• WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Qumak7zł [89.191.152.*]
    ZNACIE TERMINY DLA ORACLE I T-MOBILE ??????

JAK NIE ZNACIE TO QUMAKA LEPIEJ NIE ZNAĆ.
    NAWET GANT PODAWAŁ TERMINY SPŁATY OBLIGACJI ,KTÓRE PRZESUWALI
    W NIESKOŃCZONOŚĆ ,AŻ NA WALNYM MŁODKI POSZŁY TAK SIĘ TRZASKALI
    PO MORDACH....TU CHYBA TAK NIE BĘDZIE.....
    NO CÓŻ...

TRUPY LECĄ Z SZAFY......
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Michał [91.223.175.*]
    Nowe info a wy nic nie piszecie?
    Obrażajcie dalej tych Panów...
    To zostaniemy.........
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Djscr [89.64.41.*]
    Obserwator pewnie miał dość i opchnal po 2.69 ale bym się wcale nie dziwił bo 169 procent zarobku po latach męki to coś.
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Qumak7zł [89.191.152.*]
    Djscr można prosić o jakiś kontakt emaila
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~obserwator [37.47.128.*]
    skoro zostałem wywołany do tablicy to mimo wieloletniego doświadczenia praktyczne inwestowanie po kilku miesiącach od otwarcia GPW w Warszawie oraz z obserwacji notowań różnych spółek od kiedy było to możliwe to nie mam aż takiego wyczucia gdyż zacząłem sprzedawać w dzień przed WZA - za 2,35 - 2,40 -w wielu odstępach czasowych sprzedałem głównie ukrytemu zleceniu -łącznie oddałem w ten dzień120 tys papiera - pomimo tego a inni tez sprzedawali ta osoba dzielnie to przyjęła na klatę nic sobie z tego nie robiąc ,czy to on i koledzy stali za dalszym zwycięstwem popytu - nawet ja uważałem iż sprzedając źle zrobiłem jak zobaczyłem po zamknięciu na 2,69 jeszcze niezaspokojony popyt gdyby po sesji nie pojawił się komunikat to 3 zł by przekroczyli ,trudno powiedzieć gdzie by notowania się zatrzymały bo popyt był mocny /pomijam fundamenty i na ile powinien byc wyceniany nowy podmiot który powstanie po połączeniu/ Wczoraj otworzyło się na sporych minusach -więc te poziomy do dalszej sprzedaży mnie nie interesowały biorąc pod uwagę prawie rok posiadania akcji ,jednak w trakcie notowań kurs przekroczył to po ile sprzedawałem dzień wcześniej a nawet dojechał do 2,62 zł -w czasie tej podbitki i spadku sprzedałem pozostałe 140 w rożnych cenach -ogólnie nie liczylem średniej po sprzedaży wszystkich akcji ale myślę iż mniej niż 2,40 nie wyszło a średnią zakupu uwzględniając nawet pierwsze zakupy po 1,90 zł obniżyłem późniejszymi zakupami do chyba 1,20 zl .Sprzedałem z zamiarem odkupienia taniej akcji -jeszcze nie odkupiłem ale 200 tys popiera odkupię -kiedy i po ile odkupię nie wiem ,będę reagował na podstawie zachowania kursu czy pojawiających się informacji.
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Qumak7zł [89.191.152.*]
    Dobre sobie. Ludzie czytaliście obserwatora.
    Ale szopka przed 3 zł sprzedał a pisał , że liczy na ponadprzeciętny zysk .
    Ale jaja ile tu troli tu mamy.

• Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~koma [37.47.49.*]
    Są osoby które szukają kolesi odpowiedzialnych za ostatnią podbitę one za to bekną tak to wygląda
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Yyy [94.254.146.*]
    Niby za co maja bekać. Głupie i puste gadanie
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Dystrybutor [213.74.54.*]
    Koma śmieszny człowieku nie kompromituj się .... beknąć mogą jak się nałęczowianki perlage napija
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~TwojMaz [31.0.38.*]
    Czyli albo donos do KNF o insider work, albo komuś bardzo nie wsmak taki wzrost i spadek. Ciekawe.
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~mich [37.248.211.*]
    Ciekawe jest to o czym pisał Pan Obserwator. Sprzedał bez problemu tyle akcji po prawie max kursie. Podbitka wydaje się była pod sprzedaż akcji a jednak ktoś z ukrycia skupowal takie ilości w tej cenie. Powieszony na haku? A gdyby ktoś chciał kupić duże ilości z rynku to jak miałby je inaczej wyciągnąć od np. Obserwatora i wielu innych? Ilu z chcących sprzedać po 5-7zl sprzedalo ostatrcznie po 2-2,6. Ot takie rozważania przed snem.
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~TwojMaz [31.0.38.*]
    Na 100% są dwie strony w tej walce, może więcej. Mnie się wymażyło, że koma może ma przeciek i ktoś na zlecenie ludzi qumaka robił tą podbitkę z nowych akcji, aby finansować firmę. To chyba karalny przekręt, bo inaczej nie mam pomysłu. Koma o co chodzi?
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~mich [37.248.211.*]
    Najbardziej tajemniczy jest ten drugi podjazd Kiedy już było po info i powinno od rana lecieć na łeb na szyję. Nie wierzę że ulica kupowała akcje po takim info. Raczej sie wyprzedawala jak np. Obserwator i wielu innych.
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Lottomito [37.47.52.*]
    Euvic skupi akcje n z rynku i zrobi wezwanie na resztę, to obstawiam.
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~El_Presidente [188.146.102.*]
    Nudny na gpw nigdy nie ma-nawet w wakacje, Trakcja, Krezus no i nasz Qumaczek oraz pare innych, ciekawych tematów. Ostatnie dni przypominają wrzesień 2017 kto pamięta ten wie.
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Pii [94.254.146.*]
    A jak Pan ocenia te ostatnie komunikaty? Jak to sie ma do wiarygodności spółki ? Pozdrawiam
  • odpowiadam Autor: ~Qumak7zł [89.191.152.*]
    dymają wszystkich jak chcą albo bankrut jak widać albo przychodzi kolega do prezesa i mówi
    słuchaj masz dług u mnie za coś tam.....
    chce te akcje mieć qumaka.
    ok
    za ile ?
    za x zł?
    nie da rady!
    musisz spuścić je !
    ok

właśnie też tak mogło być.
  • Re: odpowiadam Autor: ~Fibonacci [93.180.190.*]
    Qumak

Rozumem, ze jesteś rozżalony i tracisz wiarę w te spółkę?
  • Re: odpowiadam Autor: ~shahman [94.254.129.*]
    Ja rowniez sprzedalem z zyskiem prawie 84% nie mozna byc bardzo zachlannym..a spolka coa ostatnio podpada.. Przed oatatnim walnym wpadlo oracle i przelozyli teraz t mobile i przelozyli. Tylko przekladaja cos mi tu smierdzi..
  • Re: odpowiadam Autor: ~shahman [94.254.129.*]
    Jaja beda jak sie pojawi komunikat ze jakis fundusz albo euvic sie wysypal z akcji..
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Michał [37.47.74.*]
    Ale jestem głupi, naiwny,
    Takie fajne forum było...
    nic...żyć trzeba dalej i czekać na 2,55 żeby być na zero
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~shahman [178.235.179.*]
    Michal masz ciut duza srednia zycze Ci i innym zeby byla fuzja i Qumak porzadnie odbil. W zyciu trzeba podejmowac nieraz trudne szybkie decyzje. trzymajcie sie i powodzenia.
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~obserwator [37.47.137.*]
    Panie Michale w wielu postach przy kursie około 1 zł pisałem aby rozważyć uśrednianie ceny zakupu ,szkoda iż Pan nie dał się namówić ,co do mojej transakcji to sprzedałem tylko aby odkupić taniej i zwiększyć w ten sposób ponadprzeciętny oczekiwany zysk z tej inwestycji,choć jeszcze nie odkupiłem to obserwuję notowania starając się wybrać najlepszy moment do ponownego zakupu akcji Qumaka bo nadal uważam iż 3 zł tutaj będzie ,niewiadomą jest to ile będziemy zmuszeni poczekać

• Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Ja [93.105.176.*]
    Jezeli dojdzie do fuzji to bedzie 275 mln akcji, czyli przy cenie 3 zl kapitalizacja bedzie na poziomie ponad 800 mln zl. Kosmos. Nawet jezeli pan onserwator w to wierzy to radzilbym nie namawiac nikogo bo potem beda, uzasadnione zresztą, pretensje
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Ja [93.105.176.*]
    A powiedz mi tak szczerze, kupując po 2,55 na co liczyles? Przecież gdyby doszlo do fuzji to byloby okolo 275 mln wszysykich akcji, czyli przy cenie 2,55 kapitalizacja calej grupy bylaby na poziomie 700 mln zl!!! Wedlug Ciebie ta grupa jest naprawde tyle albo jeszcze wiecej warta? Dla przypomnienia euvic w tamtym roku zrobil chyba troche ponad 12 mln zl zysku, qumak mial stratę, a ty kupujesz przy wycenie po fuzji 700 mln zl?
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~shahman [178.235.179.*]
    Kolega Michal prawdo podobnie mial te akcje od dawna, teraz nie bral..
    To od kiedy mial akcje obecnie nie ma znaczenia. Tutaj w momencie gdy zrobili pierwsza emisje w tamtym roku zwiekszajac liczbe akcji z nieco ponad 10 mln do ponad 40 mln historyczne wyceny przestaly miec jakiekolwiek znaczenie. Kiedys bylo tu tylko 10 mln akcji, teraz jest40 mln, a po fuzji byloby 275 mln. Do tego wszystkie emisje po 1 zl. Tutaj naprawde nie ma zadnego sensu porównywanie obecnego kursu z tym ktory byl kilka lat temu gdy bylo 10 mln akcji
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Yyy [94.254.146.*]
    Przecież oni tych akcji nie upłynnia
    Kiedys te akcje beda dopuszczone do obrotu, ale nawet jesli nie bylyby to jakie to ma znaczenie. Przeciez ty kupujesz czesc spolki. Spolki, ktora jest wyceniana na jakims kosmicznym poziomie. Komu to potem sprzedasz?
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Ji [93.105.176.*]
    To jest czysta spekulacja, z fundamentalnym inwestowaniem nie ma to nic wspólnego
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~ToJa [188.146.34.*]
    Nie bój, nie bój.. w okolicach fuzji może będzie drugi szczyt, powiedzmy ok. 3,00, ale potem będzie PBG.
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~Michał [37.47.74.*]
    Tak, to prawda od września 2017r.
    Wtedy wspierał mnie Pan Obserwator :(
    Teraz tylko proszę, żeby się nie wypowiadał na forum, zresztą i tak nie ma akcji więc po co...
    Shahman, :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [164.127.143.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Macie pretensje do czlowieka ze zarobil? trzeba bylo kupywac jak kurs byl 1.1x a nie 2+, Ja dziekuje Panu Obserwatorowi.
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~obserwator [37.47.164.*]
    W niedzielę przed rajdem plus 45 % który był w poniedziałek napisałem poniższy post w odpowiedzi o co tutaj chodzi /po trzech sesjach wzrostowych bez tej z 45 % wtedy zamknięcie było na 1,85 zł PRZECZYTAJCIE PODKREŚLONE ZDANIE

https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=6178395&strona=1

zawsze chodzi o kasę ....nie namawiając nikogo do zakupu akcji Qumaka sam pierwsze akcje kupowałem po1,90 zł później uśredniając cenę zakupu ,czyli nawet ja wtedy uważałem iż zakup po 1,90 da jeszcze godziwe zyski ,oczywiście im drożej będziecie kupować tym prawdopodobieństwo godziwych zysków niby powinno być mniejsze

Jednak są wyjątki od opisanej tezy co obrazuje choćby przykład z wykresu Polimexu ,jeśli chłopaki skupili większość free-flotu Qumaka a wcale dużej kasy nie potrzebowali bo aktualnie w grze jest 10 mln akcji a warto wspomnieć iż od ipo Qumaka w 2006 roku do połowy 2016 roku max kursu było 17,75 zł a min około 8 zł później do prawie końca kwietnia 2017 r kurs był 5-6 zł .później dopiero kurs zaczął spadać ,czyli wiele osób ma średnią zakupu wyższą i nie będzie sprzedawała ,dlatego mając to na uwadze jest ułatwione zadanie zrobienia spekulacyjnego rajdu , mają też sporo czasu bo nowe akcje -ryzyko podaży wejdą najszybciej chyba marzec 2019 roku dlatego chłopaki mogą sobie ustalić cenę x na dowolnym niby nieracjonalnym poziomie gdzie dopiero będą robić dystrybucję i kto im podskoczy -macie tyle akcji

w dniu 18 stycznia 2017 r. Zarząd Spółki Polimex Mostostal podjął uchwałę, w której ustalił cenę emisyjną akcji Spółki serii T / dla wybranych inwestorów pozbawiając pp akcjonariuszy/na 2 (dwa) złote

Przed tą informacją kurs na Gpw Polimexu był około 3 zł a w momencie pojawienia się tego komunikatu około 5 zł a więc różnica między ceną rynkową a ceną po ile objęto tam akcje czyli 2 zł była znacznie większa niż na Qumaku pomimo tego był rajd to co wyprawiano na Polimexie obrazuje powyższy wykres dodam minimum było na 2,75 zł (16-11-30) a maksimum:17,40 zł (17-03-07) choć na wykresie tego nie widać bo max był w czasie sesji później spadało pod własnym ciężarem z odbiciami na podstawie bieżących komunikatów ,nawet aktualny kurs jest około 4 zł czyli nawet powyżej niż rozpoczynali rajd. Dlatego w takich sytuacjach należy umieć wejść i wyjść w odpowiednim momencie.

Wracając do spółki Qumak to jeśli byłaby analogia z Polimexem to można założyć iż jeśli rozpoczynają rajd /bo raczej jeszcze dystrybucji nie było/ to też będzie korekta z ceny x dystrybucjia do poziomów y gdzie notowania się ustabilizują ,pozostaje mieć nadzieje iż nawet po ewentualnym rajdzie spekulacyjnym korekta zatrzyma się nie niżej niż aktualne notowania z powodu dobrych informacji napływających ze spółki a jak będzie osądzi przyszłość.

może też po prostu ktoś większy inwestujący długoterminowo nie patrzy na to co było tylko dostrzega przyszłe perspektywy dla spółki i nie boi się tego iż ktoś będzie sprzedawał nowe akcje jak zostaną dopuszczone i stąd ten popyt -wszystko przyszłość rozstrzygnie

nie namawiając nikogo do zakupu ani sprzedaży zalecam obserwować zachowanie kursu co może ułatwić podjęcie właściwej decyzji inwestycyjnej kupić -nie kupić ,sprzedać - czy nie sprzedać .....Jednak uważam iż dywersyfikacja akcji w portfelu do podstawa nie przekraczając określonego zaangażowania na jeden walor tutaj dyskusyjna teoria ile % w jeden walor czy max 10 % czy może 20 % portfela ,mając kilka spółek w portfelu można nawet posiłkować się kredytem przy niskich stopach procentowych ,najtańsze chyba hipoteki .ale ładowanie wszystkiej kasy w jedną spółkę i jeszcze posiłkując się kredytem ,nie pozostawiając sobie ewentualnej kasy na uśrednienie to bardzo duże ryzyko przy dowolnej spółce. Jako przykład podam bardzo dużą spółkę PGE którą kupiłem skuszony akcjonariatem obywatelskim w IPO w 2009 roku chyba po 23 zł cena IPO ,redukcje w ówczesnych czasach były duże więc wielu posiłkowało się kredytem ,gdybym nie brał kredytu kupiłbym za 10 % kasy własnej bo redukcja chyba 90 % a na lewar kupiłem za całą kasę plus /koszty lewaru choć małe były/ cena 23 zl była przekroczona tylko przez kilka sesji max chyba 26 zł .Nie sprzedałem a przy wariancie iż byłaby to cała moja kasa byłbym uziemiony do dziś a kurs jest około 10 zł .Jednak był to mały procent mojego portfela który z czasem dzięki zyskom z innych akcji znacznie urósł to stać mnie było aby nawet kilkakrotnie zwiększyć zaangażowanie w PGE uśredniając cenę zakupu i nawet był zysk % po uśrednieniu łącznie ze wszystkich akcji i pozbyłem się problemu PGE odblokowując kasę choć na lokacie byłoby o wiele więcej przez ten okres czasu.
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~jj [193.200.47.*]
    co radzisz obserwator( od razu napiszę ze nie będę miał do ciebie pretensji jak cos,,pojdzie nie tak..)
    Przecież wszyscy wieszczyliśmy ze qumak dojdzie do 10 zł ....
    Wieszczyliscie*
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~El_Presidente [188.146.102.*]
    Prawda jest taka, że jeśli wszystko z połączeniem będzie prawidłowo oraz będą pojawiać się nowe pozytywne komunikaty to rajdy w stylu z ok 1,5 do powiedzmy ok 2,5 ,a niewykluczone, że i nawet ok 3 lub lepiej tak długo jak w obrocie będzie wyłącznie pierwotna liczba akcji to taki stan rzeczy nie będzie czymś nadzwyczajnym. Najniżej kurs był w listopadzie 1,02 wówczas pamietam okolice 1,1-1,2 bo sam wówczas z rynku trochę kupiłem, później był podjazd na ok 2,3 pod koniec grudnia. Prawda jest taka, że ok 1 było relatywnie mało akcji, Newę emisje to odrębny temat sam objąłem pewna cześć akcji z nowej emisji po 1 PLN, chociaż uważam, że o wiele lepiej jest zbierać akcje z rynku w odpowiednich cenach, bo emisje często są długotrwałe i zawsze obarczone pewnymi ryzykami. Pozdrawiam i życzę dobrych decyzji inwestycyjnych i w Q oraz inne spółki!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.191.152.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.146.*]
  • Re: WOLF NA URLOPIE I OBSERWATOR TEŻ PYTANIE DO FORUM QUMAKA Autor: ~dracos [94.254.147.*]
    ja ze srednia 1,27 sprzedałem na otwarciu wczoraj po 2,18, z zysku 112 % przy kursie 2,69 zrobiło się 70% i miałem kwaśna mine jak kurs odbił na 2,62....przyznam nie rozumiałem tego, potem po oficjalnym Infie odcieli paliwo i została już tylko droga w 1 stronę... mam taki sam plan jak obserwator. wierzę że tutaj będzie fuzja i ponad 3 zł a jak dojdzie ISOK to dużo wyżej...tyle że chronie zysk i dlatego sprzedałem z myślą że prawdopodobnie do września odkupie taniej... istnieje oczywiście zagrożenie że wpadnie info np o ugodzie i będzie odciecie od papieru ale trudno... na ten moment wolę stać z boku i poczekać na odpowiedni dla mnie moment do wejścia. dla tych co są na papierze powiem tylko tyle żeby rozważyli ustednienie...tutaj powyżej 2 zł ktoś utopil spory kapitał i kurs raczej tam wróci. on poczeka z rynkiem się nie będzie kopał, pozwoli spaść do poziomu x kiedy podaż będzie pękać w szwach, odbierze tanie akcje leszczom i poleci na 3 zł. tylko paliwo jest mu potrzebne...wstepnie wiadomo jakie i kiedy. takie sa moje spostrzeżenia na ten moment. życzę powodzenia
  • BYŁO PYTANIE A NIE ŻAL....... Autor: ~Qumak7zł [89.191.152.*]
    jw
[x]
QUMAK 0,00% 0,01 2019-08-21 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.