• Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~motle . [83.21.80.*]
    bolo , a nie uważasz że do poniedziałku kurs spadnie w okolice 8,20 ?
    Tak pytam chociaż nie mam żadnych podstaw o takie obawy , lecz po dzisiejszym notowaniu USA , mam wątpliwości
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    to nigdy nie ma pewności i generalnie usańce mają niesprawiedliwy wpływ na nas; jednak należy zauważyć, że Polna już teraz zachowuje się dużo lepiej od jankesów i bardziej prawdopodobne jest, że jeśli się jeszcze trochę pokisi kurs, to już bliżej 9 złociszków
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~fan [83.4.150.*]
    nie wiem jak Wy, ale ja uznaję bolo7 za najbardziej pozytywnie nakręconego gościa na naszym forum. Przyznam, że czasami targają mną wątpliwości co do wezwania? Bolo7 jest natomiast pewny, że czekają nas potężne wzrosty. Mam nadzieję, że wszystko będzie po naszej myśli, jednak nutka niepewności - przynajmniej u mnie - pozostaje.
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~coolturalny [88.156.186.*]
    Ja osobiście nie widzę przesadnego związku giełdy amerykańskiej z notowaniami Polnej. Może jakiś pośredni wpływ ma, ale jedynie poprzez ogólnie złe nastroje inwestorów.
    Jak Ameryka kończy na minusie to u nas na GPW poprostu nie chce się inwestować, i tyle.
    Polna obroniła kurs fenomenalnie, przy ciągłych spadkach kurs naszej perełki bujał się w przyzwoitych granicach.
    Polna jest gotowa do wystrzału..... wielu z nas - forumowiczów chce dołozyć swój wkład w rozwój kursu :) Kilku zapowiedziało dokupowanie akcji, ja też !
    Już niedługo, zapewne nasza spółeczka jest już pod obserwacja, jak ruszy pewniej do góry to nie zatrzymy kursu do 2x zl:D

Pozdrawiam, zyczę spokojnej nocki. Bolo7 śpij dobrze, należy Ci się ;)
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~motle [83.21.80.*]
    W zasadzie nie przejmuję się tym że kurs może spaść przez najbliższe dni , nawet by mi to pasowało , i myślę że wam też . Ważny jest cel wytyczony ....
    Nutka niepewności zawsze jest, ja się nie o siebie boję, tylko o reakcję innych inwestorów na decyzję Jakubasa. To jest szczwany lis i może tak wykombinować info, żeby teraz rozpędzić towarzystwo (być może wie o naszej akcji). Natomiast moje przekonanie co do pewnych wzrostów (prędzej, czy później) na Polnej wynika z chłodnej oceny tego bardzo dobrego biznesu, który jest możliwie mocno niedoszacowany. Na takim czymś się zarabia prawdziwe pieniądze, gdzie nie liczy się na 10, czy 20% zysku, tylko wielokrotności. Naprawdę, gdybym miał więcej kapitału, to najchętniej podkupiłbym Jakubasa!
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Moim zdaniem do wezwania dojdzie - mimo wszystko. Jakubas może mieć osobiste, przejściowe kłopoty natury szybkich płatności, spłaty długu itp., i w takim przypadku może mu chwilowo brakować kasy. Ale uważam, że on tę kasę wydobędzie - nawet spod ziemi. Polna to perełka, której się nie sprzedaje. A nawet gdyby zredukował portfel do 32% udziału, to należy to tłumaczyć tylko i wyłącznie przejściowym brakiem pieniędzy (nie inaczej). Nigdy zwątpieniem co do perspektyw funkcjonowania Polnej.
    Dokładnie, Jethro-Tull. Jakubas jest chytry (inaczej nie dorobiłby się takiej kasy), ale nie jest głupi i wie, ze opłaca mu się dać nam te 25 zeta za akcje, jak już nie będzie wyjścia, bo on patrzy się na takie inwestycje długoterminowo. Hossa prawdopodobnie rozpocznie się w drugiej połowie tego roku, wyniki Polnej za 2009 zapowiadają się rewelka, jeszcze ewentualny kontrakt + dużo wywiadów za rok i artykułów i akcje są minimum po 100-150 zł. Czyli nawet jakby miał nam zapłacić 30, 35 zł, to i tak zarobi na tym wielokrotność. A jeśli jednak zbierze od innych z wezwania po np. 12 zł, to tym bardziej wtedy nasz pakiet zyska na wartości (Polna będzie w bardzo dobrych rękach...), i my wtedy ze swoimi akcjami i tak coś zakombinujemy, żeby jeszcze drożej sprzedać:) To jest pewne.
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    zgadzam sie z wami panowie nawet jak by nie doszlo do wezwania w co watpie to my i tak zarobimy tylko bedziemy musieli troszke poczekac najwyzej zniecierpliwieni wywala i pozostanie najwierniejszy akcjonariat ktory zarobi tak wiecej
    Powiem Ci germany, że nie wiem, jak jak z wytrwałością anonimowych inwestorów którzy tu nie zabierają głosu, a są już szczęśliwymi posiadaczami akcji Polnej. Jednak ta ekipa, która się tu wyklarowała przez ostatnie tygodnie jest najsympatyczniejszą, jaką udało mi się spotkać na forach. Daltego soobiście mam ogromną motywację, żeby umożliwić zarobienie nam wszystkim możliwie jak najwięcej i w razie czego z pod ziemi wyciągnę fundusz... Nam się to bez wątpienia należy!
    masz racje ze tu jest najsympatyczniejszy akcjonariat
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~PABLO [87.96.118.*]
    witam bolo7 wielki szacunek dla ciebie za to co robisz trzeba dobierac z prawej strony pozdr
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~pg [83.18.214.*]
    ja też nie zaniżę ceny, ustawiłem na 35 zeta, już po 9,43 biorą ;) pozdro
    Tak trzymać wojownicy rynku! Z takim nastawieniem niedługo będziemy realizować nasze zlecenia sprzedaży, bo wspólnie bez problemu przeprowadzimy Polną przez wszystkie możliwe opory do 25 zł:)
  • Bilans Akcja S>=25 w dn. 27 lutego Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    1. S = 25: 89.561 szt. (3,46% sp., 6,33% ff).
    2. S >= 25: 113.621 sz. (4,4% sp., 8,03% ff).
    Można powiedzieć, że akcja ponownie ruszyła z kopyta, bo przybyło w sumie 9,5 tys. szt.! Niedługo przekroczymy 5% akcji spółki...
  • Re: Bilans Akcja S>=25 w dn. 27 lutego Autor: ~coly [83.26.56.*]
    witam serdecznie wszyskich szczęśliwych posiadaczy papierka !!
    troszku mnie nie było bo kombinowałem nowe środki na zakup perełki, ale już jestem i w poniedziałek postaram się podciągnąć kursik oczywiście do góry.
    Obroty trochę wzrosły, więc można z nadzieją popatrzeć na końcowe odliczanie. Wolniutko bo bolnitku ale mam nadzieję że "maszyna" się rozkręci i nabierze odpowiedniej prędkości zatrzymując sie na odpowiednim poziomie - wyznaczonym przez nas.
  • Bilans Akcja >=25 w dn. 2 marca Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    1. S = 25: 84.282 szt. (3,26% sp., 5,96% ff).
    2. S >= 25: 112.218 sz. (4,34% sp., 7,93% ff).
    Więcej przybyło na ponad 25 zł.
    Jest natomiast jeden szkopuł, który mocno mnie zaniepokoił. Moglibyśmy mieć w sumie 10K więcej papiera na S>=25, tyle tylko, że te 10 tys. szt. KTOŚ WYSTAWIŁ NA 24,99!!!
    Dla mnie jest to nie w porządku takie wpychanie się przed kolejkę, przecież mogę jutro wystawić swoje zlecenie na 24,98, po mnie ktoś na 24,97 itd. Czy o to chodzi?
    Proszę o Wasze opinie na ten temat, bo to mnie 100 razy bardziej wkurzyło, niż zwalanie kursu na zlecenie p.J.!

• Re: Bilans Akcja >=25 w dn. 2 marca Autor: ~PABLO [91.94.196.*]
    bolo7 dla mnie to jest nie fer przeciez wszyscy wystawiamy na 25 kto to wystawil
  • Re: Bilans Akcja >=25 w dn. 2 marca Autor: ~coolturalny [88.156.186.*]
    Na wstepie informacja o moim kolejnym pakieciku - 900szt tym razem na S30.

Co do gracza z S24,99.
    Nikt nie może zabronić nikomu takiej decyzji, każdy ma do niej suwerenne prawo.... niestety.
    Widać, że ktoś chce się podpiąć pod naszą akcję, ale wybija się przed szereg omijając "kolejkę".
    Cóż zrobić. Ja zostaje w drużynie i się nie wyłamuje.... Zlecenia latają między S 25, 30 i 35... jak koniunktura będzie dobra to wywale wszystko na 50zł i ide na emeryturę ;)

Co do kursu: myślałem, że tak szybko nie opadniemy poniżej 9zł, niestety jestśmy zarzucani konkretnymi batonami. Jedno co dobre, że i te wielkie pakiety schodzą podczas sesji...... Coś się szykuje !

Pozdrawiam.

Ps. w przerwie we wzrostach na akcjach, Forex daje ładnie zarobić. Dzisiaj skromnie 1200 USD na plus :) Zawsze to jakis pieniądz na kolejne akcyjki Polnej :)
  • Re: Bilans Akcja >=25 w dn. 2 marca Autor: ~coolturalny [88.156.186.*]
    To jest ciekawe: USA grubo pod kreska, wszystkie europejskie giełdy też na minusie, amy kończymy na zielono.... to ci paradoks....
    Holandia dzisiaj osiągnęła najniższy poziom ich indeksu w historii !!
  • Re: Bilans Akcja >=25 w dn. 2 marca Autor: ~coly [83.26.191.*]
    Witam , a może to ktoś od pana J próbuje zasiać ziarnko niezgody ?
    Zastanawiam się, czy nie wrócić do oryginalnej (pierwotnej) strategii naszej nieformalnej grupy, tzn. S=25 zł. No bo skąd ja mam wiedzieć, czy osoba z limitem S=250 zł jest z nami, czy nie? Czy w razie czego, a konkretnie po przekroczeniu progu 5%, ta osoba zadeklaruje chęć wejścia w skład stowarzysznia, czy też nie?
    Co do dzisiejszego spadku o 6%, to utwierdził mnie on w przekonaniu, że do wezwania jednak dojdzie. W przypadku odwrotnym, tj. zmniejszenia zaangażowania przez ZJ, akcje byłyby dystrybuowane na poziomach 11-12 zł, a nie sprzedawane po minimach.
    Mi też to nie wygląda na sypanie akcjami, tylko na ewidentne zasypywanie ceny.
    A propos takich płytkich zagrywek w naszej akcji, będziemy się musieli spokojnie zastanowić i w razie, gdyby było więcej dywersji, przejść wyłącznie na komunikację mailową i ustalić strategię tylko nam znaną. W normalnych warunkach to oczywiście każdy sprzedaje tak, żeby przechytrzyć drugiego. Natomiast tu miałbym nieco inne oczekiwania i gdy coś p. J. wykombinuje, że cena nie wzrośnie pod wpływem eksplozji popytu, to na pewno nie będę w imieniu takich cwaniaczków chodził i prowadził rozmowy z funduszami w celu opchnięcia naszego pakietu, czy jakiekolwkiek inne starania, żebyśmy zarobili porządnie.
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~Alexxxdb [94.254.235.*]
    Nie rób tego Bolo7, bo jestes tak przekonywujący ,że od jutra rozpoczynam skup akcji tej, póki co, małej spóleczki. A bez ciebie nie uczynimy jej wielką!!!
    Nie chciałbym, żebyśmy byli do tego zmuszeni - to nie byłaby moja decyzja, tylko gremium:)
    Znam giełdę od przeszło 10-iu lat, wiem, że tu nie jest zabawa, choć mówi się o "graniu", gdzie jeden patrzy, jak wykosić drugiego. Ok. Jednak mamy akcję (nie wiem, czy się szybko podobna powtórzy), że nie chcemy umożliwić jednemu bogaczowi wyłącznie samemu jeszcze bardziej się wzbogacić, tylko też coś uszczknąć z tego (i bynajmniej nie chodzi tu o okruchy ze stołu pańskiego...), a tu takie jakieś dziwne zagrywki...
    Ale co mnie cieszy, że przybędzie nam od jutra kolejna osoba, która też dostrzegła potencjał drzemiący w Polance i chce się wykazać wspólnie z nami cierpliwością - Polna tego uczy, oj uczy:)
    Czyli krótko-węzłowato: Jednolitość, a nie litość jedna.: S=25 zł.
    tak jathro s-25
    a 24,99 mozw ktos od pana j
    Może pozostawmy S>=25. Po pierwsze, pierwotna idea była taka, żeby w ramach protestu na zaniżanie ceny opchnąć akcje za minimum 25, czyli zlecenia powyżej nawet ułatwią realizację tych po 25 (mniejsza kolejka). Po drugie, nie ma pewności, że wszyscy, którzy wystawiają S właśnie po 25, będą dalej z nami grać. Ważne, że teraz solidaryzują się, ustawiając się w sprawiedliwej kolejce. Po trzecie, pozwoli to więcej zarobić na sprzedaży choć części akcji, przy umożliwieniu pozostałym, którym wystarczy 25 zł za akcje, realizacji wpierw ich zleceń (uczciwe).
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~coolturalny [88.156.186.*]
    Ja zostawiam tak jak jest... jako sygnał, że jestem w akcji stoją moje pakieciki na S25 i nie wykluczam, że za taką cene ich nie sprzedam. Ale większą część akcji będę chciał pogonić na wyzszych pułapach, dlatego ustawiłem sie na S30 i 35 (choć będę dążył do jeszcze wyższych poziomów). Nie spieszy mi się, moge poczekać..... więc niech rośnie :)

Witamy nowych akcjonariuszy Polnej i uczestników akcji ;)
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~coly [83.26.181.*]
    słuchaj bolo , przyszedł mi taki pomysł: skupmy papier do 10% ( już niedaleko ) , załatwiasz fundusz i opychamy go po korzystnej ustalonej przez nas cenie , a panu J zostawiamy zlecenia s=>30,35
    a jaką byś dziś coly zaproponował korzystną cenę (ale realną), za jaką moglibyśmy opchnąć akcje Polnej fundowi?
    myślę ze to jest sprawa do omówienia ale nie tu... bardziej chyba na prv. ale to dotyczyłoby wszystkich zaangażowanych w akcję S25. ( w granicach tych 20-stu złotych - ? -raczej nie mniej ! ). Musimy pamiętać również o tym że sprzedając akcje tutaj i tak musimy sie liczyć z tymi którzy bedą nam "przyklaskiwac na wątku" a swoje robić i niema co tu ukrywać.
    oki, jak co, to przejdziemy na prv., ale teraz jakbyś mi podał mniej więcej przedział cenowy, jaki wchodziłby w rachubę przy sprzedaży fundowi, to jest ważne
    napisałem! ok 20
    widziałem te dwie dychy, ale wolałem dopytać, bo do takiej ceny to na razie fund nie jest nam potrzebny, powinno to samo szybko dojść przy większym popycie w związku z obecną konstrukcją podaży zaczynającej się od 25 zł; chyba, że p.J. coś wykombinuje, co pokrzyżuje nam to, wtedy jest alternatywa i skręcimy fundusz:)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.181.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    co żeś tam przeklął coly, że Cię wyciął?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~coly [83.26.203.*]
    właśnie , że nie !
    napisałem Ci ->
    ok :)
    tylko mam wątpliwości czy ludzie doczekają do takiego poziomu , bo dziś mieliśmy pierwsze oznaki cwaniactwa w postaci 24,99
    ale pojechałeś niecenzuralnie, ha-ha!
    ja mam nadzieję, że koleżanka zachowa sie w porządku do tych, którzy już więcej czasu poświęcili Polnej i przestawi to zlecenie na 25 i/lub wzwyż; dla mnie o tyle zachowała się ok, że się do tego przyznała...
    a jeśli takie sytuacje będą się powtarzać, a przede wszystkim uniemożliwiać nam osiągnięcie oczekiwanych przez nas poziomów, to szybciutko się skrzykniemy na privach i bez problemu zmontuje się coś fajnego:)
    a teraz dajmy szansę na grę fair, ja gdzieś tam jeszcze wierzę w ludzi:)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~coly [83.26.203.*]
    Panie moderator !! o co chodziło ?????
    może zobaczył, co się dzieje w Stanach i mu się palec omsknął:)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~cole [83.26.203.*]
    he he he , no cóż stany mają swoje 5minut , 700-tka jutro pęknie ?
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~fan [83.4.147.*]
    witajcie ponownie:) Widzę, że ten wątek jest bardziej "aktywny". Ja "skrobnąłem" coś tam na wątku "ze spychaczem" w tytule:), ale cała dyskusja toczy się tutaj:). No i pojawiają się coraz to bardziej śmiałe inicjatywy!
    Czytałem, czytałem i też popieram, lepiej nie robić teraz zbytniego zamieszania; uważam, że obecnie pojawiają się na Polnej i będą się pojawiać, zanim kurs nie wyskoczy bliżej 20 zł, najpoważniejsi inwestorzy, którzy spokojnie poszukują dobrej inwestycji i są w stanie poświęcić więcej niż kilkanaście minut na podjęcie decyzji, bo przypadek Polnej nie jest do ogarnięcia jednym komentarzem, tylko trzeba się trochę wysilić, żeby zrozumieć jaki to jest skarb, dlaczego kurs w ciągu roku ma szanse wzrosnąć 10-io krotnie itd. I niech tak będzie. Niech kurs rośnie teraz naturalnym wzrostem popytu. A szerokie masy przydadzą się, żeby pociągnć kurs od 25 zł wzwyż, bo choć dziś dla większości, którzy teraz zakupili walor, 25 będzie wystarczającym zyskiem, to ci, co będą odkupować od nas po 25, będą mieć nadzieję na równie imponujący zarobek i tym samym wyciągną kurs do 50, może 70 zł, jak będzie dobry klimat ogólny na rynku. Dlatego teraz lepiej szaaaaa, kto ma się zainteresować, ten się zainteresuje, a zbytnie zamieszanie w tej chwili jest niepotrzebne.
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~leszczu-kaktus [83.30.247.*]
    nick przejsciowy :). Popieram cala akcje, i rowniez dzisiaj zauwazylem ze ktos "na bezczelnego " wcisnal sie na 24,99, ale ta osoba sie chyba ujawnila w watku - spychacz z dnia dzisiejszego. Ja dzisiaj porozdzielalm swoje zlecenia na poziomie 60% na s25 i 40 % na 30. Nie jest tego duzo w porowniau z waszymi batonami :), ale zawsze cieszy chociaz samo to ze mozna z taki ludzmi jak wy wziasc udzial w takiej " zoorganizowanej akcji ". Mam nadzieje ze jak ta inwestycja nam wypali to skupimy sie na innej spolce w ktorej moza wyciagnac podobne zyski, a jest spewnoscia kilka na naszej gieldzie ktorymi warto sie zainteresowac. Pzdr wszystkich FF z polnej i zycze milej nocki.
    kaktus
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~fan [83.4.147.*]
    bolo7 naprawdę podziwiam Cię za Twój optymizm. Widocznie tak musi być, jedni są przekonani w 100% /tak jak Ty/, inni mają swoje wątpliwości /tak, jak ja; co nie oznacza, że nie wierzę w Polną/. Pewnie bylibyśmy już dużo wyżej z Polanką, gdyby nie te "cholerne Stany". Wiem, że bolo7 uważa, że Stany "nie popsują" wzrostów na Polnej, ale obecna sytuacja to "woda na młyn" dla Pana J. Ze spokojem może sobie spychać kurs ile się da, a że potrafi to nieżle robić, to już zdążyliśmy się przekonać.
  • Re: Bilans Akcja S>=25 Autor: ~motle(milczący) [83.21.71.*]
    Dla Pana J . mam szacunek , gdyż robi wszystko aby POLNA prosperowała . A że nas wkurza "spychaniem" kursu to nasz problem. Kupiłem znowu dziś troszeczkę po 8,40 i uważam że ten kurs mimo iż dołuje to nic nam to nie daje oprócz możliwości taniego zakupu . Bo nawet gdyby kurs skoczył dzisiaj na 15zł , to w przypadku akcji S25 popsuło by nam to plany.
    Wspominałem o efekcie >czarnego poniedziałku< no i proszę .
    Miałem się nie odzywać przez tydzień , lecz jako "starosta" nie wolno mi tego robić.
  • Re: Bilans Akcja S&amp;gt;=25 Autor: ~coly [83.26.203.*]
    spycha , spycha , ale stan posiadania to powiększamy MY :-))))
  • Re: Bilans Akcja S&amp;amp;gt;=25 Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    czas na odpoczynek, a po zwiększonym ruchu na forum prawdopodobnie jutro większy ruch na walorze...
    oby tylko ludzie p.J. nie zaangażowali jeszcze większego spychacza...
    kolorych snów o ładnej "polance":)
  • Re: Bilans Akcja S&amp;amp;amp;gt;=25 Autor: ~coolturalny [88.156.186.*]
    No to pa.....
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.