• co tu sie dzieje ??? Autor: ~bin [81.95.200.*]
    jw
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~Ala [83.6.89.*]
    ja też chcę wiedzieć
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~analityk [81.190.226.*]
    komuś się pomyliło, misclick (a tak na serio to pewnie jakieś info w drodze)
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~panda [31.11.214.*]
    pewnie jakaś rejestracja gdzieś na duzym rynku
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~loki [91.216.213.*]
    opory poszły i tyle
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~Olga [37.47.185.*]
    Widłowy zapraszamy
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~Ala [83.6.89.*]
    ale będzie ciężko wybić
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~górnik [194.140.250.*]
    Jest rejestracja. Czekam na potwierdzenie infa.
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Ale 10% w chwilę?
    Albo jakieś opory puściły, albo ktoś kupił jakąś wielką paczkę?
    Infa oficjalnego z firmy o niczym nie ma na majlu......

What the hell?

Jak ktoś coś wie, niech pisze;
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~darad [109.173.215.*]
    była rozmowa z min. zdrowia.. to co zapamiętałem na forum glg, tam też kurs podskakuje, może jest coś w prasie, poszperaj pozdrawiam
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~xyz [83.24.139.*]
    Pewnie salowy ze szpitala geriatrycznego w Szwajcarii kupuje...
    Przekonał się do CLN ???
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Autor: ~górnik [194.140.250.*] 2018-07-17 12:03
    Jest rejestracja. Czekam na potwierdzenie infa.

Czego rejestracja ?
    Mabion też rośnie
    Jak dla mnie (mogę się mylić) to ktoś zapakował do wora za ponad 400 k.
    I wyczyścił wszystkie zlecenia i poszło w górę i już powoli spada....

obroty:

CLN 436 000 PLN
    SLV 17 389 PLN
    OAT 28 PLN
    MAB 66 830 PLN
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~clnik [193.41.230.*]
    papier szmata od 7 msc ale chyba do dzisiaj...

pod widły się nie podchodzi bez powodu
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~panda [31.11.214.*]
    jak nie bedzie espi to po prostu Kowalski nie miał czasu i kupił w kilku zleceniach.
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~info [5.172.238.*]
    Ciekawe, że zaufani o poufnych informacjach już wiedzą - no i jak , że można na giełdzie tutaj wierzyć , że na giełdzie bez układów można zarobić! Odpowiedź nasuwa się sama - to wielkie szambo!!!
    nie ma kowalskich na gpw, zwłaszcza na tym papierze.

kowalscy ewentualnie to będą jak im umiejętnie rozgrywający napakują papier pryz 40zł o ile to ten scenariusz

ktoś coś juz wie
    Nie zgodzę się, że nie ma Kowalskich na tym papierze.
    na giełdzie jestem od niecałych 2 lat.
    Wiedzę sam pozyskuję, czytam, inwestuję.

Wybrałem CLN i trzymam;
    Papier będzie gorący i drogi, ale czy to już ten moment startu?
    Chyba nie....

Tradycyjnie zobaczymy.
    Tobik Ty jesteś długoterminowcem.

Kowalski to ,,tłum,, kupujący pod hasłem ,, bo urosnie dziś bądź jutro ,, - oni są na gamingu.

Może gdyby papier zakrecił 38-40 i zacząłbyć modny to kowalski by wrócił. Kowalski był w ruchu od 25 do 40 już przeszło rok temu i umiejętnie został wytrzepany.

pzdr
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~górnik [194.140.250.*]
    clnik ma rację. Kowalscy tu byli w zeszłym roku. Teraz zostali ci co znaja branżę i wiedzą, że cierpliwość popłaca. Nie mam potwierdzenia infa jak na razie.
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~abc [204.69.32.*]
    'Tradycyjnie zobaczymy'

kwasny ? to Ty ?

hehe ;)
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: pkc [83.23.92.*]
    bo tylko tak można zebrać papier z rynku, leżało 2k i nie było chętnych do sprzedania , głupi może tylko sprzedac teraz i kupić sobie cd red.obroty zamierają , teraz z kursem można zrobić wszystko ale w gore, wszytko co poniżej 30 biorę nawet w kredycie.
    Jakieś 2 lata temu szukałem szczęścia w Cormayu. Był po 2,4 zł. Zagrywałem na przebicie 2,7 i górę.
    W międzyczasie zwieźli kurs na 2zł. Gdzie padł mój mentalny stop i opuściłem pokład. W rejonie 2,2 były ładne brania papieru po czym kurs zrobilł beze mnie założony plan czyli 3,7.

coś mi dzisiejsze podebranie kursu przypomina tamten scenariusz. Zobaczymy. Ale może tym razem rozkręcą się w jakieś sensowne rejony.

pzdr
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: tobik69 [159.205.152.*]
    Ja przeczytałem szczerą wypowiedź gościa, który kupił (dokładnych cyfr nie pamiętam) CDR za powiedzmy 15 pln i zarobiony sprzedał za 30 czy tam 40 zeta.............
    No muszę sprawdzić czy już jest 200PLN :))) bo rano prawie było:)

Dobra spółka, dobre fundamenty, perspektywy, prezes który jest głównym akcjonariuszem i stworzył spółkę i zna się na branży to może być gwarancja super wyceny za 10-15 lat.

Walę teraz do wora Mabion i będę trzymał do emerytury obie spółki.

A excel ładnie to wszystko liczy już dziś:)))))
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~Doświadczony [88.220.34.*]
    Do emerytury, nie przesadzaj. Tak też o Petrolinveście pisali ;)
    34, 20 jest

brawo

niech już nie jedzie w dół :)

i nie porównujmy Petrolinvestu do CLN bo to nie wypada spekuły porównywać do takiej spółki
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~Doświadczony [88.220.34.*]
    Żeby była jasność, mam akcje Celonu, ale trochę zimnej wody nie zaszkodzi:)
    Tak z ciekawości, od ilu lat inwestujesz na GPW?
    Niecałe 2 lata.
    Rok jechałem kółka na PGE i mnie otrzeźwiło. Ale zarobiłem 7000 minus Belka.

Od maja 2017 zacząłem kupować CLN i mam 2989 akcji za 100K.
    I zamknąłem worek.

teraz pakuję w MAB bo trzeba coś zdywersyfikować.
    I planuję zakupić MAB za 100 000 przez najbliższe lata.
    Ile to mi zajmie nie czasu nie wiem.

Ale to ma być emerytura dobra:)
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: pandorinium [87.205.253.*]
    obyś szybko przezył na własnej skórze bessę, to wytrzeźwiejesz od tych pozytywów, które non stop piszesz. :D
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~realista [83.24.139.*]
    Pandorium, strasznym pesymistą jesteś...Do bessy droga daleka...Zbyt dużo kasy wydrukowano...
    Nie o to chodzi. Każdy inwestor powinien poznać smak bessy. Inaczej się później myśli o akcjach.
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~Waterloo [188.146.103.*]
    Teraz jest bessa, gdybyś nie wiedział
    Wybacz, ale głupoty pleciesz. :) Jestem na giełdzie od 2011 to nie znam prawdziwej bessy z 2000 czy jak upadał lehman, ale wtedy była jazda. Tak naprawdę wszedłem na górce w wiele spółek. Pamiętam taki dzień. Byłem na urlopie w sierpniu, zajrzałem na notowania, a tam wszystko na czerwono po kilkanaście procent w dół na samym otwarciu. Taki był strach z Grecją. I ludzie w poważaniu mieli fundamenty, leciało wszystko. I sporo się nauczyłem i przestałem gadać bzdury, że wystarczy czekać i musi być wyżej. Irracjonalne zachowanie inwestorów pomaga w lepszym podejmowaniu ryzyka w przyszłości.
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: mirekb215 [89.200.5.*]
    ty chyba czlowieku bessy nie widziales na oczy
    Autor: pandorinium [87.205.253.*] 2018-07-17 20:20
    Nie o to chodzi. Każdy inwestor powinien poznać smak bessy. Inaczej się później myśli o akcjach.

Teraz właśnie mamy bessę.
    Jak indeksy spadają po 25 % to co to jest ?
    Hossa ?
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~clnik [93.105.176.*]
    Pełna zgoda. Nie jest łatwo ale może na tym dziadzie coś się ugrać:)
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: mirekb215 [84.106.165.*]
    które indeksy? Nasz Banan? Weż mnie chłopie nie rozśmieszaj. jak USA zacznei sie walić to wtedy zobaczysz co tu będzie sie działo. I wcale ci tego nie zycze. Bo czas paroletni może zniknąć ci z oczy w ciagu paru dni. Jeśli będziesz dalej tak do tego podchodził to za pewne tak będzie jak napisałem.
    Każdy z Was ma trochę racji. Ale nie trzeba tracić majątku na giełdzie, żeby było fajnie i i ok. Czasami może dzięki paru rzeczom i nawet szczęściu może kogoś albo mnie ominie coś takiego.
    Po pierwsze kupiłem na totalnej górce Fundusz Legg Mason w 2007, wtedy co wisiały na mieście bilboardy z Arką BZ WBK. I miałem szczęście bo sprzedałem po tygodniu przez przypadek bo samochód chciałem kupić.. Ale już rodziców załatwiłem i stracili ok 30-40%,
    Celon kupiłem w maju 2017 i cały rok kupowałem i cały rok prawie łeb pod wodą, mam na ścianie wydruk z największą stratą: 18%.
    Bessa na pewno uczy pokory, ale ja mam plan - nakupować jak najwięcej, więc jak będzie bessa (średnio trwa 1-1,5 roku) to będę brał Celon po 10 PLN i Mabion po 30PLN i będzie fajnie:)
    o już 9 rano, zaraz zobaczymy, czy to był tylko taki jeden dzień - czy nam się trend zrobił
    I jeszcze jedno, nie wiem czy to nazwać przypadkiem, czy szczęściem czy jakimś nosem ale byłem z mniejszą kasą na 3 innych spółkach i wyszedłem albo na zero albo z bardzo małą typu 50pln stratą:

1. Ursus - kupiłem i poczytałem dokładniej o Zarajczykach i stwierdziłem, że to nie jest poziom zarządu jakiemu będę dawał moje pieniądze. Dzień później sprzedane.

2. GetBack - kupiłem i zamierzałem systematycznie kupować jako powiedzmy dywersyfikację. Moja dziewczyna prawnik powiedziała mi wtedy, że wygrała 2 sprawy i że to słaba firma. Poczytałem o Kąkolu, plus złe nowe PISu ustawy dla branży. Wchodziłem i wychodziłem w okolicach 18PLN, wiadomo gdzie dziś GBK. 18 PLN wydawało mi się okazją. I przypominały mi się wtedy słowa Buffeta: kupuj spółki, które chciałbyś mieć całe życie w portfelu. Rano Getback poleciał na zleceniu:))))

3. PlayWay - jakiś zaspany i nie dostrzegałem wzrostu od 70PLN i wsiadłem na 165 i zarobiłem tylko 10PLN na akcję. I dzień przed Agony zacząłem się zastanawiać co lepsze: mały zarobek ale kapitał zabezpieczony czy ciągnąć temat. I znowu się udało, sprzedałem po 175PLN dzień przed Agony a wiadomo, gdzie dziś jest kurs. I za całość CLN.

• Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~boy [213.77.20.*]
    Przeczytałem w co inwestowałeś i po przemyśleniu mam jedną konkluzję - polska giełda to dno i dwa metry muły.
    Na palcach jednej ręki policzę firmy notowane na GPW, które są jednocześnie zarządzane przez ludzi solidnych i kompetentnych a ich biznes ma szansę wykreować jakąś solidną wartość w długim okresie. Celon jest wg mnie jedną z takich firm dlatego też zapakowałem dosyć mocno. Dywersyfikować portfel to można na inncyh rynkach, u nas taka padaka, że nawet nie ma w co.
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~kris [109.173.216.*]
    z jego inwestycji to faktycznie wynika taka konkluzja, ale nie polecam wyciągać pochopnych wniosków z polskiej giełdy tylko po jednym inwestorze. Nie wiem czy zauważyliście, ale obecnie na topie jest gaming i spółki które w rok zrobiły ponad 100%, wystarczy się troche rozejrzeć.
    niestety nie ma tu kowalskich jak widać.

męczenie boba zostało

gamingi dzisiaj nie mają litości, rosną i tam jest detal
    CDP przyciągnął drobnych inwestorów do gamingów. W biopharmie brakuje takiego właśnie odpowiednika CDP, brakuje success story. Branża kojaży się kowalskim z takimi kwiatkami jak Bioton czy inny Braster. Moja teoria jest taka, że CLN, Mabion albo Selvita wkońcu pokażą, ze potrafią zarabiać prawdziwe pieniędze (a nie tylko obiecywać gruszki na wieżbie) to wtedy pojawi się popyt u drobnych.
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~kris [109.173.216.*]
    Pewnie i pokażą, ale póki co, nie warto czekać z forsą. Siedziałem na Celonie bardzo długo i prawie zdążyłem osiwieć, a trend boczny niczego nie zmienił. Tutaj zyski i tak nie będą tak spektakularne jak w innych sektorach, dlatego dałem sobie spokój z longami tutaj, przyjdę tylko na szybką akcje.
    No coż, jeśli twój horyzont to mniej niż kilka lat to rzeczywiście pewnie są lepsze alterantywy.
  • Re: co tu sie dzieje ??? Autor: ~Waterloo [188.146.97.*]
    Akurat w biotechu to tylko long
[x]
CLNPHARMA 0,72% 21,00 2026-04-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.