• Re: sitetalk unaico Autor: ~Aquarius [178.56.187.*]
    Jakie gwarancje umów, między partnerami, umowy zero. Gwarancje dochodzenia swich praw zero. Benficjent czyli spadkbierca zero gwarancji. Gdzie regulacje prawqen danego Państwa , podatki, cło,? Jakie gwarancje za dwa lata. kiedy trzeba będzie wypłacić zyski na poziomie 600%...
    Pozdrawiam ciepło.
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~jmk [83.4.209.*]
    Każda piramida na początku wyglądała jak żyła złota, a potem się góra zawija i nie ma Waszej kasy..
    Amber Gold to przynajmniej miał jakiś fizyczny majątek, lokale, samochody, złoto itp. a tutaj, możecie jedynie przejąć.. domenę? haha
    Myślicie, że dlaczego na początku na opcje zostawało więcej pieniędzy a teraz jest coraz mniej? Bo na początku zachęcali, teraz jak już mają "wiarygodność" użytkowników, to taki użytkownik znajomego laika wciągnie, który poświęci te 2000euro, a to że już na starcie dostaje mniej to jeszcze się tak nie martwi, bo przecież kolega zarobił, on zacznie, choć z innego pułapu, ale pójdzie do przodu, a jak nałapią kolejny milion użytkowników i ukrócą kolejne parę set euro, aż w końcu się zawiną i zostaniecie z niczym.
    Mówicie, że się przesuwają terminy, wszystkiego od razu nie można wypłacić, większe kwoty pobierają.. no tak to działa, aż w końcu całkowicie zablokują Wasze pieniądze i będzie zażalenie do rządu, że chcecie swoje wpłacone pieniądze i Państwo z FG ma Wam zwrócić, tylko że to sami z własnej woli się wkręcacie na górę piramidy, by później z niej spaść.
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~elmro [87.207.61.*]
    wy sie kluccie, a ja zarabiam kase! :)
    dzieki
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~grzegorz [85.14.87.*]
    ciekawe jak zarabiasz chyba tylko na papierku ,bo fizycznie nie widziałeś jeszcze ani jednej złotówki czy też euro,szkoda mi was naiwniacy...
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~ja [188.146.33.*]
    o przepraszam bardzo, wykupialm pakiet podstawowy tak z ciekawosci czy to dziala i faktycznie dziala. Po tygodniu dostalam na konto 400 euro( oczywiscie po spelnieniu okreslonych warunkow, ktore sa jasne i klarowne) , kase wyplacilam za pomoca karty Towah.Ten system dziala, oczywiscie kazdy moze byc sceptyczny, ale jak sam nie wyprobuje to sie nie przekona:)
    W kazdym razie, nie znam firmy, ktora rozlicza tak szybko i placi tak konsekwentnie, oraz wynagradza tak hojnie:)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [212.244.27.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~Borewicz [89.73.248.*]
    Coś im strona szwankuje, nie można się zalogować, certyfikat wygasł.
    U was jest podobnie?

mowa o stronie unaico.com
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~robert [178.36.168.*]
    z powodu przenoszenia platformy na nowy sprzęt, który ma obsłużyć 100 000 000 ludzi jest uruchomiona nowa strona www.2.unaico.com -wszystko działa
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~robert [77.255.206.*]
    dokładnie tak jest, robię to samo co tydzień i bardzo mi się ten system podoba.
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~elmro [217.97.165.*]
    drogi grzegorzu. nie zainwestowałem w unaico ani zł... pakiet kupiłem sobie za kase wygenerowana za darmowych uzytkowników. i wypłaciłem na konto lub za pomocą karty kase więc mozna powiedzieć za mam to na papierku (to się nazywa banknot gdybyś nie wiedział) szkoda mi Ciebie marudo
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~Karina [46.134.183.*]
    Dnia 2011-06-05 o godz. 18:59 ~grzegorz napisał(a):
    > ciekawe jak zarabiasz chyba tylko na papierku ,bo fizycznie
    > nie widziałeś jeszcze ani jednej złotówki czy też
    > euro,szkoda mi was naiwniacy...
    ja jestem od 29 grudnia 2011

i jakoś dostaję pieniądze fizycznie :) i jestem zadowolona
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~robert [178.36.168.*]
    i ja również zarabiam-po pół roku mam 5 razy tyle co włożyłem w ten biznes
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~Krzysztof Wąsowicz [83.24.138.*]
    Czytam i nadziwić się nie mogę pazerności tych co siedzą w piramidzie nazywanej "biznesem" sieciowym a naiwnością ludzi, którzy chcą wejść...
    Przecież na bazie Facebooka powstała kolejna piramida typu perfectmoney, stayfor cośtam i tak będzie wkółko.
    Jedni i drudzy mają rację - ci co wchodzą wcześniej, na początku startu piramidy zyskują a Ci na końcu dostają po tyłku :)
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~Hrabia [79.163.156.*]
    Nie dajcie się wciągnąć w prawdopodobnie największy wałek internetowy w dziejach, ktoś zgarnie dużo $$$$ i to na pewno nie będziecie wy!!!! z reszta same nazwiska założycieli unaico // sitetalka powinny dawać do myślenia, chodzi oczywiście o panów: Jarle Thorsen, Rune Evensen, Frode Jorgensen, wielu ludzi w skandynawi straciło oszczędności swojego życia przez właśnie tych delikwentów. Wy przyszli rentierzy pewnie nawet nie wiecie kim są Ci ludzie...
    Serwis yournight.com też miał przynieś miliony i co się dziś z nim stało?? do teraz nie wiem.... podejrzewam że założyciel żyje sobie na prywatnej wyspie... wracając do sitetalka sam chciałem zainwestować w ten biznesik sporo sianka, jednak po głębszym zbadaniu sprawy jestem przekonany że jest to jedno z największych internetowych oszustw (być może nawet dorównają Bernardowi Madoffowi) idealnie odwzorowuje to punkt 3 regulaminu "Sitetalk może zakończyć Twoje uczestnictwo bez podania żadnego powodu" czy ktoś to z was w ogóle czyta?? w legalny sposób zabiorą wam wasze pieniądze!!!
    Nie do pomyślenia jest jak serwis który ma być pogromcą facebooka i gromadzić miliony użytkowników z całego świata w zakładce company, bądź privacy policy używa czystego htmla bez żadnych stylów css, to już fotka.pl ma lepszy design, ale po co inwestować w dobrego webmastera skoro portal i tak wkrótce zniknie z waszymi pieniędzmi
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~Łukasz [109.95.233.*]
    Witam,
    ostatnio uczestniczyłem w spotkaniu nt sitetalk/unaico i mysle ze jest to dobra alternatywa. Przy zakupie pakietu Brązowego lub Złotego jesli nie będziemy zdobywać członków swojego drzewa i z tej możliwości nie bedziemy czerpać korzyści to na pewno odbijemy sobie pieniadze wyłożone na pakiet poprzez "opcje na akcje" , które po wejściu Unaico na giełde będą miały sporą przebitkę.

Zapraszam do wspołpracy :
    www.sitetalk.com/keny999
    www.unaico.com/keny999
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~ds89 [212.244.27.*]
    Witam

Z przyjemnością informuję że Opcje na akcje wzrosły z 0,13 do 0,14 :). Sprawiło to że nie robiąc nic znowu zarobiłem ja, moi znajomi oraz bardzo wielu użytkowników którzy weszli do Unaico.

Kolejną miło informacją jest to że po napisaniu komentarza w tym wątku przyłączyło się do mnie parę osób :). Z przyjemnością pomogę tym osobom. Dostarczając bardzo przydatne materiały, udzielając rad oraz pomoc przy budowaniu struktury im i ich znajomym.

Osoby chętne do współpracy oraz osoby mające jakieś pytania zapraszam na:

http://www.sitetalk.com/publicprofile/dsn1

bądź na

ds89@vp.pl

Pozdrawiam
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~robert [77.255.206.*]
    zbliża się kolejna podwyżka cen na opcje i być może wskoczą nawet na 0,20 euro, a więc od marca będziemy mieli wzrost o 100%
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~Seykota74 [178.235.199.*]
    Witam,
    Znowu zaglądam i mam nadzieję że wiele osób juz przejrzało, Ci bardziej zaangażowani próbuja coś jeszcze ugrać.
    Powtórzę jeszcze raz to firma z pseudoproduktem a jaki jest los akcji takich firm popatrzcie na przykłady chocby z naszej GPW np. FON itp. Mamienie że ma się produkt, wyjątkowy pomysł itd.
    A akcji Unaico na giełdzie pewnie nie będzie nigdy wcześniej ta piramida runie.
    Zal mi tych co w to weszli ale niestety taki jest koszt marzeń o szybkich pieniądzach, podobnie kończą się bardziej przejrzyste ale jeszcze mocniej reklamowane "zabawy" jak choćby na forexie.
    Zrozumcie moi drodzy na spekulacji zarabia garstka zawodowców a nie amatorzy, ostrzegam Was jako ktoś kto nie jeden raz o tym przekonał się na własnej skórze i jako ten który łupił i jako ten który dostawał łupnia :)
    Pozdrawiam
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~lukasz [83.2.187.*]
    hahahah. wiecie co mnie rozwala?

Narzekają i oczerniają te firmę ludzie, którzy najprawdopodobniej nie zarejestrowali się nawet za free za site talk.

Wszystcy pozostali, którzy to zrobili i działają albo zainwestowali tylko chwalą.

Siedźcie sobie dalej na swoich tyłkach staroświeccy, ograniczeni ludzie, którzy nie chcecie nawet popatrzeć na to z pozytywnej strony (nie chodzi mi o udział tylko o próbę poszukania dobrych stron w tym)

Siedźcie i marudźcie... a im więcej inni będą zarabiać tym więcej wy będziecie marudzić:)

I dobrze... po co się dzielić z takim kimś zyskami:P
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~syriusz [95.178.41.*]
    Cwaniaki... Piramida to zgłoś na policje...
    Już ktoś pisał , że nie jest zarejestrowana w Polsce to se można.

JAK DO MNIE WBIJE TAKI JEDEN Z DRUGIM TO TRAFI ZA KRATY:

Art. 286 KK
    § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Ja się to rypnie to będziemy mieli niezły dzonk w prokuratorach jak się struktury zaczną w górę pozywać HE, HE.
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~naiomi [178.235.188.*]
    Ludzie Wy jesteście nie poważni. Nic wiecej jak zazdrość przemawia przez Wasze wypowiedzi. żal Wam ... ściska, że ktoś potrafi zainwestować swoje pieniądze. A dla was to od razu piramida finansowa. Skoro tak uważasz to idź na policje. Ja mam wykupiony pakiet za 500 euro. Wykupiłam go w czwartek a w sobote był wzrost udziałów i byłam do przodu prawie 200 euro. Polecam wszystkim, którzy myślą o swojej przyszłości...

piszcie na maila... naiomi1982@wp.pl
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~syriusz. [87.105.187.*]
    Co? Mamona zasłoniła oczy? Czytać nie umiesz? Przecież napisałem, że nie ma kogo zgłaszać do prokuratury! Wież mi, dawno bym to zrobił.

Ale kij ma dwa końce, teraz nie ma kogo zgłaszać by łeb sprawie ukręcić i macie się dobrze. Jak to je...nie to WY też nie będziecie mieli też kogo zgłosić. Polecam pamiętać przytoczony paragraf, przyda się wam na waszych upline'ów.

"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein

• Re: sitetalk unaico Autor: ~Seykota74 [178.235.199.*]
    Nai to od naiwny? ;)
    Jakie to inwestowanie? jedna z tysięcy platform, wejście drogie żeby wzbudzić poczucie prestiżu, produkt w ogóle niewyjątkowy, dane finansowe utajnione, ilośc użytkowników nie udokumentowana przez żadne poważne pismo biznesowe.
    To czysta spekulacja, zdążysz albo zostaniesz z "cebulkami tulipanów".
    Kto ma uszy niechaj słucha :)

PS. ale w sumie na giełdach też się zabiera pieniądze. Bioton, firma kiedyś w WIG20, akacje po 3 zł teraz po 20 groszy, marzenia czasem słono kosztują.
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~baaartek [77.253.122.*]
    Zobaczcie gdzie będą reklamować sitetalk.AC Milan już ma na koszulkach przygotowane.Mam kilka złotych pakietów i nie narzekam-intuicja mi mówi -trzymać.No to mam.Niedowiarki wchodzą jako ostatni i żałują.Można i za darmo być na Sitetalku i zarabiać na kontaktach w tym portalu-1euro tygodniowo od każdego aktywnego użytk.Zaloguj się na www.sitetalk.com/wj40 i zobacz jak to działa.Natomiast www.unaico.com jest Twoim osobistym biurem,gdzie masz wszystko -zarobki,prognozy infa itp.
    Znasz kawał o intuicji?

Student baluje, chleje sesja egzamin za klika dni, intuicja mówi "nie ucz, się zdasz, dasz rade", jeden dzień do egzaminu, intuicja to samo. Egzamin, student widzi pytania i mówi "O ku...." a intuicja "Ja pie....le".

PZDR.
    Intuicja to nie wróżka. Chyb nie myślisz poważnie, że ci przepowie przyszłość :)

Intuicja to nasza podświadomość która analizuje o wiele sprawniej to czym nakarmiłeś swój umysł niż jesteś w stanie zrobić to świadomie. Podświadomie informacje czy nie, nawet szepty z prowadzonej w autobusie rozmowy mogą być ważne. Jak nakarmiłeś swój umysł gównem to dostaniesz gówniane informacje od swojej podświadomości/intuicji. Pamiętaj o tym. Fałszywe dane z Unaico które świadomie traktujesz jako prawdziwe dadzą błędną ocenę twojej podświadomości.

Cmentarzysko inwestorów którzy kierowali się intuicją jest bardzo rozległe.
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~miskw [46.112.178.*]
    Jak widzę syriusz jest obecny na kilku forach.
    Podziwiam Twoją zaciekłość, nie znudziło Ci się jeszcze?
    Masz naprawdę silne argumenty w ręku !
    Do wszystkich niedowiarków - ludzie, przejechaliście się na Unaico, że tak negatywnie o tym piszecie?
    Jaki macie cel w swojej pisaninie?
    Bardzo proszę Osobę, która zdobyła złe doświadczenie z Unaico o kontakt, czekam !!!
    Jeżeli ktoś pisze o piramidzie, to powinien najpierw poznać zasady jak działa system binarny z ograniczeniami, tak jak jest w Unaico.
    Nie dostaniecie więcej niż się Wam należy, a opowieści o tych na górze, którzy mają najwięcej, a ci na dole najmniej są nieuzasadnione w przypadku Unaico.
    Spytajcie się osób, które są w czołówce Unaico, czy zarabiają więcej od niektórych, którzy są pod nimi, a dowiecie się prawdy i uwierzcie będziecie zaskoczeni.
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~Mariusz [83.13.92.*]
    Witam,
    Mam do sprzedania konto na którym jest 3360E. Jest to złoty pamiet i chętnie sprzedam to konto.
    Zainteresowani pisać na biopell@o2.pl
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~Olo [37.225.21.*]
    To se sprzedaj
    Piramida nie jest wtedy gdy ci u góry zarabiają więcej od tych na dole, tylko wtedy gdy nie ma towaru a zyski, jakie by nie były, pochodzą od nowo zwerbowanych.
    Jaki macie towar? Co sprzedajecie?

Na nie zadowolonych z Unaico nie będzie dopóki sprawa się nie rypnie. Wiesz dobrze o tym.

Po co to robimy? Zastanów się, może Ty jesteś w błędzie a my mamy rację? Głównie jestem zdania że kalanie branży MLM i robienie jej czarnego PR poprzez namawianie ludzi do wyrzucenia w błoto 2000e na business dwóch norweskich oszustów nie jest najlepszą rzeczą.
  • Re: sitetalk unaico - wspaniały artykuł w "Obtainer" Autor: ~syriusz [87.105.187.*]
    http://www.obtainer-online.com/nitpicking_with_unaico--sitetalk--enigro_%96_the_next_networking_bubble_3_670_EN.html

można sprobować tłumacza:
    http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.obtainer-online.com/nitpicking_with_unaico--sitetalk--enigro_%2596_the_next_networking_bubble_3_670_EN.html&ei=7VEpTvmgNYzHsgaG1-ihDA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCMQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.obtainer-online.com/nitpicking_with_unaico--sitetalk--enigro_%252596_the_next_networking_bubble_3_670_EN.html%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DAKt%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26prmd%3Divns

• Re: sitetalk unaico - wspaniały artykuł w "Obtainer" Autor: ~otek [85.237.173.*]
    Kolego Syriusz to co robisz jest dobre ale to walka z wiatrakami:) Ślepa wiara w cudowność tego systemu sprawia że osoby biorące udział w tym finansowo internetowym tworze ,pozbawione są zupełnie sceptycyzmu.
    Pieniądze niestety zaślepiają,szczególnie te łatwo zdobywane. Wszystkie czerwone kontrolki już dawno wyłaczone bo są z tego pieniądze!! W razie upadku firmy lub tego patykiem pisanego banku rozkładamy ręce i mówimy tym co ich wciągneliśmy w to.... Mnie też oszukano sam widzisz co za złodziejstwo........Nawet kaca moralnegosie nie ma
    Finał tej zabawy jest zawsze taki sam. Pewna grupa osób zadowolona bo swoje zarobiła część osób zadowolona bo nie straciła i ocean nieszczęśników którzy stracili wszystko. to tylko kwestia czasu kiedy to nastąpi.
  • Re: sitetalk unaico - wspaniały artykuł w "Obtainer" Autor: ~syriusz [87.105.187.*]
    Jak miło to przeczytać.
    Jak mawia jeden z mądrych ludzi, człowiek w swej leniwej naturze z naiwnością dziecka zdaje się na łaskę kosmicznej niańki. Bóg, przeznaczenie, UNAICO, nie ważne. Ci przymuleni głupcy całe życie czekają aż coś za nich zrobi i pokieruje ich życiem, a co najważniejsze mają usprawiedliwienie dla swoich niepowiedzeń - "Bóg tak chciał", "Miałem pecha", "Nie mam szczęścia", "Kto mógł to przewidzieć...", i tak kurna dalej.
    To bardzo wygodne, komfortowe, zwalanie na kosmiczną wszechwładna siłę na której marionetkowych sznurkach chcą wisieć daje im ukojenie. Ile razy muszą dostać bejsbolem przez łeb żeby się obudzili? Niektórym życia nie starcza i tak kończą. Na UNAICO zarobią ci co wiedzą że to oszustwo, wszyscy naiwni stracą. Dlaczego? Bo zdając się na to że pieniądze same się zarobią w magiczny sposób, już podjęli decyzje o ich stracie tylko jeszcze o tym nie wiedzą. W głębi ich mózgów wpisana jest katastrofa. Dla niektórych będzie to lekcja, a dla innych kolejny raz kiedy będą się rozkoszować upadkiem na dno obwiniając wszystkich (i takich jak ja, bo w to nie wszedłem albo za to co wypisuje) tylko nie siebie. A kto im kazał grać w trzy karty ja się pytam?

• Re: sitetalk unaico - wspaniały artykuł w "Obtainer" Autor: ~konkret [46.204.61.*]
    Nie rozumiem syriusz dlaczego az z taka pasja wypowiadasz sie w tym temacie?
    Milo jest wiedziec, ze lezy Ci na sercu dobro tych wszystkich glupich i oszukanych, tak zupelnie bezinteresownie:)
    Milo jest wiedziec, ze jest wsrod nas milosierny mesjasz:)
    A wracjac do konkretow to:
    1. opcje na certyfikaty sa juz po 0,15 euro, srednio liczac rosna o 10% miesiecznie i jest to fakt.
    2. mozna je zbyc na wewnetrznej gieldzie i jest to tez fakt.
    3. to nie prawda ze unico nic nie wytwarza, unico jest holdingiem( i wlasciwie mało mnie obchodzi kim sa jego wlasciciele, jesli potrafia myslec strategicznie , a ich dzialania przynosza wszystkim zyski).
    4. pakiety zawieraja nie tylko opcje na przyszle akcje, zawieraja tez konkretne produkty, ktore maja okreslona konkurencyjna wartosc na rynku np. sitetalk vacation club( mozliwosc dostepu do atrakcyjnych turystycznie miejsc na calym swiecie za smiesznie niska cene), sitetalk holiday( mozliwosc pobytu w wysokiej klasy hotelach, za darmo),
    ze nie wspomne juz mozliwosciach bezplatnego telefonowania na calym swiecie, czy o takich "drobiazgach" jak sitetalk coffee czy sitetalk gold.
    5. na Unico i sitetlak trzeba patrzec globalnie i perspektywicznie, a nie tylko z perspektywy zaby, ktora widzi tylko muche na odleglosc jezyka.
    Ta firma ma dlugofalowa strategie rozwoju i nowatorskie pomysly.
    Umiejacych patrzec globalnie i perspektywicznie zapraszam na mail:konkret41@wp.pl

• Re: sitetalk unaico - wspaniały artykuł w "Obtainer" Autor: ~Otek [85.237.173.*]
    Perspektywa żaby to fajne określenie ale dotyczy niestety wielu ludzi
    Osoba która wpakowała pieniądze w ten projekt Unaico i czerpie teraz z tego duże zyski bedzie zawsze broniła tej firmy.
    Dookoła tylu równie szczęśliwych i zarobionych ludzi i jeszcze tylu których trzeba uszczęśliwić.Troche statystyki rok 2009 w SiteTalk 27 000 ludzi 2010 rok 300 000 ludzi, 10 kwiecień 2011 z SiteTalk korzysta ponad 2.500 000 ludzi 29 kwiecień ponad 3.500 000 Lipiec 2011r - Ponad 9.000 000
    Dopóki taka progresja będzie się utrzymywać wszyscy którzy w to weszli będą zadowoleni gdyż to właśnie ten wzrost liczby uczestników sprawia że na waszych pepaidowych Mastercard pojawiają się przekonujące nawet niewiernych środki płatnicze.Taka samospełniająca sie przepowiednia.
    I tutaj rozumiem te osoby które tak zaciekle bronią Unaico gdyż fakty są takie że się zarabia.I ten stan trwa czasem nawet dość długo. Osoby zastanawiające sie nad zainwestowaniem swoich pieniędzy w pakiety powinny sobie jednak zadać pytanie ile osób musi jeszcze w to wejść aby wszyscy nowi udziałowcy byli równie zadowoleni jak te osoby które weszły wcześniej. Ze względu na ograniczoną ilośc ludzi na świecie nadejdzie taka chwila kiedy ilośc nowych uczestników zacznie się zmniejszać.
    W tym momencie ta piękna historia niestety nie znajdzie happy endu. Oczywiście zażucicie mi że nie rozumiem produktu Unaico bo to przecież rozwijający się portal społecznościowy ale zastanówcie się dlaczego nie finansują tego projektu np. fundusze inwestycyjne które chętnie zjadły by kawałek tego tortu.(zysku
    Witam bratnią duszę. Widzę, że kręcimy się po tych samych forach!

Ktoś mnie pytał czemu to robię, już pisałem. A poza tym to fajna zabawa. Bo nie sądzę bym kogoś z "wyznawców" przekonał. Osioł to osioł. Liczę tylko na to, iż ktoś kto jeszcze nie wdepnął zobaczy prawdziwe oblicze "Holidngu norweskich oszustów".

Jest taki HardCore'owy film z PRL, "Szczurołap". Normalnie guru walki ze szczurami. Tak je oswoił, że szedł po polu sypiąc zatrutą karmę a zanim setki szczurów. Te co już zjadły zdychały a pozostałe nie zwracały na to uwagi i żarły dalej.

Ciągle czekam, aż ktoś z "wierzących/praktykujących" odniesie się to artykułu z miesięcznika "Obtainer". Jakoś cicho sza.

• Re: sitetalk unaico - wspaniały artykuł w "Obtainer" Autor: ~nudy [83.2.187.*]
    zainwestowana kasa nie mnozy sie poprzez to ile osob wejdzie albo wykupi kolejny pakiet tylko ile osob kupi cos z produktów lub usług dostepnych na podportalach site talk i z tego w co zainwestowało wczesniej unaico pieniadze i w co zainwestuje...
  • Re: sitetalk unaico - wspaniały artykuł w "Obtainer" Autor: ~Bloom [188.127.21.*]
    Sam jestem darmowym członkiem Unaico i jestem w temacie bardzo ostrożny - bynajmniej nie mam zamydlonych oczu.

Rzeczą oczywistą jest, że ludzie zarabiają teraz na sprzedaży - można nazwać to proponowaniem biznesu, ale jest to sprzedaż, nie oszukujmy się - opcji obciążonych gigantycznym ryzykiem. Ja mam sumienie i nikomu nie zaproponuję udziału biznesowego w takim przedsięwzięciu. Moja kasa to co innego - moje ryzyko. I dziwię się naprawdę ludziom, którzy zarabiają - widziałem na własne oczy ich konta - kilkaset tysięcy złotych w kilka miesięcy!!! To jest fakt.

W moim odczuciu to jest niemoralne, ale każdy ma inną percepcję i normy moralne... teraz to tak trochę jak z gustami - o takich rzeczach się nie dyskutuje.

Niemniej zapraszam ludzi na darmowe uczestnictwo, bo tak właśnie z założenia biznes ma działać. Robię to dlatego, że traktuję to wszystko jak genialny przedsięwzięcie, tylko że albo genialny biznes albo genialny przekręt.

Wszystko okaże się po rozpoczęciu sprzedaży udziałów firmy, bo ma się do świat, czyli dokładnie na dniach, ukazać oferta Unaico w domach maklerskich... więc taki gigant wysprzeda swoje udziały jak bułeczki...

Sprzedadzą wszystkie opcje i wtedy będzie wiadomo, że to jest poważny biznes, a nie ściema, bo kto by wywalał 2.000 Eurosów za nic?

Co do obiektywności Syriuszów i temu podobnych maniaków to nie będę się wypawiadał. Wystarczy stwierdzić, że żaden nie pokwapił się do umieszczenia linka do artykuły prostującego Obtainera.

Jest tutaj: http://www.obtainer-online.com/frank_ricketts%3A_%93we_learn_from_the_mistakes_we_have_made_in_the_past%94_3_851_EN.html

Wizja i biznes jest genialny. Sam miałem bardzo podobny pomysł wykorzystania potencjału marketingowego internetu. Dlatego SiteTalk bardzo mi się podoba i bacznie się mu - aktywnie - przyglądam.

Ale sprzedawanie opcji obciążonych tak wysokim ryzykiem finansowym dla mnie jest nie do przyjęcia.

A na tym na dzień dzisiejszy tylko się zarabia.

Wierzę jednak, że to się zmieni - dlatego zapraszam znajomych na uczestnictwo darmowe. Nikt nic nie traci, a z czasem może sobie podnieść członkowstwo za punkty uzbierane w SiteTalk. Nie inwestuje nic poza swoim czasem.

I tak rozumiem ten biznes.
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~o co tu cho? [79.139.1.*]
    Zajrzałem zgodnie z sugestią kolegi na alexa.com

Facebook.com: Rank 2
    Sitetalk.com: Rank 2,582

jaki wniosek? goni jeden drugiego?
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~karusia [87.105.187.*]
    SiteTalk to martwa strona. Nic się nie zmienia od miesięcy. Nawet "Copy Rights" są ciągle 2010. Oferta sklepu, reklamy itd. wszystka bez zmian, nie tak wygląda coś co choć trochę ma działać na poważnie.
    A teraz najważniejsze:

NIE MOŻNA USUNĄĆ KONTA! NIE MA TAKIEJ OPCJI!

• Re: sitetalk unaico Autor: ~Inwestor [212.160.172.*]
    Tochę mi zajęło czytanie Waszych opinii
    chciałbym wejśc w ten przekręt doskonały - zastanawia mnie jedna kwestia, dlaczego tak "świetny" pomysł nie jest reklamowany - ani jednej reklamy w sieci, na bilbordach, tv czy radiu - nic.... Dyskusje anonimowe na forach dyskusyjnych ewentualnie spotkania gdzies w wynajetych salkach.
    Informacje są przekazywane z ucha do ucha ?
    Nawet tu nikt nie podaje danych osobowych tylko wymyślone nicki :) wszystko wirtualne a zapomniałem - ochrona danych osobowych ktoś napisze :P
    Z góry pachnie już przekrętem i piramidą, udowodnić to w sądzie jest problem, gdyż kupuje się jakis tam pakiet - czyli towar jakiś jest tylko, że wirtualny.
    Z drugie zaś strony etyka w biznesie - to że stracę kasę to pal licho, ale polecić to komuś innemu i strcić zaufanie tej osoby - bezcenne.
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~Rafal [79.186.176.*]
    Odpowiedz dla Pana syriusz "wspaniały artykuł w "Obtainer" :

http://translate.google.pl/translate?sl=en&tl=pl&js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fobtainer-online.com%2Ffrank_ricketts%3A_we_learn_from_the_mistakes_we_have_made_in_the_past_3_851_EN.html

Szkoda mi czasu na polemike z kilkoma osobami z tego forum, ktore szkaluja firme Unaico, a zwlaszcza Pan "syriusz" ,ktory napisal ze jest to dla niego zabawa, prosze uwazac na wypisywane slowa pod adresem Unaico, jest taki art.prawny mowiacy o znieslawieniu, a tak sie sklada, ze Frank Rikets na spotkaniu w Warszawie mowil cos o tym.
    Jezeli myslicie ze mozna sobie bez karnie pisac co sie chce to sie mylicie numer IP bez blednie zaprowadzi prokuratora do waszych drzwi.

Pozostalym czytajacym zycze wszystkiego dobrego.
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~Otek [85.237.173.*]
    Dużo bardziej prawdopodobne jest Panie Rafale że za kilka tygodni prokurator zapuka ale niestety do pańskich drzwi. Frank Rikets raczej panu nie pomoże gdyż będzie zajęty piciem drinków zaszyty na jednej ze swoich wysp,a jego telefon będzie zapewne poza zasięgiem.
    Pańska retoryka te próby zastraszania innych na tym forum to taki paradoks jak wtedy gdy terorysta zasłania się prawam i swobodami demokratycznymi danego państwa jednocześnie walcząc z panującym tam systemem.

Można w coś wierzyć lub też w to coś wątpić ale zabraniać wątpić lub kazać wierzyć wywołuje u więkrzości alergie
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~nudy [83.2.187.*]
    dobrze napisałeś Otku o tym co wywołuje alergie... ale powodów jest więcej. Opowiadanie bajek bez dogłębnego poznania tematu i firmy, sugerowanie się spekulacjami, które w większości przypadków zostały już oficjalnie obalone w kilku krajach (mówiąc oficjalnie nie mówię, że każdy zmienił zdanie- ludzie, którzy natrętnie wyszukują złych rzeczy i tak będą widzieli swoje), albo tworzone przez byle kogo, kto rzucił 2 razy okiem na strawę i już mu coś śmierdzi też wywołuje alergie... lepiej zamknąć temat i skończyć wciskać ludziom swoje interpretacje rzeczywistości.
    unaico jest po części systemem mlm, czyli marketingiem wielopoziomowym, czyli marketingiem poleceń. firmy takie zakłada sie po to by nie mieć kosztów marketingu który jest drogi. kasa ta idzie za to do dystrybutorów/ludzi, którzy polecają/czy jak się ta osoba zwie w danej firmie. w takim systemie działa kilkaset tysięcy firm na calym świecie. duża częśc organizuje spotkania w hotelach i dzieje się tak już od kilkudziesięciu lat(w polsce około 20)
    tak na logikę... jeżeli w polsce jest... z kilkaset tysięcy firm(polskich i nie polskich) wyobrażasz sobie jak każda się relkamuje w mediach?
    etyka w biznesie?:) ok, to czekaj aż stracisz... bylebyś się doczekał;) niektórzy już tak czekają ponad 1,5 roku...
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~myślący [212.160.172.*]
    nie no "nudy" czytając twoje wypowiedzi uśmiałem sie do łez :)
    ja stwierdze, że Sitetalk nigdy nie podejmie marketningu w mediach bo reklama niesie konsekwencje prawne i tylko skupicie się na pleceniu (po cichu)
    po drugie prócz mediów są inne środki reklamy znacznie tańsze ale i tu wracamy do konsekwencji prawnych
    po trzecie piszesz o milonach euro ładowanych w serwery a nie stać was na wydrukowanie kawałka papierku (zwanego reklamą) i wręczeniu go przez osobę polecającą osobie chcącej wejśc do waszej firmy
    nawet zrobienie banerka i dogadanie się z portalami w celu jego umieszczenia - są tysiące sposobów na reklamę
    i kolejna sprawa - jeżeli śmiejesz sie z etyki w biznesie to juz świadczy o twoim podejściu do przyszłego klienta a przypomnę twój zysk z tego sie bierze
    własnie fala kryzysu przetaczająca sie przez swiat bierze się własnie z podejścia jakie reprezentujesz - zysk za wszelką cenę unikając odpowiedzialności
    ot i cała istota waszego przedsięwzięcia zwanego SITETALK
    fajnie że mozemy się wzajemnie z siebie pośmiać;) Tak jak pisałem sa o wiele wydajniejsze formy marketingu niż "banerki" albo ulotki. moje stwierdzenia mozesz interpretowac jak chcesz, Twoja sprawa:) reklama niesie konsekwencje prawne? podaj konkretny paragraf albo przynajmniej kodeks gdzie mozna znaleźć coś przez co"nielegalny" jak zapewnie sugerujesz site talk mógłby być przyłapany poprzez reklame;) nie wymyślaj.

Wszystkie 3 punkty opierają się na reklamie. W MLM (ogólnie teraz pisze, zostawiajac na boku site talk) chodzi jednak o to że nie ma standardowej reklamy! bo to akurat strata kasy- ludzie i tak sie znajdą i to skuteczniej i taniej. a kasa która miała pójśc za reklame pójdzie do ludzi którzy pracują w tym systemie.
    http://www.networkmagazyn.pl/strona/lista-firm/
    tutaj masz około1/3 firm działających w polsce firm mlm z czego tylko kilka reklamuje sie gdziekolwiek i to tylko dla tego że działaja juz kilkadziesiat lat i poprzez marketing polecen nie potrafia juz zyskiwac tak wielu nowych ludzi. Dodam że wiekszosc z tych firm to wielomilionowe i wielomiliardowe przedsiebiorstwa z których wiele mozna znaleźć na giełdach całego swiata.

myslący, nie mysl tyle bo Ci nie wychodzi;) nie śmieje sie z etyki w biznesie. kotakt z klientami mam ponad 10 lat wiec wiem co to znaczy. smieje sie z tego że ktoś tu dostrzegł cos nieetycznego;) Apeluje jeszcze raz! Znajdźcie prosze niezadowoloną osobę, która straciła tu pieniądze, albo uczestniczac zostala oszukana. wtedy bedzie mozna mówić o nieetycznym działaniu.

Przez moje podejście i innym ludzi jak ja bierze sie kryzys- dobre:D nie znasz mnie to nie oceniaj tylko po tym, że w unaico biorę udział.
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~pp [217.170.168.*]
    Dnia 2011-08-22 o godz. 14:19 ~Inwestor napisał(a):
    > Tochę mi zajęło czytanie Waszych opinii
    chciałbym wejśc w
    > ten przekręt doskonały - zastanawia mnie jedna kwestia,
    > dlaczego tak "świetny" pomysł nie jest
    > reklamowany - ani jednej reklamy w sieci, na bilbordach, tv
    > czy radiu - nic.... Dyskusje anonimowe na forach
    > dyskusyjnych ewentualnie spotkania gdzies w wynajetych
    > salkach.
    Informacje są przekazywane z ucha do ucha ?
    Nawet
    > tu nikt nie podaje danych osobowych tylko wymyślone nicki
    > :) wszystko wirtualne a zapomniałem - ochrona danych
    > osobowych ktoś napisze :P
    Z góry pachnie już przekrętem i
    > piramidą, udowodnić to w sądzie jest problem, gdyż kupuje
    > się jakis tam pakiet - czyli towar jakiś jest tylko, że
    > wirtualny.
    Z drugie zaś strony etyka w biznesie - to że
    > stracę kasę to pal licho, ale polecić to komuś innemu i
    > strcić zaufanie tej osoby - bezcenne.

niestety nikt nie da gwarancji na sukces, pewnie lepiej zainwestować na giełdzie , najlepiej w akcje jakiegoś banku w Grecji sukces murowany!? Na pewno mają świetną reklamę i wiele bilbordów! I nie są piramidą jak zbankrutują na pewno akcje dalej będą wartościowe!?
    A tak poważnie radzę zarejestrować się bezpłatnie na portalu wtedy nic się nie straci , a za to można wiele zyskać .
  • Re: sitetalk unaico Autor: ~jojo [83.22.137.*]
    No to ja zadam takie pytanko: na jaką to giełdę wchodzi unaico, że się opcjami tej firmy handluje?
    zanudzają i CI którzy wielbią i Ci którzy potępiają... jeżeli chodzi o sam portal site talk to faktycznie nie wyglada na taki co by sie rozwijał... jest to spowodowane jednym. Panowie założyciele porwali się z motyką na księżyc. Dużo marzyli i planowali ale nie wiedzieli, że tyle im się uda i jakie techniczne problemy napotkają. teraz uczą się na błędach swoich i miliony euro pakują w rozwoj całego projektu. W najblizszych miesiacach zobaczymy to też na stronie, która i mnie wkurza... Ja słysze już o tym, że Unaico to piramida od stycznia ubiegłego roku. Nie jest to typowy mlm bo w typowym mlmie mamy konkretne usługi i produkty, nie jest to jednak piramida bo coś dostajemy. Poza tym nikt nie powiedział, że jest to tylko firma mlm- to połączenie kilku trendów rynkowych... Nikt powazny działający w firmie nie powie, że Site Talk chce być większy od Facebooka- to pierdoły. Panowie z network magazynu nazwali unaico piramidą, ale nikt tego nie powie oficjalnie głośno... a w krajach w których tak mowiono i jakies urzędy prześwietlały Unaico teraz ludzie sie z tego wycofują albo milcza bo im głupio albo gadają dalej, mimo wszystko. Nie strzaszcie ludzi prokuraturą bo do zwykłego kowalskiego nikt nie pójdzie... a jeżeli w polsce KTOŚ zechce prześwietlić Unaico to dowie się tego, czego dowiadywali sie urzędnicy w innych krajach- że Unaico jest legalne! W większości krajów w których istnieją ktoś im sie dobierał do tyłka ale nic złego nie wykryto. Teraz Unaico wchodzi do ameryki, ale tam sami chca być najpierw prześwietleni przez prawo żeby już nie było na nowych rynkach takich spekulacji.... Gadajcie sobie co chcecie... Ludzie i tak będą z Unaico kase wyciągali. Pokażcie lepiej na przykłądnie, kto na Unaico stracił, został oszukany albo do kogo prokuratura przyszła, a nie straszcie ludzi!