Śmialiście się z tego leszcza, który oddał po wynikach i zbił cenę do 4.14? To ja :) zeszło mi na to ponad 8 tysięcy akcji no i trochę dopłaciłem do biznesu
Czy żałuję? Nie - poszedłem gdzie indziej, odrobiłem nominalnie stratę z dużą nawiązką, wyszedłem i znów tu jestem - za więcej.
I wiecie co? Wchodzę a tu znowu w pysk :) Normalnie spółka dla masochistów. Teraz sam się z siebie śmieję i mimo, że wiem, że tu nie stracę tylko sporo zyskam to odczucia mam znajome :)
Teraz na pocieszenie dla nowicjuszy na protektorze - każdy czasem bywa leszczem, ale to nie wstyd jak umiesz się z tego wybronić. Ja na tej spółce zniosłem bardzo dużo bicia, jestem od początku czerwca. Tak to tutaj wygląda czasem i tyle. Uszy do góry! :)
No niestety na giełdzie silna psycha to 90% sukcesu, a ta często płata figle. Niby ma człowiek jakąś strategię w głowie, ale jak przychodzi co do czego to różnie to bywa. Jak dziś jak zobaczyłem TKO na 6 zł to już miałem przygotowane zlecenie za 6 na całość, bo taki miałem plan,żeby za tyle oddać. Ale chciwość się włączyła i tak sobie czekałem, czekałem, aż w końcu zredukowałem sporo dopiero na 5.50, gdy już ewidentnie było widać, że rynek nie chce ciągnąć tego w górę :( Niby jest w sumie fajny zysk, ale jakoś człowieka nie cieszy, bo jest świadomość tego, że mogło być dużo więcej. A jak jeszcze pomyślę, że mogłem w międzyczasie zrobić 2 kółeczka i zarobić na tym kilkanaście tysi... Ale nic, nie ma co sobie ryć bani, koniec końców i tak najważniejsze, żeby nie tracić kasy. Mimo to zostawiłem sobie mały pakiet 2k akcji z średnią 4.58, bo wciąż jest pod to co tutaj grać. Kontrakty, wynik za Q3. Do końca roku mam nadzieję, coś jeszcze tutaj ugrać. Powodzenia kolego ;)
z początku myślałem, że przyszedł kolejny, który chce ponarzekać jaka to marna spółka, że dawno z niej wyszedł czy coś w tym stylu, ale widzę, że plan przemyślany.
Ciężki jest protektor dla ludzi o małej cierpliwości nie ma co :)
Sam wyszedłem z niego całkowicie jakieś 2 tyg temu z 3k akcji, z średnim kursem 4,9 na minimalnym minusie, zrobiłem jakieś kółka na innych spółkach i wróciłem dokupują po trochę dzień po dniu. Obecnie z większym pakietem na średniej 4,75 i co mi to daje... tyle, że bez obaw obserwuję delikatne spadki i czekam cierpliwie na dobry kurs i będę się zastanawiał co dalej.
Pamiętajmy, że protektor to nie byle jaka spółka, która współpracuje z rządowymi organizacjami od lat. Dobre informacje na temat np. masek to zatem kwestia czasu. Nie bez powodu pracowali nad certyfikatami :)
Osobiście celuję w kurs 8 PLN i jak nie stanie się to w najbliższych tygodniach to potrzymam nawet i kilka lat :)
Ja w maju ustaliłem sobie perspektywiczne spółki, miałem listę: biomedlub, mercator, simfabric, protektor, harper, globalcosmed, bloober i obstawiłem, że te spółki dadzą zarobić. Mercator miałem po ok. 50 zł i po kilku tygodniach sprzedałem bez zysku bo nie rosło, simfabric brałem po 15 zł i sprzedałem po 21 zł bo nie myślałem, że tak to napompują, biomed miałem po 4 zł i sprzedałem ze stratą poniżej 4 zł bo spekuła i zaraz zbiją kurs na 1 zł, harper nie pamiętam po ile kupowałem ale nie zarobiłem bo się kisiło i sprzedałem, globalcosmed miałem po ok 2 zł i sprzedałem z małym zyskiem poniżej 3 zł bo myślałem że to 30-40% zysku to interes życia, bloober miałem po 80 zł i kręciłem kółeczka po 3-5 zł zarobku tracąc po kilka zł wzrostów zanim odkupiłem i tak drożej (przestałem przy 120 zł a doszło jeszcze ponad 220 zł). Masakra ile okazji mnie ominęło żeby zarobić duże pieniądze przez brak cierpliwości a mogłem leżeć i zyski po 2-3 miesiącach miałbym zyski, że nie musiałbym pracować przez 2-3 lata (uciekło mi kilkaset tysięcy zysku a ledwo na drobny plus wyszedłem). Jedynie protektor jeszcze nie wypalił kupowałem po 4 zł i sprzedawałem po 6 zł potem kupowałem po 4,30, 4,50, 5 zł i tym razem trzymam bo musi być wybicie jak na pozostałych spółkach, nie może być, że jedyna ze wszystkich spółek się nie ruszy. Postawiłem wszystko na protektor poniżej 5 zł i to już jest ostatni strzał, mam jeszcze trochę biomass po 1,70 zł, glc po 6,50 zł, forever po 11 zł i pccexol po 4,60 i protektor ze średnią 4,90 (80% wartości całego portfela). To musi się udać albo kończę z giełdą. Fundusz blokuje wzrosty i wywala, prawdopodobnie PKO (Porozumienie Akcjonariuszy z dnia 18.10.2019) ale jak przyjdą wyniki, zamówienia, zyski i ludzie zaczną widzieć w tym drugi mercator to nawet fundusz popytu nie zatrzyma bo im się akcje skończą. Zakładam, że fundusz ma ok 3 mln akcji i liczę również, że Luma zwiększy zaangażowanie i pomoże wykupić blokujących wzrosty a może przyjdzie ktoś nowy z grubym portfelem.
Ludzka cierpliwość też ma swoje granice. Ja tu jestem od sierpnia. Wszedłem na krotko, bo max pół roku to nie jest long term. Póki co zrobiłem zysku kilka k, a przepadło kilkanaście, bo nie robiłem kółek. Wczoraj też mogłem wyjść po 6, ale myślałem, że tym razem jest więcej paliwa i rynek pociągnie mimo sypania fundów. Myląca była też czwartkowa sesja gdzie wydawało się, że jest mocne wsparcie na 5.50. PKO miało prawie 15% udziału, więc jak chcą wyjść całkiem z tej inwestycji to będą tak sypać jeszcze długo. Wciąż mam tu trochę akcji i chciałbym dużych wzrostów, ale realnie patrząc cienko to widzę.
Zarobiłem na BML, Innogene i CDR. Wszystko w akcie "odegrania się" na odważnie czego generalnie nie polecam. Tym razem się opłaciło jednak. A Protektor jak w końcu ruszy to też niektórym oczy z orbit wyskoczą, dlatego ja już bez biadolenia siedzę tu grzecznie :)
Co ciekawe najwięcej zarobiłem na innogene kiedy wychodziłem jak przygasło przy cenie 39zł i więcej nie wszedłem, bo myślałem że gruchnie, a tymczasem Innogene prawie stówkę zaliczyło :)
Teraz takie same akcje dzieją się na 4MASS, który do ATH ma jeszcze bardzo duży zapas i w piątek zrobiło ponad 40 baniek obrotu przygasając na koniec lekko tak jak to zrobił INNO. Zastanawiam się czy w poniedziałek nie wrzucić resztę wolnej kasy właśnie na 4MASS i olać allegro. Coś mi się zdaje, że ci szaleńcy mogą tam nawet wyciągnąć nowe ATH a zarząd im tym razem nie przeszkodzi.
Macie jakieś swoje przemyślenia na to? P.S. Przepraszam za lekki offtop, ale nie traktujcie tego jako naganianie w którąkolwiek stronę, tylko ciekawe rzeczy się dzieją i zwyczajnie się zastanawiam nad scenariuszami na wolny pieniądz jaki został.
Miałem niedawno 4mass po 60-70 groszy i zarobiłem jakieś 15-20%. Wyszedłem przed wzrostami potem było ponad 30% na plus to już się bałem ale dalej rosło. Ja bazuję głównie na prawdopodobieństwie i moim zdaniem większe prawdopodobieństwo po tym co się stało jest że zacznie spadać niż rosnąć chociaż żaden scenariusz nie jest wykluczony. Fakt, że było już po 4 zł ale jednak c/z 860 i wyniki, które po prostu nie powaliły w stosunku do kapitalizacji a do tego emisja akcji po 10 groszy mogą zatrzymać taki skok. Jednak jest to giełda i wszystko jest możliwe.
Dnia 2020-10-10 o godz. 14:14 ~Miki88 napisał(a): > Zarobiłem na BML, Innogene i CDR. Wszystko w akcie "odegrania się" na odważnie czego generalnie nie polecam. Tym razem się opłaciło jednak. A Protektor jak w końcu ruszy to też niektórym oczy z orbit wyskoczą, dlatego ja już bez biadolenia siedzę tu grzecznie :) > > Co ciekawe najwięcej zarobiłem na innogene kiedy wychodziłem jak przygasło przy cenie 39zł i więcej nie wszedłem, bo myślałem że gruchnie, a tymczasem Innogene prawie stówkę zaliczyło :) > > Teraz takie same akcje dzieją się na 4MASS, który do ATH ma jeszcze bardzo duży zapas i w piątek zrobiło ponad 40 baniek obrotu przygasając na koniec lekko tak jak to zrobił INNO. Zastanawiam się czy w poniedziałek nie wrzucić resztę wolnej kasy właśnie na 4MASS i olać allegro. Coś mi się zdaje, że ci szaleńcy mogą tam nawet wyciągnąć nowe ATH a zarząd im tym razem nie przeszkodzi. > > Macie jakieś swoje przemyślenia na to? > P.S. Przepraszam za lekki offtop, ale nie traktujcie tego jako naganianie w którąkolwiek stronę, tylko ciekawe rzeczy się dzieją i zwyczajnie się zastanawiam nad scenariuszami na wolny pieniądz jaki został.
Osobiście przyglądałem się 4mass kilka razy, ale za duży rollercoaster jak dla mnie. Wolałbym już wymieniony przez Ciebie BML.
Panowie/Panie, nie oddawajcie po 6 a nawet 6,5. Nie chcę naganiać, ale ta spółka miała już lepszy kurs powyżej 7, a dołożenie do jej potencjału masek z certyfikatami i kontakt z agencjami rządowymi powinien dać nam lepszy wynik. Osobiście wierzę w 7-8.
Witam wszystko się zgadza, mam pakiet pro.ale chyba tutaj musimy jeszcze trochę poczekać na wzrosty zastanawiam się CZY nie zredukować pakietu i przejść na excelence bo czuję że będzie tam grubo oczywiście mam pakiet ale zastanawiam się CZY go nie powiększyć to będzie 4 mass nr.2 tam wszedłem po 0,20 ale niestety za szybko wyskoczlem 0,98 pozdrawiam
A ja w piątek sprzedałem 4mass I kupiłem sporo prorektora. Tam ładnie zarobiłem I w poniedziałek może byc albo 2 zl albo 1 zł. A tutaj widzę większe szanse na kilkanaście % I spokojniejszy jestem