No to wam podpowiem: Selvita at the 9th Drug Discovery Innovation Programme ,October 22-23 San Francisco. To w USA dla rozwiania watpliwosci.
Tam sie podpisuje umowy .Cln tez pojechal? Frank tak ladnie spieral sie o Pipline?
Ja myslalem,ze tu chodzi o gielde?Prognoza,analiza,weryfikacja?Stopa zwrotu.Potwierdzenie= pieniachy.To przepraszam.“Nie jest dobrze“ nie potrafie wycenic.Jaka to branza?Biotech?
W tym samym czasie Celon Pharma uczestniczy w Neuroscience Chicago: „Meet us at Neurocience Chicago 19-23 October 2019” -Mokolaj Matloka head of CNS diseases research group .... na Linkedin
Nie mam zbyt dobrego zdania o analitykach.Gdy ktos bylby zainteresowany inwestycjami we wczesnym stadium rozwoju,start up‘ y, nie ma ich.W lifescience przez dlugi czas kopiowali metodyke wyceny u analitykow zachodnich.Tragika wyceny w pl. poglebilo jeszcze sklecenie na sile WIG Leki.Jak juz zauwazyl Wojciech Bialek statystycznie w momencie pojawienia sie indeksu branzowego nastepuje zjazd notowan.Jednym z prostych kryteriow ( jezeli ktos nie potrafi zinterpretowac posteru pod katem posterity I wazkosci badan) jest jakosc kadry,szefostwa ,zdrowy ich sceptycyzm slownosc i dokonania .No i komunikacja z rynkiem.Dzisiejsza rekomendacja dla lifescience ma dla notowan o tyle duze znaczenie,ze dostarcza zarzadzajacym ( kupujacym) fundami alibi do podjecia decyzji o kupnie i sprzedazy.Dlatego fundy tak sie na SLV rzucily.W porownaniu do nieuzasadnionej pompy na cln,co zauwazono, SLV byla niedowartosciowana poniewaz konsekwentnie spelnia zalozenia ( dynamika 30% rok w rok).Co do Ryvu prognoza jest jeszcze bardziej smiala( 14 PLN na akcje jeszcze do zalapania).Tu bedzie raczej trudniej bo w pl. nie lubi sie spolek ,ktore zajmuja sie stricte badaniami w biotech.Nie wzieto pod usage, nota bene , udzialow Ryvu w Nodthera . Tu moze powtorzyc sie schemat kociokwiku po ogloszeniu jakiegos milestona.Pozostaje przy moich obserwacjach dot.CLN.Fundy na starcie zrobily kompletnie oderwane od rzeczywistosci pompe by wykreowac faworyta.Potem dlugo nic i nastepna ostatnia pompa.Najgorszy I niezdrowy scenariusz kreowania „ kupuj plotki“ konczy sie sprzedawaniem faktow.Ani mnie nie ziebi ani nie grzeje co sie bedzie z kursem CLN i Mabionu ( fatalna unia personalna) dzialo.Nie mam tych papierow.Teorie spiskowe sa nie na miejscu. To co tu ( i w jakim stylu) wypisujecie,jest poprostu nieznosnie drazniace i apodyktyczne. Gdy glownym tematem watku staje sie inkwizycja nie spor merytoryczny i rezultaty zakladu o lepsza „intuicje“ inwestora konczy sie bolesnie.
Przepraszam, ale ty tutaj mówisz, że inni wypisują epistoły (chyba najbardziej nadużywane przez ciebie słowo - notabene nadużywanie słów to cecha ludzi mało inteligentnych), a raczysz nas takimi banałami?
Że słowność, dotrzymywanie umów, komunikacja i dokonania? Dziecko drogie, naprawdę myślisz że odkrywasz Amerykę i nas tu oświecisz?
A teraz kilka tez, które padło wśród morza bezznaczeniowych słów, bez grama uzasadnienia. Czekam na merytoryczne wyjaśnienie, a nie bzdety i komunały, o których wie przedszkolak:
14 do zgharnięcia na Ryvu - bo? jakaś analiza fundamentalna?
w pl. nie lubi sie spolek ,ktore zajmuja sie stricte badaniami w biotech - bo? z tego, co wiem Mabion, Pure Biologics, czy Scope Fluidics też zajmują się wyłącznie badaniami, a mozna było na nich zarobić krocie. Inna sprawa, że ceny akcji wielu tych spółek, jak choćby Celonu, czy OAT są żenująco niskie w porównaniu do spółek amerykańskich, czy choćby belgijskich, które mają projekty na podobnym stopniu rozwoju. I nie, nie wynika to z jakiejś tajnej zmowy funduszy w celu "wykreowania faworyta", tylko po prostu dlatego, że ten biznes dopiero raczkuje w PL i zarówno tzw. eksperci jak i inwesotrzy po prostu nie znają się na nim jeszcze za dobrze.
Fundy na starcie zrobily kompletnie oderwane od rzeczywistosci pompe by wykreowac faworyta.Potem dlugo nic i nastepna ostatnia pompa - fundy wykreowały wydmuszkę, żeby w nią zainwestować, potem jeszcze podpompować i czekac aż balon pęknie? Działając w zmowie? Jaki mając w tym interes? I to co powyżej - i tak cena Celonu jest znacznie zaniżona względem zachodnich firm z tego sektora. Mówienie o jakiejś nieuzasadnionej pompie (zresztą nie tylko względem Celonu, bo to się tyczy wielu polskich spółek biotechowych) świadczy tylko o tym, że nie masz pojęcia o wycenach biotechu na Zachodzie.
Gdy glownym tematem watku staje sie inkwizycja nie spor merytoryczny i rezultaty zakladu o lepsza „intuicje“ inwestora konczy sie bolesnie. - tak, zgadza się. Dyskusja merytoryczna jest zawsze w cenie, problem polega na tym, że ty poza zaczepnymi tekstami nie jesteś w stanie napisać NIC merytorycznego. Bo to co powyżej, to po porstu zbitek komunałów z wplecionymi kilkoma tezami bez słowa uzasadnienia, napisanych przy użyciu 10 razy więcej slów niż to konieczne.
Jeśli naprawdę uważasz, ze możesz się tu kreować na moderatora merytorycznej debaty, to po prostu bierze mnie żałość patrząc po tym, co tu czytam. Nie dziwię się wcale, że musisz sobie podwyższać ego wymyślonymi historiami o swoich dyplomach, nickiem "SWISS", czy wyzywaniem wszystkich od wiesniaków, PiSiorów, czy innego motłochu.
Podsumuje to krotko.Nie chce mi sie nawet czytac twoich wywnetrzen.Serio.Upatrzyles sobie mnie jako „ sparingpartner“ ? Jestes dobry czlowieku jakas kondensacja tego co sie w tym kraju dzieje.Amok. Jedno tylko.Powtarzam sie.Gdy nawet nie wiedziales jak sie wymawia lifescience, ja kupowalem.Tzw. merytorycznych analiz przed laty juz ( do poziomu molekulu i strategii biznesowych ) zamiescilem tu wystarczajaco duzo .Bylo z kim rozmawiac.W potyczkach ( bo nie pozostaje nic innego )z takimi jak ty, jedynym weryfikowalnym argumentem sa wyniki.Po to tu jestesmy.Na takich jak ty nie nie mam argumentow.Nie musze.Wystarczy mi satysfakcja,ze rynek wycenia moje zaklady z rynkiem tak jak mialem nadzieje ,ze bedzie Nie chce mi sie.Moj czas jest za cenny,zeby go tracic na dysputy z politrukami czatow przypadkowo inwestycyjnych. tylko dlatego ,ze sobie zyczysz.Nauczylem sie cynizmu. Jezeli chcesz sie na forach pojedynkowac jest na takich prosty sposob :Jaka masz stope zwrotu? Pokaz wyniki? Teoretyzowac i ukladac teorie na temat mozesz dla nowicjatu.Masz cos do pokazania? Uwiarygodniajacego teoryjki? Jezeli nie.Jestes dla mnie fantasta.Nie ta liga.Znajdz sobie dyskutantow sposrod rzeszy czatowych prognostow.
Hahahahahahahaa widzę, że gdy pojawiły sie trudne pytania, to spec od badań klinicznych narzekający na brak merytoryki na forum, nie ma już ochoty na rozmowę, mimo że jak zwykle sam ją zaczął żenującą prowokacją - no tak, ale tu już trzeba mieć troszkę wiedzy.
No ale za to można w takiej sytuacji zbić temat, sugerując po raz n-ty porównanie portfela, może nikt nie zauważy, że jest się totalnym ignorantem i nie ma pojęcia o tym, co pisze. Zawsze warto spróbować.
Klasyka.Zwarci i aktywni na przyczulkach.Malo wam ( pol) usmiechow? Posmiejemy sie po raz wtory.Jestescie taaaacy dobrze w przeczesywaniu internetu.Znadz sobie dowcipnisiu powiatowy wpisy z okresu gdy tak jak dzis pieliscie jak koguty z zachwytu.Nie porownanie portfela tylko stope zwrotu.Zbic temat?Po co. Mi wystarczy, poczekac.Temat zbije was.Specjalisci od inwestowania w slowa.Mozna sie posikac.To taka dobra zmiana inwestorska? No to ok.Wygraliscie ( 27:1)Niezla trupa.W zaparte.A przeliczenia ad analogiam slowek nie zazadasz? Posmiejemy sie.Wedle zyczenia.Luzik nieco sztywnawy.Dysputy polecam z wiarygodnymi partnerami finansjery wielonikowcow czatowych.Ja sobie poslucham.Wole zarabiac.
SWISS i inni dajcie se siana bo jak patrzę na wasze wpisy to mi się rzygać chce. Osobiście mam 60k spółki siedzę cicho a wy się podniecacie jak stonka wykopkami.
czyli anonimos, jeśli dobrze liczę, w samym cln masz około 2,5 mln pln a pewnie masz też i inne akcje... I przy takim portfelu wchodzisz na forum bankiera i wypisujesz to chwaląc sie w ramach krety.. kiej dyskusji o niczym. Szczerze, popracuj nad swoim ego, spróbuj się polubić. Nikomu nie imponuja tego typu banialuki a pewnie sam wcale nie czujesz się lepiej z takimi kłamstwami. Kolejny krok to uzależnienia i samookaleczanie... Nie idź tą drogą.
Jest i powiatowy i dobra zmiana, słowem: znany wszystkim bełkot w najlepszym, frustrackim wydaniu. :-)
Napisz jeszcze tylko że jesteś ofiarą hejtu!
Oczywiście odpowiedzi na zadane pytania brak, bo przecież nie po to te prowokacyjki, by pogadać na temat i skonfrontować swoje odrealnione tezy, tylko żeby się troszkę dowartościować na forum, powyzywać od wieśniaków, a to że się wypisuje kompletne bzdury zniknie jakoś w gąszczu słów i wszyscy zapomną.
No niestety złotko - dałeś piękny pokaz już nie tylko swoich manier i ograniczonego słownictwa, ale tym razem również i wiedzy, a w zasadzie jej kompletnego braku.
W sumie to żałuję każdej chwili, która tu poświęciłem na ciebie. Już od dawna tak naprawdę, ale dopiero teraz widzę, że poza tym całym pyskowaniem, nadętym ego, ekstrawertyzmem i monstrualnymi kompeksami po prostu nie ma nic więcej. Nic.
A do kolegi na dole:
Gratuluję posiadania 60k spółki, być może pewien mitoman za chwilę zatryumfuje i cię przebije - tyle że ja tu nie o tym.
Jak tam .Dalej sie smiejesz? Moglbys Wlasciwie wyjasnic z jakiego powodu? Facet napisales na tym Forum pewnie 10 stron na MOJ temat.50 x maniery,semantyka,ortografia i psychoanaliza.W kolo macieja to samo.Wytlumacz lapkowiczom w jakim celu na forum poswieconym iwestowaniu w papiery wartosciowe plodzisz od miesiecy ten sam tekst nie majacy z inwestowaniem nic wspolnego?Ile wczoraj ,dzis,przedwczoraj zarobiles? To jedno pytanie w okol,ktorego wykrecacie przeciez tu chlupce.Gdy wam kurs rosnie chocby o 1% az sie od zachwytu belki gna.Po raz 20 „ zaluje kazdej chwili“...bla,bla,bla i z samozaparciem stalkera leci stara spiewka pod tytulem“ swiat wedlug Lola „ bo tak sobie go ulozyl.Smaruj na scianach ja masz ochote.Albo napisz „ mozesz mi skoczyc na garb poniewaz dnia...x ..wlozylem...w...spolek...x...x...kapitalu. Dzisiaj dnia x...mam potwierdzenie w postaci x...zarobku. Dlatego jestem x wielki. A Swiss jest y ciunki.“ Proste? A jezeli skomplikowane? To pisz na forum dla poczatkujacych autorow .:)))
Też coś czułam, że zadanie rzeczowych pytań (a w zasadzie prośba o wyjaśnienie napisanych przez niego absurdalnych tez) skończy się jak zwykle bełkotem. I wyzywaniem na pojedynki oczywiście. Przerost ego to chyba najczęsciej spotykana dolegliwość na tym forum. Nie warto było, cytując klasyka.
Ja tez mialam to odczucie.Taka gesia skorke gdy go czytalam.Robi ciagle takie gul gul.No belkot prawda ?Jak jakis idyk gulgocze.Nie warto uprzejmie prosic.On nie ma nic do powiedzenia. Myslalam ,ze jak juz wspomniala Pati, zacytuje nam jakiegos klasyka np. Homera to moglibysmy podyskutowac.A ten gulgocze tylko.Co za absurdy.Jak mozna tak o naszej Celince. PS.Pati bo zapomnialam ?Ten Homer ? W co on inwestowal ?No bo jak na Greka nazywac sie Simpson ? Jakos mi nie pasuje.Mogla bys wytlumaczyc? Ah. ciesze sie ,ze pare dziewczyn do nas dolaczylo.Moze wprowadzimy troche kultury do dyskusji.Ale bylo ssanie dzisiaj zauwazylas? Lubie to.Ty tez? Caluski.
Serio Panda?A ja myslalam,ze ty jestes glowny iwestygator na 17 czatach? Pati mi darknetem wyslala fotke .Takiej klaty z miskiem pozazdrosilby sam Schwanzenegger ! No trzeba dziewczynie pomoc.Bo taka samotna.To sie dla towarzystwa przeistaczam.Tobie tez by dobrze zrobilo.Od razu troche kultury sie pojawili?A ty lubisz Homera?
Wszedłem sprawdzić, czy ekspert od biotechu poradził sobie z wyjaśnieniem swoich przełomowych twierdzeń. No cóż, bez zaskoczenia.
"Oczywiście odpowiedzi na zadane pytania brak, bo przecież nie po to te prowokacyjki, by pogadać na temat i skonfrontować swoje odrealnione tezy, tylko żeby się troszkę dowartościować na forum, powyzywać od wieśniaków, a to że się wypisuje kompletne bzdury zniknie jakoś w gąszczu słów i wszyscy zapomną." - w punkt.
Dzien Dobry dziewczyny.Przepraszam ale rzeczywiscie nie mam odpowiedzi na stawiane pytania.Wierze gleboko, ze z lingwistycznego punktu widzenia,bedziecie wiedzialy jak zarobic na ...spadkach.Mnie to przerasta.Z czuloscia wasza
Hehe : kto to mowi? To mowi ktos ,ktorego jeden tylko papier daje od dluzszego czasu 20 000 / sesje.
Ile szarpiesz...” hahahaha” ty ? Gigancie literatury faktu...dla dzieci i mlodziezy buhaaaa
Dzis pokazesz znowu pazury biznesowe.Buhaa.GPW jako blog anatomiczny? Jak zyc po wybuchu woreczka zolciowego.Poradnik dla poczatkujacych Chinczykow.Tez mozna.Wolontariusze biznesu sa potrzebni.Moze cos dzis zaszarpiesz.W zoltej walucie?Pewnie cie czytaja w Pekinie.Z satelity.