Kazdy samolot ma swoj numer, jest to jak rejstracja w aucie (np. sp-esa) i kazdy mozna sprawdzic gdzie aktualnie sie znajduje i dokad leci lub gdzie byl wczoraj czy przedwczoraj... Tu macie linki do samolotow Entera co robily w ostatnie kilka dni... otoz nie staly a zarabilaly GRUBA KASE podczas gdy Wy oddawaliscie tanio ... a wrecz za darmo mi sie wydaje
prosze bardzo, pierwszy z listy SP-ESA wczoraj ponad 10 godzin nalotu ... przed wczoraj ponad 16 godzin w powietrzu !!! wiec skoncz naganiaczu na spadki z twoimi wywodami na temat ile godzin ma byc w powietrzu ... ENTER dostaje kase wedlug umowy za CZARTER a NIE ilosc godzin w powietrzu. To nie sa loty rejsowe ani loty low-cost.
ONE MUSZĄ LATAĆ CODZIENNIE i WSZYSTKIE! A nie wybrane samoloty w wybrane dni. Podajesz dwa przykłady i myślisz, że ma to jakieś znaczenie? Sam w to wierzysz? Nie jestem naganiaczem, bo ani nie mam akcji ani nie chcę kupować. Kurs Entera jest mi obojętny, choć śledzę go z ciekawości. Inwestowanie w tym momencie to samobójstwo. Próbuje was ostrzec. Dzisiaj mega spadki na liniach lotniczych. Najmniej poszkodowany przez COVID Ryanair właśnie pokazał swój raport. Warto przeczytać, zobaczyć ich wyniki oraz przede wszystkim PLANY i wrócić tutaj i podziękować komuś kto chce wam pomóc, by nie sparzyć kapitału...
weź poczytaj co to są linie czarterowe i czym się różnią od normalnych a potem zabieraj głos. Bladego pojęcia nie masz o czym mówisz, jak masz psa to wyjdź lepiej z nim na spacer i poopalaj się a nie zawracaj d... swoimi dziwnymi przemyśleniami
Człowieku, więcej pracowałem w tej branży niż Ty masz pewnie lat. I to nie jako sprzedawca wycieczek, więc troszkę jednak pojęcia mam i nie opieram się o moim „widzimisię”. W ścisłym sezonie czarterowym każdy samolot musi mieć maksymalny nalot. Enter zarabia mając marże na godzinie blokowej. Obniżka ilości godzin blokowych w ścisłym sezonie o 20% jest już masakrą, bo rentowność takich lotów jest minimalna. A co dopiero o 60% czy więcej… Enter podobnie jak inne linie walczy teraz o życie, o powrocie do normalności i zarabiania może mówić w perspektywie 3-4 lat, bo czartery wróca do normalności na samym końcu. Poczytaj troszkę fachowej prasy czy opracowań IATA czy ACI to zrozumiesz o czym mówię. Skoro nawet Ryanair boi się o wyniki w 2021, a on zostanie najmniej dotknięty przez kryzys, bo ma WŁASNE a nie leasingowe samoloty, operuje na wszystkich rynkach i ma zdecydowanie najniższe koszty (inna liga w tym względzie), to jaka jest przyszłość linii lotniczych działającej głównie w regionie o minimalnej rentowności, które została w tej chwili zdewastowana przez brak popytu na loty turystyczne?
Enter przetrwa, bo to świetna spółka, ale kurs jest teraz wyższy niż w analogicznym okresie 2019 kiedy Enter był na swoich szczytach, miał się fantastycznie rozwijać i miał świetlaną przyszłość. ABSURD. Teraz sytuacja w branży to cofnięcie się o ok. 5 lat. Wystarczy włączyć myślenie. Kurs Entera i tak jest swego rodzaju anomalia spowodowaną tym, że działa na peryferyjnym GPW...
Nom... w sezonie samolot 4-5 godzin na dobe powinien byc na ziemi, tankowanie, wymiana bagazu, pax, zalogi i jazda. 2-3 komplety zalog na dobe do wymiany i wtedy sa zyski. Co z tego ze czarter ? W ciagu dnia jeden czarter to zaden wyczyn.
Polska - egipt - polska ~ 10 godzin pracy
Polska - kanary - polska ~ 12 godzin pracy
Polska - grecja - polska ~ 7-8 godzin pracy
2 egipty na dobe do zrobienia, 3 grecje na dobe do zrobienia itd wtedy sa zyski.
Dodam tylko ze kiedys Small Planet byl liderem na polskim niebie (najwiekszym dla spolki) czarterowym i z samego szczytu nakryl sie mulem i zdkonczyl dzialalnosc w wszystkich krajach. Wystarczy zla strategiczna decyzja, czynnik zewnetrzny niezalezny jak wirus i moze to byc koniec
Jeżeli takimi fachowcami są ; Autor: ~Gosc [89.64.26.*] 2020-07-27 22:08 Autor: wdech[46.175.46.*] 2020-07-28 21:43
i inni to po co tutaj jesteście skoro jest tak źle ??? a gość to pewnie ma 25 lat i 50 lat stażu ha ha ha i bez akcji ale takich mądrali to można tutaj poczytać bardzo dużo.
Tacy to mają puste kieszenie i tylko trollować potrafią, a nawiasem skąd tko w piątek było 55 zł o godz 11 36 ?? Komuś zależy na odkupieniu tanio bo zaraz rusza Turcja, Tunezja i Egipt więc ci co wyliczają 2 razy Egipt dzienni to pośpieszyli się ponieważ nie mają pojęcia o firmie.
Od "za darmo" dzieli nas jakieś 20 zł... Takie jest pole manewru na kurs entera, więc sam widzisz że każdy tu podejmuje racjonalne decyzje, sprawdź P/E po drugim kwartale i będziemy gadać
słyszeli w tvn juz madre głowy zastanawiaja sie czy nie wprowadzic kwarantanny dla wracajacych z wloch czy hiszpanii!! pisałem w innym wątku ze zrabia jak anglicy tu bedzie znów 15zeta a moze i mniej
Ludzie albo nie umieją czytać albo mają problem ze zrozumieniem, no cóż trzeba będzie poczekać do jesieni to niektórzy zrozumieją, że tutaj jest potencjał