• Re: Informacja dla Pana Zbigniewa Jakubasa Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    Tak trzymaj bolo7.
    Na początek sugeruję publikację w formie komunikatu oświadczenie Twojego autorstwa (nie dodałam nawet jednego słowa, czysta kompilacja) o nastepującej treści:

"Szanowny Panie Jakubas;
    Blokowanie przez Pana kursu przestaje mnie już bawić i jestem zmuszony podjąć kolejne kroki,
    1) KNF - nie mówię o słaniu pism, to zdaje się być mało skuteczne; będzie się to wiązało z bardzo mocnym zaangażowaniem służb Komisji w manipulacje kursowe, których się Pan dopuszcza na Polnej;
    2) nowy świeży popyt; będę musiał kontynuować rozmowy z pewnym fundem, czy nie zrobić jeszcze lepszego biznesu. Jest pewien człowiek, z dosyć grubym portfelem (jak dla mnie), nie inwestuje w zasadzie na giełdzie. Nawet całkiem niedawno z nim rozmawiałem o jakimś ewentualnym wspólnym przedsięwzięciu. Myślę, że byłby skłonny namówić się na skup akcji Polnej w takim zakresie, jaki byłby potrzebny do naszego pakietu do tego, żeby mieć wpływ na działanie firmy.Tak mi rozmowa z tym jegomościem przychodzi na myśl, bo fundusz to dałby nam conajwyżej 20-30 zł. więcej to musiałbym się bardziej postarać (bez szczegółów, wiecie o co chodzi...). A tak to możnaby doprowadzić skoordynowanymi działaniami do wzrostu kursu w ciągu kilku miesięcy do minimum 70-100 zł (to też by nam wyceniła firma doradcza).

Myślę, że jeśli Jakubas jest rozsądny to się jednak wystraszy i wezwanie po 30-50 złotych jest tylko kwestią czasu.
    A i mała prośba na koniec; jak już to będziesz to słał do financial times to wcześniej daj komuś z ukończoną podstawówką do sprawdzenia bo inaczej może wyjść coś w rodzaju zdania z Twojego ostatniego postu: "rozpoczniemy kampanię promocyjną Polnej, ale nie możemy narazić się na szwank kłamstwa". No po polsku to to nie jest , więc jak będą tekst tłumaczyć to mogłoby wyjść coś dziwnego.
    Gorąco pozdrawiam.
  • Re: Informacja dla Pana Zbigniewa Jakubasa Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    ależ Ty Basiu polubiłaś mnie mocno;
    dlaczego ciągle podpierasz się tekstem napisanym dosyć dawno, na szybko?

rozumiem, że teraz będziesz piętnowała mój styl pisania, który przypominam, jest postem na forum, gdzie zdecydowana większość uczestników nie przejmuje się zbytnio gramatyką, stylistyką, interpunkcją itd.

szczerze, to wolałbym, żeby Jakubas nie ogłaszał wezwania nawet i po 30-50 zł; wolałbym, żeby Polna przeszła w ręce bardziej honorowe - inwestora, który potrafi wyprowadzić taką perłę na szersze wody, a nie musiałby w swoim sknerstwie tak wymęczać drobny akcjonariat, żeby jak najtaniej zgarnąć jak najwięcej akcji

• Re: Informacja dla Pana Zbigniewa Jakubasa Autor: ~kryzys [89.191.164.*]
    Zlej tą wariatkę, sprzedała i chce odkupić po zaniżonej cenie.
  • Re: Informacja dla Pana Zbigniewa Jakubasa Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    chyba tak zrobię:)
    obawiam się jednak, że to nie jest zwykłe naganianie na spadki...
  • Re: Informacja dla Pana Zbigniewa Jakubasa Autor: ~Basia [85.222.86.*]
    Panowie wyluzujcie.
    Jestem dla Was wariatką tylko dlatego że dziecinadę nazywam dziecinadą.
    Nigdy nie namawiałam, nie namawiam i nie będę namawiała na spadki. Nigdy też nie stwierdziłam, że spólka jest za droga albo nie drzemie w niej potencjał, który być może kiedyś zostanie uwolniony.
    Jestem po prostu przeciwniczką pisania głupot w stylu "więcej to musiałbym się bardziej postarać (bez szczegółów, wiecie o co chodzi...)".
    Po prostu uważam, że autor takich słów albo jest nieszczerym naganiaczem albo bałwanem. Takie bzdury działają tylko na niezmiernie naiwnych lub też nie mających pojęcia o realiach.
    Jeśli Bolo7 cytowana wypowiedź po prostu wyrwała Ci się w chwili uniesienia (a nie była jedyną w tym stylu) to powiedz to jasno, że tak na prawdę to odcinasz się od swoich chwil fantazjowania i w ogóle to jesteś poważny gość.
    I jeszcze jedno, to że w tym momencie posiadam tylko 100 akcji Polnej wcale nie znaczy że strasznie zależy mi na tym aby spadła i żebym mogła się obkupić. Czekam na rozwój wydarzeń i nie wiem czy na Polną jeszcze wsiądę konkretniej. Równie dobrze może to będzie inna spólka. Nie wiem.
    Wszystkim normalnym ludziom (akcjonariuszom lub nieakcjonariuszom) życzę jak najlepiej. A posiadanie Polnej nie traktuję jak religię tylko jak inwestycję jak każda inna.
    That's it.
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.