• Tylko bez hejtu. Autor: ~Obserwator [83.242.73.*]
    Może ktoś się wypowiedzieć, dlaczego warto mieć akje tej spółki? Bo ostatnio piszecie same negatywy.
  • Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~Piklop [91.123.191.*]
    Trole przed wynikami się odzywają, ja osobiście kupiłem nano że względu na c/wk jest dość przyjemna a i reszta wskaźników jest niczego sobie, a jak chodzi o subiektywna opinie to jak tylko ruszy onkologia po staremu,wydaje mi się że mają asa w rękawie, albo w Chinach
  • Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~mapa [31.0.73.*]
    Dlaczego piszesz trole? Sam jesteś trolem? Jaka jest wk nano? Wszystkie wskaźniki są absurdalne. Kurs spada, bo się profesor Ciach medialnie lansował i rosło jak na drożdżach do 13 zł za akcje. Ludzie zastali powieszeni na hakach. Dużo słów o czymś co będzie a czego przecież nie ma... i oby nie były to puste słowa
  • Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~sko [188.146.38.*]
    Dnia 2021-04-24 o godz. 21:53 ~Piklop napisał(a):
    > Trole przed wynikami się odzywają, ja osobiście kupiłem nano że względu na c/wk jest dość przyjemna a i reszta wskaźników jest niczego sobie, a jak chodzi o subiektywna opinie to jak tylko ruszy onkologia po staremu,wydaje mi się że mają asa w rękawie, albo w Chinach

Wg strony Bankiera Cena / WK = 8,17 (!)
    - czy to oznacza, że akt. kurs (5,52) jest ponad 8-krotnie zawyżony?
    5,52zł/8,17= (niecałe) 0,68gr (!)
    i nie ma tu nic, ale piszecie, że będzie...
    A jak nie będzie?
    Ilu jest nieuczciwych badaczy, którzy ratują świat?! :):):)
    Ilu jest polityków, którzy ich promują?! - a wiecie o co chodzi w polityce ?! (zawsze o to samo ;)
    - oby profesor CIACH okazał się tym uczciwym!

• Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~Piklop [91.123.191.*]
    W moment jak ja kupowałem c/wk było 11ziko ale nie tylko na tym opierałem swoją decyzję, dalej widzę potencjał w tej spółce, chociaż by w tym że aktualnie ludzie boją się iść zdjagnozowac raka przez obecny lockdown, niestety taka prawda w rodzinie miałem przypadek że krewny nie chial iść do szpitala że względu na strach przez zarażeniem.
  • Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~Grzesiek [31.0.39.*]
    To ten uczciwy co rodzinę zatrudnia w nano? Hahaha
  • Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~Gosik [217.61.224.*]
    Ta spółka ma przyszłość w zakresie leku na raka i sztucznej krwi to jest ich as do tego czasu czyli 2022 roku będą wzrosty bo płyn do dezynfekcji bo granty na badania i spadki np pod wyniki finansowe że strata bo to nie jest spółka produkcyjna/ handlowa,a badania są kosztowne więc ci którzy liczą na zyski będą uciekać ze stratą bo na koniec roku wynik musi być że stratą . Niski kurs pozwoli na to by długoterminowi uśrednili cenę. Czy warto? Ja uważam, że tak bardzo wierzę w ich perspektywy
  • Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~Rachunek [37.120.156.*]
    Dzień dobry, popieram przedmówczynię.
    Trzymam akcję długoterminowo, nie jestem jakimś spekulantem albo jak tutaj się określa "skoczkiem".
    Przynajmniej coś tworzą, mają jakieś pomysły, jeśli oszczędzę jakieś pieniądze, to poprostu uśrednię, jak będzie okazja.
    Może otrzymają jakiś grant, może sprzedadzą prawa do patentu,
    a może jakiś inny podmiot będzie chciał wejść za ich pośrednictwem na giełdę, który z kolei ma zaplecze produkcyjne albo chciał się połaczyć, co wydaje się naturalną ścieżką rozwoju firmy.

• Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~klajnak [83.24.156.*]
    Widzę że ktoś kto wie o co chodzi w finansach się na forum odezwał.... dokładnie... ten kto sie tu spodziewa zysków to srogo się rozczaruję, ja to tu już kilka razy razy pisałem: maseczki i płyn to nie jest główny core biznesu to tylko sposób na poprwę cash flow.
    Tu głównym źródłem przychodów na razie są granty na badania i rozwój a w kolejnym kroku (na co liczę) komercjalizacja produktów nad którymi pracowali. Na razie gra idzie pod lek na raka (a właściwie udoskonalony lek, gdzie sama cząsteczka jest znana i jej działanie jest udukomentowane, mające odpowiednie zezwolenia itp. tu chodzi tylko o znaczne poprawienie sposobu transportu leku do komórki rakowej).
    Kolejne info na temat zaawansowania prac będzię wpływało na cenę nano, na razie jest szarpanina kursem, dociskanie niecierpliwych kolanem i sukcesywne odbieranie papieru.
    Papier tylko dla longów :)

• Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~sko [188.146.38.*]
    Dnia 2021-04-25 o godz. 18:58 ~klajnak napisał(a):
    > Widzę że ktoś kto wie o co chodzi w finansach się na forum odezwał.... dokładnie... ten kto sie tu spodziewa zysków to srogo się rozczaruję, ja to tu już kilka razy razy pisałem: maseczki i płyn to nie jest główny core biznesu to tylko sposób na poprwę cash flow.
    > Tu głównym źródłem przychodów na razie są granty na badania i rozwój a w kolejnym kroku (na co liczę) komercjalizacja produktów nad którymi pracowali. Na razie gra idzie pod lek na raka (a właściwie udoskonalony lek, gdzie sama cząsteczka jest znana i jej działanie jest udukomentowane, mające odpowiednie zezwolenia itp. tu chodzi tylko o znaczne poprawienie sposobu transportu leku do komórki rakowej).
    > Kolejne info na temat zaawansowania prac będzię wpływało na cenę nano, na razie jest szarpanina kursem, dociskanie niecierpliwych kolanem i sukcesywne odbieranie papieru.
    > Papier tylko dla longów :)
    >

Co Ty tu wróżysz i jaka szklana kula lub fusy z kawy Cię uzasadnia?
    - znowu, że będzie... :):):)
    A czy profesor CIACH wydał oświadczenie, że nie będzie?!
    Otóż nie ;) tak samo, jak nie ponosi konsekwencji za to, że nie będzie!!
    ...
    Niepokoi fakt, że takich gości jak ciach jest na GPW i NC sporo więcej ... i każdy ma patent na lek na choroby dotychczas nieuleczalne, prezydent i premier POLSKI publicznie namawiają do inwestycji, gdzie prawda jest oczywista - większość Polaków tu traci, a nie zyskuje kapitał ...?!... a przecież to rujnuje Pana Premiera i Pana Prezydenta...
    - a zatem, kto na tym nieustannie zyskuje?!?
  • Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~klajnak [83.24.156.*]
    uderz w stół a nożyce sie odezwą ....nie pasuję Ci to po kiego grzyba musisz wypisywac te swoje mądrości pod każdym postem ?
    taki lokalny dobry wujek ostrzegający przed zakupem akcji, giełda to nie piaskownica, każdy inwestuję zgodnie z włąsną oceną ryzyka. Ja jak napisałem wcześniej gram pod lek na raka i tyle, może zyskam może stracę , ale guzik Ci do tego.

A tak wracając do Twojego posta:
    "i każdy ma patent na lek na choroby dotychczas nieuleczalne,"
    Nie to nie jest prawda, doskonale wiesz że tu chodzi nie o lek, który jest już znany (epirubicyna) tylko o lepszy sposób jego transportu to kmórki rakowej przy wykorzystaniu zaawansowanych nośników , a tym samym sama terapia ma być bardziej efektywna z mniejszymi skutkami ubocznymi.

ps. szerze to czekałem na jednego z was, dobrzy wujkowie ostrzegający przed spółką, akurat to Ty się odezwałeś pierwszy. (może masz zmianę), pilnuj dalej forum, bo ktoś jeszcze pozytywnego napisze.....
    cmoki :)
  • Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~mapa [37.248.208.*]
    Krewny z jajnikami?
  • Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~klajnak [195.8.221.*]
    mapa [37.248.208.*] : tylko tyle masz do powiedzenia ?, może trochę więcej merytoryki ....

• Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~mapa [31.0.57.*]
    Merytoryki? Tu przecież nie ma nic! Ale będzie. Lep na maseczki czy też płyn niestety już nie działa
  • Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~klajnak [195.8.221.*]
    Gadał dziad do obrazu, a obraz do niego ani razu ...
    dobrze wiesz że tu nie chodzi o płyn i maseczki...
  • Re: Tylko bez hejtu. Autor: ~sko [188.146.33.*]
    Dnia 2021-04-26 o godz. 13:18 ~klajnak napisał(a):
    > Gadał dziad do obrazu, a obraz do niego ani razu ...
    > dobrze wiesz że tu nie chodzi o płyn i maseczki...

Tak, wszyscy to wiemy - tu chodzi o coś, czego nie ma ale będzie ...
[x]
NANOGROUP 0,41% 2,48 2026-07-01 15:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.