• Interwał tygodniowy Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    nie widzę żadnych chęci na chwilę obecną do wzrostów tylko obrona kursu, dlatego tak bym to widział ... wsparcie dla takiego interwału to 30,50 - 30,00 od zachowania na nim zależy dalszy kierunek .. oczywiście moim zdaniem... każdy może mieć własne podparte własną analizą, a nie życzeniami bo życzenie każdy ma takie same - aby rosło bo tylko na wzroście da się zarobić :) :)

link 
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: inwestujemypl [37.47.96.*]
    Taki wykres to właśnie życzenie . Brak fali piątej nie pozwala na spadki .
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    nie opieram sie na falach zrezygnowałem z Pana Eliota juz bardzo dawno .. perfekcyjnie widział wszystko tyle ze po fakcie .. :)
    opieram sie na zachowaniu obecnym kursu - ceny akcji to była 4 sesja spadkowa na dziennym i dla mnie ewidentny brak chęci do odbicia jak na razie
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: inwestujemypl [37.47.96.*]
    NO cóż pożyjemy zobaczymy jak inwestorzy zareagują na raport bo na niego czekają z zakupami .
    Niektórzy inwestorzy nie lubią ryzyka i wychodzą dobrze z założenia że lepiej poczekać i kupić następnego dnia widzialnego kota niż tanio dzisiaj kota w worku
    W czwartek kupią nawet czarnego kota bo go już będzie widać ..Pozdrawiam .
    druga bardzo istotna kwestia to wolumen .. tu jest interwal dzienny na 10 ostatnich sesji najwyższy wolumen na świecy z wielkim knotem w gorę - próba nieudanego wybicia ewidentna bo świeca spadkowa .. dlatego niestety zakładam opad

link

analiza wykresu bez wskaźników wolumenu to jak degustacja potraw mając katar - niewiele z tego wyniesiemy :) :)
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: inwestujemypl [37.47.66.*]
    Tak,masz rację analiza wolumenu najważniejsza z tego co pamiętam to Logik pisał że dokupywał w tym dniu swoje 3 tys akcji i trochę przesadził z ceną , wystarczy odblokować wypowiedzi niezarejestrowanym to pewno nam zaanalizuje czy próbował się wybić czy kupował tyle akcji bo jak on to pisze kto mu zabroni kupować po takiej cenie .
    Dnia 2019-05-01 o godz. 14:54 inwestujemypl napisał(a):
    > , wystarczy odblokować wypowiedzi niezarejestrowanym

raczej tego już się nie zmieni przynajmniej ja nie widzę takiej opcji w wątku
    z innej beczki to po tym raporcie o odpisie raczej analiza staje sie bardzo realna i minimalna kara to te 30,50 - 30,00 ..osobiście obstawiam że sie nie utrzyma ale to jest moje zdanie .. rynek zdecyduje jutro
    wsparcie działa .. zobaczymy czy do końca sesji się utrzyma

jeśli opadną poniżej 29 to spadki mogą bardzo mocno przyspieszyć .. na razie testują siłę przeciwnika - czyli moim zdaniem ulicy bo to ona łapie akcje na tym spadku ... w dół idą znacznie większe pakiety niż w gorę ..jeśli wsparcie ma sie otrzymać nie mogą przełamać 29 zł
    Ghost a co sądzisz o Unimocie Pierwsza fala za nami poszło 100 % i teraz 2 fala korekta zniesienie 62% pierwszej fali .
    Jak ty to widzisz obrotowo .
    a polukam w weekend .. zapodaj jakiś adres to na skrzynkę Ci wyśle kreski
    Podam meila to Japoniec będzie do mnie pisał a mam tylko prywatny . Jak będziesz miał to wrzuć na forum Unimotu .
    Sprawdziłem dokładnie i falo pasuje idealnie . Trzecia fala największe wychylenie Awesome Oscylator Potem zejście oscylatora do zera początek piatej fali . Szczyt piątej wychylenie ale na oscylatorze dywergencja nie osiągnął już maks .,w wiec koniec 5 fali i teraz 10 zł to 62 % zniesienia pierwszej fali Jest zrobione ABC Oczywiście dzisiaj obrona przy bardzo wysokich obrotach . Więc falowo wszystko gra . Jak zerkniesz może być za dwa dni jest weekend to napisz na forum chyba że ty możesz podac emeila do Ciebie napisze .
    ok .. wkleję tam bo faktycznie ktoś się przyklei i nie da żyć ..:) :)
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: dominved [31.175.41.*]
    Ciekawa spółka Jak będziesz robił analizę to sprawdź bo godzinę temu analizę spółki Unimot zrobili już też chłopaki z GPW Atak
    Spółki, których kurs znalazł się dobrym miejscu do odbicia.

https://gpwatak.pl/analiza-techniczna/analiza-techniczna-spolek-benefit-oraz-unimot/
    tak bym widział przebieg poniedziałkowej sesji dla interwału godzinowego ..maksymalne odbicie jakie zakładam to 29,30
    i opad na wariant A .... lub w drastycznej sytuacji jeśli wolumen nadal będzie tak duży wariant B

link 
    Dla mnie technicznie całkowita moja porażka nawet się nie wypowiadam , zawdzięczamy to zarządowi . Dzieki Ghost za posta .
    porażka ze względu na opieranie sie na falach (fale układają sie perfekcyjnie zawsze jeśli popatrzysz na nie w przeszłość do przodu za chol.. nie wychodzi) jeśli to odrzucisz i oprzesz się na innych elementach AT plus analiza wolumenu dla poszczególnych świec wyjdzie Ci to samo co mi wyszło :) :)

link

popatrz co nam daje analiza wolumenu .. wykres TBL dzienny :
    fioletowa elipsa .. bar spadkowy na zdecydowanie większym wolumenie (na dole wykres) tu mi sie zapala czerwona lampka .. acha .. lecimy na pysk jutro będzie dalsza jazda w dół ale kolejnego dnia wolumen jest znacznie mniejszy a kurs nie opada następnego dnia wolumen sie zwiększa ale kurs juz nie opada poniżej tego baru na tym potężnym wolumenie więc tu mi sie zapala zielona lampka i myśl .. kurcze to mógł być bar odwrócenia trendu zwłaszcza jeśli pojawił sie na wsparciu i piątego dnia mam tego potwierdzenie zwiększony wolumen na barze wzrostowym ..później po wybiciu do ceny ponad 32 zł jest opad ale ..ale ..ale popatrz na jakim wolumenie - śmiech na sali takie cos mnie nie wybije z pozycji w tym nie ma kompletnie siły to jest strząśnięcie nieproszonych pasażerów
    tak ja to czytam :) :)

Porażka bo pisałem że będą wzrosty a dzęki tak chamskiemu zachowaniu zarządu że zamiast raportu podali o północy odpis 2 mln tego ja dałem rady przewidzieć . Ty twierdzisz że tak po volumenie można się było tego spodziewać nie będę się spierał wspomnę tylko że luka dalej nie jest zamknięta i obawiam się że się tej luki łatwo się nie zamknie Oczywistym jest że się fal nie da inaczej już oznaczyć bo zamknięcie zeszło poniżej 1 fali wiec można spokojnie wysiąść i przestać je oznaczać w górę bo się nie da . Inwestorzy kupili by czarnego kota bo kot miał mieć trzy nogi ( 3 mln rocznego zysku ), ale przed samym wypuszczeniem z worka obcieli mu wszystkie nogi co to za kot bez nóg co on jest wart jak on będzie się teraz poruszał czy da radę wyjść w ogóle z worka a nawet jak wyjdzie to takiemu kotowi zopstała tylko grał w TS 2 jak ja szybko wypuszczą bo patrząc na przepływy pienieżne inwestycyjne to mamy w 4q tylko 5 tys gdy poprzednio na inwestycje szło 2 mln , Nie wiem jak się zachowa kurs może będzie gra pod 1q i inwestorzy wyjdą z zyskiem tego bym im życzył.
    no cóż .. analiza wstrzymana tak samo jak kurs akcji .. na dzień dzisiejszy jeśli puszcza przy tym TKO to sprawdza się idealnie w punkt .. MISTRZ który mnie zawsze krytykuje może dalej uśredniać w dół dobrze mu to wychodzi .. :) :) jeśli notowania ruszą można będzie pokreślić co dalej będzie wychodziło z AT
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: dominved [31.175.165.*]
    Ghost man Unimot jest strzałęm w dziesiątkę twój wykres podziałał na razie plus 7 % a dzisiaj przed chwilą nowy komunikacie o EBItDA za 1q wzrósła jeszcze do 22,9 mln z 0,8 mln w ubiegłym roku .

ciesze się że dał zarobić .. :) :)
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: ghost-man [88.156.11.*]
    wariant A osiągnięty Ci którzy maja dużo kasy i wiele nadziei na wzrosty mogą rozważać w tym poziomie zakupy .. Ci którzy maja mniej wiary powinni poczekać do wariantu B czyli analiza z interwału tygodniowego ..

link
    minimum dzisiejsze obecne to mocne wsparcie ...
    po tylu dniach zawieszenie po godzinie sesji muszę stwierdzić że główny gracz się nie zmienił i jego taktyka ...kurs jest animowany w górę przez zakup 1 - 5 akcji. nie na tym polega wzrost kursu akcji, musi być on podparty wolumenem a nie pykaniem po 1 szt ..
  • Re: Interwał dzienny Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    potrzebuje jutro takiej białej świeczki na wolumenie zbliżonym do dzisiejszego lub większym aby ponownie rozważyć zakup tego waloru :... oczywiście ten powrót w okolice 27 zł nie może być 1 szt tak jak AUTOR uwielbia robić na tej spółce

link 

wbrew pozorom uważam że dzisiejsza sesja była bardzo udana .. wróćmy do analizy z 30 kwietnia dla interwału tygodniowego i zauważmy że punkt docelowy został osiągnięty

link

na interwale dziennym świeca wygląda w ten sposób ... nie jest taka jaką sobie zażyczyłem ale cóż nie można mieć wszystkiego :) :)
    jest to szpulka czarna i w sumie powinna być większa bo te trzy akcje zakupu to ponownie nasz znajomy animatorek .. ale szpulka która dotyka mocnego wsparcia i sie odbija od niego ..wskaźnik wolumenu na dole ewidentnie pokazuje wyczerpywanie siły trendu spadkowego .. (wolumen jest o połowę mniejszy niż wczoraj)

link 

dodatkowo mój "najlepszy pomocnik" wskaźnik wolumenu pokazał takie cudo ..- fioletowy kwadrat który tłumaczy się jako "sprawdzenie siły popytu" - białymi strzałkami zaznaczyłem kiedy na tej spółce sie pojawiał wcześniej .. należy to sobie tłumaczyć jako taki zwiadowca który sprawdza czy siły przeciwne w tym wypadku na wsparciu sa duże czy małe :) :) czy jest sens próbować dalej w dół czy lepiej zrezygnować

link

na moje oko walor powinien jeszcze raz przetestować to wsparcie po czym mocno odbić na zwiększonym znacznie wolumenie .. czyli kolega Bart który chyba najbardziej śledzi co sie dzieje w spółce powinien wzmóc czujność bo sądzę że to jest moment kiedy pojawi sie jakieś ciekawe info ..- zapalnik :)

i ostatni rysuneczek to jest poziom poniżej którego spółka przestaje mnie interesować bo sądzę że opad poniżej będzie skutkował nowym minimum
     link OCZYWIŚCIE TO SA MOJE WRÓŻBY WIEC PROSZĘ SIĘ NIMI NIE SUGEROWAĆ PRZY PODEJMOWANIU DECYZJI INWESTYCYJNYCH :) :) :)
    taką świeczkę wyrysowałem sobie na 20 maja ..
     link 

a taką spółka wyrysowała mi 23 maja : :) :) normalnie AUTOR mnie podgląda :) :)

link 
    życzyłem sobie na dużym wolumenie więc tu życzenie się nie sprawdziło :) ale z drugiej strony analizując wolumen mamy dość ładnie wyhamowujący na ewidentnie widocznym trendzie spadkowym od drugiego maja, więc jeśli teraz na przykład jutro zobaczymy wzrostową świece dzienną na wolumenie ponad 6500 szt uzyskamy potwierdzenie, że wsparcie zadziałało i powinno nastąpić odbicie ... do ilu ? zobaczymy - porysujemy jeśli sie spełni ten scenariusz ..:) :)
    wskaźnik wolumenu mówi drugi raz - sprawdzenie siły popytu ..potrzebuję jutro zamiast takiego fioletowego kwadracika kwadracik zielony lub jeszcze lepiej trójkącik zielony :) :) :) ( zaznaczyłem je na sesjach wszeteczniejszych białymi strzałkami )

link

( zaznaczyłem je na sesjach wcześniejszych białymi strzałkami ) * miało być :)
    no cóż .. jak to w życiu ..miało być pięknie wyszło jak zawsze - jak mawia przysłowie

po dwukrotnym sprawdzeniu siły popytu okazało się że tego popytu niestety nie ma wiec pojawił sie wczoraj i dziś ponownie - sygnał "próba opadu" czyli szukamy dna z którego może pojawić się jakiś popyt
    wsparcie z pierwszej analizy z dnia 30.04 na interwale tygodniowym uważam za złamane bo ten tydzień zaczęliśmy pierwszą sesją już poniżej (niektórzy mogą uważać, że należy poczekać do końca tygodnia skoro to interwał tygodniowy) i tym sposobem znaleźliśmy sie w szarej strefie z tego rysunku którą określiłem - " to jest poziom poniżej którego spółka przestaje mnie interesować bo sądzę że opad poniżej będzie skutkował nowym minimum " ja wyznaczyłem go sobie na dolnym poziomie dokładnie 22,80 - każdy może określić go wedle własnego zdania
    dla mnie zakończenie sesji poniżej tego poziomu to szukanie nowych minimów na poziomie 18,50 - 17 ..lub w drastycznej sytuacji
    13,50 - 12,00
    czyli chwytamy ostatnią deskę ratunku albo toniemy ..:) :)

link 
    uznałem, że wklejanie masy kresek co z czego wynika jest raczej bez sensu i zdecydowałem się na prostą i czytelna analizę dla większości .. interwał dzienny
    pierwszy wykres (białe tło ) zaznaczyłem trzy kwadraty oznaczające opory ..osobiście sporą uwagę będę zwracał na zielony i myślę (oczywiście zależy wszystko od rozwoju sytuacji), ze tam będę skracał swoją pozycję, którą niestety dziś powiększałem - nie uznaje tego za zbyt rozsądne, ale naturę ciężko zmienić kusiło za mocno :) :) (drugi dzień testowania tego samego poziomu przy ewidentnym braku chęci do sprzedawania poniżej tych 22 zł)
    różowa strzałka, różowe kółko oraz kreski zielona czerwona i czarna to takie wróżenie lekkie .. założyłbym że jeśli kurs sie otworzy ponad zielona linią i w ciągu 2 pierwszych godziny sesji powędruje do różowego kółka to tam sie rozegra walka w poniedziałek, dlaczego ?? ,... bo to jest poprzednie nasze wsparcie z interwału tygodniowego - pierwszy rysunek w wątku
    jeśli kurs sie otworzy poniżej czerwonej linii założyłbym, że ponownie przetestujemy dzisiejsze minima z opcją drastyczną do czarnej linii czyli minimów historycznych .. dlaczego ?? wyjaśnia to wskaźnik wolumenu (czarne tło) mamy na nim sygnał TEST POTWIERDZENIA SIŁY ..białymi strzałkami zaznaczyłem taki sam układ wskaźników .. chyba dość czytelne co po nim sie wydarzyło .. wiec albo pojawi sie siła - czytaj wolumen na kupowaniu albo UPSSSS

link
    WOLUMEN : nawet z automatu (przelicza to wskaźnik samodzielnie) pokazuje najbliższy opór dla interwału dziennego - fioletowa linia poziom 26,2685 zł

link

Jeśli wrośnie wolumen może dziś się zrealizować plan z analizy jaki zakładałem na poniedziałek, uznamy że jak to na TBL - mają lekkie opóźnienie, to taka ich tradycja :) :)
    plan został zrealizowany ..poziom zielony osiągnięty.. pozycja zgodnie z założeniem skrócona ..
    miałem zamiar porysować parę kresek ale po analizie głębszej mam mieszane nieco odczucia .. pojechali bardzo wysoko dotykając krawędzi luki idealnie w punkt ..poziom 32,50 - 34 to dla mnie bardzo mocny opór ..jakoś trudno mi uwierzyć aby tak z marszu zaatakowali go ..powinni sie cofnąć i ochłodzić nieco wskaźniki ..
    historycznie TBL pokazywało ze po takim wystrzale próbuje dalej jechać w górę po czym dostaje mocno po głowie i dość mocno sie koryguje ..może nauka nie poszła w las i posłuchają mnie, że lepiej lekko przykucnąć aby nabrać więcej siły do wyskoku :) :) zobaczymy
    w każdym razie jeśli pojawi sie świeca dzienna z dużym knotem u góry przy wolumenie ponad 5 tys szt niestety ponownie pożegnam sie z walorem, ale każdy oczywiście powinien mieć swój plan :) :)
    dziś zainteresował mnie wolumen mianowicie pomijając przełożenie 2 tys szt z lewej do prawej kieszeni - bo tak interpretuje transakcje nr 2 dziś ..ewidentnie mamy zanikający bo byłoby to zaledwie 660 szt po dość mocnym spadku należałoby to interpretować jako wygasanie siły trendu w tym wypadku spadkowego od 31 zł .. kółka różowe i niżej na wskaźniku wolumenu - strzałki różowe pokazują podobny układ ..pokusiłbym sie o stwierdzenie ze jest to wyczekiwanie na mocny ruch (na kursie stojącym w miejscu nikt nie zarabia) osobiście obstawiłbym 70 % do 30 % na ruch w górę z atakiem na 32 - 33 zł który aż sie prosi w tym układzie .. a co wyjdzie zobaczymy :) :)

link 
    hhhmmm...
    bardzo ciekawa sesja ... wręcz taka pokazowa w temacie - jak należy dym.... ulicę będąc grubym graczem ..
    gramy na paru frontach wywołując zamierzony efekt czyli :
    a) zbijamy kurs kładąc pakiety na sprzedaż nie za duże aby czasem za wiele nie stracić i gdy ktoś lekko z nich skubnie szybko podwyższamy polkę zmieniając cenę np. o 1 zł co skutecznie zniechęca kupującego, bo kto będzie kupował coraz drożnej
    b) co jakiś czas macamy stopy sprzedając po maksymalnie 20 szt akcji, które skutecznie "pękając" zaniżają nam kurs bardzo niewielkim kosztem
    c) werbujemy grono trolii na forum które skutecznie zniechęca do kupowania i stara sie wywołać strach który spowoduje sprzedawanie, jeśli to ma nikły skutek podszywamy się pod niki stałych bywalców i piszemy za nich, że sie pozbyli akcji :) dodatkowo wątki tytułujemy np. Zalecana potężna ewakuacja! lub też Dolne widły i tym podobnie :)

to tak w skrócie :) :) dlatego mam obawy, że dołącza do nas perfidnie wyrachowany grubas

a technicznie - z układu świec podpartych wskaźnikami wolumenu wynikałoby, że mamy tak zwana sesje odwrotu czyli zmianę krótkoterminowego trendu spadkowego od 31 zł , poniżej wskaźnik wolumenu który dziś dał sygnał podobny jak 30.10.2018 (białe ciągle linie ze strzałkami oraz przerywana linia ze strzałką gdzie sygnał okazał sie lekko fałszywy bo kurs jednak po nim opadł, więc nie popadajmy w wielka euforię :) :) ) różowa strzałka pokazuje tłumaczenie sygnału
    oczywiście to wszystko to moje jakieś tam dyrdymały wiec proszę sie sugerować własnym zdaniem przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych :)

link 

• Re: BEZ INTERWAŁU :) :) Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    niestety po tych paru sesjach od ostatniej analizy stwierdzam (zaznaczam że to jest moje zdanie i nie każdy może się z nim zgadzać), że do gry wchodzi nowy wybitnie perfidny gracz dla którego wyciąganie kasy z ulicy jest priorytetem bezwzględnym i nie obowiązują żadne zasady w jego dążeniu ku temu celowi ...myślę że jego zasługą było podbicie na początku czerwca i dalsze zachowanie kursu od tego czasu ... spora cześć obrotów moim zdaniem jest robiona "jedną łapką" zlecenia są bardzo szybko składane i bardzo szybko zdejmowane lub modyfikowane .. nikt z ulicy nie odnawia zlecenia np. na 290 szt jeśli sprzedał przed chwilą 5 czy 7 szt akcji bo to nie ma sensu tak samo jak nie wystawia zlecenia na zakup ani na sprzedaż 1 - 5 szt tym bardziej nie sprzedaje czy tez nie kupuje po takich ilościach - tak sie robi w celu przekazania sobie odpowiednich sygnałów określających dalsze zachowanie kursu przy grze na "parę łapek"
    dlatego nie będę na razie wklejał żadnych analiz kreskowych ani wskaźnikowych aby nie ułatwiać zadania ponieważ co pewnie większość już zauważyła GRACZ ma swoich "przedstawicieli" na forum którzy skutecznie sie podszywają pod niki tymczasowe stałych bywalców pisząc w ich imieniu kompletne bzdury (czego sam doświadczyłem)
    sugeruję kierować sie własnym przemyślanym zdaniem w dalszych inwestycjach w ten walor , ja osobiście zrobię tak jak zawsze w takich sytuacjach czynię - zamienię się w Remorę i dostosuje do sposobu żerowania małego "tibulowego" rekinka podkradając resztki z jego upolowanych zdobyczy :) :) :)
  • Re: BEZ INTERWAŁU :) :) Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    niestety muszę przyznać się do błędnej interpretacji ..myliłem sie i to bardzo .. z tego co widzę to nie jest rekinek a jakaś mała dzidzia która dostała paręset tys. zł od taty do zabawy i udawania spekulanta .. pewnie próbował swoich sił na NC i uwierzył że może coś zrobić na normalnym rynku a tu wychodzi, że jest cieniuteńki i to bardzo .. żałośnie próbuje udawać prawdziwego gracza .. widzę że walor zdobędzie tytuł gniota i nic po za tym ..
  • Re: Interwał tygodniowy - czasówka :) Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    moja szklana kula dla interwału tygodniowego przepowiada w tym tygodniu wybicie w górę ...jeśli się nie sprawdzi to następna przepowiednia jest na 32 tydzień czyli drugi tydzień sierpnia .. takie czary mary abrakadabra .. więc proszę nie inwestować pod to miliona złotych :) :) :)
  • Re: Interwał tygodniowy - czasówka :) Autor: yhm [84.10.157.*]
    Na prawdę szanuję twoje analizy, ale jaki one mają sens przy takich obrotach? Przecież to z nudów takie obroty może robić jeden inwestor. To już lepiej napisać na forum prośbę o jego intencje, bo przy takim zainteresowaniu spółką to AT nie ma sensu.
  • Re: Interwał tygodniowy - czasówka :) Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    ostatnia analiza podpierająca się wolumenem była 18.06 .... to wczorajsze to czasówka więc nic wspólnego z wolumenem nie ma ..wyznacza tylko zależności czasowe biorąc pod uwagę wcześniejsze zachowania waloru .. dlatego ja to nazywam wróżeniem ze szklanej kuli ale na poważnych spółkach i na FW20 często się sprawdzało :) :) pewnie też z nudów patrząc na te obroty sobie ją wyznaczyłem bo "kreślić" niestety faktycznie nie ma na czym na razie :) :)
  • Interwał dzienny Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    może tak starczy już tego ugniatania i zbierania od zniechęconych ??? .. :) :)
    wiec taki scenariusz na jutrzejszą sesje dla "rybki" wyrysowałem może zerknie i się dostosuje :) :)

link

a na poważnie :
    prognoza wzięła się z obserwacji wolumenu na interwale godzinowym z dwóch sesji - różowy kwadracik (wygląda jakby ktoś to sobie zbierał do koszyczka)
    drugie zdjęcie to interwał dzienny - trzecia sesje wolumen rośnie a kurs nie opada wiec pojawił się popyt w tej cenie - moim zdaniem tu również wygląda jakby to ktoś odbierał od zniechęconych (o ile to nie ta sama łapka przewala sobie z kieszeni do kieszeni) :) :)
    i trzecia kwestia to ta czasówka z interwału tygodniowego jutro się kończy
    i czwarta kwestia to w poniedziałek prawdopodobnie powinni podać wyniki pobrań za czerwiec ciekawe jak to wypadnie biorąc pod uwagę te nowe premiery
    wiec taki splocik wydarzeń mi się do głowy nasunął :) :) :)

godzinowy :

link 

dzienny : - wskaźnik na dole świece 3 ostatnie sesje

link
  • Re: Interwał dzienny i godzinowy Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    pierwszy obraz interwał dzienny .. - wyjaśnienie dlaczego zakładałem rano maksymalny zjazd do 22 zł

link

drugi obraz interwał godzinowy : - fioletowe prostokąty dorysowane po to aby pokazać układ wolumenu w tych miejscach

link

do przemyśleń indywidualnych i własnych wniosków :) :)

a tu analiza dla pana Szlafmycy well Dandi bo to ta sama osoba ..:) :)

mamy trzeci test wsparcia dla interwału dziennego .. zielone kwadraciki pokazują to dokładnie potwierdza wskaźnik wolumenu na dole

link

zakładając jego przełamanie (czego ja osobiście nie obstawiam ale oczywiście mogę sie mylić :) :) )
    zakres spadku minimalny to żółty kwadracik 19 - 18 zł , a zakres spadku optymalny to różowy kwadracik 13 - 12 zł
    może kolega obstawiać :) :) :)

link 
  • Re: parę przemyśleń Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    po ostatnich wpisach parę przemyśleń mnie naszło może komuś się przydadzą i pozwolą ochronić trochę kapitału i na pewno wiele niepotrzebnego stresu.
    jeśli kupujemy jakiś towar w celu dalszej odsprzedaży aby na nim zarobić najczęściej mamy określony plan działania - strategie sprzedaży oraz określoną cenę po ile dany towar analizując rynek zbytu (tu każdy musi opracować własną strategię opartą na różnych czynnikach) jesteśmy w stanie sprzedać, ta cena może się zmieniać w zależności od różnych czynników ale każdy handlowiec ustala początkową cenę sprzedaży i na niej bazuje
    przy niesprzyjających okolicznościach musi tę cenę obniżać lub nawet sprzedać towar poniżej swojej ceny zakupu aby chronić kapitał który posiada do obrotu.
    przy zakupie akcji jest podobnie, jeśli już znalazłem walor który mnie interesuje ( każdy musi określić sobie dlaczego ten) określam cenę po jakiej chciałbym go kupić i po jakiej istnieje szansa zarobienia na nim ...
    zanim go kupie określam sobie ile procent chciałbym na nim zarobić - nazywam to "próg radości" :) i jaką stratę jestem w stanie znieść - bez szwanku na mojej psychice :) :) - nazywam to "próg bólu" w zależności od rozwoju sytuacji na rynku (ale tylko jeśli jestem w stanie obserwować na bieżąco notowania i zachowanie kursu) te dwie granice mogę przesuwać o jakiś tam procent
    jeśli kurs zachowuje się zgodnie z moimi założeniami i osiąga "próg radości" kasuje zyski do kieszeni i jestem zadowolony :) :) nie interesuje mnie kompletnie ile procent jeszcze poleci w górę, ja swój plan zrealizowałem...
    jeśli kurs osiąga "granice bólu" wypadam z pozycji analizuje czy popełniłem błąd kiedy i gdzie jeśli nie znajduje błędu robię sobie dzień przerwy i kolejnego dnia kiedy mam na to czas szukam miejsca zakupu tego samego lub innego waloru w zależności od sytuacji na rynku ...
    tyle z moich doświadczeń i przemyśleń, może komuś się przydadzą .. jeśli ktoś ma własną przynoszącą zyski strategię - wywalić do kosza i nie czytać :) :) :) co by nie pomieszało w głowie ..:):)
    jutro wychodzi mi ważny dzień ..jeśli kurs nie zakończy ponad 25 zł będę bardzo niezadowolony i rozczarowany ... zrobi się brzydko układ ....
    dzień był bardzo wazny z tego powodu - to rysunek z poprzedniej analizy kiedy pokazywałem wsparcie i popyt pojawiający sie na nim:

link

przed dzisiejsza sesją ten klin wyglądał już tak :
     link

odbicie sie od krawędzi tego klina czyli 24,60 technicznie dla mnie oznaczałoby nowe historyczne minima okolice co najmniej na 18 zł w dół dlatego zamykałbym pewnie wszystko co miałbym na zero lub z niewielkim plusem i było blisko :) :) do 12 godziny bardzo nieciekawie
    tu zobaczmy to na interwale godzinowym jak idealnie widać wybicie z klina potwierdzone wolumenem ..

tak było w analizie z 16.07 :

link

a tak wyglądało dziś :

ZWRÓĆCIE UWAGĘ NA WOLUMEN !!
    tak sie dzieje przy wybiciach z formacji wzrastający wolumen jest potwierdzeniem ruchu .. malejący jest zaprzeczeniem ruchu ..czyli sygnałem ze ktoś nas robi w jajo ..:) :)

link 
    a tak w ogóle to się przydaje komuś czy tylko dla siebie piszę .. :) :) ?????
  • Re: Interwał tygodniowy Autor: rpg [31.11.128.*]
    Tak :)
    wróciłem dziś do interwału tygodniowego bo na dziennym mam jakieś mieszane odczucia tygodniowy zaś wydaje mi sie czytelniejszy
    oczywiście główny nacisk na wolumen .. chyba obsesja :) :) :)

główna analiza porównanie ruchów wybicia z tygodnia 23 czyli 07.06.2019 oraz tygodnia 29 czyli obecny 19.07.2019

07.06 wybicie bardzo mocne procentowo, wolumen 32,5 tys i żółta strzałka w dół wysokość knota czyli opadu po tym wybiciu - duży jak myślicie ?? :) :)
    kolejny tydzień 14.06 wolumen większy o 10 tys niż ten z tego potężnego wybicia - wzrost żaden, co oznacza ??
    UBIERAMY towarzystwo
    kolejne tygodnie to co pisałem wcześniej w swoim wątku - straszymy, wprowadzamy zamieszanie, piszemy bzdury na różnych nikach podszywamy się pod stałych bywalców .... i co robimy ?? ODBIERAMY

19.07 wybicie wcale nie takie wielkie procentowo ale wolumen ponad 53 tys różnica jak na tę spółkę ogromna i żółta strzałka w dół wysokość knota czyli opadu po tym wybiciu - chyba mały ?? :) :)

założyłbym nieśmiało :) :) :) ze jest to początek znacznego odbicia z przystankiem w okolicy 32 - 33 zł docelowego ruchu na tę chwilę nie odważę sie jeszcze napisać bo jak na mój pułap inwestycyjny jest abstrakcyjny :) :) :) zobaczymy zachowanie kursu na wytypowanym poziomie
    oczywiście mogę sie mylić i kolega Szlafmyca może mieć racje że zmierzamy na 13 zł ..:) :) wszystko jest możliwe
    przypominam że jest to interwał tygodniowy wiec w poszczególne dni nasza "rybka" może robić różne cuda :) :)

link

• Re: Interwał godzinowy Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    to znany juz obrazek po sesji z 19.07 kiedy pokazywałem potwierdzenie wybicia z formacji na wolumenie : link 
    tu w wątku tłumaczyłem koledze jak ja to widzę na interwale dziennym i godzinowym : https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=6984129&strona=1 

TO DZISIEJSZA SESJA NA INTERWALE GODZINOWYM

link
    w miejscu czerwonego kółka następuje wybicie dołem ..tu powinna sie zapalić graczowi pomarańczowa lampka "WYPAD DOŁEM" (do tego wzrost wolumenu upppsss - nieciekawie) tyle ze doświadczony gracz musi poczekać do końca świecy interwału na którym gra i na kolejnej wypadać o ile potwierdzi kierunek .. a tu co mamy powrót do wcześniej złamanej formacji więc co musimy zrobić ???
    dostosować sie do zaistniałej sytuacji i dorysować to co wykres nam uczynił :)

link
    A TO JUZ PROSZĘ PAŃSTWA NIE JEST CHORĄGIEWKA TYLKO .... FLAGA

link
    cytat :

"Flagi należą do grupy formacji kontynuacji trendu. Okres ich kształtowania jest stosunkowo krótki, od kilku sesji do trzech, czterech tygodni. Kształt formacji wyznaczają dwie równoległe linie przyjmujące nachylenie przeciwne do poprzedzającego trendu. Utrzymujący się pierwotnie na wysokim poziomie wolumen obrotów, zazwyczaj maleje od momentu wejścia w formację. Ponownie silny wzrost aktywności powinien towarzyszyć wybiciu. Flagi zazwyczaj pojawiają się w połowie silnych ruchów cenowych, stąd zasięg wzrostu wyznacza wysokość poprzedzającej fali (masztu) mierzona od punktu wybicia z formacji"

ZWRÓĆCIE UWAGĘ NA WOLUMEN PRZY WYBICIU Z FORMACJI ... JAKŻE ZNAJOMY SCHEMAT :) :)
[x]
TBULL 7,03% 3,96 2025-11-28 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.