• Spokojnych Świąt Autor: ~Anavrin [5.184.73.*]
    Hej. Życzę wszystkim spokojnych Świąt. Odpoczynku i radości. Nadal jestem akcjonariuszem. Co do espi. Trochę się zdziwiłem niskim przychodem. Jednak głupio ubzdurałem sobie, że będą równe lub wyższe, względem 4q. Po krótkiej analizie doszedłem do wniosku, że spółka idzie dobrą drogą, skupiając się na produktach własnych, gdzie był wzrost 400% r/r. Nie opierają biznesu o testy i to plus. Wyniki z 4q trzeba uznać za wybryk natury. Ten post napisałem dzięki kilku forumowiczom, którzy zmobilizowali mnie, bym jednak coś czasami skrobnął. Macie rację, że trzeba pisać swoje i nie oglądać się na typowych trolli. Merytoryka to podstawa. Może dzięki temu nowy akcjonariusz dowie się czegoś konkretnego i zainteresuje go biotech. Pozdrawiam Wszystkich.
  • Re: Spokojnych Świąt Autor: ~jarjarecki [31.128.21.*]
    I tak trzymać Anavrin, rób swoje a trollami się nie przejmuj. Ja też uważam że raport nie jest taki zły, firma idzie w kierunku rozwoju (covid kiedyś się skończy) i w przyszłości będą tego efekty.
    Radosnych spokojnych świąt.
  • Re: Spokojnych Świąt Autor: ~CzteryK [5.173.49.*]
    Zdrowych spokojnych. Wracam do was we wtorek. Jak pisałem bez względu na cenę. .
  • Re: Spokojnych Świąt Autor: abesiak [5.173.245.*]
    Wesołych i zdrowych Świąt :)
  • Re: Spokojnych Świąt Autor: ~Amen [83.5.230.*]
    Dokładnie tak. Napompowalismy się oczekiwaniami a wynik tak naprawdę jest bardzo dobry. Wzrost prawie 400% na produktach własnych to moc! Wesołych i zdrowych Świąt Wam wszystkim :D
  • Re: Spokojnych Świąt Autor: ~Dixi [185.148.67.*]
    Zdrowych Wesołych Świąt
    Narazie tyły he he
    zobaczymy po świętach czy to podskoczy
  • Re: Spokojnych Świąt Autor: ~Kuba_Rozpruwacz [89.70.153.*]
    I smacznych :)
  • Re: Spokojnych Świąt Autor: ~Adi [37.109.33.*]
    Ja myślę że trzeba dać dodatkową premię temu co odpowiada za badanie rynku i decyduje o tym co produkować... Rynek chłonął testy kasetowe a blirt produkował nie wiadomo dla kogo testy PCR. No chyba że nie byli w stanie produkować tego, na co był popyt. Jak wam pisałem że zwiększony popyt na testy nie będzie miał przełożenia na sprzedaż testów Blirta to wylewaliscie na mnie pomyje. Jak pisałem że brak informacji o nowych znaczących umowach znaczy że ich nie ma to towarzystwo wzajemnej adoracji również potrafiło wykrzesać z siebie tylko nienawiść i kłamstwa na mój temat. Wesołych świąt.
    Adi Blirt produkuje testy rt-pcr? Bo z tego z wiem to tylko dystrybuuje testy firmy Gerbion. Blirt opiera sie na produkcji enzymow/bialek, nie testow. Niech ktos mnie poprawi jesli jest inaczej. Ludzie sie na Ciebie wkurzali, bo ciagle smazyles o premiach. :)
  • Re: Spokojnych Świąt Autor: ~Anavrin [5.184.73.*]
    Blirt głównie czerpie zyski z produkcji własnej. Enzymy i odczynniki. Wzrost 400% r/r. Plusy to rozbudowa produkcji proteinazy K i nowe drożdże.
  • Re: Spokojnych Świąt Autor: ~Adi [83.8.199.*]
    Kuba, wyglądasz mi na kumatego faceta. Naprawdę nie widzisz nic niepokojącego w tych premiach? Nie chodzi o ideę, bo tę chwaliłem tu jako pierwszy. Chodzi o skalę. Podumaj co to mówi o perspektywach firmy... Naprawdę nie było lepszego sposobu zagospodarowania zysku w rozwijającej się firmie? Dystrybucja tych premii też budzi moje poważne wątpliwości. Jesteś insajderem? Insajderowi wszystko tu się będzie zgadzać. Mi się nie zgadza.
    Mnie Adi zastanawia inna kwestia. Jeśli masz akcje i tak węszysz spisek i coś Ci tu nie gra, to dlaczego nadal je trzymasz? A jeśli ich nie masz, to po co tu piszesz? To jest podejrzane? Raczej nikt nie inwestuje w spółkę, w której nie widać przyszłości.
  • Re: Spokojnych Świąt Autor: ~Adi [83.8.199.*]
    Piszę tu z powodu twojego ciśnienia.
    Adi nie masz wiedzy dlaczego premie sa okreslone na tym poziomie. Tak samo mozesz uznac, ze na nowy lab powinni wydac nie 10 mln a 0.5 mln bo tak uwazasz. Ponadprzecietne wyniki po 2020 roku dla mnie sa podstawa do ponadprzecietnych premii. Tlumaczylem swoje zdanie w dwoch postach. Kiedy te 5 mln podzielisz na 24 miesiace i na podejrzewam kilkanascie osob i odejmiesz podatki to wyjdzie Ci ze nie sa to zadziwiajace liczby. A do tego czesc z tego bedzie nie w gotowce a w emisji. Premie sa tez uwarunkowane wynikami. Wiesz, Ty robisz z tego osobista krucjate, a ja sie temu przygladam i ocenie kiedy przyjdzie maj i raport za 2020, a w nim szczegoly programu premiowego, ktorych dzis nie znamy. Jesli bedzie tam jakis skandal to rozwaze wyjscie ze spolki, ale dzis nie mam do tego powodow.

I prawda, ze zastanawiajace jest, na co wiele osob dalo swoje przypuszczenia, ze jestes tu od wielu miesiecy i 90% Twoich wpisow jest negatywna, a mimo to nie wyjdziesz ze spolki, ktora Twoim zdaniem tak brzydko pachnie. No ciezko to ożenić, przyznaj.
    Popieram Kubę. Gdy ktoś posiada akcje, to raczej widzi pozytywy w spółce i próbuje je opisać, przedstawia je na forum. Jeśli ktoś ma akcje i cały czas pisze negatywnie, każdy pozytywny wpis atakuje, to jest to zastanawiające i nielogiczne. Ty na szczęście Adi nie piszesz prostacko, starasz się pisać merytorycznie. Jednak efekt jest taki sam. Zniechęcenie do inwestycji. Odpowiedź nasuwa się jedną... Trolling na spadki celem skupu tańszych akcji.
    Chcesz mnie przekonać, że obecna kapitalizacja jest na optymalnym poziomie i cena nie ma szans na wzrost? I poświęcasz swój czas, by mnie uświadomić? To dziwne i coś mi tu nie gra. A czy Ty masz akcje tej spółki Adi? Ja mam. Zakupy zrobiłem po 16pln i po 18pln. Interesuje mnie, czy Ty masz akcje, czy tak sobie piszesz na tym forum z nudów.
[x]
BLIRT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.