• Ile za rok Autor: ~posuwnik [176.104.117.*]
    Jak myslicie ile za rok będzie kosztowała nasza perełka?
    Ja obstawiam 8 PLN.
    Pozdrawiam w nowym roku.
  • Re: Ile za rok Autor: ~pw [78.154.90.*]
    Ja stawiam na 6,25
  • Re: Ile za rok Autor: ~Ggolas [178.43.226.*]
    Nasza Firma to zupełnie inna bajka niż ta z 2009 r inny, profil ,inne założenia, inna wycena struktury.
    Trzeba zapomnieć o wcześniejszych dotacjach z PARP , strefach ekonomicznych  super dźwigach z Viatronu.
    Trzeba z żywymi naprzód iść po życie sięgać nowe, a nie z uwiędłych laurów liść z uporem stroić głowę.
    Udało  się przebrnąć przez najgorsze .
    Nie siedzimy już w bagnie , tylko płyniemy na wzburzonym morzu. Jest kapitan i sternik nie płyniemy w nieznane jak Magellan z wizją.
    Co nas czeka nie wiem.
    Jakie mam założenia :15 zł w 2019 roku z tzw palcem w d.... .
    Wiem, że stać nas na więcej ; tego sobie i wszystkim akcjonariuszom życzę..

• Re: Ile za rok Autor: ~siwy [193.33.174.*]
    2019r. to kupa czasu - nie wiem czy dożyję!
  • Re: Ile za rok Autor: ~Ggolas [94.254.243.*]
    Do końca roku zostało niewiele. Nadal obstawianie przy swoich wycenach ?
  • Re: Ile za rok Autor: ~posuwnik [193.17.174.*]
    Raczej rewizja 5 PLN
  • Re: Ile za rok Autor: ~paaulinka [87.206.114.*]
    Tak dla przypomnienia i ostudzenia gorących głów. Minęło parę lat a gdzie jest kurs, to każdy widzi. Dlatego zalecam ostrożność, kupić zawsze się zdąży.

• Re: Ile za rok Autor: ~XLATNAHAKU [83.29.121.*]
    Paaulinka 60 baniek zakontraktowane tylko w 4 ostatnie tygodnie to nie w kij dmuchał + ostatni raport roczny = takich fajerweków tutaj nie było od zarania BBZ. Nie wspominając już o takich pierdołach jak listy intencyjne podpisane z Griffin group czy Orlenem.
    AT 1M mówi od dwóch miesięcy że wybije MA100 a to poziom obecnie na 4 .29zł :) Następny opór to MA 200 na poziomie 59.50zł gdzie "dziwnym zbiegiem okoliczności " :)) zbiegają się miesięczne SMA 15 , 30 , 45 na poziomie z 2012 - 2013r.
    Pozdrawiam.

• Re: Ile za rok Autor: ~Otto [193.33.174.*]
    Czekać cierpliwości
  • Re: Ile za rok Autor: ~cezgol [188.47.51.*]
    Paulinko, czyżby Twoja gorycz lekko wyhamowała? Jestem zdumiony wpisem :)
  • Re: Ile za rok Autor: ~paaulinka [87.206.114.*]
    Nigdy nie spisuję żadnej spółki na straty pod względem inwestycyjnym. Na każdym gniocie, nawet zarządzanym przez hochsztaplerów można zarobić. Trzeba mieć tylko odpowiedni dystans i chłodną głowę. Tak to już jest niestety na giełdzie, że dobry zarobek jest nie na solidnych (i odpowiednio wycenianych!) spółkach, ale właśnie na tych nielubianych, tych które wielokrotnie zawiodły. Oczywiście, można tez na takich inwestycjach sporo stracić to jest giełda. Czy tu będą wzrosty? Może tak, może nie. W zeszłym tygodniu zakończyłam wspaniałą, kilkuletnią przygodę z Action, i mam sporo wolnych środków.
  • Re: Ile za rok Autor: ~cezgol [188.47.51.*]
    Czyżby w Tobie odzywał się jakiś utajony sentyment ? :) Tak, jak kiedyś wspominałem moja średnia tu, to 3,90 zł. Wg mnie istnieje spora szansa na powtórzenie ruchu z połowy ubiegłego roku. Myśle, że jeszcze jeden lub dwa kontrakty i może nastąpić większe wybicie-ktoś nie wytrzyma. Jak trwałe? Będzie zależało m.im. od wyników na I kwartał...
  • Re: Ile za rok Autor: ~XLATNAHAKU [83.29.121.*]
    Paaulinka no i teraz pewnie czekasz żeby zacząć brać MDI na poziomie 3.7 - 4zł :)) Zobaczymy czy tam dojdzie ale na pewno jest wielu chętnych żeby dobrać kwity w takich cenach więc może być ciężko bo za bardzo jest to czytelne w AT :))
    Pozdrawiam.
  • Re: Ile za rok Autor: ~paaulinka [89.74.53.*]
    Ostatnio pojawił się na forum spółki nowy nawiedzony podpisujący się nickiem Spoko. Sprawdzałam, na innych spółkach posługuje się innymi nickami. Wygląda, że to nie trol, tylko zwykły dawca kapitału. Ciekawe, tylko dlaczego najgorsze spółki takich przyciągają. Ale pewnie tak musi być, aby interes się kręcił.
  • Re: Ile za rok Autor: ~Spoko [83.22.239.*]
    Obym zawsze był takim dawcą kapitalu. W tym roku zysk na rachunkach maklerskich już ponad 130 tys. Pozdrawiam trola
    A dla dokladności to sprawdz moje wpisy z tego roku wpisy pod nickami Ostrożny na PZU lub Enea. Na Lotosie wycofalem caly kapital przedwczoraj. Wczesniej bylem na Orlenie pod nickami Tropiciel i s.z. i zobacz ile kurs wzrósł.
  • Re: Ile za rok Autor: ~paaulinka [89.74.53.*]
    Pociągnę tą dyskusję jeszcze trochę, choć i tak ona niewiele wnosi. Jestem na tej spółce od ładnych nastu lat. Pakiet posiadam, kiedyś był on sporo wart - teraz to jakieś grosze i trzymam trochę by mieć powód do zaglądania na forum. Inwestycję w tą spółkę traktuję jako bolesną nauczkę że nie należy wierzyć w ani jedno słowo zarządu jeśli za planami, perspektywami, deklaracjami zamierzeniami itd nie idą wyniki i wzrost kursu Ta spółka właśnie tego mnie nauczyła. Że jak ma być dobrze, do widać to nie tylko po Espi, ale i po kursie. I dopiero wtedy warto wchodzić w akcje z własnym kapitałem. Od nowego rozdania, powołania MDI (ile to już lat?) wielu tu było odkrywców złotego Grala począwszy od Ggolasa (on pierwszy rozkręcił propagandę). Potem byli inni I wszyscy ekscytowali się tak jak ty dzisiaj. A po tylu latach działalności w branży która przezywa hossę cały czas mamy tylko plany. nic więcej. Ani wyników, ani odzwierciedlenia wartości spółki na rosnącym wykresie. Nic to ci nie daje do myślenia? Historia cię nie interesuje? Czy to oznacza, że spółka nie da zarobić? Tego nie piszę. Może kiedyś, ale na dziś kupowanie tych akcji, to jak gra w trzy karty na bazarze.
    Jesteś za bardzo obciążona negatywnymi przeżyciami na tej spółce żeby uwierzyć że może być inaczej. Dlatego gdy kurs przekroczy 10 zł i nadal będzie rósł stanie się uzdrowieńcze dla twojej psychiki. Ja zarobię a ty zostaniesz uzdrowiona. Tu jeszcze będzie dobry czas dla wszystkich i to już niedlugo
  • Re: Ile za rok Autor: ~XLATNAHAKU [83.29.163.*]
    Paulinka ma rację MDI to stary gnijący grzyb tutaj nic się nie zmienia od lat bo siedzi tutaj stary układ trzymający władzę. Oby noga mu się powinęła i wywinął fikołka bo inaczej syf kiła mogiła będzie tutaj do końca Świata i o jeden dzień dłużej. Sam jetem frajerem ubranym w 2010r w 30.000 akcji po 1zł dzisiaj zostało z tego 300szt. po resplicie czyli 300 x 3.79 = 1137zł z 30.000zł po 11 latach !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najlepsze jest to że pryk trzymający władzę zmierza w kierunku dwójki z przodu a nie zdziwię się jak zobaczymy tutaj grosze !!!
    Rozumiem wasze rozczarowanie po takich przejściach. Ja nikogo nie namawiłem do zakupu, a jestem na tej spółce 2 lata, wręcz kupiłem wasze akcje żeby was uwolnić od tego ciężaru. Moje pieniądze, moje ryzyko. Jednakże intuicja mi podpowiada że będą wzrosty i skoro zostałem wywołany czy zaatakowany, to się podzieliłem swoim przekonaniem. Lecz już nie będę udzielał się na tym forum bo pieniądze lubią ciszę. Lecz będę nadal aktywny w zakupach
  • Re: Ile za rok Autor: ~XLATNAHAKU [37.248.220.*]
    Spoko, trzymam za Ciebie kciuki.
    Pozdrawiam.
    Dodam jeszcze, że dziwię się twojej dycyzji o sprzedaży w tym czasie. Ta spółka była przez te lata co pisałeś zagrożona była upadłością. Dopiero od 2 lat sytuacja się zaczęła zmieniać, co było widać po wynikach za rok poprzedni. Zobaczycie za ten rok jakie będą wyniki i perspektywy na przyszłość. I teraz sprzedawać tylko dlatego że za 1 kwartał nie było rewelacji i kurs zamiast rosnąć zaczął spadać ?. Lecz większość tak robi i traci . Ja zawsze kupuję gdy spółka ma dobre perspektywy na przyszłość a kurs spada. Uzupełniłem swoje przekonanie i żegnam wszystkich forumowiczów.
  • Re: Ile za rok Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    Mój ulubiony wątek. Dobrze jest po czasie popatrzeć co się kiedyś pisało. Bieżąco komentując sytuację spółki i kursu, można każde brednie artykułować ze świętym przekonaniem, że ma się rację .Natomiast historii nie da się zakłamać. Choć pewnie ci którzy przed pięciu! laty roztaczali wspaniale perspektywy przed posiadaczami tej oto perły GPW, dalej trwają w przekonaniu że to za krótko jest jeszcze, że trwa zbieranie, że wnet będą bogaci..
  • Re: Ile za rok Autor: ~cezgol [188.47.84.*]
    Ech, uwielbiam Twoje poczucie humoru :) A może to zwyczajna, przenikająca gorycz?
    Na GPW są różne spółki, bardzo dobre , dobre, przeciętne, czy spekulacyjne (czyt. słabe) I każde z nich mogą dać zarobić. Jedne wystarczy kupić i trzymać, innymi tylko grać. Ale jest i grupa spółek, które weszły na giełdę, często wiele lat temu tylko po to aby wysysać kapitał .Na różne sposoby.: np.. prowadząc biznes na granicy opłacalności drenując go z kasy poprzez podwykonawców (spółki zależne)wysoko oprocentowane obligacje obejmowane przez znajomych królika, itd. A często na koniec właściciele pozbywają
    się akcji. I na tych spółkach prawie nie ma zarobionych (oprócz zarządu), a ogranych cała masa. I do takich właśnie spółek należy MDI, BBIDEV, IMPERIO, każdy może dołożyć parę przykładów. Taka spółkę często można rozpoznać dopiero po latach działalności, ale gdy już to się stanie to należy jej unikać jak ognia. Ale często na forum takiej spółki w pewnym momencie zaczyna się ruch. Dziesiątki wpisów mających nagonić potencjalnych nowych dawców kapitału, jak starzy się sparzyli. I taka akcja mniej więcej odbyła
    się tu bo spółka już była zapomniana, i zdezawuowana.
  • Re: Ile za rok Autor: ~cezgol [188.47.84.*]
    Wydaje się, że moment „zapomnienia” ponownie jest bliski. Świadczy o tym nie tylko znikomy obrót, minima cenowe, ale również cisza na forum. Nie wspomnę o marnym ostatnio sentymencie do OZE kosztem spółek węglowych. Kwestią czasu pozostaje, kiedy „królik” wskaże nowy kierunek ? :)
    Ja tam uważam, że w najbliższym czasie nic spektakularnego (dobrego dla akcjonariuszy) się nie wydarzy. Musi jeszcze minąć kilka lat cena akcji odpowiednio spaść, resztę zrobi inflacja i jeśli dalej będą robić to co i jak robią to może spółka stanie się atrakcyjna do inwestowania. Choć równie dobrze wówczas, włodarze mogą stwierdzić że wystarczy tej zabawy i zwinąć interes zostawiając rynek z nic nie wartymi akcjami. Ale to już takie ryzyko inwestowania z hochsztaplerami.
  • Re: Ile za rok Autor: ~Lama4 [89.64.92.*]
    jest dziwna korelacja jak tylko kurs leci zaraz post paaulinki
    Równie dobrze można napisać, że leci od kiedy zacząłeś wstawiać te swoje idio.tyzmy co tydzień o locie na 4 zł.
    mi zalezy aby kurs szedl w gore, ty masz radosc jak leci w dol
  • Re: Ile za rok Autor: ~bound [37.47.90.*]
    Wydaje się że Paulinka i spółka będą powoli kończyc to sztuczne zaniżanie ceny kursu akcji. Kupujcie powoli bo ja już nie mam kasy.
    Paaulinka teraz zajety/a jest Zenerisem
    Witam żelazne towarzystwo. Hydrze odrastają głowy to próbuję z nimi walczyć. Dziwię, że nowa spółka na parkiecie nie zmieniła nazwy. Zawsze wydawało mi się, że nazwa Zeneris jest spalona. Ostatnio pisuję też na Infoscan. Tam to dopiero jest wałek pierwszej wody, wspomagany całą armią płatnych troli. Każdy normalny wpis jest zaraz zakrywany przez dziesiątki wychwalających podmiot który ma zszarganą opinię ,wartość zero i mnóstwo akcji do wywalenia..
    A MDI ? Odświeżyłam wątek sprzed pięciu lat i myślałam że ujawnią się jego autorzy a tu nic. Przecież OZE się w Polsce rozwija, Unia ładuje w różne programy pieniądze, spółka coś robi, akcje coraz tańsze (można więcej za mniej dokupować),a tu cisza. Może Posuwnik albo Ggolas odeszli z tego Padołu? Szkoda, bo warto by było poczytać co mają do powiedzenia po tych kilku latach od postawienia prognoz.
  • Re: Ile za rok Autor: ~cezgol [83.25.57.*]
    Cóż, ten Twój czarny humor :) Tymczasem mamy nowy wariant korony, przez którego giełda walnęła… Na czele spadków spółki surowcowe, w tym węglowe. Prognozy cenowe kursów na koniec roku JSW i Coal zagrożone, a może i trend zagrożony ? Zobaczymy, zapowiada się bardzo ciekawa końcówka roku…
    O JSW się nie boję. To będzie hit 2022 roku. Nawet nie staram się prognozować ceny do jakiej dojdzie, ale 100 zł będzie tylko wczesnym przystankiem na długiej drodze do nowych szczytów. A że nie jest łatwo? Cóż, zarobią tylko nieliczni (zaprawieni w bojach można powiedzieć)
  • proste AT Autor: ~wycena [91.204.206.*]
  • Re: proste AT Autor: paaulinka [172.68.63.*]
    Opublikowano przy kursie:  5,25 zł , zmiana od tamtej pory: -49,33%  A gdzie inflacja???
    I jak z bicza strzelił 5 lat minęło. Drewniana rocznica od pierwszego postu i postawionej prognozy. I co? Ano nic niestety. Żadnego komentarza od autora. Żadnej refleksji. Ale tak to już jest z prognozami stawianymi nie tylko przez zwykłych leszczy. Gdyby dziś kurs stał 35 zł zamiast 3,5 zł, to gość by brylował na wątku uchodząc za wielkiego guru. A tak to usunął się po angielsku w cień. Ale wcześniej dałby się pokroić twierdząc jaką to dobrą spółkę kupił, mimo iż smród z niej bijący był wyczuwalny z kilometrów.
  • Re: proste AT Autor: paaulinka [89.74.53.*]
    Autor wątku powinien w tutaj podać informację o rzuceniu ręcznika. Nie chce się szukać? Czy raczej wstyd?
  • Re: proste AT Autor: ~WIND [195.205.150.*]
    autor uciekl z trupa przy strzale 2 lata temu
  • Re: proste AT Autor: ~XLATNAHAKU [83.29.146.*]
    paaulinka przyganiał kocioł ........ Skomentuj lepiej kurs JSW na którego naganiałaś na 100zeta ! AT mówi że będzie taniej ! Szykuje się tam zejście trzeci raz na 9zeta ?
    Właśnie pisałam o JSW na forum Asbisu. A ogólnie co tu komentować. Leci wszystko, i bardziej właściwym było by pisanie dlaczego WIG20 jest na poziomie z lat 90" (uwzględniając inflację i osłabienie złotego) Nawet w pamiętnym 2009 roku gdy waliły się finanse świata było wyżej. Masz jakiś pomysł?
  • Re: proste AT Autor: ~posuwnik [193.17.174.*]
    Niestety nie uciekłem.
  • Re: proste AT Autor: ~posuwnik [193.17.174.*]
    Nie wstydzę się, bo nie mam czego byłem bardzo mocno zaangażowany w tą spółkę. Jak widać największy mój błąd. Przy cenie z tego postu byłem zarobiony, a teraz oddaję ze stratą. Pozdrawam w szególności Paulinkę.
    Powodzenia w innych inwestycjach. Przynajmniej trzymasz klasę nie tylko w obliczu zysków. Szacunek. Niewielu potrafi się przyznać do porażek, przykład niejakiego Ggolasa. i innych.
    paaulinka przyganiał kocioł ........ Skomentuj lepiej kurs JSW na którego naganiałaś na 100zeta ! AT mówi że będzie taniej ! Szykuje się tam zejście trzeci raz na 9zeta ?
    Nieśmiało przypominam co kiedyś pisałeś o JSW. kolego XLATNAHAKU! Fakt, że 100 zł nie ma ale myślę, że po takich wynikach jakie zaprezentowała firma nie może spadać dalej i rynek musi urealnić wycenę. Na MDI można tylko liczyć na jakąś spekulacyjną podbitkę której szansa wystąpienia jest niewielka. Bo na GPW w dłuższym terminie dobre fundamentalnie spółki zawsze dadzą wyższą stopę zwrotu niż śmiecie zarządzane przez hochsztaplerów.
  • Re: proste AT Autor: ~inwestor [176.115.240.*]
    Witaj Paulinko. Bardzo Cię ostatnio szanuję, bo dzieje się to co przepowiadałaś. Posłuchałem Cię i dzisiaj sprzedałem 9 k akcji po cenie jak widać, Kupione były po 5,30. Trudno. Mam jeszcze trochę tego, co mi poradzisz?
    Nie licz na rady innych sam analizuj. Jest sporo dobrych spółek, tylko że one są też odpowiednio wyceniane. Czytaj mądrzejszych od siebie jak nie masz jeszcze wiedzy. Na początek proponuję np. kolegę trzyd. Udziela się np. na forum Asbisu.
    Np .tu https://www.bankier.pl/forum/temat_kiedy-fundy-dostrzega-asbis,57836777.html.
    Powodzenia.
    Odświeżam mój ulubiony wątek. Dziś rocznica cukrowa (szósta). Kto się pokusi o prognozę jak w temacie przewodnim? Ile za rok?
  • Re: proste AT Autor: ~Ktmrn2 [185.127.121.*]
    8 - rzecz jasna.
    Mój ulubiony wątek. Jakoś nie cieszy się zainteresowaniem, a trochę pokazuje o charakterze inwestycji w spółkę. Czy to znak, że akcjonariat się wymienił? Czy, że odpadł na trasie, a naganiacze ze zmienionymi nickami dalej łowią łatwowiernych, żądnych szybkich zysków?
[x]
MDIENERGIA -2,91% 1,00 2025-09-08 16:47:22
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.