to znany juz obrazek po sesji z 19.07 kiedy pokazywałem potwierdzenie wybicia z formacji na wolumenie :
link tu w wątku tłumaczyłem koledze jak ja to widzę na interwale dziennym i godzinowym :
https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=6984129&strona=1
TO DZISIEJSZA SESJA NA INTERWALE GODZINOWYM
linkw miejscu czerwonego kółka następuje wybicie dołem ..tu powinna sie zapalić graczowi pomarańczowa lampka "WYPAD DOŁEM" (do tego wzrost wolumenu upppsss - nieciekawie) tyle ze doświadczony gracz musi poczekać do końca świecy interwału na którym gra i na kolejnej wypadać o ile potwierdzi kierunek .. a tu co mamy powrót do wcześniej złamanej formacji więc co musimy zrobić ???
dostosować sie do zaistniałej sytuacji i dorysować to co wykres nam uczynił :)
linkA TO JUZ PROSZĘ PAŃSTWA NIE JEST CHORĄGIEWKA TYLKO .... FLAGA
linkcytat :
"Flagi należą do grupy formacji kontynuacji trendu. Okres ich kształtowania jest stosunkowo krótki, od kilku sesji do trzech, czterech tygodni. Kształt formacji wyznaczają dwie równoległe linie przyjmujące nachylenie przeciwne do poprzedzającego trendu. Utrzymujący się pierwotnie na wysokim poziomie wolumen obrotów, zazwyczaj maleje od momentu wejścia w formację. Ponownie silny wzrost aktywności powinien towarzyszyć wybiciu. Flagi zazwyczaj pojawiają się w połowie silnych ruchów cenowych, stąd zasięg wzrostu wyznacza wysokość poprzedzającej fali (masztu) mierzona od punktu wybicia z formacji"
ZWRÓĆCIE UWAGĘ NA WOLUMEN PRZY WYBICIU Z FORMACJI ... JAKŻE ZNAJOMY SCHEMAT :) :)