• Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Piter [89.186.23.*]
    Na dniach ,po zachowaniu się kursu to wnioskuje.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: mac_dob [89.64.88.*]
    i chyba nie za dobre..
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~ripszak [217.70.62.*]
    Tutaj zazwyczaj jak ma być niezbyt dobre info to idzie podbitka.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~kum [37.7.228.*]
    Mój nos też to czuje. Dzisiaj zrzucają dość wyraźnie i jazda w dół. Lekko to niepokojące
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Dawid [83.26.183.*]
    Dzisiejsze spadki spowodowane są prawdopodobnie informacjami zawartymi w linku poniżej. Co jednak zupełnie nic nie ma wspólnego ze scope. Leszczyna się spłoszyła, to wszystko https://nt.interia.pl/raporty/raport-koronawirus/strona-glowna/news-covid-hunter-przenosny-detektor-sars-cov-2,nId,5025078#iwa_source=worthsee
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~kum [37.7.228.*]
    Też tak pomyślałem , kiedy to jakiś czas temu zobaczyłem ale tu spore pakiety latały , więc nie taka leszczyna
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~pol [83.238.146.*]
    i dobrze przynajmniej zostana inwestorzy a nie grajki i wypłochy
    niech ida na inne spółki
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Jj [78.11.121.*]
    jesteśmy na innych od poczatku grudnia, ale nadal Wam kibicujemy :D
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Porankiewicz [94.254.161.*]
    Instytut Chemii Fizycznej Polskiej Akademii Nauk sprzedaje swoje udziały dopuszczone w dzisiaj bo nie mają na szczepionki i waciki
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Piotr [83.24.186.*]
    Też uważam, że to dopuszczone akcje rzutują na kurs.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~xyz [188.65.44.*]
    Może mnie ominęło. Byłą gdzieś informacja o dopuszczeniu akcji do obrotu ?
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: mac_dob [89.64.88.*]
    dowiemy się ostatni..
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~kumarek [37.7.228.*]
    Chwilowo się skończyło.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Benex [5.173.241.*]
    Przy okazji puściły SL
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Mike [178.235.220.*]
    Faktycznie wygląda na to, że ktoś dostał dziś nowe akcyjki do obracania i postanowił się troszkę częścią z nich zabawić..

Obrót rzeczywiście zrobił się od razu większy (w porównaniu do ostatnio widzianych tu wolumenów). To że jednak ktoś zdecydował się zmonetyzować kilka tysięcy sztuk akcji (w dniu kiedy do obrotu dopuszczono ok. 240 tyś sztuk) oznacza w praktyce tyle co nic. Znaczący ruch byłby tylko wtedy kiedy sypaliby tu akcjonariusze przekraczający próg 5%. A nic takiego nie miało i nie ma miejsca.

Hipotezy pojawiające się od razu na forum Bankiera, że to sygnał, że zaraz będzie info traktuję z uśmiechem.

Ps. Niewykluczone że cashowanie części świeżo dopuszczonych akcyjek się jeszcze nie zakończyło, ale warto traktować to jako okazję, a nie zgrzytać zębami ze strachu :)
    Ja nie zgrzytam. Zęby już nie te.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~defenetre [87.239.175.*]
    Pojawił się podobno Covid-hunter. Mieliśmy przez ostatni rok zatrzęsienie cudownych urządzeń wykrywających wirusy, które powstawały w ciągu jednego tygodnia i były tworzone przez firmy-krzaki. Jeśli komuś urodzi się w głowie, że chce pracować nad takim urządzeniem, to już ogłasza światu geniusz swojego umysłu. Była parę miesięcy temu firma-geniusz, która za pomocą spektrometru, badając załamanie światła potrafiła wykryć covid. Na naszej giełdzie mamy kilka firm rodem z Kanady, które w cudowny sposób wykrywają raka, świecąc lampą do gardła, żywice, które w cudowny sposób wytwarzają nieszkodliwe(o dziwo) promieniowanie, robią cudowne ( stosowane ogólnie od dawna) znieczulenia. Mają piękne nazwy, często zawierające "millestone", czyli kamień milowy.
    I taki będzie "Covid-Hunter". Piękna nazwa którą wymyślili bucowaci dla bucowatych.
    Mike. Szczerze wątpie aby to były akcje z ostatniej emisji. W tej emisji brały udział, osoby które znają potencjał projektów SCPFL. I nie sypały by kilkanaście % poniżej zakupu, o ile oczywiście nie wiemy o czymś, o czym oni wiedzą. Moim skromnym zdaniem, tak jak pisałem wcześniej- spłoszenie leszczy, wybicie stop losów i poustawiane koszyczki, które te stopy łapały, nic więcej. Kurs ładnie wyciągnięty na koniec dnia. A co do wklejonej wyżej informacji- Brak podanych konkretów, na temat certyfikacji i na jakim etapie jest urządzenie. Portal na którym opublikowano informacje też nie jest uważany za wiarygodne źródło informacji. Zresztą niewiele odbiega od tego, na którym właśnie się wypowiadam. Krótko mówiąc, nic nie wiemy o urządzeniu, które jest opisane w artykule. Czy to zagrożenie dla Scope ? Być może, choć wątpie. Jedyną pewną rzeczą, jest to, że czas gra na niekorzyść Scope, a co za tym idzie naszą. Ręce pod cztery litery i czekamy. Nie uważam się za fachowca, jednk posiadam papiery, równowartości połowy dzisiejszego obrotu, a Scope stanowi jej wartości. W hierarchii giełdowej uważam się za płotkę :D
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~CarlosRoca [89.78.142.*]
    Muszę przyznać, że po komentarzach dotyczących urządzenia - Covid Detektor - mega - ultra - hiper - super - al'a Dysono-podbny produkt z "tele-wyprzedaży" - straciłem wiarę we własne możliwości krzewienia wiedzy na temat produktów firmy Scope Fluidics ...

Przychodzi taki moment w życiu gdzie trzeba powiedzieć sobie uczciwie:
    "nic to nie da, żaden wysiłek nie wniesie kaganka oświaty pod strzechy, jeżeli po drugiej stronie nie ma dobrych chęci do nauki ..." :) :) :)

Motyla noga - naiwnie wierzyłem, że większości coś zostało po tych wszystkich wpisach i większość jest juz tak dobrze wyedukowana w technologii oferowanej przez SCPFL, że nie złapie się na takie tanie sztuczki z "mega - ultra - hiper - super - al'a Dysono-podbnym produktem z "tele- wyprzedaży ..."

Ależ "gupi" jestem" ... w takich chwilach człowiek uświadamia sobie jak mała jest jego rola we wszechświecie i jak marginalny wpływ ma na cokolwiek na tym gorszym ze światów ...

Ps. "Jedyną pewną rzeczą jest fakt, że czas gra na korzyść Scope ponieważ coraz więcej dużych firm farmaceutycznych widzi potencjał tego rynku, o rachunkach zapełnionych góry pieniędzy, po gigantycznej sprzedaży w 2020 roku, już nie wspominając ... :)

Ps.2 Nie wróciłem, tak obserwuję Was cały czas z boku i zrobiłem sobie mały wyjątek, bo rozbawiliście mnie tym poważnym rozkminianiem "mega - ultra - hiper - super - al'a Dysono-podbnym produktem z "tele- wyprzedaży" ... :) :) :)
    Nie przesadzaj Carlos. Nikt tego powaznie nie analizował , jedynie jako impuls dla inwestorów ery covida. i tyle.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Dawid [37.47.32.*]
    Dlatego napisałem o sobie że jestem trochę ponad leszczem, choć dysponuje kapitałem
    Urwało większość komentarza
    Dlatego napisałem o sobie że jestem trochę ponad leszczem, choć dysponuje kapitałem :D Praktycznie nigdy się nie wypowiadam, bo wole czytać Twoje "subiektywne spostrzeżenia". Dzięki że jesteś- nigdy nie było okazji, choć śledzę Twój portfel od dwóch lat.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Porankiewicz [5.173.48.*]
    Większa część wpisów to żarty z braku wiadomości o spcfl w oficjalnym obiegu.Wszyscy grzecznie siedzimy i czekamy ...na potwierdzenie końca badań klinicznych.Ruta wspominał że nie będą wypuszczać newsów co dwa miesiące,żeby nie robić niepotrzebnej spekulacji, niedomówień itd
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Marek [86.63.103.*]
    Carlos myślałem ,że bankiera już odpuściłeś bezpowrotnie i skupiłeś się na bioceltixie
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Mike [178.235.220.*]
    O cudownym Covid Hunterze nie ma co komentować.

Kto dziś sypnął akcjami oczywiście nikt z nas nie wie. Ja mam tylko przypuszczenie, że mogło mieć to związek z dopuszczeniem dziś do obrotu aż trzech serii akcji o łącznej liczbie ok. 240 tyś sztuk. Wolumen podskoczył akurat dziś i zakładam, że to nie przypadek.
    Te 240 tyś. akcji to oczywiście nie tylko ostatnia emisji (128 tyś sztuk), ale też m.in. akcje IChF PAN (101 tyś sztuk). Kto i dlaczego sypnął nie wiem. Powodów może być jednak tysiąc i wcale nie muszą one mieć związku stricte z oceną perspektyw Scope.. W przyrodzie (czyt. na giełdzie) takie rzeczy po prostu występują.

To co jednak warto mieć na uwadze to mimo że w porównaniu z ostatnimi sesjami obrót na wtorkowej sesji faktycznie się ruszył, stanowi on zaledwie 2% puli świeżo dopuszczonych akcji. Z tego punktu widzenia takie jednorazowe sypnięcie akurat tego dnia i związane z tym chwilowe zwalenie kursu nie jest ani nienaturalne ani jakieś znaczące.

To co jest zaś znaczące to fakt, że kluczowi akcjonariusze (z udziałem ponad 5% i swoimi przedstawicielami w RN spółki) nie pozbywają się akcji, tylko stabilnie je trzymają.

Dobranoc :)
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Piter [89.186.23.*]
    Carlos nie odpuści scope to jego perełka ja największy pakiet akcji kupiłem po 33zł później i po 110 ,149,179 ale to dzięki innemu guru .
    Ale wpisy Carlosa utwierdziły mnie ,że warto czekać do komercjalizacji dwóch projektów i dywidendy.
    Rok 2021 będzie rokiem tej spółki jak wszystko pójdzie zgodnie z planem ,jedyne zagrożenie obecnie które biorę pod uwagę to opóźnienie ,któregoś z etapów.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Scope [188.147.107.*]
    Mike, niech sypią dalej świeżym towarem i do czasu info trzymają kurs nisko co każdy myślący będzie mógł dokupić w dobrej cenie. A czy to PAN sypie czy któryś z inwestorów z ostatniej emisji potrzebował się skeszować czy może jeszcze kto inny to już drugorzędna sprawa.
    Tak jak piszesz, główni akcje trzymają twardo i to jest najważniejsze.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Fantomas [77.65.105.*]
    Niedlugo wszyscy się dowiemy co się dzieje za kurtyna. Coś się ostatnio dzieje, jakby nie było ostatnia prosta : albo ścianą, albo winda do góry. Jak już tyle tu siedzę że nie odpuszczę finiszu.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Konserwatywny [91.240.130.*]
    Dnia 2021-02-03 o godz. 18:55 ~CarlosRoca napisał(a):
    > Ps. "Jedyną pewną rzeczą jest fakt, że czas gra na korzyść Scope ponieważ coraz więcej dużych firm farmaceutycznych widzi potencjał tego rynku, o rachunkach zapełnionych góry pieniędzy, po gigantycznej sprzedaży w 2020 roku, już nie wspominając ... :)

Hehe Carlos brzmisz jak nasz wiceminister od finansów, który stwierdził, że jak lockdown i hotele i restauracje zamknięte to działa na korzyść ludzi bo mniej wydają i stają się bogatsi ;) To stąd u dużych firm farmaceutycznych pewnie też góra pieniędzy - bo podczas lockdown też nie wydają ;)
    Śmieszkuję sobie, ale trochę tak to zabrzmiało.

• Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Posiadacz_akcji [94.254.177.*]
    Mam akcje Scope a Bankier'a traktuję jako antywskaźnik ale postanowiłem dodać swoją opinię. Nie wiem czy Scope dowiezie swoje obietnice. Dla mnie Scope na chwilę obecną to covidówka z NewConnect czyli z bardzo niepewnego rynku z dużymi obsunięciami. Liczę się z tym, że może jeszcze dużo się obsunąć ale z drugiej strony jak dla mnie jest to najlepszy biotech z tego rynku. Obecnie trwa euforia na cyklu growth->value, spółki surowcowe zyskały kilkadziesiąt %, gra jest pod otwierającą się gospodarkę, wszyscy zakładają, że wirus zostanie zwalczony przez szczepionki tymczasem możemy doświadczyć wręcz deflacji, społeczeństwo jest bardzo przestraszone. Widzę to po moich znajomych, którzy myślą, że za chwilę będzie koniec świata, trzymają oszczędności w skarpecie. Stąd też taniejące złoto ostatnio chociaż ci złodzieje JP Morgan mówili, że będzie drożeć. Może dlatego, że chcą sprzedać drogo i znowu odkupić tanio od ulicy jak to zawsze robili. Nie dajcie się zwieść zagrywkom tych bankierów. Wracając do tematu, uważam, że pandemia będzie trwała jeszcze kilka lat a w takim otoczeniu zyska biotech. Scope traktuję jako hedge portfela na niepewne czasy. Pozdrawiam akcjonariuszy przy okazji :)
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Piter [83.26.201.*]
    Nigdy mnie nie zawodzi :-)
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: mac_dob [89.64.87.*]
    a dzisiaj też coś czuje ? :)
    Na razie nie ,teraz powolne zbieranie i pniemy się w górę .
    A teraz to mój nos czuje jakieś info
    A teraz to mój nos czuje jakieś info
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Kolega [94.134.246.*]
    ostatni wzrost zapowiadał że jakieś szambo zaraz wyleje się z Duchnickiej.
    Teraz już widać że smród będzie czuć na całych Powązkach!!
    Sprawa musi być poważna
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Adam [31.60.69.*]
    Na S na 140 zl ukryciak po 80 szt
    Ale kogo interesuje kurs dzisiaj? Ważny jest kurs po komercjalizacji czyli na koniec Q1.
    Papier oczyszcza się ze słabych rąk, za miesiąc ATH.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Tomek [5.173.233.*]
    Zle wyglada to „oczyszczanie” dla mnie dystrybucja po 80 szt na 140 zl.
    Komercjalizacja byla przesuwana wiec nie jest powiedziane ze znow nie bedzie. Moze ktos juz cos wie, zazwyczaj jak kurs spadal to za kilka h bylo info
    Kurs często spada przed konkretnym wybiciem też
    Także różnie to może być
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Tomek [5.173.233.*]
    Ale nie az tak. Spojrz na wykres.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Piter [83.26.220.*]
    Widzę ,i się dziwie tego ruchu sam jestem ciekaw to będzie za info.
    Może to po prostu nerwowy ruch dużego inwestora ,znam takich co maja tu 500 tyś ulokowane różnie to w życiu bywa z kasą
    Oczywiście o spółkę jestem spokojny ,najgorsze co może się wydarzyć to kolejna obsuwa terminu nic wielkiego.
    Niektórzy pouciekają i to wszystko .
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Świeżak [37.225.8.*]
    Na koniec dnia przy kursie 139 nie było nic do kupienia w przedziale do 150zl. Też mi się wydaje że to chwilowe bujanie
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~Kawa [31.0.55.*]
    Spieszy mu się bardzo
    Dziś spokój wygląda na jednodniowy zrzut ,komuś puściły nerwy
    Sporo tu świadomych akcjonariuszy i przy większych spadkach akcję automatycznie lodują w naszych portfelach.
    Nie spodziewam się ,żadnego info o zmniejszeniu zaangażowania raczej przynajmniej mój nos tego nie czuje ale to może też być koronowirus :-)
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~pono2000 [46.223.142.*]
    Każdy coś kupił teraz pewnie będzie rosło do 165zł .
    I znów któs nie wytrzyma , Problem jest ze cięzko czasem sprzedać wiekszość Akcji. Albo kupić
    Będzie konkretne info to tego nie zatrzyma nikt.
  • Re: Mój nos czuje jakieś info Autor: ~ADS [5.173.185.*]
    Tak, w górę lub w dół :D
[x]
SCPFL -1,67% 153,40 2025-10-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.