• Chemos jak Atlantyda Autor: ~Spekulus_Maximus [82.150.99.*]
    Za rok juz pewnie nie beda podawac informacji o przesunieciu raportow. Bedzie jeszcze jakas aktywnosc na forum. 3 lata i to sie tez skonczy. Beda pozniej mistrzostwa w Katarze 2022 i tak szacuje ze po nich to juz nikt, nigdzie nie bedzie o Chemosie pamietal. Wy co mieliscie po kilkaset, kilkadziesiat tys akcji mozecie sobie pluc w brode ze kiedy bylo walne i byla okazja sie tam pokazac i przeglosowac swoich kandydatow to nie zrobiliscie nic bo mysleliscie ze sie wszystko "samo ulozy". Nadzieja ktora pozostala jeszcze nielicznym wyparuje w ciagu jakis 2/3 lat. Jedyny slad po Chemosie to beda jakies zakurzone akta w jakims blizej nieokreslonym urzedzie.
  • Re: Chemos jak Atlantyda Autor: ~opałek [31.135.192.*]
    Dnia 2019-07-01 o godz. 11:31 ~Spekulus_Maximus napisał(a):
    > Za rok juz pewnie nie beda podawac informacji o przesunieciu raportow. Bedzie jeszcze jakas aktywnosc na forum. 3 lata i to sie tez skonczy. Beda pozniej mistrzostwa w Katarze 2022 i tak szacuje ze po nich to juz nikt, nigdzie nie bedzie o Chemosie pamietal. Wy co mieliscie po kilkaset, kilkadziesiat tys akcji mozecie sobie pluc w brode ze kiedy bylo walne i byla okazja sie tam pokazac i przeglosowac swoich kandydatow to nie zrobiliscie nic bo mysleliscie ze sie wszystko "samo ulozy". Nadzieja ktora pozostala jeszcze nielicznym wyparuje w ciagu jakis 2/3 lat. Jedyny slad po Chemosie to beda jakies zakurzone akta w jakims blizej nieokreslonym urzedzie.

a ty byłeś?
  • Re: Chemos jak Atlantyda Autor: ~Spekulus_Maximus [212.2.168.*]
    Czesc Wam widze ze po roku czasu sytuacja wyglada dokladnie tak samo jak to bylo rok temu. Jedyne co mnie dziwi to wysyp cielakow ktorzy nie potrafia rozliczyc straty z Chemosa. Do mnie urzad skarbowy nie mial zadnych pytan. Po prostu koszt inwestycji = strata. No ale tu duzo jest takich dla ktore to stwierdzenie jest tajemnicze jak hipoteza riemanna. No i jeszcze jedno - nie wierze ze ktos tu naprawde jeszcze czeka na raporty :) Wy tak na serio czy to jest taki troche smieszny zart ze wierzycie ze one sie pojawia?
  • Re: Chemos jak Atlantyda Autor: ~Zzz [37.30.50.*]
    Ja tak? Ale dziwi mnie ich brak.
  • Re: Chemos jak Atlantyda Autor: ~Zzz [37.30.50.*]
    A jakie pytania miał mieć?Sprzedałeś, by miał mieć?
  • Re: Chemos jak Atlantyda Autor: ~IWONA [5.173.146.*]
    jak mozna odliczyc strare jak akcje sa tytlko wykluczone z gieldy
    JA NIC JUZ NIE ROZUMIE

• Re: Chemos jak Atlantyda Autor: ~IWONA [5.173.146.*]
    Teoretycznie akcje jeszcze moge byc notowane na gieldzie
    TO JAK MOZNA ODPIS ZROBIC
  • Re: Chemos jak Atlantyda Autor: ~IWONA [94.254.237.*]
    czy ktos tu jeszcze jest
    JAK MOZNA ZROBIC STRATE
    DO KOGO UDERZYC
    CZY NAPRAWDE NIE MA TU NIKOGO CO MA JAKIEKIOWIEK O TYM POJECIE
  • Re: Chemos jak Atlantyda Autor: ~oannes [77.111.245.*]
    Dnia 2020-07-07 o godz. 21:19 ~IWONA napisał(a):
    > czy ktos tu jeszcze jest
    > JAK MOZNA ZROBIC STRATE
    > DO KOGO UDERZYC
    > CZY NAPRAWDE NIE MA TU NIKOGO CO MA JAKIEKIOWIEK O TYM POJECIE

Jest tylko jeden sposób, który w praktyce będę dopiero próbować, więc na razie teoria:
    dopóki akcjonariusz jest w posiadaniu akcji firmy, a firma istnieje to legalnie nie można odpisać straty bo jej nie ma. Ten gość który to zrobił a nie złoży korekty, to US za 3, 4 lata zwróci się o zwrot i odsetki dowali.
    To co można zrobić, to notarialnie dokonać sprzedaży poza rynkiem regulowanym. Biuro maklerskie musi o tym wiedzieć bo trzeba przenieść własność czyli akcje z osoby na osobę. To czy notariusz to zrobi, czy osobiście trzeba taką umowę donieść to nie wiem. W każdym razie ten sposób w PIT-8c będzie strata do odliczenia w latach następnych lub jak jest bieżący zysk to będzie pomniejszony o stratę.
  • Re: Chemos jak Atlantyda Autor: ~zzz [188.146.236.*]
    A kto zechce,kupić?
  • Re: Chemos jak Atlantyda Autor: ~oannes [77.111.247.*]
    Bez jaj !
    Nawet żona może kupić jak nie ma wspólnoty majątkowej albo jakiś kuzyn. To nie jest zabronione. Każdy członek rodziny może mieć rachunek w biurze maklerskim i handlować papierami wartościowymi. A potem może nastąpić odkup. Tzn ten kto kupił może potem odsprzedać temu co sprzedał. Ostatni kurs 0,33 zł. Notowania zawieszone, brak raportów, jest wystarczające uzasadnienie by przehandlować to po 5 groszy jakby się ktoś pytał. A może i niżej. Jak ktoś ma 1000 akcji to szkoda zachodu. Ale jak ktoś ma 100000 akcji a kupował np po 0,50 zł to już są konkretne oszczędności.
[x]
CHEMOS -2,94% 0,33 2018-04-30 16:48:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.