• Śmialiście się ze mnie? Autor: ~Miki88 [188.122.20.*]
    Śmialiście się z tego leszcza, który oddał po wynikach i zbił cenę do 4.14? To ja :) zeszło mi na to ponad 8 tysięcy akcji no i trochę dopłaciłem do biznesu

Czy żałuję? Nie - poszedłem gdzie indziej, odrobiłem nominalnie stratę z dużą nawiązką, wyszedłem i znów tu jestem - za więcej.

I wiecie co? Wchodzę a tu znowu w pysk :) Normalnie spółka dla masochistów.
    Teraz sam się z siebie śmieję i mimo, że wiem, że tu nie stracę tylko sporo zyskam to odczucia mam znajome :)

Teraz na pocieszenie dla nowicjuszy na protektorze - każdy czasem bywa leszczem, ale to nie wstyd jak umiesz się z tego wybronić.
    Ja na tej spółce zniosłem bardzo dużo bicia, jestem od początku czerwca. Tak to tutaj wygląda czasem i tyle. Uszy do góry! :)
  • Re: Śmialiście się ze mnie? Autor: ederson [195.140.131.*]
    No niestety na giełdzie silna psycha to 90% sukcesu, a ta często płata figle. Niby ma człowiek jakąś strategię w głowie, ale jak przychodzi co do czego to różnie to bywa. Jak dziś jak zobaczyłem TKO na 6 zł to już miałem przygotowane zlecenie za 6 na całość, bo taki miałem plan,żeby za tyle oddać. Ale chciwość się włączyła i tak sobie czekałem, czekałem, aż w końcu zredukowałem sporo dopiero na 5.50, gdy już ewidentnie było widać, że rynek nie chce ciągnąć tego w górę :( Niby jest w sumie fajny zysk, ale jakoś człowieka nie cieszy, bo jest świadomość tego, że mogło być dużo więcej. A jak jeszcze pomyślę, że mogłem w międzyczasie zrobić 2 kółeczka i zarobić na tym kilkanaście tysi... Ale nic, nie ma co sobie ryć bani, koniec końców i tak najważniejsze, żeby nie tracić kasy. Mimo to zostawiłem sobie mały pakiet 2k akcji z średnią 4.58, bo wciąż jest pod to co tutaj grać. Kontrakty, wynik za Q3. Do końca roku mam nadzieję, coś jeszcze tutaj ugrać. Powodzenia kolego ;)
  • Re: Śmialiście się ze mnie? Autor: wan_da [217.97.83.*]
    z początku myślałem, że przyszedł kolejny, który chce ponarzekać jaka to marna spółka, że dawno z niej wyszedł czy coś w tym stylu, ale widzę, że plan przemyślany.
    Ciężki jest protektor dla ludzi o małej cierpliwości nie ma co :)
    Sam wyszedłem z niego całkowicie jakieś 2 tyg temu z 3k akcji, z średnim kursem 4,9 na minimalnym minusie, zrobiłem jakieś kółka na innych spółkach i wróciłem dokupują po trochę dzień po dniu. Obecnie z większym pakietem na średniej 4,75 i co mi to daje... tyle, że bez obaw obserwuję delikatne spadki i czekam cierpliwie na dobry kurs i będę się zastanawiał co dalej.
    Pamiętajmy, że protektor to nie byle jaka spółka, która współpracuje z rządowymi organizacjami od lat. Dobre informacje na temat np. masek to zatem kwestia czasu. Nie bez powodu pracowali nad certyfikatami :)
    Osobiście celuję w kurs 8 PLN i jak nie stanie się to w najbliższych tygodniach to potrzymam nawet i kilka lat :)

Pozdrawiam
  • Re: Śmialiście się ze mnie? Autor: ~benek [83.26.159.*]
    A j a wywalilem po 5,95 i odkupilem po 5,45 a tu dalej w pysk he.
  • Re: Śmialiście się ze mnie? Autor: ~pkp [5.173.208.*]
    a ja idiota zszedłem z Biomed po 21,30 i dobrałem 5,6k po 5,40
    mam nadzieję że zarobiłeś na bml, a tutaj też niebawem wyciągniesz swoje :)
  • Re: Śmialiście się ze mnie? Autor: ~1111 [31.11.130.*]
    Ja w maju ustaliłem sobie perspektywiczne spółki, miałem listę: biomedlub, mercator, simfabric, protektor, harper, globalcosmed, bloober i obstawiłem, że te spółki dadzą zarobić. Mercator miałem po ok. 50 zł i po kilku tygodniach sprzedałem bez zysku bo nie rosło, simfabric brałem po 15 zł i sprzedałem po 21 zł bo nie myślałem, że tak to napompują, biomed miałem po 4 zł i sprzedałem ze stratą poniżej 4 zł bo spekuła i zaraz zbiją kurs na 1 zł, harper nie pamiętam po ile kupowałem ale nie zarobiłem bo się kisiło i sprzedałem, globalcosmed miałem po ok 2 zł i sprzedałem z małym zyskiem poniżej 3 zł bo myślałem że to 30-40% zysku to interes życia, bloober miałem po 80 zł i kręciłem kółeczka po 3-5 zł zarobku tracąc po kilka zł wzrostów zanim odkupiłem i tak drożej (przestałem przy 120 zł a doszło jeszcze ponad 220 zł). Masakra ile okazji mnie ominęło żeby zarobić duże pieniądze przez brak cierpliwości a mogłem leżeć i zyski po 2-3 miesiącach miałbym zyski, że nie musiałbym pracować przez 2-3 lata (uciekło mi kilkaset tysięcy zysku a ledwo na drobny plus wyszedłem). Jedynie protektor jeszcze nie wypalił kupowałem po 4 zł i sprzedawałem po 6 zł potem kupowałem po 4,30, 4,50, 5 zł i tym razem trzymam bo musi być wybicie jak na pozostałych spółkach, nie może być, że jedyna ze wszystkich spółek się nie ruszy. Postawiłem wszystko na protektor poniżej 5 zł i to już jest ostatni strzał, mam jeszcze trochę biomass po 1,70 zł, glc po 6,50 zł, forever po 11 zł i pccexol po 4,60 i protektor ze średnią 4,90 (80% wartości całego portfela). To musi się udać albo kończę z giełdą.
    Fundusz blokuje wzrosty i wywala, prawdopodobnie PKO (Porozumienie Akcjonariuszy z dnia 18.10.2019) ale jak przyjdą wyniki, zamówienia, zyski i ludzie zaczną widzieć w tym drugi mercator to nawet fundusz popytu nie zatrzyma bo im się akcje skończą. Zakładam, że fundusz ma ok 3 mln akcji i liczę również, że Luma zwiększy zaangażowanie i pomoże wykupić blokujących wzrosty a może przyjdzie ktoś nowy z grubym portfelem.
  • Re: Śmialiście się ze mnie? Autor: ~ederson [31.60.37.*]
    Ludzka cierpliwość też ma swoje granice. Ja tu jestem od sierpnia. Wszedłem na krotko, bo max pół roku to nie jest long term. Póki co zrobiłem zysku kilka k, a przepadło kilkanaście, bo nie robiłem kółek. Wczoraj też mogłem wyjść po 6, ale myślałem, że tym razem jest więcej paliwa i rynek pociągnie mimo sypania fundów. Myląca była też czwartkowa sesja gdzie wydawało się, że jest mocne wsparcie na 5.50. PKO miało prawie 15% udziału, więc jak chcą wyjść całkiem z tej inwestycji to będą tak sypać jeszcze długo. Wciąż mam tu trochę akcji i chciałbym dużych wzrostów, ale realnie patrząc cienko to widzę.
  • Re: Śmialiście się ze mnie? Autor: ~Miki88 [188.122.20.*]
    Zarobiłem na BML, Innogene i CDR. Wszystko w akcie "odegrania się" na odważnie czego generalnie nie polecam. Tym razem się opłaciło jednak. A Protektor jak w końcu ruszy to też niektórym oczy z orbit wyskoczą, dlatego ja już bez biadolenia siedzę tu grzecznie :)

Co ciekawe najwięcej zarobiłem na innogene kiedy wychodziłem jak przygasło przy cenie 39zł i więcej nie wszedłem, bo myślałem że gruchnie, a tymczasem Innogene prawie stówkę zaliczyło :)

Teraz takie same akcje dzieją się na 4MASS, który do ATH ma jeszcze bardzo duży zapas i w piątek zrobiło ponad 40 baniek obrotu przygasając na koniec lekko tak jak to zrobił INNO. Zastanawiam się czy w poniedziałek nie wrzucić resztę wolnej kasy właśnie na 4MASS i olać allegro. Coś mi się zdaje, że ci szaleńcy mogą tam nawet wyciągnąć nowe ATH a zarząd im tym razem nie przeszkodzi.

Macie jakieś swoje przemyślenia na to?
    P.S. Przepraszam za lekki offtop, ale nie traktujcie tego jako naganianie w którąkolwiek stronę, tylko ciekawe rzeczy się dzieją i zwyczajnie się zastanawiam nad scenariuszami na wolny pieniądz jaki został.
  • Re: Śmialiście się ze mnie? Autor: ~1111 [31.11.130.*]
    Miałem niedawno 4mass po 60-70 groszy i zarobiłem jakieś 15-20%. Wyszedłem przed wzrostami potem było ponad 30% na plus to już się bałem ale dalej rosło. Ja bazuję głównie na prawdopodobieństwie i moim zdaniem większe prawdopodobieństwo po tym co się stało jest że zacznie spadać niż rosnąć chociaż żaden scenariusz nie jest wykluczony. Fakt, że było już po 4 zł ale jednak c/z 860 i wyniki, które po prostu nie powaliły w stosunku do kapitalizacji a do tego emisja akcji po 10 groszy mogą zatrzymać taki skok. Jednak jest to giełda i wszystko jest możliwe.
  • Re: Śmialiście się ze mnie? Autor: ~Jam [185.238.205.*]
    Hehe też miałem gonić przy 6, ale za męki i trudy chciałem jeszcze pocisnąć z 50 gr :) I tyle mi wyszło z cwaniakowania ;P
    Dnia 2020-10-10 o godz. 14:14 ~Miki88 napisał(a):
    > Zarobiłem na BML, Innogene i CDR. Wszystko w akcie "odegrania się" na odważnie czego generalnie nie polecam. Tym razem się opłaciło jednak. A Protektor jak w końcu ruszy to też niektórym oczy z orbit wyskoczą, dlatego ja już bez biadolenia siedzę tu grzecznie :)
    >
    > Co ciekawe najwięcej zarobiłem na innogene kiedy wychodziłem jak przygasło przy cenie 39zł i więcej nie wszedłem, bo myślałem że gruchnie, a tymczasem Innogene prawie stówkę zaliczyło :)
    >
    > Teraz takie same akcje dzieją się na 4MASS, który do ATH ma jeszcze bardzo duży zapas i w piątek zrobiło ponad 40 baniek obrotu przygasając na koniec lekko tak jak to zrobił INNO. Zastanawiam się czy w poniedziałek nie wrzucić resztę wolnej kasy właśnie na 4MASS i olać allegro. Coś mi się zdaje, że ci szaleńcy mogą tam nawet wyciągnąć nowe ATH a zarząd im tym razem nie przeszkodzi.
    >
    > Macie jakieś swoje przemyślenia na to?
    > P.S. Przepraszam za lekki offtop, ale nie traktujcie tego jako naganianie w którąkolwiek stronę, tylko ciekawe rzeczy się dzieją i zwyczajnie się zastanawiam nad scenariuszami na wolny pieniądz jaki został.

Osobiście przyglądałem się 4mass kilka razy, ale za duży rollercoaster jak dla mnie. Wolałbym już wymieniony przez Ciebie BML.

Panowie/Panie, nie oddawajcie po 6 a nawet 6,5. Nie chcę naganiać, ale ta spółka miała już lepszy kurs powyżej 7, a dołożenie do jej potencjału masek z certyfikatami i kontakt z agencjami rządowymi powinien dać nam lepszy wynik. Osobiście wierzę w 7-8.

Pozdrawiam
  • Re: Śmialiście się ze mnie? Autor: ~Stani [87.239.222.*]
    Witam wszystko się zgadza, mam pakiet pro.ale chyba tutaj musimy jeszcze trochę poczekać na wzrosty zastanawiam się CZY nie zredukować pakietu i przejść na excelence bo czuję że będzie tam grubo oczywiście mam pakiet ale zastanawiam się CZY go nie powiększyć to będzie 4 mass nr.2 tam wszedłem po 0,20 ale niestety za szybko wyskoczlem 0,98 pozdrawiam
  • Re: Śmialiście się ze mnie? Autor: ~Bocian [37.47.26.*]
    A ja w piątek sprzedałem 4mass I kupiłem sporo prorektora. Tam ładnie zarobiłem I w poniedziałek może byc albo 2 zl albo 1 zł. A tutaj widzę większe szanse na kilkanaście % I spokojniejszy jestem
[x]
PROTEKTOR -0,58% 1,36 2026-05-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.