Lubię te nocne wpisy. Spokojnie, miło, sympatycznie. Dobry trunek na dobranoc i kilka słów na forum. Jak co tydzień, przejrzałem to, co należało i chociaż tym razem nie specjalnie mi się śpieszy, aby opisywać obecną sytuację na wykresach ze szczegółami, to jednak mogę pokrótce, kilka słów powiedzieć jakie płyną wnioski z mojej analizy. Tak naprawdę, jedyną spółką, która powstrzymywała wig 20 przez zwaleniem w piątek było PZU. Można powiedzieć, że w związku z tym, to właśnie PZU należało poświęcić jak najwięcej uwagi. W czwartek zapewne na skutek wiadomości, że został sfinalizowany zakup PKO SA, akcje te mocno podskoczyły na początku dnia do góry. Odpowiedzią profesjonalistów, była mocna wyprzedaż, która była prowadzona również następnego dnia. Co ważniejsze, wig, wig 20, oraz kontrakty na wig 20, doszły do mocnych oporów, które wyznaczyłem już kilka dni wcześniej. Cała analiza rynku opiera się więc na czterech wykresach, ponieważ dodatkowy czwarty wykres obejmuje, wspomniany już wcześniej kontrakt, z tym tylko, że skala jest 5 minutowa. Opory są tak mocne i tak jednoznaczne, że nie wyobrażam sobie, aby w nadchodzącym tygodniu rynek mocno się od nich nie cofnął. Ba, nawet postawiłbym nieśmiało tezę, powrotu do wyraźnego trendu spadkowego. Moim zdaniem bowiem, zakończyła się druga fala korekcyjna, dominujących obecnie spadków. W obu przypadkach na średnich rynkowych powstały formacje harmoniczne i każdy średnio zaawansowany zawodnik, pogrywający w te klocki, nie powinien mieć najmniejszych kłopotów z ich nazwaniem. Oczywiście cuda się zdarzają i być może rynek wykona jeszcze próbę wybicia, ale moim zdaniem w tym tygodniu nastąpi nowy mocny impuls spadkowy, potem niewielka korekta i znowu w dół. Zgadzam się z posiadaczami akcji Autopartnera, że są to dobre i mocne papiery. Zapewne gdyby nie bessa na rynku, trend wzrostowy nie byłby zagrożony. Nie mniej jednak sytuacja całościowa, że się tak wyrażę, jest zgoła paskudna i tylko zdecydowane wybicie ostatnich szczytów, mogłoby doprowadzić do kontynuacji wzrostu. Moim zdaniem, pomimo tego, że władze spółki pomagają jak mogą i dostosowują publikacje dobrych wiadomości do odpowiednich okoliczności, w tym przypadku doprowadzą jedynie do niewielkiego podskoku w górę. Byłaby to czwarta kolejna dobra widomość, jaka moim zdaniem nie uzyska potwierdzenia we wzroście kursu. Aby więc Autopartner mógł pójść znacznie wyżej, najpierw potrzebna jest solidna korekta, tak jak to za każdym razem podkreślam, co najmniej do poziomu, 3.80. Jeśli mam rację (a to okaże się w nadchodzącym tygodniu), to przed nami naprawdę mocna fala wyprzedaży na całym rynku. Warto więc zainteresować się kontraktami na krótko, zamiast szukać pojedynczych spółek, mogących przeciwstawić się ogólnemu trendowi. To co dzieje się na Autopartnerze, to zgodnie z tym co pisałem wielokrotnie, bardzo mądrze robiona dystrybucja. W czasie dnia sprzedawane są akcje znacznie w większej ilości, aby pod koniec sesji, niewielkie zlecenie podbiło kurs. A może Autopartner jest aż tak silny, że przeciwstawi się ogólnej tendencji na całym rynku ? Jeśli jest to fala trzecia impulsowa, to akurat na taki scenariusz bym nie liczył.
kolorowy wiatr No to mamy już poniedziałek imieniny miesiąca 12 grudnia 2016
Warszawa, 12.12.2016 (ISBnews) - Skonsolidowane przychody ze sprzedaży Auto Partner wyniosły 64,78 mln zł w listopadzie br., co oznacza wzrost o 42,78% r/r, podała spółka. Narastająco od początku roku przychody wyniosły 647,64 mln zł, tj. o 35,26% więcej niż rok wcześniej, czytamy w komunikacie.W listopadzie sprzedaż w kraju wyniosła 48,28 mln zł, co oznaczało wzrost o 36,03% r/r, natomiast sprzedaż za granicą wzrosła o 67,03% r/r do 16,5 mln zł.W pierwszych 11 miesiącach br. sprzedaż w kraju wzrosła o 28,98% r/r do 503,34 mln zł, natomiast przychody zagraniczne Auto Partner zwiększyły się do 144,3 mln zł, czyli o 62,92% r/r.Grupa Auto Partner jest importerem i dystrybutorem części do samochodów osobowych i dostawczych. Współpracuje z blisko 150 dostawcami części zamiennych w obszarze tzw. rynku aftermarket, jak również dostawcami OEM z całego świata. Spółka jest notowana na GPW od czerwca 2016 r. (ISBnews)
Wyjdziemy, ba wyskoczymy górą;)
a nastąpi to wtedy jak mało kto będzie się spodziewał......
hahahahahha - chyba pora na zmiane nicka kolorowy wiater - kompromitacja nokaut
"Opublikowano przy kursie: 4,23 zł , zmiana od tamtej pory: 4,96%" No i mój ulubiony cytat z pseudo-analityka w tym wpisie, który okazał się być prawdziwym hitem
"(...) Opory są tak mocne i tak jednoznaczne, że nie wyobrażam sobie, aby w nadchodzącym tygodniu rynek mocno się od nich nie cofnął. Ba, nawet postawiłbym nieśmiało tezę, powrotu do wyraźnego trendu spadkowego. Moim zdaniem bowiem, zakończyła się druga fala"
Dajcie temu chodzikowi vel wiatrowi spokój. Ja go traktuje jako antywskaznik. Gdy on pisze sprzedaj ja kupuję i na odwrot. Jego rady bezcenne właśnie kupiłem drugie mieszkanie:) Pierwsze za Sfinksa, drugie za JSW, a na trzecie zbieram za Auto Partner. Dziekuje kolorowy:)
Momotaro, budę dla psa sobie mogłeś kupić,..................budę dla psa.
Teraz odpowiem niejakiemu WTK. Powiedz człowieku, czy mój wpis w jakikolwiek sposób cię obrażał ? Oczywiście nie obrażał !, więc po co obrażasz mnie ?
Przeczytałem swój nocny wpis jeszcze raz uważnie i powiem szczerze, patrząc na to co dzieje się obecnie na wykresie Autopartnera, oraz na wykresie średnich rynkowych, niczego bym nie zmienił ! Czy ja piszę w jakimś innym języku niż po polsku ? Może to jest chiński ? Powiem ci tak WTK. Jesteś przykładem zwykłej popularnej owcy, co potrafi się podjarać jak się jej sianka podrzuci. (nie wiem co jedzą owce, więc napisałem o sianie) I teraz jedna dobra rada jaką mogę ci WTK przekazać a mianowicie:
- jak nie rozumiesz tekstu, który napisałem, to poproś, córkę, syna, żonę, (sąsiadki nie proś, bo powiedzą, żeś głupi i nie będą z tobą rozmawiać) , niech ci to spokojnie przetłumaczy. Wiem...................umiesz czytać po polsku, ale nic poza tym ! Ty w odróżnieniu od Momotao, nawet na budę dla psa nie zarobisz !
kolorowy wiatr
Moderatorze, nie usuwaj mojego wpisu ! Co ci w nim nie pasuje ? Jak mnie obrażają, to nie reagujesz ! Czy tym wpisem komukolwiek ubliżyłem ? NIE, WIęc nie kasuj ! Jest to jedynie merytoryczna odpowiedź i nic poza !
już się tak nie fochaj, przecież nie obraziłem cię jakoś strasznie. "pseudo-analityk" to nie jest takie straszne znowu określenie, biorąc pod uwagę przedstawienie notorycznie niesprawdzających się prognoz dla tej spółki i chamskie naganianie na spadki
,,biorąc pod uwagę przedstawienie notorycznie niesprawdzających się prognoz dla tej spółki i chamskie naganianie na spadki,,
Gdzie ja się pytam, gdzie ty widziałeś jakieś chamskie naganianie na spadki z mojej strony Facet, już byś przynajmniej nic nie pisał ! Jakie niesprawdzone prognozy ?
a straszenie wszystkich spadkiem kursu do CO NAJMNIEJ 3,8 nie było ordynarnym naganianiem na spadki ? moim zdaniem było i to jak nic no bo jak nie jak tak ?
A twoim zdaniem antychodziku, kurs już nie spadnie poniżej 3.80 ? No to może odpowiedz na to pytanie, tylko abyś zdążył przed jutrzejszym porankiem. Może wreszcie przyjdzie taki czas, że czegoś się od ciebie dowiem, bo jak na razie nic nigdy nie napisałeś na temat.
To jak Antychodziku, doszło do wybicia i czas na zakupy, czy nici z tego ?
Komu ja to pytanie zadaje, przecież ciebie już tu nie ma ! Jak tylko przeczytałeś, że masz na cos odpowiedzieć, pobiegłeś szukać Eskimosów na biegunie.
Antychdzik jest bez serca. Tak go wczoraj prosiłem, aby mi powiedział, czy doszło do wybicia czy nie. Sesja tuż tuż, ręce mi się z emocji pocą, a ten z poleciał za Eskimosem na biegun i nie odpowiedział na moje grzeczne pytanie. Pędź antychodziku niczym struś, a jak widzisz zagrożenie chowaj głowę w zaspę (bo na biegunie przecież piasku nie ma)
Po ,,ANALIZIE i rekomendacji" kolorowego-wiatra vel kamerdynera-profesora vel chodzika księżycowego kurs już nie spadł. Za tydzień było 15% do góry, za 2 tygodnie 30% do góry i tak aż 350 % w gorę. I gdzie te nowe historyczne dno mistrzu wirtualnej gry i księżycowej Analizy Technicznej? Może za 25 lat, tak jak na Netii gdzie dla pani Mirosławy fale na tak długi termin rozpisałeś (tej co za ciebie analizy z twojego laptopa pisała gdy leżałeś konający) - hahahahaha .
Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2013-04-29 11:46 Od dawna nie patrzyłem na wykres Trakcji. Dzisiaj jeden rzut oka na tygodniowy, ponownie przekonał mnie, że jakiekolwiek zaangażowanie w te akcje to strata czasu i pieniędzy. Trakcja ustanowi nowe historyczne dnoi żadne wasze życzenia pod jej adresem nie mają sensu. Nie widać nawet śladu akumulacji, czy też budowania bazy. Nic się nie zmieniło, po prostu niewielki odskok w górę w trendzie spadkowym długoterminowym. Ponownie sensu nabiera zdanie, które tu powtarzałem do znudzenia a mianowicie: Sprzedaj Trakcje , kup Sfinksa.
Mamy dzisiaj 15 grudnia, a więc od założenia przeze mnie tego wątku minęło kilka dni. To musi być wkurzające, ale teraz już wiecie, że kolorowy wiatr jest bezapelacyjnie najlepszym analitykiem technicznym na tym forum i nic i nikt tego nie zmieni. Tak dokładnie jak sprawdziła się moja prognoza opisana tutaj, to mistrzostwo świata i nic mnie nie obchodzi, że wielu z was skręca się niczym w imadle i palce gryzie do kości. Niestety ci co mnie tu obrażali, nie mają odwagi przyznać się, że wszystkie te pomyje, które próbowali wylać na moją głowę, powinni wylać na swoją. Zwykli podli tchórze, albo pouciekali albo pochowali głowy w piasek i strusia udają. Za grosz honoru panowie ! Ale ja wam teraz czmychnąłem i wczoraj i przedwczoraj kupowałem akcje, które powinny przynieść, całkiem godziwe profity. Pewnie fryzjer antychodzik i kilku innych teraz w pośpiechu przeszukują forum. Jak to powiedział Herman Bruner do telefonu, kiedy partyzanci atakowali posterunek przy moście ?
Można analizować lepiej, gorzej, błędnie lub bezbłędnie, ale co powiedzieć o ,,analityku" który analizuje spółkę Patentus (twierdzi, że teraz pokaże klasę), a po kilku dniach oświadcza, że nigdy nie robił analizy Patentusa i NAWET NIE WIE co to takiego jest ten Patentus - hahahaha Pomijam tu fakt, że analiza była jak zwykle totalną KOMPROMITACJĄ : ) Poniższe posty kolorowy-wiatr napisał jako zalogowany (kamerdyner-profesora).
Fajnie cieszę się, ty sobie puszczaj bąka, a ja w tym czasie zarobię swoje minimum 90%
Tak rozpoczynamy nowy tydzień. Witam w poniedziałek 19 grudnia i od razu zapytam ? Czy może coś się komuś nie zgadza z tym co przewidziałem tu ponad tydzień temu ? Trzy wiedźmy przyleciały, zakręciły, kolorowy wiatr zawiał i rynek się wali. Autopartner, jeszcze próbuje się utrzymać na wodzie, ale to jest dystrybucja, a w zasadzie już została dokonana, a ja i moi szanowni koledzy, zarabiamy przepięknie. Gdzie ? na giełdzie, i co ważne nie ma tam fryzjera ani jednego
Wpadłem też na Sunex, zobaczyć ile stracili od mojego ostatniego ostrzeżenia i tego ładnego zagrania jakie tam zrobiłem. Fryzjer tam był, ale jakoś o tym milczy. No to ile mają w plecy ? Ano 50%. Głupich nie sieją, sami się rodzą a co jest w tym wszystkim najśmieszniejsze ? Pomimo tych strat, nadal wierzą.............. Cóż wiara przenosi góry !
Musisz się jeszcze Marcinie o giełdzie, o psychologii bardzo wiele nauczyć. Oczywiście masz rację, że w taki sposób postąpiłem na BOS (teraz już wiecie, gdzie akcje wzrosną co najmniej 90%. Szkoda wielka, bo zaraz się tam zlecą wściekłe psy) Zadaj sobie jednak pytanie dlaczego tak a nie inaczej postąpiłem. Ponieważ nie jesteś wstanie odpowiedzieć na to pytanie, więc ja ci powiem. Nie postąpiłem tak, aby komuś zrobić coś złego, wprost przeciwnie, mam serce iście gołębie i pozytywnie nastawione do wszystkich. Postąpiłem tak, aby zobaczyć, czy na tym papierze jest jeszcze podaż. To było nic innego jak test psychologiczny. No ale ja wiem, że takie rzeczy, są dla ciebie obce, niczym z innej planety, więc po co ta gatka ? Jeszcze raz więc ci napiszę, abyś sobie dobrze zapamiętał !
,,Musisz się jeszcze Marcinie o giełdzie, o spychologii bardzo wiele nauczyć. Nie mniej pozdrawiam cię serdecznie i żal mi jedynie, że nie kupiłeś tych akcji skoro mnie tylko tam znalazłeś. To był poważny błąd.
Re: Pośmiejecie się aż Was brzuch rozboli Autor: ~DJ Andrzej [79.191.28.*] 2012-09-16 14:03 Witam wszystkich Trzy lata temu wychwalałem Chodzika jednak z perspektywy czasu uważam że powinniście myśleć samemu a nie sugerować się głosami innych. Żadna z ocen sytuacji giełdowych z ostatnich dwóch lat Chodzika nie sprawdziła się . Wręcz przeciwnie doprowadziła do wielu tragedii i nieszczęść ludzkich. Ludzie ufający gadającym na forum prorokom i fachowcom o małej wiedzy i opierających się o fale El stracili wszystko. Jeśli macie jakieś wątpliwości zobaczcie na fora PBG HB POLSKA. … … Chodzik na tym i wielu innych forach przeżywał wiele zmian osobowości. Jak coś źle przepowiedział to uśmiercał się, zmieniał się w jakąś Mirosławę i inne forumowe twory. Ktoś z ludzi którzy stracili pod jego wpływem kasę namierzyli go i okazało się że jest odizolowaną osoba od społeczeństwa z dostępem do internetu. Możecie to zweryfikować na innych forach. Dlatego jeszcze raz PRZESTRZEGAM PRZED CHODZIKIEM
To nie żaden psycholog, tylko psychol, szybki 7, szalony fryzjer i diabeł jeden wie kto. Gatka szmatka, a ja tym czasem zrobiłem kolejne tym razem fantastyczne zagranie na BOS ! Jak zwykle to opisałem ,, przed,, a nie po ! Chcecie się czegoś nauczyć, tam jest wszystko w najdrobniejszych szczegółach.
Tyle możesz fryzjer, że sobie popiszesz.
Jeszcze słowo do Marcina. Nadal siedzicie w ruchu bocznym, zobacz ile przez ten czas zrobiłem dobrych zagrań i mój kapitał ciągle pracuje. Ponieważ na BOS bank, było to moje 6 zagranie pod rząd, tym razem bardzo zyskowne, więc dam sobie odpocząć do świąt, a co tam należy mi się jak nikomu na tym forum. Co będzie na Autopartnerze, tego nie wiem. Dalej nie stawiam na wybicie, zresztą ja nie mam prognozować, a jedynie przyłączać się do zyskownego ruchu.
kolorowy wiatr a ty moderatorze, daj sobie na wstrzymanie i nie kasuj moich wpisów, bo w nich nic do kasowania nie ma