Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,86 zł , zmiana od tamtej pory: 239,53%

Re: Smeciowy papier!

Dnia 2020-06-18 o godz. 20:15 ~Jaś napisał(a):
> Pass, już pisałem, że nie interesują mnie wyniki piszących tu osób, ale to wyraźne podkreślanie przez ciebie, że "nie poniosłeś starty" przykuwa uwagę. To może, po starej znajomości, wytłumacz mi, jak ośmiolatkowi, jakim sposobem nie poniosłeś straty, skoro w 2018 zapakowałeś się "po całości" na poziomie 0,91 pln, co często podkreślałeś przynajmniej do końca ubiegłego roku. Ba! obstawałeś, ze niesprzedawanie po 1,70 pln w sierpniu 2018 było dobrą decyzją, po po premierze będzie wyżej... Przyznaję, że nie pamiętam twoich wypowiedzi z początku bieżącego roku, gdy nie dało się już dłużej utrzymać marzeń o "wzrostach pod premierę". Być może ich nie czytałem, sorry. Ale jak kurs odbił od 0,37 pln gdzieś w okolice 0,60-0,70 pln, pojawiła się ta mantra "nie poniosłem straty, nie poniosłem straty, nie poniosłem...".
>
> Wiesz, trochę umiem w cyferki, ale jakoś nie składa mi się to do kupy, bo albo dołączyłeś do grupki mędrców powtarzających "jak-nie-sprzedałem-to-nie-mam-straty" albo.... no właśnie, jakoś nie bardzo wierzę, że mógłbyś być tak zapatrzony w tę jedną spółkę, by uśrednić przy tej ilości, którą miałeś (przypomnę, byłeś załadowany "po całości"), bo musiałbyś dokupić gdzieś drugie tyle ze średnią 0,7, żeby wliczając licząc prowizje wyjść mniej więcej na zero. To jak? opowiesz swoją historię?

Wyraź to podkreślam w odpowiedzi na kilkanaście , a może już kilkadziesiąt postów Arka mimo moich wielokrotnych sprostowań. Teraz przekłamania : nigdy nie użyłem określenia "zapakowałem się "po całości".
"2018 zapakowałeś się "po całości" na poziomie 0,91 pln, co często podkreślałeś przynajmniej do końca ubiegłego roku" - nigdy się z tego nie wycofywałem skąd ta drobna manipulacja?
także Tobie odpisywałem ,że po premierze SGWC zmieniłem strategie z długoterminowej w stosunku do akcji CiG i będę reagował na bieżący kurs akcji. jak znasz się na cyferkach to sobie policz ile mogłem zarobić na CiG sprzedając papier po ostatniej premierze. Nie napiszę tu jak Arek że zarobiłem setki tys. ale na pewno nie jestem na chwilę obecną na minusie. Chociaż mógłbym robiąc symulację za ostatnie pół roku wykazać że jestem grubo ponad 100tys. do przodu ale z tymi klimatami to raczej do pana Arka . Pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CIGAMES -1,35% 2,92 2026-06-01 10:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.