Dnia 2018-02-13 o godz. 17:08 ~edar napisał(a):
> (...) I wszyscy akcjonariusze na WZA stwierdzili w tym Pan Narczyński, Cieślak, Kozłowska, pełnomocnik Przewłockiej, że proponowany skup akcji na program motywacyjny pkt. 17 WZA brzmiący "Podjęcie uchwały w sprawie ustanowienia w spółce Programu Motywacyjnego" jest mówiąc delikatnie niedopracowany i zawiera wady formalne i został wycofany.
Problemem było niespełnienie wymogu art. 433. § 2. KSH (...) Pozbawienie akcjonariuszy prawa poboru akcji może nastąpić w przypadku, gdy zostało to zapowiedziane w porządku obrad walnego zgromadzenia. Nie wiadomo mi o ewentualnych innych wadach formalnych.
Niektórzy akcjonariusze czują potrzebę algorytmizacji programu motywacyjnego. Rozumiem poniekąd ich stanowisko, choć sam jestem w tym akurat względzie zwolennikiem uznaniowości, bowiem niemożliwe jest przewidzenie wszystkich scenariuszy.
> I wszyscy obecni podjęli taką decyzję o wycofaniu się z tego pomysłu na WZA w dniu 27 marca 2017r. powtarzam wszyscy obecni !!!
Wszyscy obecni podjęli jedynie jednogłośnie decyzję o zdjęciu tego punktu z porządku obrad tamtego WZA.
> Ja nie odpowiadam za spieprzony i źle przygotowany program motywacyjny !!! idź sobie do prezesa i ci potwierdzi jak było! Ty masz do mnie pretensje, że prezes źle przygotował ten projekt uchwały, żenujące.
Cytacik na dziś dla Pana Historyka. „Od konfederacji barskiej, której nie lubię i nie szanuję, od kiedy bliżej ją poznałem, narodem polskim można najłatwiej rządzić, jeśli się wszystko potępia, za żadną rzeczywistość nie bierze odpowiedzialności, zawsze się apeluje do uczuć niezadowolenia, krytyki, bezwzględnego potępienia. Anglicy mają nad nami tę wielką wyższość, że pytają zawsze: pan krytykuje, a co pan zrobiłby na ich miejscu? U nas takie pytanie nie jest konieczne. Nasze życie publiczne to ciągła premia za całkowite poczucie nieodpowiedzialności. ” -- Zielone oczy, Stanisław Cat-Mackiewicz