Telefony rozgrzane??? NIE SĄDZĘ..... Wiecie, że przez ostatni rok kibicowałem brasterkowi. Jednakże moje kibicowanie zakończyło się wraz ze sprzedażą akcji przez prezesa. Z dwóch powodów. Jak dla mnie, a piszę to z perspektywy czasu, podbitka do 2,8 zł, z czego zresztą skorzystałem (wątek "PIĘKNIE") miała tylko i wyłącznie aspekt spekulacyjny, podgrzany wywiadami i informacji o rozgrzanych telefonach. Miało to na celu pokazanie, że cena 1,6 zł jest super atrakcyjna (efekt zakotwiczenia). Wygenerowano najwyższe w historii obroty i....NIC. Zakładam, że zrobił to fundusz. Rozgrzane telefony a umowy? BRAK? Prezes sam już chyba nie wiem, czy chce brastera, czy skutery, czy Bóg wie co jeszcze... Po drugie przesunięcie raportu za 2020 r. miało tylko i wyłącznie na celu szukanie kilku dni na bardziej atrakcyjną sprzedaż akcji. A to już jest bardzo SŁABE....Tak się nie robi.... Było 2,8 zł i być może prezes jeszcze myślał o sprzedaży > 2ł.... Nie przesądzam o motywach tej sprzedaży, bo tego nie wiem. Jeżeli to była chęć pomocy spółce, to trzeba zrobić tak, jak Piróg, prezes Biomedu! Pisałem na poprzednim wątku, że 1,2 zł to minimalny wymiar KARY za bajki, które niektórych zagoniły jak stado baranków do stajni BRASTER. HALICKI BIS? Sami musicie sobie odpowiedzieć na to pytanie. POWODZENIA!
Nie strasz RED. Akcje są już przecenione do minimum. Jeśli poleca niżej to już się z kolan nie podniesiemy. Przecież prezes mówił że cena 2 zł to jest jeszcze bardzo niska cena..
Nie starsze, realistyczne spojrzenie na spółkę, a nie na rozgrzane telefony :)) pisałem o 1,2 zł, może się zatrzyma. Dla twardojajecznych poziom idealny :)
Zgadzam się w 100% Spokojnie się śpi jak się większość akcji kupiło za 40 groszy. Przykre jest tylko nabijanie ludzi w butelkę. I jak ufać ludziom, zwłaszcza takim prezesom?
Daj znać jak wrócisz na pozycje. Nie zdziwiłbym się jakbys sie obkypywal na przewidzianym poziomie lub w okolicach 1.2. Bo po co byś się tak produkował. Pro publico bono czy chcąc się niżej obkupic?
tak jak pisałem, 1,2 zł to okolice do zastanowienia się nad wejściem. Spadek poniżej, to jak dla mnie groszowe poziomy. Oczywiście piszę tylko o AT, która w spółkach w restrukturyzacji ma się tak, jak prawo i sprawiedliwość w wiodącej partii... Nie urażając nikogo :)) Po pierwszej obronie 1,2 nie wszedłem, choć było do wyrwania ok. 10%. Co do prezesa, no cóż.... Zgodnie z teorią perspektywy, musi teraz 2-3 razy pozytywnie zaskoczyć. Wszak strata, złe informacje, bolą o wiele bardziej niż zysk czy dobre info :) To oczywiście tylko psychologia giełdy. POWODZENIA :)
Hahaha, ufać ludziom ,tam gdzie pieniądze etyka idzie na dalszy plan.Smutne,ale pocieszeniem jest to , że są i porządni ludzie,tylko ich mało.Udanych inwestycji życzę,niekoniecznie na Brasterze.
Red ty jako z niewielu tu możesz coś konkretnego napisać to zapytam ciebie czy będą jakieś wkoncu wzrostu widzę na haku inie wiem co robić czy sprzedać że startą uciekać na inny papier czy czekać usredniam i usredniam i dalej nminys jest
Jeżeli utrzyma się na 1,2 zł dramatu nie ma. Jeżeli nie utrzyma się na 1,2 zł nie wykluczam groszowe wartości, o czym zresztą napisałem w pierwszym wpisie na tym wątku. Niestety obecny prezes wpisuje się w zachowania Halickiego... Nie sądzę że nie ma świadomości tego, że jego ruchy na gpw budują oczekiwania inwestorów. No aż tak naiwny to chyba nie jest. Mnie się podobała postawa Piróga rok temu. Szczerze powiedział, że sprzedaje akcje, pożycza firmie kasę, bo jej nie było. Tutaj cisza, a takie miał prezes parcie na wywiady. Fundusz, comparic, potem jeszcze jeden wywiad, zresztą żenujący. I te rozgrzane telefony. Wstyd! Zresztą możesz zadzwonić sam do prezesa, numer jest na stronie spółki. Trzymałem cały rok kciuki za braster, ale teraz jestem z boku. Powodzenia!
Aliakcza, co ty za brednie wypisujesz? Jeżeli uda ci się je sprzedać (pod warunkiem, że jakiekolwiek masz) po 0,20 zeta to będziesz mógł się uważać za szczęściarza. I nie naganiaj w tak prymitywny sposób, bo się ośmieszasz.
Wysuwałem pewne przepuszczenia co do przesunięcia raportu.... Czy jednak racje ma ktoś piszący na forum, że DZIAD (prezes) wiedział, nie powiedział, a to było tak? :))) Jestem ciekaw raportu za I kw.... czy w ogóle będzie? MIŁEGO!
będzie git a te cwaniaki co nie mają akcji niech piszczą że poleci na 20 gr ja jeszcze dokupię mam 200000 akcji i sprzedam po 20 zł jak chcecie a jak nie to przestańcie mi pisać jakieś herezje że będę płakać jak po 20 gr sprzedam a jeśli sprzedam po tyle to będę jakieś 15 gr w plecy czasem strata musi być :D ale w to na tej spółcę nie wierzę
Aliakcza, ale ściemniasz z ciebie. Inwestorzy, którzy mają po 200 000 akcji nie siedzą na tym forum (zera ci się pomyliły). W mojej ocenie jesteś zwykłym, płatnym naganiaczem, któremu za chwilę zniknie pracodawca. Szukaj nowej roboty i nie wkręcaj nie doświadczonych naiwniaków.
Nie naganiam na kupno nie jestem naginaczem ale widzę że ktoś bardzo chce zbić tu kurs ale ja mam tyle akcji co napisałem i nie oddam chyba że po 20 zł a wszyscy sobie myślcie co chcecie POZDRO
Dzięki Alikacza za info, że mamy czekać ... Skoro masz 200 tys akcji to spokojnie teraz zejdziemy do 12 gorszy i poczekamy z rok - dwa. Albo się znudzisz, albo będziesz musiał sprzedać. Bo skoro masz to po co mamy ciągnąć do góry???
Ali, zdecyduj się...
pożyjemy, czy zobaczymy, bo to w przypadku spółki braster, zasadnicza różnica. Jak "zobaczysz, to nie przeżyjesz" i odwrotnie. Do zobaczenia przy właściwym komunikacie, kończącym tę farsę, ale wtedy zapewne się już nie od ważysz wyjść ze swojej nory.