Pewnie zarząd będzie opowiadał jaki to dobry rok 2015 był dla spółki. Rekordowe przychody i rekordowe zyski. Plany na przyszłość tez rekordowe. Co powie w temacie wyceny spółki? Pewnie ze jest rynkowa i że zarząd nie ma na to wpływu. Oczywiście będzie to argumentem do uchwały o skupie akcji własnych tyle że w całym roku 2015 spółka skupiła 0 słownie ZERO akcji własnych mimo obowiązywania programu z wcześniejszych uchwał.
Oczywiście w tym samym roku spółka kupiła akcji Alchemii za ponad 60 mln PLN bo to dobra lokata :DD
Ogólnie będzie zabawnie a jeżeli ktokolwiek żąda jakieś pytania to odpowiedzi będą szablonowe. My jako zarząd działamy dla dobra spółki i akcjonariuszy. Ciekawe tylko której spółki bo z pewnością nie IPX.
Dlaczego ?-skoro z tą prawdą identyfikują się wszyscy drobni akcjonariusze nikt w tej materii nic nie robi .Z giełdy odchodzą potężne pieniądze ,a KNF nie ma zdania .
Dnia 2016-06-14 o godz. 18:06 ~flcn napisał(a): > Pewnie zarząd będzie opowiadał jaki to dobry rok 2015 był dla spółki. Rekordowe przychody i rekordowe zyski. Plany na przyszłość tez rekordowe. Co powie w temacie wyceny spółki? Pewnie ze jest rynkowa i że zarząd nie ma na to wpływu. Oczywiście będzie to argumentem do uchwały o skupie akcji własnych tyle że w całym roku 2015 spółka skupiła 0 słownie ZERO akcji własnych mimo obowiązywania programu z wcześniejszych uchwał. > > > > Oczywiście w tym samym roku spółka kupiła akcji Alchemii za ponad 60 mln PLN bo to dobra lokata :DD > > > > Ogólnie będzie zabawnie a jeżeli ktokolwiek żąda jakieś pytania to odpowiedzi będą szablonowe. My jako zarząd działamy dla dobra spółki i akcjonariuszy. Ciekawe tylko której spółki bo z pewnością nie IPX.
Ty się żalisz czy chwalisz? Jęczysz wciąż na Karkosika i przynudzasz o tym samym. Usiłujesz być najmądrzejszy na wątku? Co z wezwaniem, o którym miesiącami tak gwarantowałeś?
Czyżby kolejny członek w grupie specjalnej troski pod wezwaniem Re ?
Po co ci wezwanie ? Cena na dzień dzisiejszy byłaby prawie dokładnie taka sama jak jest w notowaniach ?
Dlaczego wezwania nie ma pisałem już wcześniej. To że będzie to pewne ale przesunięte w czasie bo Roman jeszcze nie wyciągnął z IPX co było do wyciągnięcia.
Dnia 2016-06-15 o godz. 17:55 ~flcn napisał(a): > do 777ipół > > Czyżby kolejny członek w grupie specjalnej troski pod wezwaniem Re ? > > Po co ci wezwanie ? Cena na dzień dzisiejszy byłaby prawie dokładnie taka sama jak jest w notowaniach ? > > Dlaczego wezwania nie ma pisałem już wcześniej. To że będzie to pewne ale przesunięte w czasie bo Roman jeszcze nie wyciągnął z IPX co było do wyciągnięcia. >
Specjalnej troski to ty wymagasz. Najpierw spamowałeś zakładaniem wątków na jeden post, potem w niemal każdym pisałeś o wezwaniu mającym być NAJPÓŹNIEJ w czerwcu i nawet chciałeś się zakładać, a teraz zachowujesz się jak dzieciak, który udaje, że nic nie pisał o wezwaniu. Miej honor przyznać się porażki w twych proroctwach. Zacznij wreszcie być facetem a nie płaczliwym dzieciakiem, który wtopił kieszonkowe. I nie reaguj tak nerwowo na każdą krytykę, bo to dziecinada tak jak twoje popisywanie się proroctwami o wezwaniu czy innymi.
Dnia 2016-06-15 o godz. 22:35 ~flcn napisał(a): > do 777ipół > > Czy wypieram się że nie pisałem o wezwaniu ? > > Nie ma wezwania ale cena jest taka jaką przewidywałem pół roku temu. Chcesz się pozbyć akcji to sprzedawaj, co za różnica. Tyle samo zarobisz. > > PS. Członków Re coraz więcej ale żaden nic nie ma do napisania w temacie spółki. Standard. >
Jak zwykle pajacujesz i usiłujesz wyśmiewać każdego, kto ma inne zdanie od ciebie. Wygłupiłeś się z tą wielomiesięczną codzienną grafomanią o wezwaniu i nie masz honoru z tego wycofać się
I co ty z tym jakimś re ciągle wyskakujesz? Masz jeszcze jakąś fobię? Kilka osób ci tu wygarniało prawdę o twym spamowaniu po kilkanaście wątków i po kilkadziesiąt postów dziennie o tym samym, czyli "Roman i pomarańczowe biuro" - bo to był i jest twój standard.
I daruj sobie rady na temat sprzedawania - czy tobie tu ktoś pisze, że masz kupować czy sprzedawać? Sam sobie przyznajesz uprawnienia doradcze? Doradzaj kolegom z klasy lub podwórka, bo tu twoje wodolejstwo może robi wrażenie na takich jak ty.
Odpuść sobie i nie pajacuj z tym wymądrzaniem się, bo w twym słowotoku niewiele sensu poza samochwalstwem typu " cena taka, jaką przewidywałem pół roku temu". Trafiło ci się jak ślepej kurze ziarno, ale gwarantowane przez ciebie wezwanie w gwarantowanym przez ciebie terminie jakoś nie nastąpiło. Zamilkłeś więc o tym. Jeśli dobrze pamiętam, to przynajmniej jeden koleś (chyba o nicku molinezja - jeden z niewielu, co tu pisuje merytorycznie) kilka razy dobitnie udowodnił ci jak ściemniasz i piszesz wręcz głupoty. A ktoś inny udowodnił, jak pisałeś sam ze sobą pod tym samym IP i różnymi nickami. To jest twój standard - dziecinada.
Pewnie znasz już wynik brexitu i kurs impka też znasz już na kolejne pół roku?
PS. Czekałeś na wezwanie po 2,50 w czerwcu i masz cenę na podobnym poziomie więc o co ci chodzi ? Liczyłeś na cenę w okolicach wartości księgowej ? No to się przeliczyłeś ale to twój problem.
nagle masz kłopoty z pamięcią oraz z czytaniem ze zrozumieniem? wszystko jest wyżej, ale wymądrzaj się dalej ze swą megalomańską grafomanią o Romanie i pomarańczowym biurze
nie masz pojęcia, na co czekałem czy czekam lub liczę, to ty cały czas fantazjujesz pisząc, co inni myślą i na co liczą lub co Karkosik zrobi albo nie zrobi, śmieszniutki proroku od siedmiu boleści i od wezwania na ipx
No no... Zajrzałem po dłuższym czasie i proszę - kolejny gość na forum kasuje śmiechem flinstona.... ;) Brawo 777ipół! ;) To ja jestem ten "re", o którym pisał ci flinston. Trafnie i konkretnie wbiłeś flinstonika śmiechem w glebę z tym jego pisaniem o wezwaniu! Gdyby mu tego nie wypomniano, pewnie za jakiś czas poszedłby w zaparte. A taki był pewny wezwania najpóźniej w czerwcu... ;)
Ten typek tak ma. Kto nie z nim i jego standardowym truciem o Romanie i pomarańczowym biurze, to zaraz pisze, że miałeś do szkoły pod górkę lub coś podobnego i że zawsze tylko on ma monopol na rację w opinii o spółce. No i on musi być pierwszym, który komentuje każdy nius o spółce, by wszyscy wiedzieli, jaki jest jego przekaz dnia, bo każda inna interpretacja jest głupia lub w najlepszym razie nietrafna. ;)
Kiedyś molinezja, potem trochę ja, potem jeszcze inni, a teraz ty pokazałeś flinstonowi , jaki z niego przemądrzały forumowy pisarczyk, co już latami codziennie smęci o tym samym. Też mu zapamiętałem to jego gimbazowe trucie o wezwaniu! Uprzedziłeś mnie, bo myślałem, że to ja go przyszpilę z tym jego naganianiem na wezwanie, o którym jesienią i zimą nieustannie tak nawijał makaron na uszy. Bidulek wtopił kiedyś bodajże po 3,35 czy wyżej, i wciąż usiłuje odreagować się narzekaniem na "Romana i pomarańczowe biuro".
Flinston, masz nową datę wezwania?! ;) No i wszyscy ci zazdrościmy, że do szkoły miałeś z górki... ;)
777i pół napisał ci swoje, ale ja posłużę się twoimi słowami: "Co do zasady nie interesujesz mnie zupełnie.", więc chyba nie muszę ci przypominać, gdzie i jak głęboko mam to, co zwykle odpisujesz ;) Ale poczytam chętnie, bo zawsze gwarantujesz ubaw swymi odpowiedziami....
Dnia 2016-06-17 o godz. 21:51 ~flcn napisał(a): > Czuję się zdruzgotany. Dzięki Bogu już weekend. Będę miał czas żeby dojść do siebie. > > PS. Re jak zawsze w liczbie mnogiej więc trzymajcie się chłopaki. W kupie raźniej J >
W kupie raźniej? - no tak, to twój standard i o tym wiesz sporo, bo nieraz sam ze sobą pisywałeś pod różnymi nickami sam ze swymi klonami i klakierami. Pajacuj tak dalej! Kiedy gwarantujesz nowy termin wezwania, jasnowidzu?
I bardzo dobrze pamiętasz.
Ja się moich opinii nie wstydzę nawet kiedy się mylę. W wypadku przewidywanego wezwania nie trafiłem z terminem ale z cena jest prawie taka jak przewidywałem.
Poza tym zanim dojdzie do wezwania IPX musi jeszcze kupić od Romana akcji ALC za jakieś 240 mln PLN a BRS musi otrzymać kasę że sprzedaży działki która należała do IPX. Przecież BRS nie ma kasy na przejęcie nawet po 2,50 PLN.
Pisałem o tym wcześniej ale o tym czekający na wezwanie już nie pamiętają :DD
PS. Jak chcesz dowiedzieć się czegoś pewnego to pytaj Re. On / oni wiedzą lepiej. Ja tylko domniemywam i spekuluję.
Teraz nagle tylko domniemywasz i spekulujesz? No nie! Nie chciałam już pisać, ale nie wytrzymałam. Sorry, flcn, ale dla mnie po tym wyjaśnieniu jesteś już całkowicie niewiarygodny i jakiś bez ikry, taki niemęski. Odwracasz kota ogonem i usprawiedliwiasz się jak dziecko. Najpierw wielokrotnie z zarozumiałą pewnością siebie pisałeś o terminie nieuchronnego wezwania, a teraz tłumaczysz się, że udało ci się przewidzieć cenę i próbujesz ośmieszać innych za to, że ci wypominają twoje własne słowa?! Przecież tym tylko kompromitujesz się! Nie chcę cię obrazić, ale dorośnij do odpowiedzialności za swe słowa! A teraz uszanuj moją wolę kobiety, bądź facetem i nie pisz już do mnie. Bo nie chcę, byś mi odpowiadał.
Żeby zachować twoją wolę kobiety ta odpowiedź nie jest do ciebie tylko do wszystkich którzy będą mi zarzucać że nie ma wezwania na akcje IPX.
Nie znam Romana a to jedyna osoba która może zdecydować o wezwaniu.
Moje opinie są tylko moje ktoś się może z nimi zgadzać a ktoś nie
Forum spółek traktuje jako miejsce w których akcjonariusze wyrażają swoje niezadowolenie z działania spółki. Jeżeli w spółce jest dobrze akcjonariusze mają dobrze.
Jeżeli ktoś powinien brać odpowiedzialność za swoje słowa i czyny to adresatem jest zarząd spółki i RN. To dzięki ich działaniom spółka jest wyceniana tak jak jest.
Co do zasady przewidywana przeze mnie cena akcji jest więc jeżeli ktoś chciał sprzedać w wezwaniu po takiej cenie to może sprzedać bez wezwania. Pisałem już o tym wcześniej no ale oczywiście dla tych "czekających na wezwanie " liczy się fakt że wezwania nie ma.
Chętnie poczytałbym wreszcie jakieś opinie o IPX a nie o sobie. To forum spółki więc łaskawie piszcie coś o niej tym bardziej jak widzicie coś pozytywnego czego ja nie potrafię dostrzec.
PS. Typowo kobiecy wpis. Przyznasz się do błędu (chociaż nie bardzo wiem jaki to błąd ) - jesteś niemęski i tłumaczysz się jak dziecko. Nie przyznasz się - jesteś kłamcą :DD Jak byś nie napisał to masz przechlapane. Kobiety nie zmienisz. Możesz zmienić kobietę ale to nic nie zmieni.
Dnia 2016-06-19 o godz. 22:06 ~flcn napisał(a): > Żeby zachować twoją wolę kobiety ta odpowiedź nie jest do ciebie tylko do wszystkich którzy będą mi zarzucać że nie ma wezwania na akcje IPX. > > Nie znam Romana a to jedyna osoba która może zdecydować o wezwaniu. > Moje opinie są tylko moje ktoś się może z nimi zgadzać a ktoś nie > Forum spółek traktuje jako miejsce w których akcjonariusze wyrażają swoje niezadowolenie z działania spółki. Jeżeli w spółce jest dobrze akcjonariusze mają dobrze. > Jeżeli ktoś powinien brać odpowiedzialność za swoje słowa i czyny to adresatem jest zarząd spółki i RN. To dzięki ich działaniom spółka jest wyceniana tak jak jest. > > Co do zasady przewidywana przeze mnie cena akcji jest więc jeżeli ktoś chciał sprzedać w wezwaniu po takiej cenie to może sprzedać bez wezwania. Pisałem już o tym wcześniej no ale oczywiście dla tych "czekających na wezwanie " liczy się fakt że wezwania nie ma. > > Chętnie poczytałbym wreszcie jakieś opinie o IPX a nie o sobie. To forum spółki więc łaskawie piszcie coś o niej tym bardziej jak widzicie coś pozytywnego czego ja nie potrafię dostrzec. > > PS. Typowo kobiecy wpis. Przyznasz się do błędu (chociaż nie bardzo wiem jaki to błąd ) - jesteś niemęski i tłumaczysz się jak dziecko. Nie przyznasz się - jesteś kłamcą :DD Jak byś nie napisał to masz przechlapane. Kobiety nie zmienisz. Możesz zmienić kobietę ale to nic nie zmieni. >
Wow! Robi się tu coraz weselej! Oj, flinston... Ja ci już chyba dam spokój. Inni są lepsi ode mnie w nokautowaniu ciebie... A dotąd sądziłeś, że tylko ja się ciebie czepiam. Ludzie tłumaczą ci jak krowie na rowie, a ty wciąż swoje... Nawet nie umiałeś uszanować kobiecej prośby, tylko po swojemu musiałeś szukać sposobu, by ostatnie zdanie należało do ciebie i jak damski bokser musiałeś odreagować oraz dokopać Ewie w postscriptum. ŻENADA! wręcz buractwo! Ale to twój typowy wpis na zwrócenie ci uwagi.
Nie wytrzymałeś, by zamilknąć, ale już na zapas odpisujesz wszystkim, co niby będą zarzucać, że nie ma wezwania na ipx? Poza tobą i jakimś klakierem, który woli z tobą stracić niż gdzie indziej zarobić (jeśli to nie był twój klon, to koleś zdobył Himalaje lizusostwa i głupoty) niewiele osób chyba tu spodziewało się wezwania w gwarantowanym przez ciebie terminie. O ile w ogóle liczyło na wezwanie. Czytaj ze zrozumieniem. Wszyscy piszący wskazują na jedno - na Twą arogancję, z jaką pisałeś, że WEZWANIE NA PEWNO BĘDZIE DO KOŃCA CZERWCA. I nawet chciałeś się o to zakładać. A teraz tłumaczysz się, jak... Zresztą Ewa cię znokautowała, więc nie będę już powtarzać jej słów.
flinston, skoro nie znasz Romana, to czemu wciąż z arogancką protekcjonalnością piszesz, co on zamierza, co i dlaczego on robi, jakbyś siedział mu w głowie? Potrafiłbyś prowadzić taki biznes, jaki ma RK? No właśnie... Ty w ogóle nie ogarniasz to, czym zarządza Roman? Piszesz jak typowy rozgoryczony leszczyk, konfabulujesz i przyjmujesz swe "domniemania i spekulacje" za fakty, które innym wmawiasz. I zawsze musisz mieć rację, jak zakompleksiony dzieciak.
Czemu gwarantowałeś kilka miesięcy naprzód, że będzie wezwanie?Jasnowidz jesteś? Ewa ci to wygarnęła, a ty wycofujesz się rakiem, że tylko "domniemywasz i spekulujesz"... Równie śmieszne, co żałosne. I po co spamujesz zakładaniem ciągle nowych wątków, w których tylko się wymądrzasz o Romanie i spółce, jakbyś wszystko o niej wiedział? Masz prawo do swego zdania i każdej ilości wpisów. To prawo forum. Ale chcesz, by z tobą polemizowano merytorycznie? No to szanuj rozmówców i ich prawo do swego zdania o spółce, a nie próbuj ośmieszać (zresztą nieudolnie) każdego, kto ma inne zdanie niż ty. Nie dziw się więc, że z tobą się nie dyskutuje. Z tobą dyskutować? Ty oczekujesz przyznawania ci racji i poklasku. Zachowujesz się na forum (bo może gdzie indziej normalny i nawet sympatyczny gość jesteś) jak jakiś infntylnie rozgoryczony narcyz a nie opanowany i racjonalny inwestor.
Tu nikt nie pisał o twej cenie na wezwanie. Jesteś tak ślepy czy nierozgarnięty, że nie umiesz dostrzec tego, na inni ci wskazują? - na twą jednotematyczną grafomanię, arogancję i besserwisseryzm. Przeczytaj uważnie posty 777ipół oraz Ewy. Oni wskazywali nie na żadną cenę, tylko na fakt braku wezwania, którego byłeś tak pewny.
Nie wiesz, jaki błąd popełniasz? Przecież jest on oczywisty - nie narzucaj innym swego zdania. Miej, jakie chcesz, ale jeśli chcesz być szanowany, to szanuj innych. A twoje postscriptum o czym świadczy? W czym ty jesteś lepszy od Ewy i co o tobie mówią twe pogardliwe słowa "typowo kobiecy wpis". Kobiecy, czyli gorszy, bo ty niby wiesz lepiej? Bo twe niby męskie wpisy są lepsze? flinston, jak masz jaja i resztki honoru, to przeproś Ewę, a nie zachowuj się jak burak.
No to absurd sięgnął zenitu. "Gienisz Re" w swojej pierwszej osobie skupił się na najważniejszym aspekcie wątku więc zaraz wyjdzie z tego niezła historia obyczajowa a wszystko to na forum spółki giełdowej :DD
PS. Zespół specjalnej troski tak się z rana skupił że wyszedł post .. zupełnie nie o spółce. Standard !
Normalnej osobie odpisałbym żeby uważała na słowa ale w twoim przypadku litość nakazuje daleko idące ustępstwa bo jak zwrócić uwagę komuś kto pisze w liczbie mnogiej.
Dnia 2016-06-20 o godz. 10:26 ~re napisał(a): > a cóż ty, damski bokserze znokautowany przez kobietę, możesz mądrego napisać... > > napisała ci dziewczyna prawdę, a ty jak się zachowałeś?... > > no to, flinstoniku - kiedy gwarantujesz nowy termin wezwania?
Litość też na swoje granice i choć głupota w twoim / waszym wydaniu jest bezkresna to nie zapędzaj się za daleko.
Dnia 2016-06-20 o godz. 10:46 ~flcn napisał(a): > Dnia 2016-06-20 o godz. 10:26 ~re napisał(a): > > a cóż ty, damski bokserze znokautowany przez kobietę, możesz mądrego napisać... > > > > napisała ci dziewczyna prawdę, a ty jak się zachowałeś?... > > > > no to, flinstoniku - kiedy gwarantujesz nowy termin wezwania? > > Litość też na swoje granice i choć głupota w twoim / waszym wydaniu jest bezkresna to nie zapędzaj się za daleko. >
Rozpaczliwe i żałosne te twoje riposty, damski bokserze znokautowany przez kobietę...
Dnia 2016-06-20 o godz. 11:07 ~flcn napisał(a): > Powtarzasz się członku zespołu specjalnej troski re. Trzymajcie się w kupie. Tam cię / was nikt nie ruszy. >
specjalnej troski to ty wymagasz... zwłaszcza po merytorycznym nokaucie od kobiety, damski bokserze... no i ciągle piszesz o tej kupie - dziwne masz zainteresowania, ale to twój problem...
Ta "kobieta" rzuciła wyzwiskami i została strzepnięta jak nieczystość w którą się czasem wdepnie. Nie masz innych pomysłów na nękanie krytyków giełdowego przewalacza?
Dnia 2016-07-17 o godz. 21:20 ~bumbum napisał(a): > Ta "kobieta" rzuciła wyzwiskami i została strzepnięta jak nieczystość w którą się czasem wdepnie. Nie masz innych pomysłów na nękanie krytyków giełdowego przewalacza?
Mam IPX i śledzę różne fora, gdzie piszą o tej spółce. Rzadko sam zabieram głos, ale tym razem uznałem, że trzeba. Znam wpisy flcn od dawna i przyznaję rację tym, którzy go krytykują za niepotrzebną wielość zakładanych wątków, w których więcej jest emocji niż treści inwestorskich. Przeczytałem post Ewy i inne krytykujące flcn. Tak jak wyżej może pisać tylko ktoś mocno urażony z bardzo cierpiącą ambicją. Ty chyba jesteś tym flcn i piszesz pod innym nickiem, bo inaczej trudno wytłumaczyć taką hejtową agresję.Pamiętam też, że wpisy poparciaa pod tym nickiem bumbum zawsze pojawiały się po wpisach flcn. Normalny człowiek, który nie czuje się urażony, tak nie reagowałby.
"Mam IPX i śledzę różne fora, gdzie piszą o tej spółce. Rzadko sam zabieram głos, ale tym razem uznałem, że trzeba. Znam wpisy flcn od dawna i przyznaję rację tym, którzy go krytykują za niepotrzebną wielość zakładanych wątków, w których więcej jest emocji niż treści inwestorskich."
Dalsza część postu to już znane z wpisów regupki oceny osobowościowe i insynuacje o pisaniu pod innym nickiem.
Drogi tex, ja się swoich postów nie wstydzę i nie muszę podbijać wątków wpisami z innymi nickami. Z twojego postu wynika że nie masz nic do powiedzenia w temacie wątku a jak chcesz oceniać mnie to załóż osobny wątek w takim temacie. Pewnie znajdzie się kilku piszących super "treści inwestorskie".