75 gr za akcje..kapitalizacja 15 mln zl przy 11 mln prognozowanej EBITDY.. pachnie jakims grubym walkiem tutaj. bombardujcie go mailami z prosba o wyjasnienia bo to juz jest szczyt wszystkiego : waldemar.zielinski@fkdsa.pl
Autor: ~ased[108.171.128.*]2018-09-18 10:31 odjazd bedzie ale dopiero po wprowadzeniu serii D Musimy chyba po prostu poczekać na dopuszczenie ponad 7 milionow tych akcji, hehe. Macie odpowiedź, że nie jest kolorowo.
>75 gr za akcje..kapitalizacja 15 mln zl przy 11 mln prognozowanej EBITDY.. pachnie jakims grubym walkiem tutaj. A niby czemu walkiem? Widocznie wielu stracilo cierpliwosc, bo obiecywaliscie w kazdym temacie 2zl lada dzien.
A maile pisac mozecie. O to caly czas mi chodzilo. KONSTRUKTYWNOSC. Macie okazje zapytac czemu nie zrollowali serii 16% mimo, ze wypuszczali ku temu juz kilka serii, bodaj 3 czy 4 ostatnich i czy nadal planuja tak chetnie zadluzac spolke.
Mozemy tez zapytac o technike SAS-a. czy nadal widzi boczniaka, czy juz poczatek spadkowego.
Dnia 2018-09-21 o godz. 17:29 gerwazy- napisał(a): > Autor: ~ased [108.171.128.*] 2018-09-18 10:31 > odjazd bedzie ale dopiero po wprowadzeniu serii D > Musimy chyba po prostu poczekać na dopuszczenie ponad 7 milionow tych akcji, hehe. > Macie odpowiedź, że nie jest kolorowo. > > >75 gr za akcje..kapitalizacja 15 mln zl przy 11 mln prognozowanej EBITDY.. pachnie jakims grubym walkiem tutaj. > A niby czemu walkiem? Widocznie wielu stracilo cierpliwosc, bo obiecywaliscie w kazdym temacie 2zl lada dzien. > > A maile pisac mozecie. O to caly czas mi chodzilo. KONSTRUKTYWNOSC. Macie okazje zapytac czemu nie zrollowali serii 16% mimo, ze wypuszczali ku temu juz kilka serii, bodaj 3 czy 4 ostatnich i czy nadal planuja tak chetnie zadluzac spolke. > > Mozemy tez zapytac o technike SAS-a. czy nadal widzi boczniaka, czy juz poczatek spadkowego.
Odjazd będzie ale z poziomu ok 50 gr i tyle !!!!!!!!!!!
Ciezko powiedziec, ale mi sie wydawalo ze wlasnie na 75 groszach mamy wsparcie. Nie wiem czy z kresek to wynika, bo sie na nich nie znam ale uznawalem to za bariere psychologiczna.
Nie ciesze sie, bo mam realne strate, ale co mam zrobic? Pisac na bankierze, ze po wejsciu kolejnej ilosci akcji kurs magicznie, wbrew logice bedzie rosl? Przeciez to bez sensu. Wrzucic w rynek moje akcje, zeby kurs na minima zszedl? Niech kazdy postapi zgodnie ze swoim sumieniem. Ja juz zasugerowalem o co mozna zapytac zarzad. Niech czuja realny oddech na plecach i zaczna ograniczac zadluzenie.
No a poza tym oczywiscie mozna kupowac akcje, chyba ze rowniez calkowicie straciliscie wiare w zarzad. Dla mnie jedyna nowoscia wzgledem ostatnich maja kiedy kurs byl jeszcze ponad zlotowke jest to, ze nie rolluja tej drogiej serii no i oczywiscie to jest info in minus.
Gdzie napisał że się cieszy? Zrozum , że większość z tego co piszesz z Sasem , to wasze pobożne życzenia, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością
Nie, tym razem mam akcje, bo byłem przekonany, że mamy dołek. Mamy już jasność, fund chce skupić jeszcze więcej i z tym zarząd nie ma chyba nic wspólnego. Sprzedają zniechęceni drobni, a zbiera głównie fund. A Ty, nieważne z jakich pobudek, pomagasz fundowi w tym zadaniu...
Taaa. Znow wracamy do punktu wyjscia. Wszystko przez wladce swiata gerwazego. Moze tym razem to Ty i Ased przestancie pisac o "dwoch zlotych juz w tym tygodniu"?
Niech kazdy ma swiadomosc, ze to nie stanie sie tak szybko bo pozniej dzieja sie takie akcje jak teraz. Tez mi sie wydaje, ze to wywalaja zniecierpliwienie a nie zniecheceni przeze mnie drobni. Cale forum zawalone bylo waszymi wpisami o "wyszczalach" wiec wedlug mnie to Wy macie wine, ale nie pisze tego teraz zeby sie dalej klocic. Niech zarzad wezmie sobie do serca wszelkie obawy akcjonariatu, ktore jak widac podziela wiecej ludzi a nie tylko pierdoła gerwazy.
Teraz czas na dobrego kraftowego browarka po calym tygodniu. Peace.
Sofistyka i nie mam ochoty prostowania, a tak konkretnie z czego się cieszysz mając podobno 50 kilo? Coś jednak z Tobą jest nie tak, nawet mając perspektywę dokupienia tak jak ja, traktuję to jako porażkę, a Ty chłopie robisz tu jakieś feste dla ubogich z piwem w tle...
Nie ciesze sie, bo chyba kazdy mialby jednak komfort psychiczny bedac na + a nie na -. Wiec dzisiaj juz to traktujesz jako porazke? Co sie zmienilo przez tydzien? Skonczyla sie spekulacja a zaczela inwestycja? Jestem rozczarowany, bo nie tego sie spodziewalem rok temu, ale zniose to z godnoscia. Pisanie glupot o wyszczalach w zaden sposob nie poprawi mojej sytuacji.
p.s. Rozwaz mozliwosc korelacji kursu z rzeczwystoscia a nie wpisami bankiera.
Zmieniło się tyle, że właśnie została przebita linia trendu wzrostowego i faktycznie zostałem inwestorem długoterminowym czego nie lubię. Jest jeszcze słaba nadzieja na podwójne dno lub fałszywe przebicie linii, ale teraz bardziej obstawiam, że fund dalej zbiera akcje, dlatego wciąż nie ma popytu. Fabryka, umiesz czytać ze zrozumieniem? Jeśli fund zwiększa zaangażowanie i jeszcze nie osiągnął docelowego pułapu, to ogranicza popyt, umiejętnie zbierając akcje od drobnych w trendzie spadkowym. Na NC nie ma szans żeby ulica wyciągnęła kurs, a gdyby faktycznie coś niepokojącego działo się w spółce, to już dawno byłaby mocna podbitka dla wywalania akcji...
Sas, to nadal twoje przypuszczenia i pobożne życzenia " A gdyby faktycznie coś niepokojącego działo się w spółce to już dawno byłaby podbitka dla wywalenia akcji" - Bazuj na faktach, nie na tym co Ci się wydaje ok?
Jeszcze jedno " Jeśli fund zwiększa zaangażowanie i jeszcze nie osiągnął docelowo pułapu, to ogranicza popyt, umiejętnie zbierając akcje od drobnych w rundzie wzrostowym". Znowu Twoje "jeśli", a co jeśli nie zbiera fund, tylko ktoś umiejętnie wywala???
SAS juz sie przyznal do spekulanctwa. Po prostu nie udalo mu sie tym razem dolka zlapac i wpadl w panike dlatego masowo sial na forum falszywe zachety. Nie potepiam samej postawy spekulacyjnej, ale nie jestem jej adoratorem. Wychodzi na to, ze jeden z najwiekszych oredownikow spolki jest malo stabilnym akcjonariuszem nastawionym na lapanie groszy. Jesli wiekszosc ludzi prezentuje tutaj taka postawe to mamy czesciowo odpowiedz czemu jest jak jest. Ja jesli jestem przekonany o wewnetrznej wartosci waloru to moge przesiedziec i 2-3 lata na spolce dokupujac waloru. Tak postanowilem, ze zrobie tutaj, ale nie oznacza to ze nie bede krytyczny wobec postawy zarzadu. Tym sie roznimy.
P.S. Ktos szacowal ile akcji moze byc luznych na rynku aktualnie? Jak bede mial czas to moze zrobie dzis estymate.
Gerwazy, ogarnij się chłopie, rozumiem że Twoja sprzedaż między 1.3/6 i czekanie na niższe poziomy to straganowa spekulacja ) W przeciwieństwie do Ciebie jestem orędownikiem spółki, a uważam że karty co do kursu rozdaje Sniper na razie blokując od ponad roku porządne wzrosty. Natomiast pisałem zgodnie z przekonaniem, że odbije od linii trendu... @Fabryka, ja się opieram na faktach, czyli zachowaniu się kursu przez ostatni około rok. Zanim wszedł Sniper, to zwłaszcza znakomite infa z zeszłego roku by prowadziły do lokalnych mocnych wzrostów, a tak była zakładana blokada na kolejno 1.5, 4, 3 w celu właśnie zbierania akcji na niższych poziomach. Wnioskuję na tej podstawie, że dalej zwiększają udział, bo poziom jest super atrakcyjny, natomiast sądząc po obrotach oddają głównie drobni, ale oczywiście z pewnością dowiemy się tego po fakcie...
Moja ponowna pozycje od listopada 2k17 od poziomow 1.30 do 0.75 dzisiaj nazywasz straganowa spekulacja? To powiedz mi jak nazwiesz siebie? Widze, ze mamy tu niezlego bufona. Nie potrzebujesz odrobiny odpoczynku?
Aktualny free float w obrocie to 3081487. W tym roku widze maksymalnie 2 dni, gdzie jakis fundusz pod progiem mogl wyrzucac akcje. Zakladam, ze pozostale 3 miliony jest w rekach drobnicy.
No wiesz, z nas dwóch to Ty wyglądasz na większego bufona, bo jednak w przeciwieństwie do mnie chwalisz się ilością ))) Jednak to Tobie radzę odpoczynek, bo nie chodziło o ilości, które znowu podajesz, tylko fakt spekulacji, który jest istotą giełdy, dlatego właśnie stosuję AT...
>Ty wyglądasz na większego bufona, bo jednak w przeciwieństwie do mnie chwalisz się ilością )))
Autor: ~sas[91.231.25.*]2018-09-11 20:32 Ased daj mu spokój, jednak robi co może i jutro rzutem na taśmę wreszcie kupi kilka akcji poniżej 1. D)
Autor: (usunięty)[188.146.101.*]2018-09-12 13:35 (wiadomość usunięta przez moderatora) Tu ponownie zarzucales mi naganianie na spadki robiac przy okazji personalna wycieczke po ktorej mod wywalil wpis.
i na deser, profesor SAS
Autor: ~sas[87.239.222.*]2018-09-21 20:23 Sofistyka i nie mam ochoty prostowania
jak na razie to widze, ze moderator studzi Twoje nerwy. Znowu mnie zwyzywales? :-D
Przed poprzednim rajdem przezylem spadki na 45 groszy, to przezyje i teraz. Ciekawe tylko czy podaz znow sprowadzi kurs na te same poziomy. To byloby juz niepokojace.
Przecież wiesz co było, bo na okrągło tu siedzisz. Były same obraźliwe słowa, Hipokryta, Hipokrates i piwko. Pewnie moderator wtopił jak Ty i jest wnerwiony ))). Nie męcz się, sypnij od razu 50 kilo, to 45 będzie szybciej. Ja sobie poradzę, bo mam duuuużo mniej )))
SAS złapał złotą rybkę. Ta, jak zwykle rzecze: - Wypuść mnie błagam, a spełnię trzy Twoje życzenia. Pamiętaj jednak, że Gerwazy dostanie dwukrotnie więcej, niż ty. - Nie ma problemu, złota rybko, mniejsza o Gerwazego - Wybieraj więc - twoje pierwsze życzenie. - Chcę najnowszego Stingera, pełne wyposażenie, najmocniejszy silnik - mówi SAS. I słowo staje się ciałem. Przed jego chatką pojawia się piękna limuzyna. Równocześnie przed domostwem Gerwazego nagle widzi dwa dokładnie takie same Stingery V6. - Teraz czas na drugie życzenie - złota rybka ponagla - Dobrze, w takim razie chcę najpiękniejszy dom w mieście, sześćset metrów kwadratowych, siedem sypialni, pięć łazienek, basen, kort tenisowy, wielki ogród... I życzenie spełnia się w mgnieniu oka. SAS przeciera oczy ze zdziwienia, cieszy się ogromnie, ale nagle kątem oka dostrzega piękną willę Gerwazego. W zasadzie nie willę, tylko dwukrotnie większy od jego nowego domu wytworny pałac, znacznie większy i piękniejszy. - I ostatnie życzenie, drogi SASie, zastanów się dobrze - rzecze rybka SAS myśli chwilę i nerwowo pociera czoło...
Sas , po czym wnioskowales, że mieliśmy dołek? To że mielismy minimum z ostatniego roku, nie znaczy , że nie spadnie niżej !!!
Twoje stwierdzenie, że spada bo skupiają rundy- masakra jakaś... Ile masz lat i ile lat jesteś na giełdzie?