Dnia 2017-03-28 o godz. 07:45 ~abc napisał(a): > a moze i szybciej :) > > I nie tylko ja tu zamierzam tyle zarobić !!! > > Pzdr normalnych
to jasne jest was wielu :-)) i wszyscy z pewnością zarobicie
pokolenie samuL, zioło też zarabiali, przy 45 zł piali o 200 a nawet 400 co mamy, spółka ledwo dyszy, emisje ratunkowe, inwestora brak, strata skonsolidowana?
Dnia 2017-03-28 o godz. 08:13 ~mk_garbage napisał(a): > Dnia 2017-03-28 o godz. 07:45 ~abc napisał(a): > > a moze i szybciej :) > > > I nie tylko ja tu zamierzam tyle zarobić !!! > > > Pzdr normalnych > > to jasne jest was wielu :-)) > i wszyscy z pewnością zarobicie > > pokolenie samuL, zioło też zarabiali, przy 45 zł piali o 200 a nawet 400 > co mamy, spółka ledwo dyszy, emisje ratunkowe, inwestora brak, strata skonsolidowana?
ale można i tak jedyny na świecie taki zakład , unikalny produkt o zmiennych parametrach na życzenie klienta, strategiczny inwestor i zagwarantowana sprzedaż wszystkiego na pniu budowa kolejnych zakładów
A może coś merytorycznie? Robiłem sobie niedawno szczegółowy przegląd kilku spółek potencjalnie perspektywicznych. Między innymi Eko. Przegląd dla Eko wypadł bardzo słabo. Fundamentalnie kompletny brak mocnych punktów. Oczywiście, gdyby nadeszła WIELKA HOSSA to może i Eko by wzrósł 2-3 razy (wtedy firmy z perspektywami wzrosły by 4-6 razy). Ale ja w taką hossę nie wierzę, nie widzę dla niej paliwa.
No i co takiego merytorycznego napisałeś?
Bo nie widzę nic oprócz ple, ple, ple...
Zatem jak znowu będziesz miał coś merytorycznie do napisania to czas sobie spokój.
To napisz jakie to spółki są takie super perspektywiczne. My spróbujemy je obiektywnie ocenić a nie piszesz bzdety. Napisz konkretnie jakie to spółki wyszły z twojej analizy.
Czytając komentarze na tym forum zastanawiam się nad stanem zdrowia i kondycją ps... niektórych tutejszych akcjonariuszy: 1. W roku załamania kursu mieliśmy majdan który, zaowocował nurkującym kursem (warto przypomnieć sobie, gdzie wówczas sprzedawano gro mikrosfery). 2. W ubiegłym roku, po pewnym okresie niepokoju, udało się uruchomić Astanę. Udało się również podpisać kontrakty spoza przemysłu naftowego, co pozwoliło na przetrwanie. M.in. dzięki tym działaniom kurs akcji odbił się od przysłowiowego "dołka" i wzrósł niemal dwukrotnie. 3. W obliczu dzisiejszych perspektyw spółki, a także aktualnych działań spółki (co widać m.in. po kursie) - w mojej ocenie - nie ma jakiejkolwiek groźby bankructwa. Z drugiej strony nie ma też co liczyć na to, że kurs poszybuje o 1000% w górę. Będę się cieszył jak w tym roku powtórzymy on skok ubiegłoroczny (co dałoby cenę na poziomie 25 zł), a za rok uda się ten wynik powtórzyć (wówczas przybliżymy się do maksimów). Uważam również, że dopiero wtedy - gdy wszystko się poukłada i być może cena ropy osiągnie 70-80$/baryłkę - można będzie liczyć na wiele więcej.
Tak czy inaczej, każdy podejmuje decyzję sam. Jak dla mnie przyrosty rzędu 50 -100 % rocznie są satysfakcjonujące, a kcykle kilkuletnie na rynku akcji stanowią normę.
Wzrost kursu o 1000% to kwestia jednego komunikatu o strategicznym, który liczy na 70% produkcji Astany + dodatkowo 100 tys t. rocznie z nowej fabryki, wybudowanej za jego pieniądze w miejscu gdzie jest mikrosfera o własciwościach optymalnych z punktu widzenia jego biznesu. Chevron, Selena - bez znaczenia. W sumie nic nie stoi na przeszkodzie mieć dwóch strategicznych z róznych branż; dwie dedykowane instalacje pozyskiwania mikrosfery i dwie linie produkcyjne w Bielsku.
Najbardziej wnerwia jak spolki ktore maja straty rosna,a tu sytuacja jest lepsza jak rok temu i spada.Przecież trzeba opchnac akcje tanio.Drobnych ma sie daleko w powazaniu.Wczoraj dali popis i to nie pierwszy raz.Totalne dranstwo.