Dlaczego my ciagle jesteśmy poniżej ceny emisyjnej (przy dużej emisji podczas przejścia na rynek glowny) i w polowie drogi do maksymalnych poziomów (92 zl), skoro wyniki sa kilkukrotnie wyższe nie w latach poprzednich, a co jeszcze ważniejsze przed spolka dobre perspektywy poparte rewizja planu na 2020 + w niedalekiej przyszłości fotowoltaika, spolka amerykańska i kolejne statki ropy oraz zakupy akcji przez Zarząd ?????
Cierpliwości. Tu będzie grubo. ładuj ile wlezie. Jeżeli powiększają EBIDTE o 20 mln, z 60 do 80 po wynikach z kwietnia i maja, to wyobraź sobie co będzie po czerwcu i później? Przecież w kwietniu była zapaść!!! Jak zrobili zapasy ropy to w wakacje będzie kosmos. Nie ma już ograniczeń związanych z epidemią, większość Polaków spędzi wakacje w Polsce, gospodarka powoli rusza, więc cierpliwości...:)
Bo na tej giełdzie w głównej mierze rządzi spekuła, a ona lubi spółki w których obiecuje się złote góry i cuda wianki. A tutaj jest stopniowy rozwój i mam wrażenie, że nie została ona jeszcze dostrzeżona przez dużych graczy.
Ale o czym Ty mowisz? Ja jestem w tym momencie ~75% do przodu + dywidenda zaraz wpadnie. Timing jest najwazniejszy. Kupujecie w zlym momencie a pozniej psioczycie...
Na tej spółce tak właściwie nie ma złego momentu na kupno :). Pytanie brzmi: Kto sprzedaje po tak niskich cenach, skoro ma świadomość, że Członek Zarządu ma wyznaczony stosunkowo niedługi czas na zakup akcji? Pomijam kwestię podniesionej prognozy w ostatnich dniach.
Ruszy w momencie gdy przyjdzie info o połączeniu ORLEN—LOTOS bo jesteśmy pierwsi w kolejce do przejęcia ich stacji których będą musieli się pozbyć (warunek urzędu antymonopolowego). To może być już lada moment
Coś nie do konca wierze w połączenie lotos-orlen. Za bardzo mamy z UE na pienku. Nord stream2 plus agentura ruska brak przychylności szwabów i zabojadów.
No, ale Panie i Panowie jest kolejne oczekiwane info o zakupach Pana M. i to po solidnych cenach. Szacunek. Co do fuzji Orlen - Lotos też mam mieszane uczucia. Zważcie, że Orlen już zdążył wyrzucić trochę kasy na Energę i jeszcze wyrzuci na projekty energetyczne tejże Energi. Czytając ostatnie wywiady z Panem O. dochodzę do wniosku, że zapał Orlenu związany z przejęciem Lotosu jakby nieco zmalał.
Zgadzam się w tym względzie, że Lotos, czy Energa świetnie poradziłyby sobie same, bez kurateli Orlenu. Tylko, że ciągle się im przeszkadza, podkładając kłody pod nogi. A obecnie ludzi takich jak Prezes Bieliński, czy Prezes Olechnowicz ze świecą szukać.
Polaczenie musi byc bo gdyby nie to by trzsskowski sprzedał lotos zs bezcen. Juz był szykowany za rzadow po do sprzedaży. No bi jsk rafineria wyremontowana na blysk to tanio by ktos kupił
Chyba coś pomieszałeś :) ZA musi nabyć akcje do dnia przedstawienia SSF za Q3 / 6 m-cy po wypłacie premii na konto. Podstawa wypłaty premii była uchwała RN, która nie miała prawa być wcześniej niż na koniec marca w związku z tym najszybsza data do której członkowie ZA muszą nabyć akcje to koniec października 2020.