Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,34 zł , zmiana od tamtej pory: -97,86%

Re: news ze strony SII

link

W powyższym linku mamy małe rozwodnienie kapitału dodatkowo przeciwnik ma akcje uprzywilejowane co do głosu a pamiętajmy wojna jest na głosy ,dlatego aby wygrać wojnę należy się zwerbować nowych żołnierzy do grupy Pana Jacka tak aby z OPOKĄ mieć 10 % głosów, myślę iż nawet OPOKA dokupi ale dla drobnych lepiej aby drobni dokupili lub aby najlepiej pozyskać nowe osoby do grupy
10 % głosów to 4 mil 76 tys /mając tyle nic wam nie grozi wygrywacie wszystkie wezwania i nie boicie się przymusowego wykupu a przypomnę wasza armia to z głosowania na WZA  3 MIL 503 TYS181 akcji i tyle samo głosów BRAKUJE WAM 573 TYS AKCJI

A PRZYPOMNĘ AKCJI U OSÓB NIEZDECYDOWANYCH KTÓRYCH NIE BYŁO NA WALNYM JEST 6 MIL 900 TYS ,jednak z czasem tak jak kolega zauważył akcji tych będzie mniej bo słupy będą je podbierać

Jak będzie trzeba to OPOKA to kupi te 573 tys ale lepiej dla was jak wy dokupicie lub pozyskacie nowe osoby,Tak to wygląda na placu wojny ,jak będzie się zachowywał kurs na GPW tego nie wiem ,ani jakie wyniki spółka będzie mieć w przyszłości też nie wiem,ani po jakiej cenie wyjdzie opoka też nie wiem ,na razie parasol ochronny opoki działa ,

Obiektywnie należy zwrócić uwagę iż osoby które chciały wyrzucić was z gpw pokryją koszty walnego gdyż wstrzymały się od głosu /pytanie prawne czy musiały czy dobrowolnie / 
Bo na przykładzie Polcolorit NWZA o wyrzuceniu z GPW bylo nawet z przerwą dopiero na drugim głosowano ale Pani Barbara przegłosowała aby koszta ponosił Polcolorit a nie ona

Dlatego wasz przeciwnik jeśli miał inną możliwość zagłosowania to ma małego plusa, co nie zmienia faktu iż jak OPOKA będzie chciała lub wy sami /należy mieć 5 %/ to można rewidenta nasłać a jak coś znajdzie to możecie mieć akcje i odszkodowanie

Z innych ciekawostek czy był na WZA Pan Adam /niby student prawa/ który tak usilnie robił konkurencje Panu Jackowi to było dla mnie niezrozumiałe ,czy osoby które były na walnym mogą się wypowiedzieć na ten temat bo trochę osób może wysłało mu pełnomocnictwa czy ich nie wyrzucił ,czy Pan Adam istnieje i czy był bardzo to ważna wiadomość bo jeśli on nie jest podstawiony ani fikcyjny ,bardzo mógłby Państwu pomóc,

Pozdrawiam Andrzejewski

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
REDAN -0,34% 0,05 2025-05-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.