• news ze strony SII Autor: ~marcin [46.215.231.*]
    http://www.sii.org.pl/10391/ochrona-praw/biezace-interwencje/sukces-akcjonariuszy-mniejszosciowych-redanu-pytanie-co-dalej.html#ak10391
  • Re: news ze strony SII Autor: ~inwAndrzejewski [94.254.242.*]
    Witam serdecznie wklejam jeszcze raz tego linka tak aby się otwierał bez kopiowania

link 

powyższy wpis potwierdza to co pisałem wcześniej 25 tys akcji mielibyście mniej to byście przegrali głosowanie ale wygralibyście w SĄDZIE ....dlaczego TFI nie dokupiło więcej.....pozwolę sobie zacytować wpis i jeśli pełnomocnictwa tych osób nie zostały odrzucone to te głosy przeważyły o Waszej wygranej

Smieje sie ..Moze redanik i pan Jakub co wczoraj wieczorem posyłali mailem pełnomocnitwo..Zaważyły na wygranej?????....I tu uwaga do wszystskich w ważnych sprawach , by sie porozumieć.Jest telefon a nie internet....Mogłem tego nie przeczytać wieczorem i byłby klops.

Ze względu na to iż ja listy akcjonariuszy nie widziałem należy dokładnie ją sprawdzić gdyż prezes OPOKA TFI wypowiadał się iż 86 % się zgłosiło ,a  a głosowano z 83,266 %  różnica 2,7 % należy to dobrze sprawdzić

Do puki OPOKA i Państwo Kosińscy nie sprzedadzą akcji jesteście bezpieczni ,ale jeśli sprzedadzą po np. 4 zł to tylko moje założenie które może mieć nic wspólnego z prawdą bo dla nich cena godziwa to może 6 lub 7 zł /a uśrednili sobie dokupując teraz/ realnie może być zagrożenie gdy oni zdecydują się sprzedać po cenie niższej niż chcecie wy....

Dlatego dalej szukajcie akcjonariuszy bo choć to jest trudne to 16.8 % akcji gdzieś jest więc chętnie się przyłącza ,dodatkowo sprawdźcie to czy to prawda bo to jest 2,7 % a nazwiska Są na liście

Ze względu na to iż ja listy akcjonariuszy nie widziałem należy dokładnie ją sprawdzić gdyż prezes OPOKA TFI wypowiadał się iż 86 % się zgłosiło ,a  a głosowano z 83,266 %  różnica 2,7 % należy to dobrze sprawdzić

Dodatkowo sami słusznie zwróciliście uwagę iz ktoś kupował cale linijki z arkusza tych akcji /jeśli to nie OPOKA / a wasz przeciwnik jego słupy to przy następnym głosowaniu może być różnie ale jeszcze jest Sad / na Polcolorit głosowanie przegraliśmy a na GPW jesteśmy/ Dopóki jest OPOKA jesteście bezpieczni jak SAMA NAZWA WSKAZUJE

Osoby które maja dużą średnią jeśli mają nadwyżki powinny dokupić równając do ceny wyjścia OPOKI ,inni również pozwoli to pomału zebrać trochę akcji i metodą pozyskania nowych osób realne jest choć bardzo trudne zebranie pakietu którym dysponuje OPOKA , powinniście próbować bo inaczej batalie Sadowe będą czekały te osoby co razem z Opoką nie opuszczą pokładu ,dlatego zgłaszajcie się do Pana Jacka on zostanie na pokładzie do końca.

Pozdrawiam Andrzejewski

• Re: news ze strony SII Autor: ~aro [83.0.249.*]
    W IMIENIU SWOIM I INNYCH AKCJONARIUSZY DZIĘKUJĘ ZA LINA I DOGŁĘBNĄ ANALIZĘ,FAKT ZAWAŻYŁA BARDZO NIEWIELKA (MINIMALNA) LICZBA GŁOSÓW
  • Re: news ze strony SII Autor: ~ja [94.254.162.*]
    Dziękuję za pomoc w imieniu drobnych akcjonariuszy.Mam też jedno pytanie do pana.Czy wie pan po jakiej cenie kupowała akcje OPOKA?
    Jeszcze nie miałem czasu tego przeanalizować ważniejsze jest po ile zgodziliby się sprzedać /oczywiście jest to powiązane z ceną zakupu ale nie zawsze/ ,można przeanalizować ich komunikat o przekroczeniu progu 5 % ,tam jest ile mieli wcześniej i ile kupili /tylko w komunikacie występują też Państwo Kosińscy / poszukać w innych ogólnie dostępnych dokumentach funduszy OPOKA śladu tych akcji powinien być /wtedy przeanalizować/

Sam rozważam zakup Waszych akcji może ze względów bezpieczeństwa poproszę kogoś z dalszej rodziny ,jednak ja inwestuję długoterminowo ,dywersyfikuje portfel ,i sam nie wiem jak tutaj potoczą się losy ,
    Na spółce Polcolorit /dwa fixingi/gdzie byłem jednym z organizatorów Porozumienia tam sytuacja wygląda tak iż 100 osób drobnych akcjonariuszy ma podobne porozumienie jak OPOKA u Państwa my tam mamy prawie 14 % akcji poza Porozumieniem zostało 10 % akcji resztę ma Rodzina Marconi gdzie prowadzimy podobny spór ale u nas niema funduszy i my chcemy min 4 zł 30 groszy za akcje przy kursie giełdowym 1,60 ,negocjacje o odkupie naszych akcji lub innym kompromisowym wariancie rozwiązania sporu u Nas trwają z mniejszymi lub większymi przerwami prawie rok , nawet jeśli negocjacje nie zakończą się sukcesem to mamy tak dużo akcji iż nawet przymusowy wykup nam nie zagraża i czekamy na hossę lub kupca bo Pani Barbara ma 70 lat a jej mąż ponad 80 ,u nas w IPO te akcje były po 43 zł i jeszcze są z nami takie osoby i jeśli my sprzedamy te akcje nawet po 5 zł to wtedy tym osobą zrobimy przymusowy wykup

Dlatego te osoby które są u Państwa i maja to drogo kupione będą największymi przegranymi bo skończy się to przymusowym wykupem nawet Pana Jacka /przepisy są niedoskonałe i maja wadę i zezwalają na zabranie akcji bez waszej zgody jeśli przeciwnik będzie miał 90 % głosów oczywiście dostaniecie min taką cenę jak w wezwaniu dzięki któremu przekroczą 90 % czyli to będzie cena po której wyjdzie OPOKA , i wszystkie osoby które wtedy nie będą akceptowały tej ceny nikt się ich nie bedzie pytał o zdanie tylko zabiorą akcje tak jak to było na MIDAS /nie do końca wiadomo czy to jest zgodne z konstytucją / ALE NAJPIERW ZABIORĄ AKCJE A DOPIERO POTEM MOŻNA IŚĆ DO Sądu ,ja nie lubię okłamywać i tłumaczę jak to się prawdopodobnie skończy,jedynym rozwiązaniem dążyć i zbierać akcjonariuszy aby mieć 10 % głosów wśród drobnych wtedy nikt Wam bez waszej zgody przymusowego wykupu nie zrobi tylko wy decydujecie ,dlatego Pan Jacek powinien dalej dawać telefon i zbierać akcje a jak sami nazbieracie 5 % to zrobić sobie Porozumienie

1.      Strony zawierają porozumienie, o którym mowa w art. 87 ust. 1 pkt. 5 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. (t.j. Dz. U. z 2013 r., poz. 1382) o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych (dalej „Ustawa”), dla prowadzenia trwałej polityki wobec Spółki polegającej na dążeniu do:
    a)     zachowania przez Spółkę statusu spółki publicznej,
    b)     zapewnienia ochrony i poszanowania praw akcjonariuszy mniejszościowych,
    c)     zwiększenia roli akcjonariuszy mniejszościowych w akcjonariacie,
    d)     zwiększenia wpływu akcjonariuszy mniejszościowych na skład rady nadzorczej Spółki,
    e)     zapobieżenia przymusowemu wykupowi akcji od akcjonariuszy mniejszościowych.
    2.Porozumienie ma charakter otwarty i może do niego przystąpić każdy akcjonariusz Spółki poprzez zawarcie niniejszego Porozumienia z Przedstawicielem.co ważne jeśli ktoś będzie niezadowolony i Porozumienie nie spełni jego oczekiwań wystąpić można jeszcze łatwiej wysyłając tylko @

Do 5 % dużo wam nie brakuje ,drugie 5 % ma OPOKA i jesteście bezpieczni do momentu aż oni nie sprzedadzą chyba iż bez nich będziecie mieć 10 % ale to ciężko ale należy próbować ,OSOBIŚCIE STARAŁBYM SIĘ ABY PODPISAŁA OPOKA plus Państwo Kosińscy jakiś dokument iż nie sprzedadzą po mniej niż a jeśli to zrobią to kary ,kary ,kary /ale to też chyba nierealne/ cała nadzieja w tym iż OPOKA chce np 6 zl więc będzie mniej osób poszkodowanych którzy mają wyższą cenę zakupu
  • Re: news ze strony SII Autor: ~Bydgo_szc [82.221.102.*]
    Bzdury. Oni teraz się wycofali, bo wygrają z tobą zadymiarzu za 2 miesiące. Akcje już dokupili. Andrzejewski Woźniak. Już Cię namierzył.
    Witam serdecznie mnie niema potrzeby namierzać po IP gdyż nie jestem anonimowy i biorę pełną odpowiedzialność za to co piszę ,jeśli Pan uważa iż cena z wezwania jest godziwa i sprawiedliwa może Pan sprzedać akcje w wezwaniu lub w inny sposób pomóc wyrzucić drobnych z GPW , z moich postów również wynika iż jest ryzyko iż słupy skupują akcje i mogą zagłosować za wyrzuceniem i przy następnym głosowaniu może być gorzej, jednak tutaj pytanie prawne czy może być w ogóle drugie głosowanie do tego samego wezwania /taki problem prawny / jednak może być nowe wezwanie i wtedy nowe głosowanie ale wszystko rozwiązuje matematyka wystarczy 10 % wszystkich głosów wtedy każde głosowanie będą wygrywać drobni z Opoką i przymusowy wykup też im nie grozi , razem z OPOKĄ do 10 % bardzo niedużo brakuje i jak będzie taka potrzeba to OPOKA dokupi ,czyli tutaj ryzyka brak, jednak PROBLEM będzie jak OPOKA was opuści, matematycznie jest realne zastąpienie OPOKI drobnymi ale sam w to nie wieżę iż to by się wam udało JEDNAK należy szukać akcjonariuszy i jednoczyć się bo to nie zaszkodzi a nawet pomoże

pierwszy cel 10 % razem z OPOKĄ i wszystkie przyszłe głosowania wygracie
  • Re: news ze strony SII Autor: ~Gebels [104.224.43.*]
    Mariuszu, mój plan jest taki,

Skup za skupem po ustawowym minium do osiągnięcia pułapu.
    Wiśniewski raczej nie skupi po cenach z wezwań tak jak teraz, bo cena przeskoczyła, ale niepewność będzie na tyle duża, że kurs będzie latał nisko przy ziemi.
    Słupy co zbiorą to za jakiś czas wrzucą do otwartego okienka skupowego, aż uciuła.
    No ale nikomu się przecież nie pali, żeby się szybko odkuć ;)
    link

W powyższym linku mamy małe rozwodnienie kapitału dodatkowo przeciwnik ma akcje uprzywilejowane co do głosu a pamiętajmy wojna jest na głosy ,dlatego aby wygrać wojnę należy się zwerbować nowych żołnierzy do grupy Pana Jacka tak aby z OPOKĄ mieć 10 % głosów, myślę iż nawet OPOKA dokupi ale dla drobnych lepiej aby drobni dokupili lub aby najlepiej pozyskać nowe osoby do grupy
    10 % głosów to 4 mil 76 tys /mając tyle nic wam nie grozi wygrywacie wszystkie wezwania i nie boicie się przymusowego wykupu a przypomnę wasza armia to z głosowania na WZA  3 MIL 503 TYS181 akcji i tyle samo głosów BRAKUJE WAM 573 TYS AKCJI

A PRZYPOMNĘ AKCJI U OSÓB NIEZDECYDOWANYCH KTÓRYCH NIE BYŁO NA WALNYM JEST 6 MIL 900 TYS ,jednak z czasem tak jak kolega zauważył akcji tych będzie mniej bo słupy będą je podbierać

Jak będzie trzeba to OPOKA to kupi te 573 tys ale lepiej dla was jak wy dokupicie lub pozyskacie nowe osoby,Tak to wygląda na placu wojny ,jak będzie się zachowywał kurs na GPW tego nie wiem ,ani jakie wyniki spółka będzie mieć w przyszłości też nie wiem,ani po jakiej cenie wyjdzie opoka też nie wiem ,na razie parasol ochronny opoki działa ,

Obiektywnie należy zwrócić uwagę iż osoby które chciały wyrzucić was z gpw pokryją koszty walnego gdyż wstrzymały się od głosu /pytanie prawne czy musiały czy dobrowolnie / 
    Bo na przykładzie Polcolorit NWZA o wyrzuceniu z GPW bylo nawet z przerwą dopiero na drugim głosowano ale Pani Barbara przegłosowała aby koszta ponosił Polcolorit a nie ona

Dlatego wasz przeciwnik jeśli miał inną możliwość zagłosowania to ma małego plusa, co nie zmienia faktu iż jak OPOKA będzie chciała lub wy sami /należy mieć 5 %/ to można rewidenta nasłać a jak coś znajdzie to możecie mieć akcje i odszkodowanie

Z innych ciekawostek czy był na WZA Pan Adam /niby student prawa/ który tak usilnie robił konkurencje Panu Jackowi to było dla mnie niezrozumiałe ,czy osoby które były na walnym mogą się wypowiedzieć na ten temat bo trochę osób może wysłało mu pełnomocnictwa czy ich nie wyrzucił ,czy Pan Adam istnieje i czy był bardzo to ważna wiadomość bo jeśli on nie jest podstawiony ani fikcyjny ,bardzo mógłby Państwu pomóc,

Pozdrawiam Andrzejewski

• Re: news ze strony SII Autor: ~gn [89.70.49.*]
    Dobrowolnie.
    Po stronie mniejszościowych nieobecny był 1 akcjonariusz z zupełnie symboliczną ilością akcji.
  • Re: news ze strony SII Autor: ~Kot [119.81.84.*]
    Jesteś oszustem, Andrzej
  • Re: news ze strony SII Autor: ~Pozew [119.81.140.*]
    Działasz na szkodę spółki i większość owych akcjonariuszy. Odbije to ci się czkawką, Andrzej. Doczekasz się pozwu
  • Re: news ze strony SII Autor: ~abc [46.113.208.*]
    Pozew, wyluzuj... nie ma takiego prawa, które zabraniałoby bronić swoich interesów przez mniejszościowych akcjonariuszy. Pan Andrzejewski uświadamia nam tylko na co powinniśmy zwrócić uwagę chcąc skutecznie bronić swoich interesów.
  • Re: news ze strony SII Autor: ~d4r [78.28.37.*]
    no i?
  • Re: news ze strony SII Autor: ~Wezwanie [46.77.124.*]
    Ustawa z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych

Art. 72 i kolejne nt. wezwań
    http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20051841539
    w spółce Redan czy Polcolorit mieliśmy do czynienia z wezwaniami na podstawie art 91 zniesienie dematerializacji akcji ,aby wszcząć procedurę należy ogłosić wezwanie/ które ma być niby formą ochrony akcjonariuszy mniejszościwych 6. Akcjonariusz lub akcjonariusze żądający umieszczenia w porządku obrad sprawy podjęcia uchwały, o której mowa w ust. 4, są obowiązani do uprzedniego ogłoszenia wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji tej spółki przez wszystkich pozostałych akcjonariuszy. Do wezwania stosuje się odpowiednio przepisy art 77-79.

Poniżej cały część tego artykułu

1. Komisja, na wniosek emitenta z siedzibą na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, udziela zezwolenia na przywrócenie akcjom formy dokumentu (zniesienie dematerializacji akcji), jeżeli zostały spełnione warunki określone w ust. 5-8.
    2. Udzielenie zezwolenia wywołuje skutek prawny zaprzestania podlegania obowiązkom wynikającym z ustawy, powstałym w związku z ofertą publiczną akcji lub dopuszczeniem ich do obrotu na rynku regulowanym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej oraz obowiązkom określonym w rozdziale 4. W decyzji udzielającej zezwolenia Komisja określa termin, nie dłuższy niż miesiąc, po upływie którego skutek ten następuje.
    3. Zniesienie dematerializacji akcji na podstawie zezwolenia, o którym mowa w ust. 1, następuje nie wcześniej niż z dniem upływu terminu, o którym mowa w ust. 2.
    4. Złożenie wniosku, o którym mowa w ust. 1, jest dopuszczalne, jeżeli walne zgromadzenie spółki, większością 9/10 głosów oddanych w obecności akcjonariuszy reprezentujących przynajmniej połowę kapitału zakładowego, podjęło uchwałę o zniesieniu dematerializacji akcji. Do wniosku należy dołączyć odpis uchwały.
    5. Umieszczenie w porządku obrad walnego zgromadzenia sprawy podjęcia uchwały, o której mowa w ust. 4, może być dokonane wyłącznie w trybie określonym wart. 400 nadzwyczajne walne zgromadzenie - sposoby zwołania § 1 ustawy z dnia 15 września 2000 r. - Kodeks spółek handlowych. Przepisu § 2 tego artykułu nie stosuje się.
    6. Akcjonariusz lub akcjonariusze żądający umieszczenia w porządku obrad sprawy podjęcia uchwały, o której mowa w ust. 4, są obowiązani do uprzedniego ogłoszenia wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji tej spółki przez wszystkich pozostałych akcjonariuszy. Do wezwania stosuje się odpowiednio przepisy art 77-79.

Były już spory w jakim czasie od ogłoszenia wezwania należy zwołać WZA aby głosować ,dodatkowo ustawa jasno nie precyzuje czy zwołanie WZA z głosowaniem nie powinno być na logikę po zakończeniu wezwania i to wykorzystał wasz przeciwnik bo im mniej czasu tym mniej wojska /akcji zgromadzicie/ dlatego zrobił na szybkiego głosowanie które prawie byście przegrali,

Wracając do trudnego pytania to nie szukajcie na nie odpowiedzi bo jest za trudne nawet prawnicy mogą mieć odmienne odpowiedzi jeszcze raz pytanie czy przy tym samym wezwaniu można robić dwa głosowania /według mnie nie/ ale mogę się mylić, dodatkowo tutaj był manewr z wycofaniem uchwały /jak to liczyć jako pierwsze głosowanie i pierwsza próba / czy to się nie liczy i jeszcze w tym głosowaniu ma jedną próbę, osobiście starając się poznać prawidłową odpowiedz na trudne pytanie zasięgam opinii mądrzejszych fachowców z danej branży np. prawników i liczę głosy 10 osób których się pytam jeśli 8 mówi tak a dwa nie to wychodzę z założenia iż większość ma racje ,gorzej jak głosy są 5 za 5 przeciw lub 6 na 4 wtedy zwiększam liczbę osób którym zadaję to pytanie ,z tym pytaniem tak nie robiłem i moja odpowiedz może być błędna

Jednak OPOKA ma bardzo dobrego prawnika powinni znać odpowiedz widziałem go osobiście w akcji ,a nawet przy organizowaniu Porozumienia Polcolorit miałem okazje rozmawiać z tym Panem oraz z dwoma jego kolegami z tej kancelarii ,gdyż poważnie rozważaliśmy wybór tej kancelarii ,a wybieraliśmy z ponad 15 kancelarii i ta była w finałowej trójce ,jednak metodą głosowania zwyciężyła inna która nas reprezentuje ,ale poziom wiedzy obu kancelarii zarówno naszej jak i tej którą ma OPOKA jest bardzo duży więc jesteście pod fachową opieką Prawnik OPOKI to Pan pyta to Karol Szymański ,link powyżej a na zdjęciu z linka to Pan Radosław Kwaśnicki z tej samej Kancelarii link poniżej ,dopóki jest OPOKA z tymi dobrymi prawnikami i darmowymi dla was bo nie musicie za to płacić jest dobrze ,SII ma też prawników im więcej mądrych głów tym lepiej dla Was ,poniżej link do ciekawego artykułu związanego z podobnym sporze tej kancelarii

link 

Lekarstwem aby wygrywać wszystkie głosowania oraz zabezpieczyć się przed przymusowym wykupem jest posiadanie łącznie z OPOKĄ 10 % GŁOSÓW ,A niedużo wam brakuje może nawet opoka dokupi ale bezpieczniej dla was byłoby abyście to wy dokupili lub werbowali nowych akcjonariuszy wtedy mając 10 % jest szach mat i nic przeciwnik nie zrobi dopóki opoka nie zaakceptuje ceny x z któregoś z następnych wezwań śpicie spokojnie ,ale przygotowując się na rozwód z opoką należy werbować nowe akcje
  • Re: news ze strony SII Autor: ~Carina [188.172.220.*]
    Jeżeli już pójdziesz po rozum do głowy to zrozumiesz, że Wiśniewski rozegrał mniejszościowymi swoją własną partię.
    Podwójny gambit polega na tym, że pozoruje jedno tylko po to, żeby odwrócić uwagę od czegoś innego.
    Od początku najlepiej ze wszystkich wiedział jakie są szanse na zdjecie spółki a jakie na zablokowanie.

A na walnym jak gdyby nigdy nic wycofał :)

A jak słyszę pytanie o spółkę pośredniczącą w eksporcie do Rosji, i piękną, dyplomatyczną odpowiedź o ryzykach zamiast o bandziorach, których trzeba ominąć albo opłacić, to się wcale nie dziwię, że wszystkich wykiwał.

Ma łeb
  • Re: news ze strony SII Autor: ~abc [46.113.208.*]
    Carina, oświeć nas co masz na myśli mówiąc o podwójnym gambicie.

A może faktycznie było tak, że do momentu dorzucenia w ostatnim momencie pełnomocnictwa dla akcji, dzięki którym drobni wygrali - wiśniewski był pewien, że głosowanie przebiegnie po jego myśli. Po głosowaniu nad wyborem Przewodniczącego wiedział już, że przegrał.

Nie zastanawia Was, że przez długi czas na forum była cisza i nie było żadnych nawoływań do sprzedaży? Teraz, po wygranej drobnych, naganiacze znowu się pojawili.
    min 7 dni z listą osób uprawnionych na walne? Musiał by liczyć na palcach, żeby nie oszacować szansy.
  • Re: news ze strony SII Autor: ~Dron [109.73.66.*]
    Carina, ja obstawiam, że mózgiem był Bogusz.
    Aby być bezpiecznym potrzebujecie 573 TYS AKCJI do pakietu który razem z OPOKĄ macie to należy zrobić na szybko wtedy ani wyrzucenie z giełdy wam nie grozi /wygracie wszystkie głosowania /ani przymusowy wykup /poczytajcie co to jest / 10 % głosów Was ratuje przypominam iż przy starych przepisach bylibyście bez szans tylko batalia sądowa ,dlatego poświęciłem dużo czasu aby przekonać posłów do zmiany tych przepisów więc wykorzystajcie to jeszcze tylko 573 tys akcji potrzeba wam....poczytajcie sobie jak było w spółce yawal tam Pionier i Buchajscy dostali dwucyfrową cenę a cena wezwania to 6 zł ,potem dwóch drobnych inwestorów zablokowało w sądzie wyrzucenie z GPW wszyscy się cieszyli ale pozew za korupcjogenną propozycją został wycofany/ sprzedali oni akcje/ i pozostałych drobnych wyrzucono z giełdy.Dlatego jednoczcie się leszcze bo was wykręcą.....
    Pamiętają też, że najsilniejsi i najbardziej gardłujący akcjonariusze mniejszościowi, torpedujący plany wycofania spółki z giełdy, zostali wykupieni przez nieznanych „filantropów" po cenie bardzo atrakcyjnej wobec notowań i ceny z ubiegłorocznego wezwania.

link 

A PRZYPOMNĘ AKCJI U OSÓB NIEZDECYDOWANYCH KTÓRYCH NIE BYŁO NA WALNYM JEST 6 MIL 900 TYS ,jednak z czasem tak jak kolega zauważył akcji tych będzie mniej bo słupy będą je podbierać 

Różniej możecie pomyśleć czy nie wprowadzić biegłego rewidenta rożne wątki w tym ten opisany w postach u góry,jak coś znajdzie to możecie uzyskać w sądzie odszkodowanie i będziecie mieć akcje i kasę z odszkodowania /jeśli coś znajdzie co miałoby znamiona działania na szkodę pozostałych mniejszościowych akcjonariuszy itp.Na porozumieniu Polcolorit skład jest bardzo ugodowy i nie chcą tego robić choć ja tego nie popieram tam wolą negocjować ,jaką drogę wy wybierzecie to wasza decyzja

Prosiłbym również zapoznać się z linkiem poniżej można iść też tą drogą później ale to wy decydujecie ,pamiętajcie w grupie siła
    link 

800 tys. zł kary nałożone przez KNF na Solar za nieprawidłowości w raportach finansowych wprawdzie nie jest wielką sumą, ale sam fakt ukarania będzie miał spore konsekwencje.
    – Kara umożliwia otwarcie postępowań w sprawach osobowych kar dla członków zarządu Solaru odpowiedzialnych za sprawozdania. Poza tym kara może być dla inwestorów, szczególnie instytucjonalnych, podstawą do dochodzenia od spółki roszczeń cywilnych – mówi Łukasz Dajnowicz, rzecznik KNF. Wskazuje, że toczące się postępowanie prokuratorskie w sprawie Solaru i opinia biegłych są zbieżne z tym, co KNF podała w uzasadnieniu kary.
    Głównie chodzi o brak konsolidacji firmy APH Grutex Jolanta Gruszka w raportach okresowych z 2011 r., 2012 r. i 2013 r. To główny dostawca towarów dla Solaru, który do tej pory nie jest konsolidowany przez giełdową spółkę, mimo że obecna wartość należności stanowi 64 proc. sumy bilansowej Solaru. To jedyny przypadek wśród giełdowych detalistów, w którym jednostka zajmująca się dostawami jest wydzielona poza grupę kapitałową. KNF nie ma wątpliwości, że taka konstrukcja wpłynęła na obraz sytuacji finansowej i działalności operacyjnej Solaru. Według KNF konsolidowanie Gruteksu oznaczałoby zasadniczą zmianę prezentacji wyników. Nadzór podkreśla, że działania spółki miały charakter zamierzony i zaburzyły rzetelność informacji dla inwestorów. Może to wyjaśniać wyjątkowo wysoką rentowność Solaru przed IPO i gwałtowne załamanie wyników po. W prospekcie zarząd prognozował 58 mln zł zysku netto w 2012 r., ale spółka zarobiła tylko 15 mln zł, zaś w tym roku broni się przed stratą. Wiosną 2012 r. w IPO zarząd, czyli trzej właściciele Solaru, sprzedali inwestorom 40 proc. akcji po 13 zł za sztukę, inkasując łącznie 156 mln zł (nowej emisji nie było). W piątek kurs spadł do 0,92 zł, najniższego poziomu w historii.
    – Cieszę się, że sprawiedliwość wzięła górę i mam nadzieję, że to nie koniec. Analizujemy kwestie prawne i możemy podjąć dalsze kroki. Przekonamy się o tym w ciągu paru tygodni – mówi Sebastian Buczek, prezes Quercus TFI, który od początku walczył o wyjaśnienie sprawy. – Będziemy się starali przynajmniej częściowo odzyskać pieniądze naszych klientów. Sam Solar jest w bardzo słabej kondycji finansowej, raczej będziemy się koncentrować na podmiotach, które sprzedały akcje w IPO – mówi Buczek.

Z innych ciekawostek czy był na WZA Pan Adam /niby student prawa/ który tak usilnie robił konkurencje Panu Jackowi to było dla mnie niezrozumiałe ,czy osoby które były na walnym mogą się wypowiedzieć na ten temat bo trochę osób może wysłało mu pełnomocnictwa czy ich nie wyrzucił do kosza,czy Pan Adam istnieje i czy był bardzo to ważna wiadomość bo jeśli on nie jest podstawiony ani fikcyjny ,bardzo mógłby Państwu pomóc,

Pozdrawiam Andrzejewski 

OMG, zgubiliście pełnomocnika? Może to on miał głosy do tych 6,9m akcji.
    inwAndrzejewski
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-news-ze-strony-sii,20960065.html

Witam ponownie /czytałem i raczej Panu wieże /ale jestem strasznym niedowiarkiem listy nie widziałem a w gazecie napisali /czyli sami widzicie jak to jest z gazetami/ poniżej cytat
    z parkietu
    " Z listy akcjonariuszy, którzy zarejestrowali się na walne zgromadzenie wynika, że zarejestrowano 86 proc. ogólnej liczby głosów. Widać zatem, że inwestorzy indywidualni się zmobilizowali i mam nadzieję, że pojawią się na zgromadzeniu – mówi Tarczyński. Jednak nie do końca wiadomo, jak będą głosować poszczególni akcjonariusze, bo zarejestrowano również większe pojedyncze pakiety." 

a głosowano z 83,266 % protokoły z walnego dlatego pisałem iż różnica 2,7 % wniosek jeśli Pan ma rację to w gazecie coś pomieszali

Reasumując zalecam a wierzcie wiem co mówię zbierajcie dalej wojsko potrzeba jeszcze tylko 573 tys akcji dzwońcie do Pana Jacka wtedy będziecie bezpieczni
    Pozdrawiam
    Czy wie Pan coś o Panu Adamie czy był na walnym który też chciał pomagać /ponoć student prawa/ może się uwiarygodnił i można obdarzyć go zaufaniem a mógłby się przydać jeśli np. zarejestrował akcje więc może być dodatkowo zmotywowany w podejmowaniu działań dla dobra całej grupy.

Pozdrawiam Andrzejewski

1 jedyny to właśnie kolega Adam
  • Re: news ze strony SII Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    A to chyba ten adam , który tu zapewniał że bedzie nas reprezentował...I chciał by mu pełnomocnictwa nadsyłać...
    Kto mu podesłał? Ktoś się teraz przyzna?
[x]
REDAN -0,34% 0,05 2025-05-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.