Forum Jak zacząć inwestować? +Dodaj wątek

Re: sitetalk unaico - wspaniały artykuł w "Obtainer"

Jak miło to przeczytać.
Jak mawia jeden z mądrych ludzi, człowiek w swej leniwej naturze z naiwnością dziecka zdaje się na łaskę kosmicznej niańki. Bóg, przeznaczenie, UNAICO, nie ważne. Ci przymuleni głupcy całe życie czekają aż coś za nich zrobi i pokieruje ich życiem, a co najważniejsze mają usprawiedliwienie dla swoich niepowiedzeń - "Bóg tak chciał", "Miałem pecha", "Nie mam szczęścia", "Kto mógł to przewidzieć...", i tak kurna dalej.
To bardzo wygodne, komfortowe, zwalanie na kosmiczną wszechwładna siłę na której marionetkowych sznurkach chcą wisieć daje im ukojenie. Ile razy muszą dostać bejsbolem przez łeb żeby się obudzili? Niektórym życia nie starcza i tak kończą. Na UNAICO zarobią ci co wiedzą że to oszustwo, wszyscy naiwni stracą. Dlaczego? Bo zdając się na to że pieniądze same się zarobią w magiczny sposób, już podjęli decyzje o ich stracie tylko jeszcze o tym nie wiedzą. W głębi ich mózgów wpisana jest katastrofa. Dla niektórych będzie to lekcja, a dla innych kolejny raz kiedy będą się rozkoszować upadkiem na dno obwiniając wszystkich (i takich jak ja, bo w to nie wszedłem albo za to co wypisuje) tylko nie siebie. A kto im kazał grać w trzy karty ja się pytam?