Dnia 2009-05-25 o godz. 18:27 ~jola napisał(a):
> w Eventusie jest wszystko czarno na białym ..super
> produkt..co roku dostaję wydruk ile mi przybyło mam już 5
> lat.....zachęcam ..pozdrawiam.
EWA 83.8.238
WALDI 83.8.238
molin 83.8.238
jola 83.8.238
i kto jeszcze?
Odbiło Ci ( Wam?) , że sam ze sobą konwersujesz???
Ano różnica jest taka .
Jeżeli ja z ulicy wchodze i mając 1000 zl chce kupić obligację to kupuje ja po cenie i na warunkach sprzedajacego ale jeżeli firma ubezpieczeniowa inwestuje pieniadze swoich klientów i idzie kupić obligacje za miliard zl albo wiecej to proszę mi odpowiedzieć kto stawia warunki ?
Wtedy można kupić obligacje na zasadach niedostępnych zwykłym ludziom
pozdrawiam
Wszytsko pieknie fajnie, to dobry produkt ale nie jest a był, od 31 stycznia eventus niestety przestał byc emeryturą. A tak, dla mnie emeryturą jest produkt gwarantowany, wypłacany do końca życia i przede wszystkim wzrastajacy co roku!!! Eventus na chwilę obecną stracił gwarantowany udział w zysku i stopę techniczną po przejsciu na emeryturę. Nie wiem jak oni to sobie wyobrażają, w wieku 65 lat mam np. 2000 ok fajnie ale za 20 lat te 2000 starcza na waciki. Może szefostwo hmi w koncu dojdzie do wniosku, że strzeliło sobie gola.
Wynagrodzenie 800 brutto ( czyli około 450 netto) za zawarcie umowy na 100zł x 12 m-cy x30 lat = 36000 zł dla dyrektora sprzedaży to dużo? Natomiast zapomniałeś napisać ile dostaje agent na podstawowym szczeblu czyli, 12,7 x 20 zł = 254 brutto za zawarcie umowy na 36000 zł. Oczywiście prowizja jest jednorazowa, oraz podlega zwrotowi jeśli klient zerwie umowę w przeciągu pierwszych dwóch lat.
Obiektywnie uważam, że tym ludziom należy się szacunek i uznanie za to, że idą do nieświadomego i klienta i uświadamiają go, że aby godnie żyć na starość trzeba sobie odkładać z własnego budżetu, bo państwowy jest niewydolny i nie jest oraz nie będzie w stanie zapewnić emerytom godziwego życia po przejściu na emeryturę. I robią to za marne wynagrodzenie, bo taka prowizja jednorazowa od takiego kapitału, to żadna rewelacja.
Co ciekawe, cały czas się zastanawiam co w naszym kraju jest nie tak,żeby trzeba było ludzi przekonywać do konieczności oszczędzania, skoro od wielu lat wiadomo że mamy deficyt budżetowy i ponad 2 mln emerytów żyje poniżej granicy ubóstwa, a ogromna większość pozostałych emerytów żyje po prostu w biedzie. Tak to wygląda jakby większość Polaków chodziła w różowych okularach.
Jeszcze kilka słów do zwolenników funduszy i akcji oraz do tych co sprzedają takie produkty klientom. Statystycznie w długim terminie na giełdzie zarabia 15% inwestujących, a 85% traci. Osobiście rozmawiałem z kilkudziesięcioma osobami które środki inwestowały na giełdzie lub w funduszach, tylko kilka z nich zarobiło (reszta straciła) z tych kilku tylko 1 wycofał środki świadomie, reszta dlatego, że potrzebowała pieniędzy ( zrealizowali zyski przypadkiem). Wszyscy którzy stracili, twierdzą, że zostali oszukani przez doradcę, bo nie wiedzieli, że aż takie ryzyko straty istnieje oraz że nigdy więcej u tego doradcy nic nie kupią. W przypadku giełdy mamy do czynienia nie z gromadzeniem i oszczędzaniem pieniędzy na emeryturę, tylko z inwestowaniem obarczonym dużym ryzykiem Jeżeli, ktoś proponuje klientowi zawarcie umowy na emeryturę w oparciu o giełdę i twierdzi, że w długim terminie zarobi to delikatnie mówiąc mija się z prawdą, bo w długim terminie trzeba w czasie hossy zrobić konwersję na fundusz gwarantowany, a w czasie bessy na akcyjny. Jeśli inwestycja będzie długofalowa i kilka takich cyklów konwersji zrobimy to będzie zysk. Niestety większość doradców po podpisaniu umowy znika, następni konwersję klientom doradzali na szczycie hossy w akcyjny, czyli reasumując 85% emerytów z giełdy emerytury mieć nie będzie. Proszę więc trochę więcej odpowiedzialności wziąć za swoje doradztwo, bo na giełdzie bezczynnie się nie zarabia, natomiast aby zarobić aktywnie trzeba mieć wiedzę (20%) i doświadczenie (80%)
Każdy kto doradza takie inwestycje jest odpowiedzialny, za czuwanie nad finansami klienta i doradzanie w odpowiednich momentach konwersji pomiędzy funduszami.
Jeśli tak nie jest, to wygląda to tak jakby sprzedać komuś produkt nie dając na niego gwarancji jeśli chodzi o handel detaliczny.
Czytam od początku posty i ciągle te same osoby chwalą bądź ganią to samo. Trudno mi się zdecydować. Może ktoś się odważy porównać!!!! np. Eventusa z CU, ale merytorycznie
jeżeli chodzi o porównanie.To ja osobiście korzystam z CU , Eventusa i Gwarancji Renta oferowanej przez Compense.Eventus i GR praktycznie sie od siebie nie różnią. Różnice widać w udziale w zysku oraz wysokości gwarantowanego zysku jak i długością oszczędzania. Jeżeli chodzi o Eventusa i CU. To sprawa wygląda tak. Za CU przemawia możliwość zarobienia większej kasy.Jednak nie ma gwarancji że się nie straci.A Eventus i GR mają wpisane stopy techniczne co gwarantuje zysk przynajmniej na poziomie zbliżonym do inflacji.Po drugie jeżeli zawiesisz płacenie CU to to co uzbierałeś może zostać "zjedzone" przez koszty prowadzenia polisy.Eventus i GR dają możliwość zawieszenia płacenia składki i w okresie zawieszenia nasz kapitał już nie maleje tylko nadal zarabia.Z mojej wiedzy produkty typu Eventus i Gwarancja Renta dają możliwość zarobienia rocznie ok 6-10 % dla mnie w kontekście emerytury ważne jest aby kasa systematycznie rosła i żebym nie doznał szoku , że np. moje srodki na emeryture wyparowały bo 2 lata przed moją emeryturą zaczął się kryzys. To tyle na moje warto np oszczędzać na 2 sposoby w Eventusie i np w funduszach ale oczywiście na to mogą pozwolić sobie tylko osoby mające wystarczające środki w portfelu
Eventusa polecam wszystkim, którzy szukają dodatkowych, regularnie wypłacanych środków, po 65 roku życia. Jeżeli masz rodziców po 40, zapytaj co sądzą o dodatkowych gwarantowanych wypłatach na emeryturze. Dużo osób pisze o nim dużo rzeczy, niekoniecznie prawdziwych. Prawda jest, że Eventus to najbardziej ELASTYCZNY produkt emerytalny i tak na dobrą sprawę, to ma on już ponad 30 lat. Jestem specjalistą od prywatnych emerytur, jeżeli ktoś chce wiedzieć więcej o tym co jest dla kogo, wyślijcie maila z zapytaniem na nuks@wp.pl. Koniecznie w temat wpiszcie EMERYTURA.
nie zgadzam się że eventus jest najbardziej elstyczny Compensa oferuje "Gwarancja Renta" osobiście mam oba produkty i ten z Compensy pozwala na wielokrotne przerywanie płacenia składki jak i zmieniane jej wysokości Eventus takich możliwości nie daje o ile wiem.Dodatkowo w "GR" zysk jest nadal dopisywany po 65 roku życia jak i istnieje możliwość składkowania do 65 roku życia a nie tylko przez 30 lat.Jednak uważam że oba produkty są dobrym rozwiązaniem.
Zdecydowanie w Eventusie zysk narasta nietylko do 65 roku życia, również podczas otrzymywania renty. Dlatego lepsze to rozwiązanie niż pobieranie całości i lokowanie w lokate, jak niektórzy wirtuozi ekonomii kombinują. W ten sposób np.: w 65 roku dostając 734 pln, w wieku 80 lat można liczyć nawet na 870 pln/miesięcznie. Jeżeli chodzi o przerywanie składek, to rzeczywiście w Eventusie można zawiesić i obniżyć składkę tylko raz, choć podwyższyć można 4-krotnie. Ale jaki ma sens wielokrotne zawieszanie i obniżanie składek? Taki sam jak płacenie minimun 20-50 pln na bezpieczne (niskoprocentowe) inwestycje.
Eventus to wielka ściema tak samo jak ta ich sieć dystrybucji.
Jak to jest możliwe że ludzie to kupują?
A jest bo Polak jest głupi i we wszytko wierzy co mu taki agent powie.
Agent mówi że co roku będą dopisywać gwarantowany zysk a Polak w to wierzy tylko że w ich taryfikatorze widać coś innego.
Masz 49 lat wpłacasz pieniądze do 65 roku życia a oni wyliczają głupiemu klientowi że zarobił choć zagwarantowali z zyskiem mniej jak wpłacił.
lub inny przykład:
masz 20 lat wpłacasz pieniądze 30 lat i oni gwarantują że dostaniecie jakąś kwotę X tylko jak ktoś mądry który miał choć podstawę matematyki jest sobie wstanie wyliczyć żę ta kwota X jest o kilkanaście tysięcy mniejsza od tego co wychodzi licząc to samemu.
Produkt EVENTUS to wielka ściema choć idea jaką propagują agenci czyli oszczędzania na emeryturę jest bardzo dobra.
OSZCZĘDZAĆ NALEŻY ALE NIE W PRODUKCIE EVENTUS
Jeżeli chodzi o elastyczność, to miałem na myśli nie tylko możliwość kupienie 2,3,4 polis Eventusa na raz. Jest również Eventus Plus, gdzie oprócz gwarancji zysku, można ustalać podział portfela inwestycyjnego. To daje możliwości zarobku zbliżone, a nawet większe niż CU. Dodatkowo za dosłownie kilka złotych miesięcznie można mieć pełne ubezpieczenie NW, ubezp. na wypadek inwalidztwa oraz ubezpieczyć składkę w razie niezdolności do pracy (RUS)
jaki sens ma wielokrotne zawieszanie i zmniejszanie składek?? a oto taki że nigdy nie wiesz co -przez okrez 30 czy 40 lat się wydarzy. I lepiej mieć możliwość zabezpieczenia się w postaci zmniejszenia lub przerwania placenia składki. Jeżeli mówimy o tym że lepiej zostawić kase w ubezpieczalni i nie wybierać jednorazowo to bym podyskutował. Wszystko jest zależne od indywidualnej sytuacji. Bo po co komuś renta 700-800 zł jeżeli ma np. dobrze prosperującą firmę która miesięcznie daje kilka tysięcy zł. Na moje lepiej w takim przypadku pobrać całą kasę i mądrze ją wykorzystać.
Pewnie, że Wszystko się może wydarzyć! Każdy może tak powiedzieć i wielu tłumaczy tą doktryną swoje problemy, w takim wypadku najlepiej NIC nie robić, NIC nie płacić, w NIC nie wierzyć. Trzeba podejść do sprawy problemowo: Mam 65 lat i otrzymuję emeryturę 1000-1300pln (chyba że jesteś lekarzem lub wojskowym). Mam dom, albo mieszkania, samochód (lub więcej), wnuków, ba nawet firmę od 30 lat. Za dom trzeba cały czas płacić (remonty, opłaty) mimo iż czerpie korzyści z tytułu wynajmu (dorzućmy prawdopodobieństwo uszkodzenia w skutek siły wyższej - trzeba ubezpieczyć). Samochód to jedna wielka skarbonka (z wyjątkami). Odpowiedz: Czy jesteś w stanie pokryć wszelkie ww. wydatki plus własne potrzeby za 1000-1300??? dodaj chociaż te 700-800, masz już 1700- 2100, lepiej? Ok z firmy dostaje dywidendy (jeżeli sprzedaje udziały), lub dalej ją prowadzę. Ale powiedz mi ilu na 100 polaków będzie miało takie możliwości? Wszyscy wezmą kredyty, na mieszkania, inwestycje, a później ogłoszą upadłość konsumencką, bo nie mają za co spłacić???
Widać, osoby , które wypowiadają się o Eventusie i Gwarnatowanej Rencie nie czytały do końca ogólnych warunków... ale kto jest tak mocno zainteresowany to przeczyta i zobaczy iż zyski faktyczne w Ebentusie są wyższe, - te produkty to dożywotnie świadczenie
natomiast Pzu czy Cu maja inny charakter - to ubezpieczenia z kapitałem , cel ich z pewnością nie jest emerytalny - możemy w nich uzyskać kapitał, który z pewnością wydamy na bieżące wydatki lub potrzeby
Tacy wszyscy jesteśmy bo jeśli każdy z nas mógł systematycznie oszczędzać sam na emeryturę to nie mielibyśmy o czym pisać bo takie firmy nie miały by racji bytu....
bo kto z ręką na sercu powie dokładnie ile ma oszczędzone na emeryturę????
Moi klienci a sprzedaje Eventusa, chwalą sobie taki lekki przymus oszczędzania.
Jeżeli włożą sobie druczek opłaty pomiedzy komorne a rachunek za gaz to raz w miesiącu zapłaca również na swoją emeryture .
W innym razie nic by nie oszczedzali.
W Polsce nie ma tradycji oszczędzania
Próbowałem przebrnąć przez ten wątek i poległem na 5 stronie Teraz jest chyba 9 przeskoczyłem na ostatnią bo nie chce mi się czytać przepychanek przedstawicieli różnych firm podszywającymi się pod klientów. Podziwiam tego gościa o nicku bill (chłopie jakbyś energię którą zmarnowałeś wypisując głupoty na tym forum poświęcił na zarabianie pieniędzy to byś był bogatym człowiekiem.) Mieszkałem za granicą 4 lata i nauczyłem się wiele o Polsce w tym czasie. Taka perspektywa niejednemu by się przydała. Żółć i marnowanie czasu na narzekanie zamiast pozytywne myślenie. To najbardziej widać w internecie. A tylko taki kontakt miałem z ojczyzną. Masy frustratów i malkontentów wyładowuje swoje niezadowolenie na innych, opluwa i obraża wszystkich którzy mają inne zdanie.
W 1999 roku pisałem pracę magisterską o nowym systemie emerytalnym tym który funkcjonuje teraz (I filar ZUS II OFE i III filar prywatne ubezpieczenia). Już w założeniach tej reformy było iż trzeba będzie odkładać pieniądze dla siebie w III filarze, w prywatnych emeryturach. Fakt faktem że fala agentów na początku wieku ruszyła w Polskę z ubezpieczaniami na życie i sprzedawali to jako emerytury. Tysiące ludzi czuło się oszukanych, bo to nie wina tych produktów, ale cwaniaczkowatych agentów którzy mówili ludziom dokładnie to co klienci chcieli usłyszeć. Niektórzy z was piszą o życiówce jak o III filarze a EVENTUSA stawia ponadtym to błąd EVENTUS to też III filar. Tak jak produkty Compensy i Aegona, i wszystkie inne formy oszczędzania emerytalnego(właśnie życiówki III filarem bym nie nazwał). Problem w tym iż mimo iż wśród ludzi świadomych wiedza o konieczności oszczędzania jest powszechna. Całe masy Polaków nie planuje swojej przyszłości na dłużej niż 2 tygodnie. I taka jest polska. Może niektórzy nie mogą się martwić o daleką przyszłość, bo mają problemy z ogarnięciem rzeczywistości (czytaj związania końca z końcem). To mentalność naszych rodaków trzeba zmieniać. Aby potrafili planować swoją przyszłość. Przydało by się aby rząd stworzył dogodne warunki do rozwoju państwa i przedsiębiorczości, ponad podziałami, ponad interesami partyjnymi, ale to chyba zbyt wielkie oczekiwania.
Nieważna w jakiej firmie ubezpieczeniowej LUDZIE MUSIMY ODKŁADAĆ PIENIĄDZE bo z ZUS'u i OFE dostaniecie30-40% SWOICH DZISIEJSZYCH WYNAGRODZEŃ. Zaproście przedstawicieli kilku firm aby mieć porównanie. Agenci przestańcie się opluwać. Szkoda czasu przekonujcie klientów w domu u klienta. Opluwając się nawzajem szkodzicie całej branży ubezpieczeniowej, burzycie zaufanie klientów do całego systemu, do kapitalizmu. A mimo, iż nie jest to system idealny to najlepszy jaki dotychczas wymyślono. Działacie na szkodę samych klientów, bo odbieracie im szansę na rzetelną informację.
do andi stopa zwrotu na przestrzeni kilku ostatnich lat kreci sie wokół 6%. lekko niżej i lekko wyżej dla EVENTUSA Clasic dla Plus to sprawa indywidualna. (nie wiem skąd różne osoby brały tam 15%, 10,5%). Niedługo dowiem się więcej o produktach konkurencyjnych aby mieć pełny obraz przed podjęciem decyzji, w jaki program emerytalny włożyć swoje pieniądze. Ale argumentu o wielkości i stabilności Munich re nie przebije żadna konkurencja. Ale jak sprawdzę to się odezwę.
Teksty o turystach z Niemiec wydają się wyświechtane ale fakt jest faktem Niemcy potrafią oszczędzać, a my tylko o furach myślimy a o przyszłości w ostatniej kolejności. Ale to taka polska przywara już od wieków zamiast wspólnie budować to tylko swary nam w głowach. (patrz liberum veto) i inne takie.
ps. Narobiłem trochę ortograficznych i pozjadałem przecinków, ale musicie mi wybaczyć.
ps2. dodałem swojego posta wyżej bo na osmą stronę to nikt nie o zdrowych zmysłach nie dotrze i szansa na jego przeczytanie są mizerne.
PYTANIE zadane skąd te procenty 15-10,5 odpowiadam że evetus plus ma minimalną stopę zwrotu na poziomie 10% w skali roku. W1998r WARTOŚĆ IRJU wynosiła 98zł a dziś w 2009r wynosi 219zł jest to okres ponad 10 lat stopa zwrotu ponad 100% w tym okresie więc co do roku wyniesie ponad 10% jest to fundusz agresywnego inwestowania więcej na fundusze kapitałowe Ergo Hestia .pl
Warto się ubezpieczyć w HMI. Przekonałam się na własnej skórze. Gdyby nie było warto oferować tego produktu, nie poleciłbym go mojej rodzinie i znajomym. Dodatkowym atutem produktu jest możliwość wykupienia pakietu ubezpieczeń od NNW czy też innych opcji, za niewielką sumę w porównaniu do cen ubezpieczeń na życie na rynku. Mamy wykupiony III filar plus ubezpieczenie na życie!!! Korzyści są nie tylko dla ubezpieczających się, ale też dla przedstawicieli HMI. Warto współpracować z HMI. Tym bardziej, że rynek emerytur prywatnych dopiero raczkuje się w Polsce. Jeżeli chcecie wiedzieć więcej - napiszcie maila. Chętnie odpowiem na Wasze pytania: h.werwa@wp.pl.
wiele agentow naciagalo swoich bliskich i znajomych na rozne produkty. tylko ciekawe co im powiesz za x lat, jak to sie okaze niewypalem? i jak sie przekonales na wlasnej skorze? juz jestes emerytem? kazda bardziej rzeczowa dyskusja na tym forum gasla, bo agenci tej firmy nie chcieli odpisywac (w koncu to juz ponad 400 wpisow) na bardziej drazniace pytania.
Mam eventusa 4 lata teraz wiem ,że to trafna decyzja ..składki są powielane przez zysk czarno na białym wszystko tak jak powinno być ..w końcu coś normalnego nie jak III filar / życiówka/ tutaj wiem wszystko polecam jestem zadowolona ..pozdrawiam każdy ma wybór. hej
Polska mentalność! Nie można dowiedzieć się niczego na spokojnie, oskarżenia, nagonka na pracowników różnych funduszy firm, niepwenie informacje, źle poinformowanie klienci itp. Jestem prawnikiem z 3 letnim doświadczeniem i chciałem 2 lata temu wykupić jakąś polise typowo emerytalną (nie fundusz inwestycyjny), więc zaprosiłem na spotkanie pracowników kilku firm oferujących takie produkty, po rozmowach miałem jasną sytuacje co do każdego z nich, dostałem warunki umowy od każdego i czas na przeanalizowanie tego. Usiedliśmy w kilku prawników nad umowami (codzienność) i wybrałem Eventusa. Nie miał żadnych haczyków, wszysko jasno i klarownie, czarne na białym. Wolałem wybrać gwarancje eventusa niż obiecywane złote góry, które są mało realne, obiecywane przez inne produkty. Jedna rada dla wszystkich- porównajcie oferty i wybierzecie taką, która jest dla was odpowiednia!!
I w tym jest sedno rzeczy.
Wszystko jest dobre tylko do czego innego służy.
Najpierw trzeba klienta zapytac co mu jest potrzebne.
Jeżeli nie jest mu potrzebna emerytura tylko ubezpieczenie to dopijam kawe i polecam sie na przyszłość.
Klient pewnie kiedyś wróci do mnie po emeryture jak już wielu wrócilo ale teraz potrzebuje ubezpieczenia bo ciężarowke kupil na kredyt i chce rodzine zabezpieczyc.
I dobrze.
Ten rynek jest wielki i nie psujmy go głupim gadaniem i przepychankami.
Ja w Łodzi mam wielu znajomych i przyjaciół pracujacych w innych TU i co .
Spotykamy sie na grilu i wymieniamy informacje o swoich produktach , dyskutujemy co jest dla kogo i jest fajnie.
To wzbogaca nasza wiedzę . Rozwijamy sie przez to.
Jeżeli ktoś nie ma argumentów to krzyczy i obraża.
Nie tedy jest droga do sukcesu.
Jeżeli możemy zarabiać i przy okazji zrobic dobrą robote to róbmy to.
Bez waśni i zacietrzewiania się .
Dla wszystkich starczy miejsca.
A wszystkich , którzy chcą pracowac w dobrze zorganizowanej firmie o bardzo długiej przecież tradycji, którzy chca sie rozwijać zapraszam do HMI.
Do firmy , która od ponad 30 lat działa na terenie Europy i to z powodzeniem.
Tworzymy przyjazny zespół.
Oczywiście zdarzają sie ludzie nastrojowo obcy , którzy do tego zespołu nie pasują , odchodza bo nie mogą patrzec na sukces innych , sukces poprzedzony ciężką pracą .
Słabi odchodzą, my idziemy dalej.
Ale ta praca daje satysfakcję.
Służę swoją wiedzą i doświadczeniem w tym temacie i zapraszam do korespondencji.
januszmarszalek@gmail.com
pozdrawiam wszystkich
Witam wszystkich.Od niedawna jestem wspólpracownikiem HMI.Sprzedalem juz kilka EVENTUSÓW,w koncu konkretny produkt na naszym rynku ubezpieczeń emerytalnych.
Mam pytanie do Ciebie Janusz.Chodziłes moze do szkoly sredniej w Grudziądzu?Pozdrawiam wszystkich przyszłych bogatych emerytów :-),(posiadaczy EVENTUSA oczywiscie)i doradców emerytalnych z HMI....
Dnia 2009-10-29 o godz. 18:02 ~K.O. napisał(a):
> Witam wszystkich.Od niedawna jestem wspólpracownikiem
> HMI.Sprzedalem juz kilka EVENTUSÓW,w koncu konkretny
> produkt na naszym rynku ubezpieczeń emerytalnych.
Mam
> pytanie do Ciebie Janusz.Chodziłes moze do szkoly sredniej
> w Grudziądzu?Pozdrawiam wszystkich przyszłych bogatych
> emerytów :-),(posiadaczy EVENTUSA oczywiscie)i doradców
> emerytalnych z HMI....
Witam,
nie chodziłem do szkoły w Grudziądzu
pozdrawiam
Z zimną głową przeczytałem wszystkie komentarze i jako
świeży adept HMI jestem jeszcze bardziej przekonany do idei
programu Eventus. Możecie mówić że zafundowali mi na
szkoleniach ostre pranie mózgu, ale wiecie co? to nie zmienia
postaci rzeczy, że produkt jest w swojej klasie naprawdę najlepszy.
Zapoznałem się dodatkowo z kilkoma konkurencyjnymi firmami
oferującymi podobne produkty, jak Pramerica, Skandia, CU i
Compensa (niektóre niestety bez OWU). Przy każdej z tej ofert
przechodziłem chwile zwątpienia, czy ja przypadkiem nie
reprezentuję kiepskiego produktu... po "rozpakowaniu" ofert, jednak
wychodziły pewne niedoskonałości, które przemawiały na korzyść
Eventusa.
Wiecie co mi osobiście się najbardziej w tym wszystkim podoba?
To że kiedy przychodzi czas rozmowy handlowej, to mogę patrzeć
klientowi prosto w oczy, przedstawiam
mu proste zasady, na których na pewno nie zubożeje. Przekazuję mu
OWU w którym nie ma kruczków i po podpisaniu wniosku, klient nie pozostaje
w dalszej nieświadomości "ale co tak na prawdę będę miał na tej emeryturze?".
Pozdrawiam wszystkich, a chętnych do dyskusji zapraszam na gg16202599
Dnia 2009-11-11 o godz. 02:41 ~R. napisał(a):
> Z zimną głową przeczytałem wszystkie komentarze i jako
> świeży adept HMI jestem jeszcze bardziej przekonany do idei
>
programu Eventus. Możecie mówić że zafundowali mi na
> szkoleniach ostre pranie mózgu, ale wiecie co? to nie
> zmienia
postaci rzeczy, że produkt jest w swojej klasie
> naprawdę najlepszy.
Zapoznałem się dodatkowo z kilkoma
> konkurencyjnymi firmami
oferującymi podobne produkty, jak
> Pramerica, Skandia, CU i
Compensa (niektóre niestety bez
> OWU). Przy każdej z tej ofert
przechodziłem chwile
> zwątpienia, czy ja przypadkiem nie
reprezentuję kiepskiego
> produktu... po "rozpakowaniu" ofert,
> jednak
wychodziły pewne niedoskonałości, które przemawiały
> na korzyść
Eventusa.
Wiecie co mi osobiście się
> najbardziej w tym wszystkim podoba?
To że kiedy przychodzi
> czas rozmowy handlowej, to mogę patrzeć
klientowi prosto w
> oczy, przedstawiam
mu proste zasady, na których na pewno
> nie zubożeje. Przekazuję mu
OWU w którym nie ma kruczków i
> po podpisaniu wniosku, klient nie pozostaje
w dalszej
> nieświadomości "ale co tak na prawdę będę miał na
> tej emeryturze?".
Pozdrawiam wszystkich, a
> chętnych do dyskusji zapraszam na gg16202599
Ta dyskusja jest i tak już zdecydowanie za długa.
A określenie " ŚWIEŻY" dobrze obrazuje poziom Twojej wiedzy
Pramerica, Scandia, AVIVA - wszystko do jednego worka?
Zapoznałeś się bez OWU - to na podstawie czego wyciągasz tak daleko idące wnioski?Jesteś kolejnym osobnikiem, który próbuje sobie zrobić tanią reklamę na tym forum, które ma słuzyc do wymiany poglądów a nie do naganiania sobie klientów.
Chwyć za telefon i umawiaj spotkania, to jedyny sposób żeby szybko nie skończyła się Twoja kariera!!
pzdr
Re: EVENTUS Autor: ~nie ma to jak poacy [80.52.151.*]
Dnia 2009-11-20 o godz. 23:25 ~lp napisał(a):
> Dnia 2009-11-11 o godz. 02:41 ~R. napisał(a):
> Z
> zimną głową przeczytałem wszystkie komentarze i jako
> > świeży adept HMI jestem jeszcze bardziej
> przekonany do idei
>
programu Eventus. Możecie
> mówić że zafundowali mi na
> szkoleniach ostre
> pranie mózgu, ale wiecie co? to nie
> zmienia
> postaci rzeczy, że produkt jest w swojej klasie
>
> naprawdę najlepszy.
Zapoznałem się dodatkowo z kilkoma
> > konkurencyjnymi firmami
oferującymi podobne
> produkty, jak
> Pramerica, Skandia, CU i
Compensa
> (niektóre niestety bez
> OWU). Przy każdej z tej
> ofert
przechodziłem chwile
> zwątpienia, czy ja
> przypadkiem nie
reprezentuję kiepskiego
>
> produktu... po "rozpakowaniu"
> ofert,
> jednak
wychodziły pewne niedoskonałości,
> które przemawiały
> na korzyść
Eventusa.
Wiecie co
> mi osobiście się
> najbardziej w tym wszystkim
> podoba?
To że kiedy przychodzi
> czas rozmowy
> handlowej, to mogę patrzeć
klientowi prosto w
>
> oczy, przedstawiam
mu proste zasady, na których na pewno
> > nie zubożeje. Przekazuję mu
OWU w którym nie ma
> kruczków i
> po podpisaniu wniosku, klient nie
> pozostaje
w dalszej
> nieświadomości
> "ale co tak na prawdę będę miał na
>
> tej emeryturze?".
Pozdrawiam wszystkich, a
> > chętnych do dyskusji zapraszam na gg16202599
Ta
> dyskusja jest i tak już zdecydowanie za długa.
A określenie
> " ŚWIEŻY" dobrze obrazuje poziom Twojej
> wiedzy
Pramerica, Scandia, AVIVA - wszystko do jednego
> worka?
Zapoznałeś się bez OWU - to na podstawie czego
> wyciągasz tak daleko idące wnioski?Jesteś kolejnym
> osobnikiem, który próbuje sobie zrobić tanią reklamę na tym
> forum, które ma słuzyc do wymiany poglądów a nie do
> naganiania sobie klientów.
Chwyć za telefon i umawiaj
> spotkania, to jedyny sposób żeby szybko nie skończyła się
> Twoja kariera!!
pzdr
Co Cię obchodzi czy ktoś podaje tu kontakt do siebie czy nie, przez właśnie takie blogi i to że ludzie czasem podają do siebie kontakt skorzystał nie jeden, bo ja też i jestem za tym aby umieszczać taki informacje. Nie rozumiem ludzi którzy wchodzą na takie strony czytają i negują to co piszą inni, magia internetu polega na tym że wciskam czarodziejski guziczek i nie muszę tego czytać, oglądać itp. Ale niektórzy ludzie to świnie a ty jesteś żywym przykładem :-)
Dnia 2009-11-12 o godz. 09:02 ~WIKI napisał(a):
> też jestem bardzo zainteresowana:)
nie wiem dlaczego tak bardzo liczycie na dobre pieniadze na emeryturze ale z eventusem jest to malo mozliwe: system dokadnie jak w amwayu kilkudniowe pranie mozgow przedstawicieli ktorzy po tym tzw szkoleniu chca ten cudowny produkt sprzedac kazdemu kto sie rusza a budowa firmy to piramida czyli im ktos wyzej tym lepiej na was zarabia,czyli niby skad z czego ma zostac na ta wspaniala emeryture??
mieszasz dwa pojecia - nawiązanie współpracy z hmi jako agent i wykupienie produktu, ktory jest przez nich oferowany.
nie rozumiem też sformułowania "piramida" i pozostałych wniosków, skoro mając w ręku warunki ubezpieczenia jest napisane czarno na białym o gwarantowanej stopie technicznej + udział w zysku firmy (hestia inwestuje tylko 2% w akcje, reszta to nieruchomości, obligacje, bony skarbowe itp. instrumenty finansowe obarczone minimalnym ryzykiem , więc aby nie wypracowali ŻADNEGO zysku też musieliby się grubo postarać :| - choćby na obligacjach przy takim spectrum inwestycji NIE DA SIĘ NIE ZAROBIĆ, nawet jeśli inwestycja w jedną czy drugą nieruchomość okaże się porażką..)
twoja wypowiedź jest kolejną, bezużyteczną, niepoparta żadnym konkretnym argumentem.
ps amway jest na rynku od wielu lat i zmartwię cię ale prosperuje bardzo dobrze, zmartwię cię ponownie - jest bardzo wiele firm na rynku o strukturze mlm i one też sie rozwijają! i powstają nowe! teraz to zamknij się w domu i nikogo nie wpuszczaj, bo być może nawet pan roznoszacy ulotki albo sprzątaczka bedą kiedys zatrudnieni w takiej samej strukturze.
brrr strach pomyslec
..jak sie jest zacofanym - melisa i drzwi na klucz :)
w odpowiedzi oczekuję konkretów a nie blablaniny frustrata.
pozdr
Dnia 2009-11-23 o godz. 17:04 ~ciekaw napisał(a):
> mieszasz dwa pojecia - nawiązanie współpracy z hmi jako
> agent i wykupienie produktu, ktory jest przez nich
> oferowany.
nie rozumiem też sformułowania
> "piramida" i pozostałych wniosków, skoro
> mając w ręku warunki ubezpieczenia jest napisane czarno na
> białym o gwarantowanej stopie technicznej + udział w zysku
> firmy (hestia inwestuje tylko 2% w akcje, reszta to
> nieruchomości, obligacje, bony skarbowe itp. instrumenty
> finansowe obarczone minimalnym ryzykiem , więc aby nie
> wypracowali ŻADNEGO zysku też musieliby się grubo postarać
> :| - choćby na obligacjach przy takim spectrum inwestycji
> NIE DA SIĘ NIE ZAROBIĆ, nawet jeśli inwestycja w jedną czy
> drugą nieruchomość okaże się porażką..)
twoja wypowiedź
> jest kolejną, bezużyteczną, niepoparta żadnym konkretnym
> argumentem.
ps amway jest na rynku od wielu lat i
> zmartwię cię ale prosperuje bardzo dobrze, zmartwię cię
> ponownie - jest bardzo wiele firm na rynku o strukturze mlm
> i one też sie rozwijają! i powstają nowe! teraz to zamknij
> się w domu i nikogo nie wpuszczaj, bo być może nawet pan
> roznoszacy ulotki albo sprzątaczka bedą kiedys zatrudnieni
> w takiej samej strukturze.
brrr strach pomyslec
..jak sie
> jest zacofanym - melisa i drzwi na klucz :)
w odpowiedzi
> oczekuję konkretów a nie blablaniny frustrata.
pozdr
ah sprostowanie - jedno to wynagrodzenie, wypłata świadczeń to drugie. wynagrodzenie to już wyłącznie sprawda firmy, a wypłata swiadczeń to kwestia warunkow umowy - w tym OWU.
co do struktury hmi - firma bierze 15% zysków wiec może to jest klucz do zagadki tajemniczych wypłat w tajemniczej "piramidzie" :)
a może to zbyt skomplikowane i zwyczajna strategia firmy, której nikt nie upowszechni, bo ja czy ty mamy takie a nie inne stwierdzenia.
to tak jakby oferując usługę opowiedzieć jak dokładnie bedziemy ją realizaowac, z kim się po dordze dogadamy i na ile i dlaczego zarobimy tyle i tak duzo - każdy brałby sprawy w swoje ręce i nie dawał zarobic ni komu. tyle ze nie kazdy ma obszerne umiejętności i wiedzę na temat instrumentów finansowych i inwestowania DUŻEGO kapitału na DUŻĄ skalę :) jak widać po hmi i innych firmach - wiedza ta jest wartosciowa, skoro potrafią dobrze zapłacić swoim pracownikom. moze z drugiej storny ta kasa to rekompensata za kontakt z ludzmi ograniczonymi o negatywnym podejsciu :(
Dnia 2009-11-12 o godz. 16:35 ~ZO napisał(a):
> Dnia 2009-11-12 o godz. 09:02 ~WIKI napisał(a):
>
> też jestem bardzo zainteresowana:)
nie wiem dlaczego tak
> bardzo liczycie na dobre pieniadze na emeryturze ale z
> eventusem jest to malo mozliwe: system dokadnie jak w
> amwayu kilkudniowe pranie mozgow przedstawicieli ktorzy po
> tym tzw szkoleniu chca ten cudowny produkt sprzedac kazdemu
> kto sie rusza a budowa firmy to piramida czyli im ktos
> wyzej tym lepiej na was zarabia,czyli niby skad z czego ma
> zostac na ta wspaniala emeryture??
I kolejna "najmądrzejsza" osoba, skoro nie wiesz skąd te emerytury to się na spotkanie umów. A system pracy w tej firmie to nie piramida, że na górze siedzi Bożek i zgarnia całe dobra bo jeżeli ty jesteś lepszy-intensywniej pracujesz to możesz przeskoczyć kierownika i zarabiasz więcej. Poszukaj sobie co to znaczy MML.
A czy może ktoś mi wyjaśnić co w załączniku do polisy w kolumnie zatytułowanej minimalna gwarantowana wartość polisy oznaczają przypisane kolejnym latom wartości liczbowe, z których np wynika, że w 3 roku to jest 0 zł a w 4 np 3200zł i tak rośnie aż do tej kwoty gwarantowanej?? Mam tak u siebie i nie wiem o co chodzi,
dzieki za info i pozdrawiam
Kto z was po miłym spotkaniu z agentem zaczął się zastanawiać czym właściwie jest Eventus, HMI (Hamburg-Mannheimer)? Skąd właściwie się biorą te góry złota, które będziemy dostawać po przejściu na emeryturę? Odpowiedź jest blisko, bo na niemieckiej Wikipedii www.de.wikipedia.org/wiki/HMI-Organisation Typowy marketing sieciowy jak słynny Amway, jak nie wciśniesz Eventusa minimum 10 znajomym to na emeryturze dostaniesz grosze, niestety taka prawda :]
eventus jest dobry ale czy rzeczywiście najlepszy... jest jeszcze inne rozwiązanie i nie widzę zeby ktoś o nim w tym wątku napisał...
zajmuję się niezależnym doradztwem i nie będę tu robił sprzedażowej pseudoreklamy...jeśli kogoś interesuje co to za rozwiązanie może zostawić poniżej swoj e-mail
pozdrawiam
atc
Jak to jest z tym gwarantowanym oprocentowaniem 2,75%?
To jest ponad poziom inflacji, czy też bez jej uwzględnienia?
Bo jeśli to ta druga opcja to słabiutko to wygląda.
2,75% jest gwarantowane do końca życia dla ubezpieczonego.
Nawet jeżeli za kilka lat nasz rynek finansowy dorówna Europejskiemu
I to już nie jest słabiutko.
Proszę dobrze przeanalizować wszystkie lokaty bankowe.
Dają realny zysk ok 3% pomimo tego że reklama mówi o 6%
W ekonomii nie ma cudow 2 plus 2 zawsze będzie 4.
Powiem wam że jeśli chodzi o EVENTUSA to jestem z niego bardzo zadowolony mam trzy umowy i co roku wzrasta mi moja wartość umowy i świadczenia. uważam ze po zakończeniu oszczędzania będę miał więcej kasy niż wszyscy w polisach z inwestycjami w TFI
Przebrnąłem prze gąszcz wypowiedzi, trochę się uśmiałem, trochę zdegustowałem. Przede wszystkim poziom argumentacji jaka tutaj pada jest bardzo niski. Zawiedli mnie przedstawiciele HMI wypowiadający się na tym forum. Psują reputację firmy. Brak konstruktywnych wypowiedzi, główna myśl ich wypowiedzi to Eventus jest najlepszy, potem emaile i nr telefonów. Desperackie szukanie klientów. sam pracuję w HMI i nigdy jeszcze żadnemu klientowi nie powiedziałem że nasz produkt jest najlepszy. Na pewno zmienił się i stał się jeszcze lepszy. Wszedł Eventus Duo z dodatkowym ubezpieczeniem na życie. Czyli teraz mamy fundusz emerytalny oraz ubezpieczenie na życie w jednym. Oczywiście jest jeszcze kilka opcji dodatkowych. Ponadto firma wprowadziła na rynek nowy produkt Eventus od mamy i taty. Program oszczędnosciowy dla dzieci. Jest wiele dobrych produktów finansowych na rynku i Eventus Duo jest jednym z nich. Ma kilka cech , które wyróżniają go spośród innych. Jest przede wszystkim dla każdego statystycznego Kowalskiego czy Kowalskiej. Pozwala niewielkim nakładem finansowym budować kapitał emerytalny, w sumie na ciekawym poziomie. Ma gwarant, gwarantuje minimalną wysokośc świadczenia w dniu podpisania umowy. Ma w sobie ubezpieczenie na życie. Wazne jest że kto wczesniej zaczyna i dokonuje wpłat przez dłuzszy okres zarobi więcej. Nie jest to program oszczędnościowy krótkoterminowy. Prawdą jest oczywiście że suma gwarantowana będzie niższa niż suma wpłaconych składek dla osoby rozpoczynającej wpłacanie w wieku 50 lat. Ale jest to suma gwarantowana, do tego dochodzą zyski. Jeżeli ktoś chciałby porozmawiać konstruktywnie na łamach tego forum to chętnie to zrobię. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. I nie ma najlepszych produktów i Eventus też nim nie jest