• Franek do Baxa Autor: ~jednooki_sniper [82.145.220.*]
    Szukam dobrego momentu na pozbycie się franka a dzisiaj skoczył 3 gr to może być to :D wtedy poczekam aż dolec zjedzie poniżej 3,7 i się dopakuje... Co sadzisz o takim rozwiązaniu? Boje się tego ze nie zdążę wyskoczyć zanim nie obniża wartości frania a kasy na dolca nie będę mial dopóki nie sprzedam chf
  • Re: Franek do Baxa Autor: ~jednooki_sniper [82.145.220.*]
    A Ty JP jaki plan masz? :D
  • Re: Franek Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    nie sprzedaje sie czegos co spada i spada zwlaszcza w zasadzie pod koniec
    musi byc odbicie nie 2-3 grosze ale z 7-10 by cos myslec
    poszedl jakis tam lekki poploch na rynku a dopiero wyjscie nad 3,9370 w krotkim czasie choc domyka dno i mozliwa 3falkii wzrostowe z tego dna choc do 3,97
    http://stooq.pl/q/a/?s=chfpln&i=120&u=14538390
    wyjda nad czerwona linie to opor na ok 4zet i to cel
  • Re: Franek Autor: ~bax [31.179.22.*]
    niestety poki miedzy czarnymi liniami to dalej spadkowo
  • Re: Franek Autor: ~JP [78.8.98.*]
    Kolego sniper, ja jestem na takiej stracie ze trudno cos tu wymyslec, pozostaje czekac. Ale obserwuje caly czas CHF/USD. Jakby nie patrzec dolce dostaly najbradziej po tyłku i zakladam, że w przypadku odbicia walut one pojda w gore nawiecej zwlaszcza ze wybory... Na razie mysle o przeskoczeniu z CHF na USD i moze szyciej odzyskam strate ta droga albo jeszcze powieksze bo i tak moze byc...
    SNB cos tam przebakiwal wczoraj, że moga luzowac. Luzuja juz wszyscy oprocz FED ale jak wiszczyl rok temu trader_21 FED tez dolaczy do tego grona i tego sie bardzo obawiam ale mysle ze do wyborow nie beda zbijac dolca, po juz bardzo mozliwe....

A na jakim poziomie zapakowales sie w CHF jesli mozna wiedziec ?
    Jesli w tym momencie przekrecilbym sie z chf na usd to wystarczy ze dolar dojdzie do 3,90 i jestem na czysto a frank musialby wzrosnac do 4,06. Co jest bardziej prawdopodobne ? heh
  • Re: Franek Autor: ~jednooki_sniper [141.0.12.*]
    Siedzę na franku po 4,08 xD
    Ale poczekam choć tani dolar kusi. Dzięki Bax
    Ja wlasnie zrobilem wymiane po kursie chf/usd 1,0420 i czekam. Jutro minutki FOMC. Ryzyko spadku dolca jeszcze jest spore ale w przypadku wzrostu szyciej odzyskam strate niz przy CHF. Cos czuje, ze SNB szykuje jakas niespodziankę...
  • JB Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    TO NAPISZ PO ILE TEGO DOLCA MASZ teraz bo gramy w tym samym walorze
  • Re: JB Autor: ~JP [78.8.98.*]
    Wyszło 3,7525 Bax.
  • Re: JB Autor: ~bax [31.179.22.*]
    ok czyli wyzej 3,9 dolar
  • Re: JB Autor: ~jednooki_sniper [83.13.4.*]
    Ja sprzedawałem dolca za 3,86 więc nawet jakbym teraz odkupił (choć chcę poczekać aż spadnie bardziej) to mam 10 gr zysku, ale nie mam kasy bo franki wcześniej kupiłem i mnie zblokowało :D i taki dylamacik bo na chf mogę się nie doczekać a pociąg z dolcami w końcu odjedzie
  • Re: JB Autor: ~Izabela [84.97.252.*]
    A Ja ciagle mysle o funtach po 5 pln za sztuke.!!!!Mam nadzieje , ze dolec sie ruszy ;za oslabieniem stoja garbate nosy . Pozdrawki dla wszystkich spekulantow i usa za 4;2pln!!!!!!!!!
  • Re: JB Autor: ~JP [62.87.156.*]
    Jednak nie za ciekawie to wyglada. Albo FED blefuje albo jesli zrobia jak mowia to raczej ewakuacja w dolara.