• Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~xyz [94.254.146.*]
    Nie dajcie się nabrać ! Kiedy dzisiaj było + 9,8 % ktoś postawił ukryte zlecenie sprzedaży po 1,49 zł. bo zabrakło w arkuszu większych zleceń sprzedaży, i stał na sprzedaży do końca sesji. Jak wiadomo zlecenie musiało mieć wartość min 50.000 zł. Np. na koniec sesji pokazał 180 akcji po 3,42 zł. Stary numer. Przecież nie chodziło mu o sprzedanie, tylko zbicie kursu. Widać bardzo komuś bardzo zależy na kupnie IFIRMY taniej.
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~GoldmanSachs [89.64.18.*]
    to my
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~MorganStanley [94.254.146.*]
    Witam na pokładzie ! Może chcecie 350.000 akcji po 5 zł. to tanio, cena z IPO.
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~Inwestor [93.180.175.*]
    Tak właśnie się kupuje. Nie ma się co oburzać, to jest rynek. Brawo spostrzegawczości xyz!
    MorganStanley: a co byś powiedział jutro lub pojutrze - te 350 000 w pakiecie po aktualnej cenie rynkowej, gdyby się znalazł ktoś poważny?

• Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~Truestory [37.47.13.*]
    Edar próbuje ironii ale nie potrafi dostrzec że nawet Goldman Sachs się z niego śmieje
    Sypales rok temu po 2zl a teraz szczekasz licząc na naiwnych którzy kupią po 4 zł
    Oczywiście mowa o edarze. Mnóstwo osobowości z tym samym IP. Geniusz manipulacji i wciąż te same historie o animatorze i zaniżaniu kursu. Wiesz kto zaniża? Kto sypał i zszedł poniżej 5% i chętnie wywali całość żeby tylko chcieli łyknąć
    Ale faktycznie - kto sypie to na pewno chce zanizyc żeby się nachapac. Ale na pewno nie chce sprzedać pakietu kiszonego od lat. Bo w świecie edara sprzedaż oznacza chęć kupna, hehe. A może jednak sprzedaż to sprzedaż? A jak ktoś wywala dużo to kurs leci z 4 zl na 3,2 czy tam 3,4 i cholera wie jak nisko jeszcze.
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~Waterloo [89.64.53.*]
    Właśnie dlatego sprzedałem akcje jak były lekko powyżej 4 z zyskiem. Potem trochę żałowałem i myślałem o odkupieniu, ale brak zaufania do firmy po zagrywce z dodrukiem akcji mnie powstrzymał. Widzę, że intuicja mnie nie zawiodła.
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~Waterloo [89.64.53.*]
    Aha, dodam do poprzedniej wypowiedzi, żeby nie wyszło, że jestem jakimś hejterem - poczynania firmy obserwuję, bo biznes jest ciekawy. Stąd moja obecność na forum.
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~edar [94.254.147.*]
    "Właśnie dlatego sprzedałem akcje jak były lekko powyżej 4 z zyskiem. "
    "Potem trochę żałowałem i myślałem o odkupieniu, ale brak zaufania do firmy po zagrywce z dodrukiem akcji mnie powstrzymał. Widzę, że intuicja mnie nie zawiodła."

1. Cieszę się, że sprzedałeś z zyskiem powyżej 4 zł.
    Nie żałuje się sprzedaży z zyskiem.
    2, Niespodziewana i źle przygotowana uchwała o dodruku akcji dla Kozłowskiej i pracowników nie spodobała się kilku innym dużym inwestorom, którzy zapewniam cię zablokują każdą taką emisję bez prawa poboru, dopóki ja jestem w akcjonariacie. Inni w porozumieniu ze mną nie chcą pisać na forum ze względu na niemerytoryczne wypowiedzi. Pracowników, a niektórych znam, bardzo szanuję. Przypominam jednak. Był skup po 5,75 zł. w którym uczestniczył jako sprzedający zarząd i wielu innych akcjonariuszy a który wykorzystał ówczesny wice prezes Parszuto i sprzedawał akcje jak leci i odszedł ze spółki. Była tania emisja dla pracowników kilka lat temu ...
    3. Ja jestem tylko ofiarą hejtu pracowników i jednego z mniejszych akcjonariuszy. Sam prezes przyznał, że projekt jego autorstwa był źle przygotowany. Gdyby zaproponował największym udziałowcom merytoryczną propozycję na WZA a nie znienacka wprowadzał projekt uchwały na WZA to być może przekonałby innych akcjonariuszy do taniej emisji i programu motywacyjnego.
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~Truestory [37.47.35.*]
    Jakbyś naprawdę chciał powodzenia ifirmy na dłużej to byś się nie poróżnił z całą załogą od prezesa zaczynając. Ale ty myślisz tylko jak podbić kurs na chwilę swoimi teoryjkami i się wysypać. Od roku sypiesz i od roku ściemniasz. Skończ waść
    "Jakbyś naprawdę chciał powodzenia ifirmy na dłużej to byś się nie poróżnił z całą załogą od prezesa zaczynając. Ale ty myślisz tylko jak podbić kurs na chwilę swoimi teoryjkami i się wysypać. Od roku sypiesz i od roku ściemniasz. Skończ waść"

Jestem akcjonariuszem od IPO czyli od 2008r. a więc 10 lat a ty mówisz o podbijaniu i sypaniu, żenada. Kupowałeś akcje jak ja po 5 zł.! Traciłeś w minionych latach setki tysięcy zł.? Miałbym tak dużo akcji gdybym nie widział powodzenia biznesu?
    Nigdy nie poróżniłem się z załogą, to są bzdury, nie miałem nawet okazji. O wielu rzeczach nie wiesz albo nie chcesz wiedzieć. Wiesz, że Kozłowska chciała swego czasu kupić ode mnie akcje po 1,05 zł. Czy wiesz. że ta emisja przede wszystkim była przeznaczona dla Kozłowskiej a przy okazji dla pracowników!
    Nie byłem poróżniony z prezesem !
    A przez lata kto dokupywał akcji zastępując animatora w transakcjach kupna.
    Prezesa prosiłem o zmianę animatora 3 lata !! bo szkodził spółce a w tym czasie pozbyła się go większość spółek .
    Za mną są wszyscy inwestorzy których znam. Oprócz kilku niewielkich inwestorów związanych bezpośrednio z spółką. Zapytaj twojego kolegę z IFIRMY który wielokrotnie był na WZA jak było i on zawsze był merytoryczny w przeciwieństwie do ciebie.
    Na miejscu prezesa zakazał bym ci pisać postów w czasie godzin pracy. Prezes niepotrzebnie "kluczowym pracownikom" naobiecywał gruszki na wierzbie a najlepiej jest teraz zwalić na inwestora, znaleźć kozła ofiarnego. Czy jedyną formą motywacji pracowników w firmie jest emisja akcji po 10gr !!! Szkoda gadać.
    W jednym masz rację skończ waść, ale dotyczy ciebie.
    Może i byłeś parę lat ale wtedy kurs był około 1 zł i zero obrotów a teraz ci się spodobało że jest więcej i można się wreszcie wysypać więc sypiesz. To są fakty. Ile miałeś akcji pod koniec 2016? Ile masz teraz? Jesteś poniżej 5%? Jesteś. To są fakty. A reszta to twoje gadanie.

Konflikt z załogą widać nawet na bankierze raz na jakiś czas. Zresztą byłeś przeciwko emisji? Byłeś. To są fakty. A swoje dywagacje o moim czasie pracy zachowaj dla siebie. Moja produktywność jest na wystarczającym poziomie, nie martw się. Bez odbioru, przynajmniej dopóki znów nie wyskoczysz ze swoim naganianiem i teoryjkami
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~WN [194.181.148.*]
    Dnia 2018-02-14 o godz. 11:59 ~edar napisał(a):
    > Wiesz, że Kozłowska chciała swego czasu kupić ode mnie akcje po 1,05 zł.

Zakładając że to prawda, czy upoważniła Cię o poinformowaniu o tym całego internetu?

> Czy wiesz. że ta emisja przede wszystkim była przeznaczona dla Kozłowskiej a przy okazji dla pracowników!

To nieprawda. Czas, ujawnić prawdę. Emisja była przeznaczona dla Reptilian.

> Za mną są wszyscy inwestorzy których znam. Oprócz kilku niewielkich inwestorów związanych bezpośrednio z spółką.

Zachęcam ich do kontaktu bezpośrednio ze mną, o ile istnieją.

> Prezes niepotrzebnie "kluczowym pracownikom" naobiecywał gruszki na wierzbie a najlepiej jest teraz zwalić na inwestora, znaleźć kozła ofiarnego. Czy jedyną formą motywacji pracowników w firmie jest emisja akcji po 10gr !!!

Pracownicy rozumieją, w kompetencji którego ciała leży emisja akcji.

Szanowny Panie prezesie, znamy się od wielu lat i wiesz, że tylko czasami miałem inne zdanie niż zarząd.

Twój pracownik który mnie zna a niestety ja znam jego, pozwala sobie na dużo więcej. I co gorsza działa na szkodę Ifirmy. A jego wypowiedzi o "moim sypaniu" są niezgodne z prawdą. Czy zejście z progu o którym pisze "truestory" oznacza sprzedanie akcji przypadkowemu inwestorowi na GPW !!

"Wiesz, że Kozłowska chciała swego czasu kupić ode mnie akcje po 1,05 zł."

Przecież byłeś przy rozmowie o cenie 1,05 zł. to dlaczego piszesz "zakładając że to prawda"?

"Zachęcam ich do kontaktu bezpośrednio ze mną, o ile istnieją"

Mogę ci powiedzieć tylko tyle, że mamy nieformalne porozumienie 5 inwestorów zawarte jeszcze przed ZWZA i część z nich znasz bardzo dobrze, a niektórzy mają kontakt do ciebie. Niestety, a rozmawiałem z nimi wczoraj i dzisiaj po twoich niektórych zeszłorocznych wpisach a szczególnie ostatnich twojego pracownika "truestory"obawiam się, że pogorszyłeś tylko sytuację.

Przypomnij sobie o co cię prosiłem i ostrzegałem po WZA kiedy rozmawialiśmy w cztery oczy.

Szkoda mi iFIRMY. Niech twój pracownik zajmie się pracą a nie pisaniem na forum to wtedy będzie z tego lepszy pożytek.

Pozdrawiam wszystkich pracowników są przecież Walentynki.

Chciałem też przeprosić poprzez WN Panią Agnieszkę Kozłowską za ten wpis o propozycji kupna akcji po 1,05 zł. bez jej zgody, choć wielokrotnie spotykaliśmy się w tej kwestii, to szczęśliwie dla mnie nie doszliśmy do sfinalizowania transakcji.

P.S. Masz blisko siebie osoby które rzeczywiście sypały powyżej 4 zł. a teraz celowo zaniżały kurs. Wojtek otwórz oczy.

A dzisiaj na chwilę w czasie dogrywki pomiędzy godz. 16,50 a 17,00 wystawię na sprzedaż okrągły pakiet 300.000 akcji, żeby go widział Pan "truestory"oraz inni akcjonariusze których serdecznie pozdrawiam i będę bronił.

• Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~edar [94.254.146.*]
    "Sypales rok temu po 2zl a teraz szczekasz licząc na naiwnych którzy kupią po 4 zł"

Po pierwsze nie sypałem po 2 zł. Była to była pakietówka dokonana poza rynkiem i zejście z progu. Po drugie odmówiłem kilka dni temu sprzedaży mojego pakietu po 3 zł. Po trzecie nie jestem psem by szczekać. Wpis zrobiłem ponieważ wczoraj ktoś celowo chciał zaniżyć kurs a ja byłem stroną kupującą i dlatego to zauważyłem. Dla mnie obecny kurs jest atrakcyjny do kupna a nie do sprzedaży.
    Pojawiła się fala nieprawdziwych komentarzy, że sypię i podsypuję itp. i dlatego zabrałem głos po wielomiesięcznej przerwie. Będę zawsze reagował kiedy ktoś kłamie na forum. Resztę wcześniej wyjaśniłem i nie będę się powtarzał.
    Jakbyś był stroną kupującą to byś siedział cicho i kupował po "zaniżonej" cenie korzystając z okazji. Nie chce mi się nawet tego komentować. Tutaj ludzie myślą i dlatego kurs jest gdzie jest i będzie niżej jak przypuszczam. Ale życzę Ci żebyś upchnął swój pakiet jak najszybciej bo będziemy już cię mieli z głowy. 

Ps.pakietowka czy nie pakietowka ale byłeś chętny żeby sprzedawać po 2 zł, teraz jest ponad 3 zł i właśnie dostałeś możliwość sprzedaży tych akcji których wcześniej nie mogłeś. W międzyczasie upchnales wszystko co mogłeś i zszedłeś poniżej 5%. Wniosek każdy logicznie myślący sobie wyciągnie. Nosek rośnie pinokio.

Ps2.dla tych którzy nie wiedzą to xyz, edar i inne spokrewnione nicki to faktycznie jeden z dużych akcjonariuszy ifirmy. Przynajmniej z tego co udało mi się wywnioskować z wypowiedzi WN (prezesa) i innych tu obecnych osób (np.PC), które są wiarygodne 

Ps3.a pracownicy prędzej czy później będą mieli program motywacyjny, w formie akcji lub konkretnej gotówki czego akcjonariusze (w tym i ty) nie zablokują (info nieoficjalne ale wiarygodne)
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~edar [94.254.149.*]
    Wszystko co napisałem jest prawdą.

Szanowny pracowniku IFIRMY. Brak wiedzy u ciebie jest ewidentny, o podstawowych faktach nie wiesz. To, że Narczyński obiecał akcje po 0,10 zł. jest szkodliwe dla spółki i akcjonariuszy i samych pracowników jak widać też. Zrobił akcjonariuszom i pracownikom psią przysługę. I wszyscy akcjonariusze na WZA stwierdzili w tym Pan Narczyński, Cieślak, Kozłowska, pełnomocnik Przewłockiej, że proponowany skup akcji na program motywacyjny pkt. 17 WZA brzmiący "Podjęcie uchwały w sprawie ustanowienia w spółce Programu Motywacyjnego" jest mówiąc delikatnie niedopracowany i zawiera wady formalne i został wycofany. I wszyscy obecni podjęli taką decyzję o wycofaniu się z tego pomysłu na WZA w dniu 27 marca 2017r. powtarzam wszyscy obecni !!! Ja nie odpowiadam za spieprzony i źle przygotowany program motywacyjny !!! idź sobie do prezesa i ci potwierdzi jak było! Ty masz do mnie pretensje, że prezes źle przygotował ten projekt uchwały, żenujące.
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~WN [78.9.2.*]
    Dnia 2018-02-13 o godz. 17:08 ~edar napisał(a):
    > (...) I wszyscy  akcjonariusze  na WZA stwierdzili  w tym Pan Narczyński, Cieślak, Kozłowska, pełnomocnik Przewłockiej, że proponowany skup akcji na program motywacyjny pkt. 17  WZA brzmiący "Podjęcie uchwały w sprawie ustanowienia w spółce Programu Motywacyjnego" jest mówiąc delikatnie niedopracowany i zawiera wady formalne i został wycofany.

Problemem było niespełnienie wymogu art. 433. § 2. KSH (...) Pozbawienie akcjonariuszy prawa poboru akcji może nastąpić w przypadku, gdy zostało to zapowiedziane w porządku obrad walnego zgromadzenia. Nie wiadomo mi o ewentualnych innych wadach formalnych.

Niektórzy akcjonariusze czują potrzebę algorytmizacji programu motywacyjnego. Rozumiem poniekąd ich stanowisko, choć sam jestem w tym akurat względzie zwolennikiem uznaniowości, bowiem niemożliwe jest przewidzenie wszystkich scenariuszy.

> I wszyscy obecni podjęli taką decyzję  o wycofaniu się z tego pomysłu na WZA w dniu 27 marca 2017r. powtarzam wszyscy obecni  !!!

Wszyscy obecni podjęli jedynie jednogłośnie decyzję o zdjęciu tego punktu z porządku obrad tamtego WZA.

> Ja nie odpowiadam za spieprzony i źle przygotowany program motywacyjny !!! idź sobie do prezesa i ci potwierdzi jak było! Ty masz do mnie pretensje, że prezes źle przygotował ten projekt uchwały, żenujące. 

Cytacik na dziś dla Pana Historyka. „Od konfederacji barskiej, której nie lubię i nie szanuję, od kiedy bliżej ją poznałem, narodem polskim można najłatwiej rządzić, jeśli się wszystko potępia, za żadną rzeczywistość nie bierze odpowiedzialności, zawsze się apeluje do uczuć niezadowolenia, krytyki, bezwzględnego potępienia. Anglicy mają nad nami tę wielką wyższość, że pytają zawsze: pan krytykuje, a co pan zrobiłby na ich miejscu? U nas takie pytanie nie jest konieczne. Nasze życie publiczne to ciągła premia za całkowite poczucie nieodpowiedzialności. ” -- Zielone oczy, Stanisław Cat-Mackiewicz 
    A tobie się na pewno projekt podobał tylko wady formalne zdecydowały. Pinokio. Już cię poznaliśmy. I jak ci na ifirmie zależy.
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~PC [31.1.141.*]
    Ludzie,
    zamknijcie tę żenującą dyskusję. Niektóre teksty są tak przykre, że aż żal czytać.
    Żenujące jest, że na forum przywołuje się jakieś prywatne rozmowy/ustalenia, że obwinia się wszystkich za wszystko itd. Ma się wrażenie, jakby niektóre teksty były pisane przez nastolatków, tak jak na wątkach niektórych śmieciowych spółek... czy naprawdę chcecie pretendować do miana śmieciowej spółki, z żenującym akcjonariatem?

Co do kursu, to po co aż tak przeżywać, szukać teorii spiskowych itd. Kurs wzrósł kilkaset procent, teraz spada i koryguje wcześniejszy wzrost. Naturalna kolej rzeczy i szukanie na siłę teorii spiskowych nie ma tu sensu. Spadnie jeszcze niżej, to chyba dla tych co patrzą długoterminowo powinna być fajna okazja do kupowania, czyż nie?

xyz, piszesz o nieformalnym porozumieniu zawartym z 5 akcjonariuszami przed WZA. Nie wiem jak to porozumienie wyglądało od strony ilości głosów w spółce, ale jeśli w wyniku tego porozumienia (nieformalnego) doszłoby jednak do przekroczenia jakichś progów albo do zmiany progu o określony % (ponad poziomem 10%, gdzie raportuje się o zmianie co określony%), to oznaczałoby, że powstałby wymóg obowiązków notyfikacyjnych (niezależnie, czy to porozumienie było formalne, czy nieformalne). Jeśli nie doszło do wspólnego przekroczenia progów, ani do zmiany progu o określony procent, jak wynika z Ustawy, to oczywiście problemu nie ma. Niemniej zwracam na to uwagę.

Kolejna sprawa, to emisja motywacyjna... po co wciąż wałkować temat emisji motywacyjnej i opluwać za to innych? To na dziś przeszłość, przecież Prezes zreflektował się, że popełnił błąd, zrozumiał, że oczekiwania inwestorów są inne, że w szczególności inwestorzy chcą poznać zdecydowanie więcej szczegółów i warunków związanych z programem motywacyjnym. Jeśli program będzie zrobiony profesjonalnie, jeśli będzie zawierał parametry, które będą umożliwiać emisję akcji tylko w przypadku jak Spółka będzie odnosić wymierne sukcesy (które będą przekładać się zarówno na korzyść Spółki, jak i wszystkich akcjonariuszy), w tym m.in. finansowe, to ja jestem skłonny rozmawiać nawet o emisji po 10 gr. Wszystko zależy od założeń programu. Prezes zadeklarował, że kolejna propozycja będzie zrobiona profesjonalnie, z uwzględnieniem oczekiwań inwestorów i chyba przyzwoitość ludzka nakazywałaby poczekać przynajmniej do przedstawienia przez Zarząd tej propozycji, czyż nie? Po co robić szambo wokół czegoś co było, a czego już dziś nie ma. Nie myli się ten, kto nic nie robi. Przyzwoitość nakazywałaby poczekać w ciszy i dać przynajmniej szansę wykazania się przez Zarząd. Warunki emisji nie spodobają się akcjonariuszom, to każdy będzie mógł się zarejestrować na wza i zabrać głos i oddać ten głos. Każdy akcjonariusz, który spełni określone wymogi będzie mógł też zaskarżyć uchwałę w sądzie. Poczekajmy co Zarząd pokaże następnym razem i wtedy dyskutujmy o emisji motywacyjnej.

Doceńcie, że macie Spółkę, która słucha inwestora indywidualnego, która rozwija się, która ma fajny model biznesowy, która nie unika kontaktu chyba z żadnym inwestorem indywidualnym, która wychodząc nam naprzeciw jako pierwsza wprowadziła dywidendy kwartalne, która nie boi się mieć w nadzorze osób niezależnych i niepowiązanych w żaden sposób z władzami Spółki itd. itd. To, że kurs spada, nie jest powodem do tego, aby pluć jadem na wszystkich i na wszystko. Ja też jestem akcjonariuszem Spółki i jakoś nie mam potrzeby wewnętrznej, żeby za spadek kursu wyżywać się na każdym wokół siebie. Naprawdę żal jak się czyta całą tą dyskusję. To jest próba podcinania gałęzi na której samemu się siedzi...

Moja sugestia, zamknijcie wszyscy tę dyskusję, bo to właśnie takie żenujące wpisy jak te w tym wątku odstraszać mogą tych co chcieliby zainwestować w tę spółkę.
  • Re: Ktoś gra na zniżkę kursu ! Autor: ~Kotar [188.29.164.*]
    Zgadzam się z toba, i pamiętajcie ze to trochę odstrasza akcjonariuszy
[x]
IFIRMA -2,18% 26,95 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.