• Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~kamila [81.219.185.*]
    Byłam niedawno na rozmowie w SKOK Stefczyka. Było dokładnie tak jak opisywaliście, siedziały sobie trzy dziunie, z czego jedna ze mną rozmawiała a dwie mnie obserwowały i strzelały miny. Pytania były beznadziejne, np. jak zachowa się pani w takiej sytuacji, a w takiej jak.... Strasznie głupie to było. A atmosfera w oddziale straszna, współczuje tym dziewczyna które tam pracują. Gdyby zadzwonili do mnie z zaproszeniem na drugi etap, na pewno nie pójdę. Praca tam to akt desperacji ....

• Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~agagagagaga [84.10.222.*]
    skąd wniosek ze dziewczyny które widziałaś się męczą?
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~kandydat [83.27.185.*]
    mam od nich propozycję, już sam nie wiem naprawdę jest tak źle ?
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~pracownik [213.199.192.*]
    naprawde tak jest. Zgadzam sie w 100% z wszystkimi negatywnymi wypowiedziami. Dodam jeszcze ze pracuje juz ponad rok czasu i ciągle jestem tylko opiekunem. Od 4 miesięcy słysze zapewnienia, że dostanę awans i podwyżkę, ciągle mnie chcwalą, plany robię... i nic. I gdzie te szybkie awanse dla osób które się wybijają ponad przeciętnośc? gdzie te wysokie premie? mimo ze najczęsciej wyrabiamy plany, to najwieksza premia jaką do tej pory dostałam to 700 zł. kierownik oczywiscie 2 razy tyle, mimo ze całymi dniami nic nie robi, głownie rozmawia przez telefon służbowy z kolegami i koleżankami o pierdołach
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Były pracownik. [62.21.67.*]
    Praca jak w kazdej instytucji finansowej. Sprzedajesz produkty na zasobach własnej bazy, dobrze jest to trudne, lecz nikt nie broni szukać klientów na zewnatrz. Kierownik jako osoba kierująca(jak nazwa wskazuje) jest od pełnienia nadzoru nad oddziałem. To że jego premia jest wyższa, wiarze sie przedwszystkim z odpowiedzialność o której pracownicy niewiedzą i to on tłumaczy wyniki pracy oddziału przed przełożonymi wyżej.
    Sprzedaz produktu i obsługa w oddziale, i wierzcie w kazdej firmie są niuanse, lecz tu jest mozliowośc "głośnego" narzekania. Najważniejsze - nikt nie podpisuje z Tobą umowy o prace, bez mozliwości zrezygnowania z niej.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~10 [83.24.239.*]
    Dnia 2007-09-12 o godz. 13:19 ~Majkel napisał(a):
    > Doradźcie - warto zacząć pracować w skoku stefczyka? jesli
    > ktos pracuje to proszę o info jakie zarobki, atmosfera,
    > możliwość awansu? z góry dziękują za każdą odpowiedź.

HM hm
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~SOF [84.10.242.*]
    poczytaj forum,przeanalizuj,znajdziesz tu plusy i minusy.Ale jedno Ci powiem będziesz kretynem jak nie pójdziesz na rozmowę i osobiście się nie przekonasz czy to odpowiada twoim oczekiwaniom.Ci co zrezygnowali po kliku negatywnych komentarzach nie nadają się do instytucji finansowej.Obojętnie gdzie:to walka o ogień:)
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~hmmm [178.37.22.*]
    Praca w SKOK Stefczyka... no cóż, jestem pracownikiem tej firmy od 4 lat na st. doradcy finansowego, mam 40 lat - wcześniej pracowałam w administracji, ale firma się rozpadła.. Pracować i to ciężko trzeba wszędzie, ale jeśli trafisz na przełożonych idiotów to wtedy zaczyna się problem. Ja właśnie trafiłam.... wcześniejsi odeszli bo nie mieli już ochoty walczyć z głupotą tych wyżej.....
    Teraz ja nie mam ochoty z nią walczyć.. Nabrałam doświadczenia w pracy w finansach... to jedyne co dobre z tego wyszło. Ogólnie firma koszmarna! Mówię z własnego doświadczenia. Być może są gdzieś NIELICZNE oddziały gdzie pracuje się fajnie i wspiera się wzajemnie.... ale ich na palcach jednej ręki można policzyć. W większości to wyścig szczurów i hipokryzja. To nie jest nawet kwestia planów sprzedażowych, jak powiedziałam, pracować trzeba wszędzie.... ale jak traficie na kierownika idiotę (a takich Ci u nas dostatek) to odświeżcie CV tak jak ja i UCIEKAJCIE ! ! ! Jedyne co mogę gwarantować to :
    -hipokryzję
    -niesprawiedliwość
    -wyzysk
    -MOBBING
    -wyścig szczurów
    -nieszczerość
    -obłudę
    -kolesiarstwo

.... i to wszystko z uśmiechem na ustach i w białych rękawiczkach.
    Ja póki co pracuję tam jeszcze, ale szukam pracy i uciekam czym prędzej.
    KOSZMAR a nie praca! Choć mam już w sumie 20 lat pracy za sobą, to tam pracuje mi się najgorzej.

• Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~xxx [82.177.232.*]
    nic dodać nic ując
    chociaż nie dodać jeszcze by można było :-)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.190.240.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.238.71.*]
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~LENA [83.2.196.*]
    Brałam udział w rekrutacji na kierownika oddziału w wielkopolsce w średniej wielkości miejscowości, I etap był ok, ale po II etapie z dyrektorem chyba makroregionu, nazywa się jakoś na G (zapomniałam) odechciało mi się tam pracować. Po pierwsze pytał mnie o te same sprawy, co dyr regionu na pierwszym etapie.... Dyr makro myśli chyba, że jest Prezesem ogromnego prestiżowego banku, na spotkaniu wygłaszał monologi, mówił w koło macieja, do ściany, siedział bokiem, tłumaczył mi sprawy prozaiczne - nie wiem po co, bo ja jestem pracownikiem innego banku z dużym doświadczeniem, nie omieszkałam mu tego powiedzieć, ale on dalej mówił i mówił. Po 10 min byłam tak znudzona, że przestałam go słuchać. A jeśli chodzi o finanse, to chcą płacić grosze, nie stać ich nawet, żeby zapłacić 3 tys netto kierownikowi:) Nie polecam.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~oli24 [31.60.167.*]
    Zgadzam się w 100% SKOK Stefczyka uważa się za niewiadomo co obiecują złote góry a później słowa nie dotrzymują a jak staniesz się nie wygodny to cie zwolnią bez skrupułów. Obecnie jest ogłoszenie do o/ w Nowej Soli woj. Lubuskie szczerze odradzam, szkoda czasu i nerwów a pieniądze marne. Wymagania magiczne, praca z kierowniczka regionalna prze...bane, kobieta nie do życia, mobbing na porządku dziennym, zero skrupułów.... Omijajcie SKOK woj. Lubuskie wielkim łukiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pani A.S. nie zna się kompletnie na zarządzaniu pracownikami !!!!!! SZCZERZE ODRADZAM Znam tą Panią osobiście i współczuje sama sobie.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~taka jedna [89.229.73.*]
    Właśnie zakończyłam swoją współpracę w tej instytucji trwała ona aż 2 miesiące i... naprawdę nie polecam. Zero szans rozwoju, zero szans na sprzedaż czegokolwiek. Klienta na kredyt pozyskuje się poprzez telemarketing naprawdę niskich lotów. Obsług klienta? Oni nie mają pojęcia o profesjonalnej obsłudze kogokolwiek. Ktoś pisał o hipokryzji i tu zgadzam się w 100%. Dziewczyny w oddziale są w stanie wydrapać sobie oczy nawzajem za jeden kredyt a chwile później zachowują się jak najlepsze przyjaciółki. Spoufalanie się z klientem jest na porządku dziennym i jeżeli komuś to przeszkadza tak jak mi to naprawdę nie polecam pracy. Płaca? Porażka totalna, na rozmowie obiecują złote góry a później dostajesz marne grosze i tłumaczą że to dlatego że no przecież sprzedaż sprzedaż, a nie wpadli na to że nowemu pracownikowi jest trudno się przebić przez tych starych pracowników. Startowałam na starszego opiekuna a na szkoleniu dopiero wyszło że będę tylko opiekunem z mniejszą kasą. Utknęłam na kasie a tam to już niczego nikomu się nie sprzeda bo ciągle przychodzą ci sami ludzi z tyloma kredytami że głowa mała...
    Jak masz możliwość to radzę sobie nie zawracać głowy tą instytucją pseudo finansową. Ja się wstydzę że pracowałam tam te marne 2 miesiące.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.78.15.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.238.71.*]
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~"superskok" [89.76.194.*]
    Będę opowiadał na tematy związany z pracą w SKOK Stefczyka, a w szczególności podległemu Regionowi Zachodniemu Katowice okolice - Opole - Nysa - Strzelce Opolskie .Będzie to w wielu odcinkach. Sama prawada.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~wlkp [62.21.67.*]
    Ja chetnie odpowiem w temacie wielkopolski.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~anonim [89.73.250.*]
    Witam, kto ma doświadczenie w Stefczyku w regionie małopolskim KRAKÓW i okolice, bardzo proszę o opinię. Co do stawek i atmosfery pracy.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~qwerty [46.112.7.*]
    witam mam pytanie: pracuję w SKOKu i wlaśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży...
    czy mogą mnie zmusić do siedzenia przez cały dzień przy komputerze czy te 4 godziny? bo czytałam wcześniej na forum że trzeba te 8 godzin siedziec mimo iż zapewniaja ze 4...
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~michał [77.114.12.*]
    Gwarantują Ci 4 godzinny czas pracy przy komputerze, Kobiety w ciaży są traktowane po ludzku. Pogadaj z przełozonym
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~skok to gówno [109.243.217.*]
    Ja już nie pracuję w SKOKU, dzięki Bogu. Kiedyś usłyszałam od swojej kierowniczki na temat koleżanki w ciąży słowa: "pracownik w ciąży to żaden pracownik", więc zbyt szybko się nie ujawniaj bo możesz narazić się na mobbing. Przy kompie nie będziesz siedziała dłużej niż 4 godz. , przecież w systemie byłoby to widoczne, ale przez pozostały czas pracy prawdopodobnie zrobią z Ciebie roznosiciela ulotek i gazet. Szczerze-na Twoim miejscu poszłabym na L4. Pozdrawiam.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Bazyl [77.65.118.*]
    Jak pójdzie na L4 to za nią zatrudnią na umowę na 2 lata zamiast na zastępstwo i jak wróci to roboty już nie będzie hehe, tak robi firma "szczycąca się" wspieraniem macierzyństwa. Na dodatek będzie się musiała tłumaczyć dlaczego jest na L4 bo "ciąża to nie choroba" i po blokach można biegać z ulotkami i gazetkami.
  • Re: Praca w SKOK Autor: ~Pracownik SKOKS [82.160.125.*]
    Nie polecam nikomu tu pracy ja pracowałem w Warszawskim oddziale, masakra mielenie wniosków kredytowych ludzi którzy nie powinni dostać pożyczki. Komornicy egzekucje i potworne zaległości w płatnościach, plany do realizacji są nie realne. Nie dają nawet żadnej bazy klientów MASAKRA. SKOK Wspólnota to patologia.
    Do tego mała kasa i podli ludzie NIE POLECAM
  • Re: Praca w SKOK Autor: ~pracownik [83.7.102.*]
    a co tam w śląskim słychać?? jak tam wielkie panie kierwoniczki, jak tam zmiany na stołkach jak ulubienice BETI ? jak tam Olunia skarb narodowy skokowy?? oj posłuchałoby się posłuchało jak dalej mobing!!!!!!! piszcie ludziska
  • Re: Praca w SKOK Autor: ~ge [83.7.52.*]
    i co tam w śląskim podbijam??? piszcie kochani bo tak nudno na forum bez tego jechania na Panie KEROWNICKI!!!!!!!!!!
  • Praca w SKOK Autor: ~autor [89.231.84.*]
    Heh masz racje poczytałoby sie jeszcze więcej....Hipokryzja nie ma granic. Pracowałem kilka lat w oddziale w którym była przyjemna atmosfera. Awansowałem do innego oddziału i koniec...Zgnoić doświadczonego pracownika to ONI potrafią.Pewna pani KR wariatka jakaś, tylko wyzywać umie.Do tego przekręty robi jak żadna inna np. umowy bez podpisów np poreczycieli nakazuje wyslac do CEAD-u aby tylko sprzedac, aby tylko kontrol nie zauważyła. Do czasu, przyjdzie i na nią pora, w końcu jakaś się wysypie i będzie po sprawie. Może ktoś by wreszcie zainteresował się tym procederem. Póki co to każdemu pracownikowi proponuje zaopatrzyć się w dyktafon i notatnik. Kierownicy zrzednie mina, gdy ujrzy to światło dzienne.
  • Re: Praca w SKOK Autor: ~nowa [78.8.229.*]
    Witam.
    Chciałam podjąć pracę w Skoku w Wałbrzychu. Czy może ktoś wie jak się tam pracuje, jaka jest atmosfera w pracy i itp.? Wałbrzych to biedne miasto - kiepskie pensje, zadłużeni ludzie i bankrutujące firmy. Dlatego przeraziły mnie te "plany". Proszę o jakiekolwiek informacje.
  • Re: Praca w SKOK Autor: ~wa [83.30.208.*]
    plany Cię przeraziły??? haha, a kierownik Ci powie że to da się zrobic przecież będzisz ludzi naciągać kredyty rolować, ubezpieczenia wciskać, karty kredytowe zakładać choć nikt tego nie będzie chciał i jeszcze ludziom kAZAĆ CO MIESIĄC PIENIąDZE odkładać na nieoprocentowane konta, haha plan da się zrobić byle tylko pani/pan regionalny miał premię TY JUZ NIE MUSISZ!!! A co do atmosfery pracy to dziewczono przygotuj się na mobbing!!!!!!! i to z kazdej strony Życzę PowoDZENIA
  • Re: Praca w SKOK Autor: ~pracownik [31.133.16.*]
    W skoku pensje w porównaniu z innymi bankami nie są najgorsze. Najgorzej jak będziesz mieć kierownika który nic nie robi przez cały dzień wisi tylko na plotach na służbowym telefonie do tego jeszcze ma ryczałt na samochód a jak nie ma planu to oczywiście nic nie zrobi. My wymyslamy nowe pomysły na realizację działań marketingowych ale co z tego jak kierownikowi regionalnemu mówi że to on wpadł na wspaniały pomysł. Że też można pracować na stanowisku kiewrowniczym tyle lat nic nie robiąć tylko wciskając ciemnotę dookoła i to jeszcze bez wyższego wykształcenia. Poprostu praca jak marzenie....tylko szkoda że pracwonicy na tym cierpią.
  • Re: Praca w SKOK Autor: ~była [82.177.232.*]
    zgadzam się w 100% hipokryzja nie ma granic. Podczas jednej z odpraw usłyszałam że przecież wcale nie muszę tu pracować a na moje miejsce jest dziesiątki wręcz setki chętnych. Pomyślałam faktycznie wcale nie muszę tu pracować. Zapisałam się na dwa kursy po roku je skończyłam i udało mi się całkowicie zmienić branżę choć łatwo nie było. Kładąc wypowiedzenie na biurku kierowniczki... uczucie bezcenne :) a po miesiącu już mnie tam nie było czego i Wam życzę.
    Doskonale wiem że o pracę nie jest łatwo ale jak czytam tutaj te wpisy gdzie większość jest tego typu "kierowniczka wariatka wciskanie ciemnoty plany plany hipokryzja itp" to zadaje pytanie co robicie by to zmienić? Uważam że SKOK się nie zmieni a z tego co pamiętam z miesiąca na miesiąc presja rosła. Dlatego moim zdaniem jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest zmiana pracy bo jaka przyszłość Was w SKOK-u czeka...
    pozdrawiam
    była
  • Re: Praca w SKOK Autor: ~pracownik [31.133.16.*]
    Zarobki nie są najgorsze. Jednak kadra kierownicza w regionie pozostawia wiele do życzenia. Kierownik oddziału wie najmniej, nigdy nie wysłał wniosku pożyczkowego nie mówiąc o tym że w planie sprzedażowym ma zawsze zero a jednak na ocenie pracownika dostanie same najlepsze oceny. Traktowanie podległych pracowników w tej firmie to porażka!
  • Re: Praca w SKOK Autor: ~optymista [89.230.147.*]
    zgłaszajcie się ci, którzy mieliście lub macie do czynienia z mobbingiem w Skok Stefczyka , opowiedzcie swoje historie co z tym zrobiliście i jak one się skończyły, może w ten sposób pomożecie innym poszkodowanym...
  • Praca w SKOK Stefczyka - opłacalna i moralna! Autor: ~michal_2801 [94.42.60.*]
    możecie być dumni, nawet splunąć na was to za dużo:

http://wyborcza.pl/1,76842,11663751,Sciganie_synow_za_dlugi_ojca.html

http://samcik.blox.pl/2012/05/Gdy-ich-ojciec-pozyczal-w-SKOK-u-byli-jeszcze.html

pozdrawiam wszystkich Katolików pracujących na pensje swojego szefostwa. jesteście cool. a mi jest kolejny raz wstyd!

• Re: Praca w SKOK Stefczyka - opłacalna i moralna! Autor: ~PRACOWNIK [91.212.242.*]
    Pensje nie są złe. Źle są zarządzane oddziały. Kierownik z regionu zachodniego np. pracuje od 4 lat bez wyższego wykształcenia, nie potrafi wysłać wniosku pozyczkowego nie mówiąc o tym że nie obsługuje wogóle klientów. To wszystko i tak nie ma znaczenia bo premie sam sobie przydziela rzędu 40% a jego ocena pracownika prze KR to że jest supersptrzedawcą. Paranoja że firma jak SKOK na to pozwala.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka - opłacalna i moralna! Autor: ~Malina [78.8.209.*]
    Praca w skok stefczyka to totalna porazka. kierowniczka regionalna o której już wczesniej byla mowa to jeden wielki horror. doslownie wielki- a mina potwora z kreconymi włosami
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka - opłacalna i moralna! Autor: ~maja [78.8.91.*]
    dobrze wiem o kim mówisz. kobieta nie nadaje się na swoje stanowisko.żadne szkolenia juz jej nie pomogą.m.centralny
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka - opłacalna i moralna! Autor: ~SKOCZEK [95.40.138.*]
    A jak tam teraz we wschodnim? Jak nowy Dyro?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.9.74.*]
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka - opłacalna i moralna! Autor: ~były [78.8.81.*]
    a w Zielonej Gorze 4 osoby złożyły wypowiedzenia ha ha wreszcie koniec mobbingu
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka - opłacalna i moralna! Autor: ~ala [91.145.152.*]
    SKOK Stefczyka to najgorszy pracodawca u jakiego pracowałam. To fałszywi ludzie, żerujący na naiwności nieświadomych "członków". Mnie jako pracownika mój KR i DR potraktowali strasznie. To fałszywi źli ludzie i zła organizacja. Nikomu nie polecam.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka - opłacalna i moralna! Autor: ~podwładna [78.9.77.*]
    a co sądzicie o nowej "wspaniałej" fryzurze KR - A.S.? Fryzjer chyba jej nie lubi...
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Aaa [83.24.217.*]
    Kurcze
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~monaliza [109.95.204.*]
    Czy sytuacja teraz jest lepsza czy dalej tak samo?
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~Gościnka [83.168.78.*]
    W Skoku chyba nigdy nie będzie lepiej czyt.lżej.
    Jak nie zapier.... to nie masz kasy i za chwilę pracy.
    Szczerze współczuję klientom bo są wrabiani w coraz to większe kredyty (rolowanie starego) oraz pracownikom, na których wymusza się udzielanie (wciskanie) takich kredytów klientom. Jak nie chcesz tak obsługiwać ludzi to aut! Nie masz sumienia jesteś pracownikiem THE BEST. Masakra !!!
    Ja też chcąc mieć na chleb i opłaty muszę takie kredyty proponować (przedstawiać jako jedyny wybór), myśląc później o tym, że taka osoba w końcu nie da rady spłacać swojego zadłużenia...Przykre....
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~gosć [77.114.36.*]
    Proszę o radę odnośnie pracy w SKOK- jakie obecnie są zarobki na każdym szczeblu? W miesiącu na jaką kwotę podpisujecie kredyty?
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~xxx [82.177.232.*]
    chcesz rady OK jeśli masz możliwość podjęcia jakiejkolwiek innej pracy powtarzam jakiejkolwiek innej nie przekraczaj progu SKOK-u chyba że nie masz wyrzutów sumienia potrafisz wcisnąć każde g...wno, ale cóż wybór należy do Ciebie
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~gość [77.114.220.*]
    Teraz też pracuję i wciskam g..na ale za marne grosze dlatego postanowiłam zmienić pracę- mam rozmowę na kierownika oddziału- ile na takim stanowisku można zarobić? Nie mam oporów co do sprzedaży długo w tym zawodzie pracuję. Chcę konkretnie wiedzieć ile mogłabym miesięcznie zarobić. Proszę o info.
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~tomas [88.199.59.*]
    Kierownik oddzialu , zalezy tez od miasta w skok zarabia od 7000-15000 tys:)
  • Re: Praca w SKOK Stefczyka? Autor: ~tomas [88.199.59.*]
    też tak kiedys myslalam, ze grzesze, i wiesz poszlam do ksiedza...powiedzial mi.. to nie grzech...masz prace szanuj ją i wykonuj ją tak jak najlepiej potrafisz....jeśli nie to bedzie to musiał robić ktoś inny :))))))