Dnia 2020-06-18 o godz. 16:33 ~Ola napisał(a): > Tyle lat nieudacznego prowadzenia firmy! i to w branży gameingowej! na kredytach i bez pomysłu na biznes!
Ola po takim długim milczeniu myślałem że stać Cię na coś więcej :-)
@pass22 "Ola po takim długim milczeniu myślałem że stać Cię na coś więcej :-)"
16:50 wchodzi kolega @pass i z automatu docinki w 4 watkach naraz. Zeby choc jeden post odniosl sie bezposrednio do spolki.. Ty naprawde masz problemy z samym soba..
Dnia 2020-06-18 o godz. 16:55 ~cig napisał(a): > @pass22 > "Ola po takim długim milczeniu myślałem że stać Cię na coś więcej :-)" > > 16:50 wchodzi kolega @pass i z automatu docinki w 4 watkach naraz. > Zeby choc jeden post odniosl sie bezposrednio do spolki.. > Ty naprawde masz problemy z samym soba..
Nieporozumienie chyba jest to forum spółki . Zamieszczone posty są na temat spółki więc moje komentarze do nich sa także związane ze spółką . ;-)
Dnia 2020-06-18 o godz. 16:55 ~cig napisał(a): > @pass22 > "Ola po takim długim milczeniu myślałem że stać Cię na coś więcej :-)" > > 16:50 wchodzi kolega @pass i z automatu docinki w 4 watkach naraz. > Zeby choc jeden post odniosl sie bezposrednio do spolki.. > Ty naprawde masz problemy z samym soba..
Kazdy po takiej spektakularnej wtopie mialby problemy z samym soba...Pas umoczyl z 50 tys zlotych wiec musi jakos odreagowac...
Dnia 2020-06-18 o godz. 17:06 ~Arek napisał(a): > Dnia 2020-06-18 o godz. 16:55 ~cig napisał(a): > > @pass22 > > "Ola po takim długim milczeniu myślałem że stać Cię na coś więcej :-)" > > > > 16:50 wchodzi kolega @pass i z automatu docinki w 4 watkach naraz. > > Zeby choc jeden post odniosl sie bezposrednio do spolki.. > > Ty naprawde masz problemy z samym soba.. > > Kazdy po takiej spektakularnej wtopie mialby problemy z samym soba...Pas umoczyl z 50 tys zlotych wiec musi jakos odreagowac...
Brzydko tak kłamać Areczku , wielokrotni (od 5 razy wzwyż) Cię prostowałem że nie poniosłem straty na CIGu. Teraz Twoje powtarzające się wpisy wywołują tylko uśmiech.
Pass, już pisałem, że nie interesują mnie wyniki piszących tu osób, ale to wyraźne podkreślanie przez ciebie, że "nie poniosłeś starty" przykuwa uwagę. To może, po starej znajomości, wytłumacz mi, jak ośmiolatkowi, jakim sposobem nie poniosłeś straty, skoro w 2018 zapakowałeś się "po całości" na poziomie 0,91 pln, co często podkreślałeś przynajmniej do końca ubiegłego roku. Ba! obstawałeś, ze niesprzedawanie po 1,70 pln w sierpniu 2018 było dobrą decyzją, po po premierze będzie wyżej... Przyznaję, że nie pamiętam twoich wypowiedzi z początku bieżącego roku, gdy nie dało się już dłużej utrzymać marzeń o "wzrostach pod premierę". Być może ich nie czytałem, sorry. Ale jak kurs odbił od 0,37 pln gdzieś w okolice 0,60-0,70 pln, pojawiła się ta mantra "nie poniosłem straty, nie poniosłem straty, nie poniosłem...".
Wiesz, trochę umiem w cyferki, ale jakoś nie składa mi się to do kupy, bo albo dołączyłeś do grupki mędrców powtarzających "jak-nie-sprzedałem-to-nie-mam-straty" albo.... no właśnie, jakoś nie bardzo wierzę, że mógłbyś być tak zapatrzony w tę jedną spółkę, by uśrednić przy tej ilości, którą miałeś (przypomnę, byłeś załadowany "po całości"), bo musiałbyś dokupić gdzieś drugie tyle ze średnią 0,7, żeby wliczając licząc prowizje wyjść mniej więcej na zero. To jak? opowiesz swoją historię?
*z góry sorry za błędy i literówki, po restarcie przeglądarki włącza się autokorekta, która jest niewyobrażalnie głupia, a niezawsze pamiętam wyłączyć.
Dnia 2020-06-18 o godz. 20:15 ~Jaś napisał(a): > > Wiesz, trochę umiem w cyferki, ale jakoś nie składa mi się to do kupy, bo albo dołączyłeś do grupki mędrców powtarzających "jak-nie-sprzedałem-to-nie-mam-straty"
Tak właśnie jest. Jeżeli inwestujesz na GPW to powinieneś wiedzieć że jak tanio sprzedaż i potem odkupisz i zaczniesz zarabiać to zapłacisz podatek.
Dnia 2020-06-18 o godz. 20:15 ~Jaś napisał(a): > Pass, już pisałem, że nie interesują mnie wyniki piszących tu osób, ale to wyraźne podkreślanie przez ciebie, że "nie poniosłeś starty" przykuwa uwagę. To może, po starej znajomości, wytłumacz mi, jak ośmiolatkowi, jakim sposobem nie poniosłeś straty, skoro w 2018 zapakowałeś się "po całości" na poziomie 0,91 pln, co często podkreślałeś przynajmniej do końca ubiegłego roku. Ba! obstawałeś, ze niesprzedawanie po 1,70 pln w sierpniu 2018 było dobrą decyzją, po po premierze będzie wyżej... Przyznaję, że nie pamiętam twoich wypowiedzi z początku bieżącego roku, gdy nie dało się już dłużej utrzymać marzeń o "wzrostach pod premierę". Być może ich nie czytałem, sorry. Ale jak kurs odbił od 0,37 pln gdzieś w okolice 0,60-0,70 pln, pojawiła się ta mantra "nie poniosłem straty, nie poniosłem straty, nie poniosłem...". > > Wiesz, trochę umiem w cyferki, ale jakoś nie składa mi się to do kupy, bo albo dołączyłeś do grupki mędrców powtarzających "jak-nie-sprzedałem-to-nie-mam-straty" albo.... no właśnie, jakoś nie bardzo wierzę, że mógłbyś być tak zapatrzony w tę jedną spółkę, by uśrednić przy tej ilości, którą miałeś (przypomnę, byłeś załadowany "po całości"), bo musiałbyś dokupić gdzieś drugie tyle ze średnią 0,7, żeby wliczając licząc prowizje wyjść mniej więcej na zero. To jak? opowiesz swoją historię?
Wyraź to podkreślam w odpowiedzi na kilkanaście , a może już kilkadziesiąt postów Arka mimo moich wielokrotnych sprostowań. Teraz przekłamania : nigdy nie użyłem określenia "zapakowałem się "po całości". "2018 zapakowałeś się "po całości" na poziomie 0,91 pln, co często podkreślałeś przynajmniej do końca ubiegłego roku" - nigdy się z tego nie wycofywałem skąd ta drobna manipulacja? także Tobie odpisywałem ,że po premierze SGWC zmieniłem strategie z długoterminowej w stosunku do akcji CiG i będę reagował na bieżący kurs akcji. jak znasz się na cyferkach to sobie policz ile mogłem zarobić na CiG sprzedając papier po ostatniej premierze. Nie napiszę tu jak Arek że zarobiłem setki tys. ale na pewno nie jestem na chwilę obecną na minusie. Chociaż mógłbym robiąc symulację za ostatnie pół roku wykazać że jestem grubo ponad 100tys. do przodu ale z tymi klimatami to raczej do pana Arka . Pozdrawiam.
Dnia 2020-06-19 o godz. 09:27 pas22 napisał(a): > Powyższe sprostowanie do wypowiedzi Jasia.
Pas zwyczajnie klamiesz. Jeszcze w styczniu pisales jak pamietam o swojej sredniej i NIC nie wspominales ze sprzedales po premierze. Malo tego..Czekales nawet ze Twoj los odmieni raport za 4Q 2019 roku a pozniej za 1Q2020 roku..Zwyczajnie tak wstydzisz sie juz tej swojej wtopy ze juz wypierasz ta tragedie w jaka wpadles na 2 latka....
Dnia 2020-06-19 o godz. 09:46 ~Arek napisał(a): > Dnia 2020-06-19 o godz. 09:27 pas22 napisał(a): > > Powyższe sprostowanie do wypowiedzi Jasia. > > Pas zwyczajnie klamiesz. Jeszcze w styczniu pisales jak pamietam o swojej sredniej i NIC nie wspominales ze sprzedales po premierze. Malo tego..Czekales nawet ze Twoj los odmieni raport za 4Q 2019 roku a pozniej za 1Q2020 roku..Zwyczajnie tak wstydzisz sie juz tej swojej wtopy ze juz wypierasz ta tragedie w jaka wpadles na 2 latka....
Pisałem o średniej zakupu z 2018r. O tym kiedy sprzedaję , kiedy kupuję i ile na tym zarobiłem zostawiam leszczom nie wskazując palcem. A to ze piszę żeby nie wpadać w histerię tylko odnosić się do faktów to nadal to podtrzymuję.:-)
Dnia 2020-06-19 o godz. 10:12 pas22 napisał(a): > Dnia 2020-06-19 o godz. 09:46 ~Arek napisał(a): > > Dnia 2020-06-19 o godz. 09:27 pas22 napisał(a): > > > Powyższe sprostowanie do wypowiedzi Jasia. > > > > Pas zwyczajnie klamiesz. Jeszcze w styczniu pisales jak pamietam o swojej sredniej i NIC nie wspominales ze sprzedales po premierze. Malo tego..Czekales nawet ze Twoj los odmieni raport za 4Q 2019 roku a pozniej za 1Q2020 roku..Zwyczajnie tak wstydzisz sie juz tej swojej wtopy ze juz wypierasz ta tragedie w jaka wpadles na 2 latka.... > > Pisałem o średniej zakupu z 2018r. O tym kiedy sprzedaję , kiedy kupuję i ile na tym zarobiłem zostawiam leszczom nie wskazując palcem. A to ze piszę żeby nie wpadać w histerię tylko odnosić się do faktów to nadal to podtrzymuję.:-) >
Oszukuj siebie dalej....Jezeli to Ci pomaga....Skompromitowales sie tu od 2018 roku kompletnie...Ciagle radziles czekac..Czekac na wiosne, czekac na po wakacjach, czekac na przed premiera, na premiere, po premierze. Pozniej czekac na raport za 1Q, za 2Q....Cale dwa lata czekania i jedna wielka porazka....
Dnia 2020-06-19 o godz. 11:40 ~Arek napisał(a): > Dnia 2020-06-19 o godz. 10:12 pas22 napisał(a): > > Dnia 2020-06-19 o godz. 09:46 ~Arek napisał(a): > > > Dnia 2020-06-19 o godz. 09:27 pas22 napisał(a): > > > > Powyższe sprostowanie do wypowiedzi Jasia. > > > > > > Pas zwyczajnie klamiesz. Jeszcze w styczniu pisales jak pamietam o swojej sredniej i NIC nie wspominales ze sprzedales po premierze. Malo tego..Czekales nawet ze Twoj los odmieni raport za 4Q 2019 roku a pozniej za 1Q2020 roku..Zwyczajnie tak wstydzisz sie juz tej swojej wtopy ze juz wypierasz ta tragedie w jaka wpadles na 2 latka.... > > > > Pisałem o średniej zakupu z 2018r. O tym kiedy sprzedaję , kiedy kupuję i ile na tym zarobiłem zostawiam leszczom nie wskazując palcem. A to ze piszę żeby nie wpadać w histerię tylko odnosić się do faktów to nadal to podtrzymuję.:-) > > > > Oszukuj siebie dalej....Jezeli to Ci pomaga....Skompromitowales sie tu od 2018 roku kompletnie...Ciagle radziles czekac..Czekac na wiosne, czekac na po wakacjach, czekac na przed premiera, na premiere, po premierze. Pozniej czekac na raport za 1Q, za 2Q....Cale dwa lata czekania i jedna wielka porazka.... > A Ty dalej jak na debacie wyborczej nie na temat i dalej w kółko to samo. :-)
Dnia 2020-06-19 o godz. 09:46 ~Arek napisał(a): > Dnia 2020-06-19 o godz. 09:27 pas22 napisał(a): > > Powyższe sprostowanie do wypowiedzi Jasia. > > Pas zwyczajnie klamiesz. Jeszcze w styczniu pisales jak pamietam o swojej sredniej i NIC nie wspominales ze sprzedales po premierze. Malo tego..Czekales nawet ze Twoj los odmieni raport za 4Q 2019 roku a pozniej za 1Q2020 roku..Zwyczajnie tak wstydzisz sie juz tej swojej wtopy ze juz wypierasz ta tragedie w jaka wpadles na 2 latka....
areczku , podobno zarobiłeś na CIGu ostatnio. wytłumacz jak to jest - , jesteś aktywny na forum, piszesz tylko negatywne posty, kupiłeś akcje i mimo tego, że kupiłeś z nadzieją na wzrosty to nadal pisałeś o firmie negatywnie mając nadzieję na wzrosty. może to nie jest kłamstwo ale hipokryzja już tak.
Dnia 2020-06-19 o godz. 11:24 ~aWEFQetf napisał(a): > Dnia 2020-06-19 o godz. 09:46 ~Arek napisał(a): > > Dnia 2020-06-19 o godz. 09:27 pas22 napisał(a): > > > Powyższe sprostowanie do wypowiedzi Jasia. > > > > Pas zwyczajnie klamiesz. Jeszcze w styczniu pisales jak pamietam o swojej sredniej i NIC nie wspominales ze sprzedales po premierze. Malo tego..Czekales nawet ze Twoj los odmieni raport za 4Q 2019 roku a pozniej za 1Q2020 roku..Zwyczajnie tak wstydzisz sie juz tej swojej wtopy ze juz wypierasz ta tragedie w jaka wpadles na 2 latka.... > > areczku , podobno zarobiłeś na CIGu ostatnio. wytłumacz jak to jest - , jesteś aktywny na forum, piszesz tylko negatywne posty, kupiłeś akcje i mimo tego, że kupiłeś z nadzieją na wzrosty to nadal pisałeś o firmie negatywnie mając nadzieję na wzrosty. > może to nie jest kłamstwo ale hipokryzja już tak. >
A znasz slowo uczciwosc ? Nie znasz..Dlatego nie rozumiesz...
> > A znasz slowo uczciwosc ? Nie znasz..Dlatego nie rozumiesz... >
chyba nie zrozumiałeś - kupując z nadzieją na wzrosty byłeś przekonany że raczej wzrośnie. mimo tego, pisałeś negatywnie aby nie wyjść z forumowej roli (takiego naszego forumowego Stańczyka) - czyli wbrew wewnętrznemu przekonaniu - czyli kłamałeś co do przewidywanego przez ciebie kierunku.
Dnia 2020-06-19 o godz. 13:50 ~sdfgarg napisał(a): > > > > > A znasz slowo uczciwosc ? Nie znasz..Dlatego nie rozumiesz... > > > > chyba nie zrozumiałeś - kupując z nadzieją na wzrosty byłeś przekonany że raczej wzrośnie. mimo tego, pisałeś negatywnie aby nie wyjść z forumowej roli (takiego naszego forumowego Stańczyka) - czyli wbrew wewnętrznemu przekonaniu - czyli kłamałeś co do przewidywanego przez ciebie kierunku. >
To ty nic nie zrozumiales. Wiele razy powtarzalem ze czy mam te akcje czy nie NIGDY nie zmieniam pogladow z powodu ze jestem w ich posiadaniu. Tylko tacy klamcy i naiwniacy z akcjami potrafia klamac, wprowadzac w blad, ze jest cudownie i kreowac nowa (swoja) rzeczywistosc aby naciagnac kogos na wydmuszke. Nigdy nikogo nie namawiam na kupno jak mam te akcje. Byloby to sprzeczne z moja etyka....A wplyw tego forum na kurs jest praktycznie zerowy. Tutaj 90% i tak traci lub straci bo nie maja zielonego pojecia co kupili. Nie wyciagaja nic z informacji. Dla nich liczy sie ze moga kupic w porywach kilkaset akcji i MA rosnac bo tak i basta....
> To ty nic nie zrozumiales. Wiele razy powtarzalem ze czy mam te akcje czy nie NIGDY nie zmieniam pogladow z powodu ze jestem w ich posiadaniu. Tylko tacy klamcy i naiwniacy z akcjami potrafia klamac, wprowadzac w blad, ze jest cudownie i kreowac nowa (swoja) rzeczywistosc aby naciagnac kogos na wydmuszke. Nigdy nikogo nie namawiam na kupno jak mam te akcje. Byloby to sprzeczne z moja etyka....A wplyw tego forum na kurs jest praktycznie zerowy. Tutaj 90% i tak traci lub straci bo nie maja zielonego pojecia co kupili. Nie wyciagaja nic z informacji. Dla nich liczy sie ze moga kupic w porywach kilkaset akcji i MA rosnac bo tak i basta.... >
...ok, podsumowując: kłamałeś. A to ciekawe: "...Nigdy nikogo nie namawiam na kupno jak mam te akcje. Byłoby to sprzeczne z moja etyka..." czyli zgodne jest z twoją etyką namawiać/sugerować komuś - poprzez negatywne posty - aby sprzedał akcje mimo iż nie masz pojęcia co do przyszłego kierunku kursu i bazujesz tylko na swoich przeczuciach ...żałosne. Pewnie też od 13 marca namawiałeś/sugerowałeś poprzez negatywne posty aby akcji nie kupować. Ci co posłuchali pozbawili się 130% zysku dzięki twoim etycznym sugestiom. To że jesteś tak aktywny na tym forum jest poniekąd potwierdzeniem, że na giełdzie nie zarabiasz.
Dnia 2020-06-19 o godz. 14:35 ~dgbfgh napisał(a): > > To ty nic nie zrozumiales. Wiele razy powtarzalem ze czy mam te akcje czy nie NIGDY nie zmieniam pogladow z powodu ze jestem w ich posiadaniu. Tylko tacy klamcy i naiwniacy z akcjami potrafia klamac, wprowadzac w blad, ze jest cudownie i kreowac nowa (swoja) rzeczywistosc aby naciagnac kogos na wydmuszke. Nigdy nikogo nie namawiam na kupno jak mam te akcje. Byloby to sprzeczne z moja etyka....A wplyw tego forum na kurs jest praktycznie zerowy. Tutaj 90% i tak traci lub straci bo nie maja zielonego pojecia co kupili. Nie wyciagaja nic z informacji. Dla nich liczy sie ze moga kupic w porywach kilkaset akcji i MA rosnac bo tak i basta.... > > > > ...ok, podsumowując: kłamałeś. > A to ciekawe: > "...Nigdy nikogo nie namawiam na kupno jak mam te akcje. Byłoby to sprzeczne z moja etyka..." > czyli zgodne jest z twoją etyką namawiać/sugerować komuś - poprzez negatywne posty - aby sprzedał akcje mimo iż nie masz pojęcia co do przyszłego kierunku kursu i bazujesz tylko na swoich przeczuciach ...żałosne. > Pewnie też od 13 marca namawiałeś/sugerowałeś poprzez negatywne posty aby akcji nie kupować. > Ci co posłuchali pozbawili się 130% zysku dzięki twoim etycznym sugestiom. > To że jesteś tak aktywny na tym forum jest poniekąd potwierdzeniem, że na giełdzie nie zarabiasz. >
Dyskusja z kims kto dalej nic nie rozumie nie ma sensu....Nigdy nie klamalem. Podpieram sie wylacznie informacjami i na podstawie tego wyciagam wnioski. 90% moich przewidywan co do cig sie sprawdzilo. Zapytaj Pas jak pisalem ze bedzie 50gr i jak wtedy on sobie ze mnie drwil....Minelo kilka miesiecy i bylo nizej nawet niz 50gr. Zapytaj o emisje rok temu. Przewidzialem ja idealnie. Zapytaj o zwale po premierze jaka przewidzialem. I slaba sprzedaz SGWC. Mnie kompletnie nie interesuja cudze pianiadze. Ja mialbym kogos ratowac jak jest glupcem? Niech traci nawet wszystko...
> Dyskusja z kims kto dalej nic nie rozumie nie ma sensu....Nigdy nie klamalem. Podpieram sie wylacznie informacjami i na podstawie tego wyciagam wnioski. 90% moich przewidywan co do cig sie sprawdzilo. Zapytaj Pas jak pisalem ze bedzie 50gr i jak wtedy on sobie ze mnie drwil....Minelo kilka miesiecy i bylo nizej nawet niz 50gr. Zapytaj o emisje rok temu. Przewidzialem ja idealnie. Zapytaj o zwale po premierze jaka przewidzialem. I slaba sprzedaz SGWC. Mnie kompletnie nie interesuja cudze pianiadze. Ja mialbym kogos ratowac jak jest glupcem? Niech traci nawet wszystko... >
"Minelo kilka miesiecy i bylo nizej nawet niz 50gr" - czyli nie trafiles "Minelo kilka miesiecy" - jak bedziesz dostatecznie dlugo czekal to doczekasz sie prwie kazdej watrosci z realistycznego przedzialu w tym wypadku musiales czekac kilka miesiecy. my czekamy na 5pln, mamy czas i cierpliwiosc, CIG to ulamek kapitalu "for fun" raczej. Podpieram sie wylacznie informacjami i na podstawie tego wyciagam wnioski. - twoje wnioski maja losowa trafnosc, to nie zasluga trojego intelektu lecz statystyki
Dnia 2020-06-18 o godz. 16:33 ~Ola napisał(a): > Tyle lat nieudacznego prowadzenia firmy! i to w branży gameingowej! na kredytach i bez pomysłu na biznes!
Czy mamy rozumieć, że nie zarobiłaś na CIGu gdy wszyscy dookoła zarobili? Od około 13 marca wzrost o 130% --> 40% miesięcznie. Może zrezygnuj z giełdy. Oddaj papier i nie wracaj.
Żałosny i jednocześnie zabawny Arek nadal bredzi o swoich złotych przepowiadniach i ich sprawdzalności :)))) równie dobrze mógłby napisać, że wczoraj przewidział, że np CDR dotrze do 400pln ale przewidział to w momencie jak kurs tam już dotarł :))). Czy naprawdę ktokolwiek bierze te brednie pod uwagę? Po co właściwie dyskutujecie z tym pozerem? Kto mądry ten zbiera w dołkach i spokojnie czeka na wybicie.
Dnia 2020-06-19 o godz. 18:57 ~Areksmarek napisał(a): > Żałosny i jednocześnie zabawny Arek nadal bredzi o swoich złotych przepowiadniach i ich sprawdzalności :)))) równie dobrze mógłby napisać, że wczoraj przewidział, że np CDR dotrze do 400pln ale przewidział to w momencie jak kurs tam już dotarł :))). Czy naprawdę ktokolwiek bierze te brednie pod uwagę? Po co właściwie dyskutujecie z tym pozerem? Kto mądry ten zbiera w dołkach i spokojnie czeka na wybicie.
fajnie go podraznic. widac ze to forum dla niego duzo znaczy. strasznie aktywny.
Wszyscy, którzy myślą biorą te brednie pod uwagę. Tak jak siedzący na forum długo wiedza, ze Pass był opakowany w akcje, których pozbył się w czasie gdy kosztowały mniej niż za nie zapłacił. Kupił drożej, sprzedał taniej ale wszem i wobec twierdzi, ze zarobił... z drugiej strony strata 10/20% tutaj to jak zarobek
Ale odpowiedź tu uczciwie dlaczego tak Cię interesuje portfel passa? Co masz z tego że pass zarobił lub stracił? Masz z nim wspólnotę majątkową? :))) Troliku, kogo interesuje na giełdzie historia? Tu się liczy przyszłość! Wytłumacz nam tutaj jaki wpływ na nasze decyzję mają historyczne transakcję, które wykonywał pass? :)))
Moi drodzy wszystkie spółki z wig-games biją roczne rekordy nawet ViViDek jest już po 3 zł.Należy mieć nadzieję która umiera ostatnia że w najbliższej przyszłości tydzień - miesiąc także nasz Ciga wybije na północ
@areksmarek "Ale odpowiedź tu uczciwie dlaczego tak Cię interesuje portfel passa? Co masz z tego że pass zarobił lub stracił? Masz z nim wspólnotę majątkową? :))) Troliku, kogo interesuje na giełdzie historia? Tu się liczy przyszłość! Wytłumacz nam tutaj jaki wpływ na nasze decyzję mają historyczne transakcję, które wykonywał pass? :)))"
Jak ktos nie uczy sie na bledach to kazda jego transakcja wyglada tak samo: ruletka z wejsciem i wiszenie na haku + smęty takie jak sam produkujesz na forum. Przykre ze tego nie rozumiesz...
Opublikowano przy kursie: 0,86 zł , zmiana od tamtej pory: 26,45%