmniej postoi tu tak długo jak długo trzeba żeby wyniki dogoniły przesadzoną wycenę. Obroty rosną? Ale kurs stoi w miejscu...Czy to nie czasem dlatego że coraz większa podaż jest łykana przez tychże amatorów kupowania na górce?
Odnoszę nieodparte wrażenie, że kolejne sztuczne podbijanie tego bezwartościowego wątku wynika z potężnej desperacji. Dlaczego piszę bezwartościowego, ponieważ już od dawna nie pojawiają się tu nowe argumenty i to niezgodne z prawdą. Piszesz znowu o wyimaginowanym 1700 % wzrostów jako argumencie, że już nie wzrośnie. Spółka jeszcze w sierpniu 2019 chodziła po około 0.55 zł rajd w zeszłym roku rozpoczął się z poziomów raczej około 0.45 zł. Więc przyjmując średnio 0.5zł mamy 1200% wzrostu. Zobacz sobie, że około 1.25 mln akcji zostało kupione 14 i 17 sierpnia 2020 z cenami zamknięcia 1.69 i 2.04 co już jest bardziej realną wyceną, na tamten okres bo kurs poniżej złotówki to było potężne zaniżenie wyceny. Pisząc, o tym wzroście kursu zapominasz napomknąć o wzroście przychodów ponad 140% r/r utrzymanym już kolejny rok oraz potężnym, wzroście rentowności co dało podwojenie zysku netto r/r w Q1 (mimo praktycznie podwojenia stanu zapasów). Nie mówię już nawet o perspektywach rozwoju przed spółką ale chociażby wskaźnik C/Z wypadałoby porównać z innymi spółkami e-commerce bo dalej na ich tle jest zaniżony znacznie. Bo, że SFD to e-commerce to chyba już nie ma wątpliwości (z tego co pamiętam 70% przychodu z internetu). Jak chcesz podbijać ten temat to przynajmniej z nowymi argumentami bo te stare powtarzane to z każdą nową świetną informacją płynącą ze spółki blakną coraz bardziej. Jasne na koniec bym zapomniał ale już na pewno nie wspomnisz o tym że w 2018r zysk netto wyniósł -0.25 mln, w 2019 r. 2.44 mln, w 2020 r. około 12 mln, a w 2021 zapowiada się około 23.5 mln, a może lepiej. Gdyby tylko zauważyć tu pewną korelację pomiędzy skokowym wzrostem zysku netto a wzrostem kursu akcji to wszystko stałoby się jaśniejsze. Przepraszam za ironiczny ton ale za dużo już podbijania tego starego tematu bo nic nowego z niego nie wynika. A na merytoryczną krytykę jestem otwarty. Jak będą nowe argumenty to przecież można założyć nowy temat i dyskutować o konkretnym zagadnieniu.
Musiałem sprawdzić czy to czasem nie jest zawieszone.Ale nie,28k obrotu,ktoś się tu jeszcze kręci.Czyżby kurs rozpoczął już opadanie w kier. 1zł?Na tygodniowym widać liźnięte 5,66.Wygląda to coraz lepiej,jakby dystrybucja została zakończona.
Kolega o ciekawym nicku neuromachine napisał długiego przekonującego posta nt. dużej wartości SFD,ale chyba nie zauważył moich wpisów w których pisałem że ja jestem świadomy tej wartości.Powtórze,ze chodzi o coś zupełnie innego a mianowicie ataki spekulacyjne dołujące żeby przejąć papier dobrej spółki żeby na niej dalej zarabiać.Chciałby nowych argumentów żeby było ciekawie i kolorowo jak w Mupet Show albo w Dizneylandzie...No to takich wrażeń to ja Ci nie zapewnię,przykro mi,bo to jest jedyny i decydujący argument.Ale oczywiście za kolejne wyłuszczenie zalet SFD dziękuję - kupię sobie po 1zł.Na tej górce zakup albo trzymanie uważam że byłoby właśnie desperacją. Czekaaam,niezmiennie.1zł.Pozdrowionka dla akcjonariatu.Tylko czy to jest ten sam akcjonariat?Może pogonili to jakimś drobnym i dlatego nikogo żywego na forum...
Dnia 2021-06-07 o godz. 17:41 steve2 napisał(a): > Musiałem sprawdzić czy to czasem nie jest zawieszone.Ale nie,28k obrotu,ktoś się tu jeszcze kręci.Czyżby kurs rozpoczął już opadanie w kier. 1zł?Na tygodniowym widać liźnięte 5,66.Wygląda to coraz lepiej,jakby dystrybucja została zakończona. > > Kolega o ciekawym nicku neuromachine napisał długiego przekonującego posta nt. dużej wartości SFD,ale chyba nie zauważył moich wpisów w których pisałem że ja jestem świadomy tej wartości.Powtórze,ze chodzi o coś zupełnie innego a mianowicie ataki spekulacyjne dołujące żeby przejąć papier dobrej spółki żeby na niej dalej zarabiać.Chciałby nowych argumentów żeby było ciekawie i kolorowo jak w Mupet Show albo w Dizneylandzie...No to takich wrażeń to ja Ci nie zapewnię,przykro mi,bo to jest jedyny i decydujący argument.Ale oczywiście za kolejne wyłuszczenie zalet SFD dziękuję - kupię sobie po 1zł.Na tej górce zakup albo trzymanie uważam że byłoby właśnie desperacją. > Czekaaam,niezmiennie.1zł.Pozdrowionka dla akcjonariatu.Tylko czy to jest ten sam akcjonariat?Może pogonili to jakimś drobnym i dlatego nikogo żywego na forum...
Powyższy post mnie przekonał, żeby się zaszczepić na koronawirusa, jak widać to straszna choroba.
Przyjrzyjcie się trzymiesięcznemu. 4,6 było,teraz podbitka i od poniedziałku dalsze opadanie z podbitkami.Nie ma sensu tego trzymać.Szczyty i dołki coraz niżej.Współczuję Wam,ale chyba jest jasne że po wyładunku akcji kupionych po 0,4 będzie robione to o czym tu piszę od dawna.Ci zachwalający skutecznie pomogli opchnąć co było do opchnięcia i czas w dół ,w dół...
Steve nie wiem w co grasz ale moim zdaniem trollujesz bo sfd według Ciebie jest źle...wytłumacz mi co Ci tak nie pasuje? Bądźmy obiektywni i nie naganiajmy na wzrosty i spadki a obserwujmy logicznie spółki by zarobić na nich kase
kazdy ma inny tok myslenia.... poczekamy z pół roku i cena zweryfikuje kto mial racje, mi osobiscie bardziej sie wydaje z3 ci ktorzy nakupowali w okolicach 1.00 poczekają spokojnie do wejscie na gpw i tam będą sie bawić handlem po cenach ktore wtedy będą... a nie teraz gdy przy tym wolumenie mozesz sterowac kursem minus20\plus 20 procent...
co za sens teraz sprzedawac pakiety 30k za okolo4pln jak zapewne bedzie mozna pohandlowac na wyzszych poziomach za pol roku...i wiecej zarobic
Steve gra na wyleszczenie nieświadomych graczy. On nie jest czubkiem tak jak kiedyś pisałem, on ma taki styl trolowania, abstrakcyjny, ale pewnie kilka osób sie wystraszy tych czarnych wizji. Steve, a tak na serio to wiesz ze w emisji po 5 zł zostalo objete prawie 1,9 mln akcji, podczas gdy dotychczasowy free float wynosil 8,6 mln akcji co spowoduje zwiekszenie free floatu o 20% po cenie bliskiej obecnemu kursowi. Przy takiej plynnosci i swiadomosci dotychczasowych dlugoterminowych inwestorow, serio myslisz ze kurs moze tak spasc
Dnia 2021-09-10 o godz. 07:16 ~Ekspert napisał(a): > Przed wielką zwałą na 1 zł. Zyski będą spadać rynek rozgrzany do czerwoności. E-comerce to nie jest przyszłość. Konkurencja ogromną. To było dobre 5 lat temu. Teraz należy kupić Getin Noble Bank.
O to to...i tu się zgodzę.1zł.Tam czekam z wielkim worem,który potem zakopię na 5 lat.Za dużo urosło,nieadekwatnie do rzeczywistej wartości (1200%!!!).Teraz odbija się od sufitu bo przy takich zyskach dla tej spółki on jest nie do przebicia.Ktoś kto to zrozumiał już oddał.W to miejsce weszło kilkuset drobnych i co? I nic...Dlaczego?Bo wyszedł fund który napompował tego balona.Oto wytłumaczenie niemocy kursu - nie ma kto pompować.Teraz kolei na zbijanie żeby zrobić podobny ruch (0,5-6) za 2-3 lata.Wtedy będzie wyżej bo spółka do tego czasu w końcu urośnie.To wszystko wymaga czasu bo to są długie procesy.
Z okazji siedzenie tutaj przez rok i czekania na 1zł. Chciałem złożyć Ci życzenia. Przede wszystkim tego żebyś czekając kolejne lata na korekty na różnych spółkach miał ich akcje i mógł zarobić. Cierpliwość i wytrwałość jest godna podziwu.
Dobry wieczór! I co tu słychać na SFD? Nie chce rosnąć a Wy przyssani do papiera jak niemowlę do cyca...Podjarani bo wzrost zysków?Choćby ta spóła miała złote góry to 1 zł jest nieunikniony.Dajcie sobie powiedzieć.
Zrozumcie,całe mleko wypite i właścicielka cyca musi zregenerować siły.Urosło 1200 % i wszystko już w cenie a nowe impulsy wzrostowe za słabe.Te niewielkie zwyżki zysków to za mało na znaczące ruchy na kursie w górę,dlatego ci o których Wam tu piszę od dawna korzystają z okazji.Wypięli lokomotywę i pozwalają na powolną cofkę wagonów do tyłu a wy podnieceni szlifujecie siedzenia bo rosło...Jak ten pociąg będzie miał tylu pasażerów i będzie taki ciężki to podepną lokomotywę z drugiej strony i wtedy zjazd na 1 może być kwestią dwóch sesji.
Dali zarobić?Dali.Powiedzieli "STOP"?Powiedzieli.Pretensji mieć nie można.Co teraz mówią?1,8 i niżej.Prowadzą jak dzieci za rączkę a Wy dowierzacie,ale chciwość trzyma za jajca.Jestem zdumiony jak fair tu się postępuje z drobnymi,bo na innych spółkach nie ma takiego komfortu.To jest jeszcze całkiem przyzwoity kurs na sprzedaż i zakup 300% niżej,tylko kto to kupi jak widać wyraźnie że "mój" scenariusz zaczyna się sprawdzać?Może kupią po 3,5,ale czy podbitka na 4,5 rzeczywiście będzie?Coraz bardziej w to wątpię...mój wór spokojnie czeka na złotówie i tam zostanie jeszcze ze 2 lata (oczywiście na razie bez gotówki bo kapitał musi pracować,ale leży na płynnych spółkach i w odpowiednim momencie zlecenie wystawię).Trzeba umieć czekać i ja wiem że się doczekam,bo uroda bananowej jest mi dobrze znana .Dobranoc.
Dnia 2021-12-13 o godz. 11:48 ~Shse napisał(a): > Steve możesz bykom jaja bujać, wywody żeś zamało nakupił? Trzeba było myśleć wcześniej, elo
Przymarzną ci twoje synku do zimnej ławki w zamarzniętym wagonie,który się cofa do tyłu bez zasilania z lokomotywy,ale możecie sobie ognisko zrobić tylko czy w portwelu będzie kaska na drewko...?
Nic tego nie uchroni przed złotówą,żadne życzenia zaklęcia marzenia. Wiesz to ty,wie to spekuła i wiem to ja.Kłopot i twój dramat polega na tym żeś się za wysoko nałykał i teraz musisz tak pisać.Ja nie mam ani ćwierci akcji tego waloru bo rozumiem giełdę.
Wszystko w cenie i kto mądry sprzedał po 6.Teraz spekulacyjny reset na 1 a może ,kto wie, na 0,5?Poprzeglądaj ile jest takich wykresów na bananowej...synku...
Masz rację z jednym, pełno jest na bananowej wydmuszek na których spekuła robi zamieszanie, SFD jest jednak inne, ciągle się rozwija i zwiększa przychody i zyski r/r Płacili po 6zł za akcję to zapłacą i 7 zł :) Kapitał wędruje od takich osób jak Ty do osób takich jak ja :) Synkiem mnie nie nazywaj, wypiłeś kieliszek wódki za dużo i filozofujesz o przymarzniętych uszach, do portfela też mi nie zaglądaj bo możemy rozpalić drewko :) Spadanie do 1zł i wróżenie z fusów zostawiam takim magikom jak Ty, szkoda tylko że leszcze czasami mogą się posłuchać takiego trolla. Za kilka miesięcy będziemy mogli zobaczyć kto miał więcej racji.
Dnia 2021-12-13 o godz. 19:42 ~Shse napisał(a): > Masz rację z jednym, pełno jest na bananowej wydmuszek na których spekuła robi zamieszanie, SFD jest jednak inne, ciągle się rozwija i zwiększa przychody i zyski r/r Płacili po 6zł za akcję to zapłacą i 7 zł :) Kapitał wędruje od takich osób jak Ty do osób takich jak ja :) > Synkiem mnie nie nazywaj, wypiłeś kieliszek wódki za dużo i filozofujesz o przymarzniętych uszach, do portfela też mi nie zaglądaj bo możemy rozpalić drewko :) > Spadanie do 1zł i wróżenie z fusów zostawiam takim magikom jak Ty, szkoda tylko że leszcze czasami mogą się posłuchać takiego trolla. Za kilka miesięcy będziemy mogli zobaczyć kto miał więcej racji.
Skoro już zajrzałem to odpowiem przedmówcy. Elokwentnyś...i majętny...7 Ci wystarczy żeby odejść usatysfakcjonowany?Musisz operować grubymi milionami jeśli taki nie wielki wzrost Ci wystarczy...Do portfela nie muszę Ci zaglądać żeby wiedzieć że mocno straci na wartości,a na złotówie kto wie ile będzie stało,może lata? O "synka" się nie obrażaj adresując groźbki (ja się na Ciebie o "trola" nie gniewam,bo jest oczywiste że to tylko Twoja wadliwa ocena),raczej może lepiej przemyśl swoje wypowiedzi na forum.Doradzam wyeliminować infantylizm i napastliwość (szczególnie z takich wpisów jak ta pierwsza) na rzecz merytoryki,ale nie tylko tej obiektywnej (tej trochę zawarłeś) a tej która uwzględnia urodę naszej giełdy,bo nie o dziecinne utarczki tu chodzi a szeroko pojęty realizm.Bo skąd Ci przyszło do głowy że SFD zostanie oszczędzona przez manipulantów tylko dlatego że "się rozwija" i jest taka wyjątkowa?A może właśnie dlatego będzie łakomym kąskiem?Przemyśl to sobie głębiej i wysiądź z tego gwarnego acz zimnego wagonu (nawet jeśli to nie peron tylko szczere pole) z kaską w kieszeni nie płacąc drogiego biletu za jazdę do tyłu miast do przodu.i przejdź się pieszo tam gdzie skład będzie miał dłuuugi postój.
Dnia 2021-12-29 o godz. 17:33 ~RafalZ napisał(a): > > Fundamentalnie dla SFD po czasie pojawił się jeden dość istotny problem tj. wzrost kosztów surowca. > > Obecna cena zrobiła się bardzo atrakcyjna, także wierzę, że kolega Steve po raz kolejny obejdzie się smakiem. > > Pozdrawiam.
Wróciłeś?A nie za wcześnie? Obawiam się że próbujesz podważasz mój autorytet osłabiając swój,ale mój jest dobrze ugruntowany bo idzie jak po sznurku dokładnie tam gdzie przewidywałem - jesteśmy dopiero w połowie drogi...Lepiej odwołaj swój powrót i ponów go za pół roku bo mrzonki i marzenia dobre są,ale nie mają nic wspólnego z realizmem i źle się odbijają na portfelu...Nie można powiedzieć że papier już zalatuje padliną za sprawą braku czynnika sprawczego (a nie spadku wartości spółki choć wzrost ceny surowca też nam nie wolno pomijać jeśli mamy być rzetelni),ale wyraźnie wydaje już "zapach".Każdemu oczywiście wolno ładować multum pakietów (np.po 10k każdy) ile mu fantazja podyktuje tylko po co,jak za tę samą kwotę nabędzie trzykrotność,dlatego jaki to ma sens?A co będzie jak odbije ze złotego na dwa i tam się zatrzyma na lata? Kto poniesie odpowiedzialność za te zachęty?
Trochę się opuściłem i nie zabrałem głosu przy 2,5 i 2...Mam nadzieję że mi wybaczycie.Kierownicy kursu z uporem maniaka ostatnio próbują nas przekonywać że SFD już na ścieżce wzrostów,ale są mało przekonujący.Nikt już nie chce droższych ubrań? Czy to już?Czy już idziemy z powrotem na 2 i potem na 1?Jeśli to się nie stanie wkrótce to w końcu i tak się stanie,wiecie o tym tak?
Dnia 2022-05-11 o godz. 14:50 ~Haha napisał(a): > Dziękuję Wujku dobra rada zobaczyny po raporcie za I kwartał gdzie SFD zmierza
Nie wierzysz w to co mówisz,nie jesteś tego pewien pisząc "zobaczymy"...i słusznie,bo tu nie o raporty chodzi.Jak były dobre to kurs był na nie ślepy i głuchy spadając sobie beztrosko.A o co chodzi?No przecież wiecie - piszę o tym od dawna : o moment kiedy szulernia skupi papier w 99%-tach.Im się nie spodoba to co piszę,bo chcą was tu ubrać,ale ktoś musi powiedzieć że teraz ci którzy kupili po 2 mogą jeszcze sprzedać choć lepiej jakby to zrobili po 3,3 albo 3.Natomiast 2,7 to wciąż 300% powyżej tego co będzie dostępne,chociaż ja zacznę skubać po 1,5.Czekam cierpliwie i wam też radzę,nie spieszcie się...
Dnia 2022-05-12 o godz. 23:56 ~Kizzers-kokosowy napisał(a): > Ale co to za informacje są? I gdzie bo ja nie widzie ?
Tak,jedna : SPEKUŁA NA POKŁADZIE.Otwórz szerzej oczy i spójrz na kurs,potem na wieści ze spółki a następnie usiądź wygodnie i uruchom rozum.I co widzisz?Wciąż nic?Jest aż tak źle w spółce że musiało tak spaść?Rynek tak zwątpił?Kurs zmierza ostatecznie tam gdzie mówiłem.Nauczcie się rozumieć giełdę.
Dnia 2022-05-20 o godz. 14:51 ~zenekibembenek napisał(a): > np takie zmiany na rynku mogą mieć znaczenie. > przestrzegałem przed huraoptymizmem przy współpracy z jeronimo martins > > https://www.dlahandlu.pl/detal-hurt/wiadomosci/rynek-suplementow-diety-to-ponad-6-5-mld-zl-biedronka-sprobuje-swoich-sil,108386.html
O to to...są też i negatywy z rynku takie jak ten...
No i tąpnęło...Ktoś jeszcze ma złudzenia?Spekuła trzyma kurs w kleszczach daleko od złotówy ale to nie znaczy że tyle nie będzie.Wręcz przeciwnie...Uścisk słabnie...Jutro 2.Spółka ma potencjał dlatego tu są.Jak kupię to hulamy na 12 potem 25 jak w szacunkach Simply WallStr. swego czasu.
Słusznie prawisz...tylko nie z tym kierunkiem o którym myślisz.Trzeba się spieszyć.Najdalej za rok opchnę to po...powiedzmy... 21.Przed nami ciekawy miesiąc.Będę miał prawie 3 razy więcej niż po kupnie teraz.W worze jest miejsce na 900k papiera po złotówie.Kto ma jaja sprzedaje jutro po 3,bo tam wróci jeśli gruby będzie miał humor.
Witam. No cóż,pora żebym Wam coś wyznał...Poddaję się...Kupiłem po 2,8...Złotówa jednak nierealna.Resztę kupuję teraz,bo newsy rozwojowe spółki wszystko zmieniają.Tych których wprowadziłem w błąd dając nadzieję muszę przeprosić,ale sam też ją miałem.Omal zostałem bez akcji...I przypomnę że "Simply Wall St" tu wieściło 24 i to zaczyna wyglądać realnie.Jedziemy.
No i niestety...wziąłem 2,8 puściłem 4,2 i już miałem brać z powrotem,ale to pukanie w 3,15 zaniepokoiło mnie.Widać że to zwykła podbitka żeby sprzątnąć atrakcyjne danie drobnemu i żeby go ubrać tu przed jednak windą na...niech będzie że nie złotówę,ale 2 spokojnie.Zrozumcie : żaden gruby nie pociągnie tego z tyloma drobnymi na pokładzie.Zarabiali od 0,5 do 6 i teraz od 2,8 do 4,2.Dalej szlaban i wejście tylko dla VIP-ów.Na moje oko teraz lewitowanie około roku nad 3 a potem zjazd na 2 i znowu rok albo do skutku a WIG20 daje zarobić...Do zobaczenia za 2 lata.Kto zna żarłoczność spekuły wie o czym mówię.Uważajcie bo wam zamrożą pieniądze co najmniej na 2 latka.Nie będę tu patrzył nawet kątem oka, bo doskonale wiem co będą wyprawiać z tym cennym walorem.
Jak na moje to widzę sporo żalu, nie sprzedałeś za 4.2 tylko znacznie wcześniej i stąd ta frustracja. Jakbyś znał spółkę to byś wiedział że tu zawsze tak wyglądały wzrosty. Mocne szarpnięcia w górę i powolny spadek do kolejnego szarpnięcia w górę. Miałem akcję od 2zł do 5zł. I odkupiłem za 2.6zł ponieważ widzę że teraz znowu zaczyna się to samo. Piszę to do tych co spółki nie znają i tak jak steve panikują. Tutaj nie ma typowej spekulacji, dobre info idzie spółka w górę, złe to w dół nie ma pompowania ani nic innego. Nie ma też potężnych grubasów, bo mając 20k akcji masz więcej akcji niż bywa obrotu zresztą wystarczy dodać ile akcji ma w sumie zarząd i rada nadzorcza to ci wyjdzie jak śmieszny jest tutaj free float. Ulica handluje z ulicą.
Dnia 2023-01-28 o godz. 12:42 ~Endrjiu napisał(a): > Jak na moje to widzę sporo żalu, nie sprzedałeś za 4.2 tylko znacznie wcześniej i stąd ta frustracja. Jakbyś znał spółkę to byś wiedział że tu zawsze tak wyglądały wzrosty. Mocne szarpnięcia w górę i powolny spadek do kolejnego szarpnięcia w górę. Miałem akcję od 2zł do 5zł. I odkupiłem za 2.6zł ponieważ widzę że teraz znowu zaczyna się to samo. Piszę to do tych co spółki nie znają i tak jak steve panikują. Tutaj nie ma typowej spekulacji, dobre info idzie spółka w górę, złe to w dół nie ma pompowania ani nic innego. Nie ma też potężnych grubasów, bo mając 20k akcji masz więcej akcji niż bywa obrotu zresztą wystarczy dodać ile akcji ma w sumie zarząd i rada nadzorcza to ci wyjdzie jak śmieszny jest tutaj free float. Ulica handluje z ulicą.
Chciałbym mieć Twój optymizm a jeszcze bardziej żeby był uzasadniony.On oczywiście jest,ale nie zupełnie... Ja tu widzę grubego i na pewno Ci nie powiem który to.Znam Go z Bankiera i poznaliśmy się w atmosferze karczemnego konfliktu na JSW. Zagląda tu rzadko osobiście,raczej ma kogoś i to sporo zanim ruszyło z 0,5 - zbierali przecież 5 lat! Prześledź też dokładnie wypowiedzi przy 6.Co wydarzyło się później było zgodne z wypowiedzią acz zgodne też ze środowiskiem wtedy na rynku.Teraz?Nowa narracja/interpretacja może sie pojawić choć i bez niej dotknęli 3,15.Skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle?
Oddałem 4,2 i kupię po 2 całość,niżej już nie będę ryzykował.Gdyby jednak zeszło na 1 uśrednię likwidując dwie inwestycje które radzą sobie kiepsko już 6 lat więc to nie zbieranie.Nie mam tam prawie żadnej straty więc rozstanę się z nimi bez żalu.
Moja frustracja jest zerowa bo zarabiam - to raczej chłodna analiza/obserwacja.Od początku tego wątku i tej inwestycji piszę to samo : spółka ok i jest wciąż w początkowym stadium rozwoju,ale właśnie dlatego budzi zainteresowanie.Dlatego będzie tu jeszcze dużo robione żeby pozyskać ten papier.Trzeba być naiwnym żeby myśleć że będzie inaczej.
Utrzymując że sprzedałeś za 4.2 sugerujesz że twoje obroty są śmiesznie małe więc też nie wiem co to dla ciebie znaczy gruby. Pamiętam jak kupowałem pierwszy raz akcję SFD że na tym forum było kilka osób co miały po 100k akcji każdy. Większości już nie ma więc zakładam że akcję oddali zresztą niektórzy się żegnali przy różnych poziomach.
Dnia 2023-01-28 o godz. 19:26 ~Endrjiu napisał(a): > Utrzymując że sprzedałeś za 4.2 sugerujesz że twoje obroty są śmiesznie małe więc też nie wiem co to dla ciebie znaczy gruby. Pamiętam jak kupowałem pierwszy raz akcję SFD że na tym forum było kilka osób co miały po 100k akcji każdy. Większości już nie ma więc zakładam że akcję oddali zresztą niektórzy się żegnali przy różnych poziomach.
Zgadza się,miałem nawet poniżej 20k.Tak dokładnie 17 857,ale to jedna z 33-ch spółek które posiadam w portfelu. 100k nie miałem nigdy ale było blisko gdy nabywałem po 0,49 śr.Bo może uchylę rąbka swojej strategii : żyję w kulcie spółek tanich ,małych, dobrze rokujących wydając zawsze nie więcej niż 50 tysi.Po wybiciu takim jak tu,1000-1200%-owym sprzedaję śledząc dokładnie forum choć nie zawsze sygnał z forum nadchodzi.Odkup po długim czasie robię znowu za 50 tysi.Zysk z poprzedniego wejścia dzielę znowu na 50-tki i kupuję kolejne małe,dobrze rokujące starannie wyselekcjonowane.Jest oczywiste że niektóre nie rosną a niektóre wręcz bankrutują,ale wiele daje sowicie zarobić.Po reinwestycji natomiast jestem bardzo czujny, szczególnie ze wzgl. na podbitki które mają jak wiadomo na celu wyeliminowanie na wyższym poziomie kapitału przeszkadzającego w dołowaniu.Ot i cała filozofia...Działa fenomenalnie,jak dobrze naoliwiona maszyna.Więcej nic już nie powiem,zresztą i tak za dużo...
Im lepsze wyniki tym większa presja dużego kapitału, dajcie sobie powiedzieć. Po tej podbitce za pół roku nie będzie już śladu. Tu będzie 2 zł, tam postawię zlecenie. Że skoro to napisałem to tak nie będzie,bo będą musieli mi dać za 75k? Jestem spokojny bo i tak wytrzepią 100 x więcej niż mi będą musieli dać.Takich zagrywek na giełdzie są setki,nie widzieliście tego jeszcze? I kto im co zrobi? Normalna gra giełdowa...Kupić tam i dopiero wtedy można spokojnie czekać na konfitury. Jak długo to potrwa? Trudno powiedzieć, ja obstawiam 2 lata. To nie takie proste... wyniki i co już ma rosnąć albo spadać?Na polimexie przy 4,5 wyraźnie mówiłem że będzie 3 i wszystko się sprawdziło co do joty,trwało też 2 lata... Teraz liznęło 6 i trwa korekta powyżej 5. A będzie 50,bo stawiają największy w Europie blok gazowy w Rybniku. Ale już przy 4,5 zanim dotknęło trzech mieli 4,4 miliarda kontraktów w portfelu. Przemyślcie to sobie dobrze. Podbiję wam wątek który tam otwarłem z nickiem Larry.