Szukam dobrego momentu na pozbycie się franka a dzisiaj skoczył 3 gr to może być to :D wtedy poczekam aż dolec zjedzie poniżej 3,7 i się dopakuje... Co sadzisz o takim rozwiązaniu? Boje się tego ze nie zdążę wyskoczyć zanim nie obniża wartości frania a kasy na dolca nie będę mial dopóki nie sprzedam chf
nie sprzedaje sie czegos co spada i spada zwlaszcza w zasadzie pod koniec musi byc odbicie nie 2-3 grosze ale z 7-10 by cos myslec poszedl jakis tam lekki poploch na rynku a dopiero wyjscie nad 3,9370 w krotkim czasie choc domyka dno i mozliwa 3falkii wzrostowe z tego dna choc do 3,97 http://stooq.pl/q/a/?s=chfpln&i=120&u=14538390 wyjda nad czerwona linie to opor na ok 4zet i to cel
Kolego sniper, ja jestem na takiej stracie ze trudno cos tu wymyslec, pozostaje czekac. Ale obserwuje caly czas CHF/USD. Jakby nie patrzec dolce dostaly najbradziej po tyłku i zakladam, że w przypadku odbicia walut one pojda w gore nawiecej zwlaszcza ze wybory... Na razie mysle o przeskoczeniu z CHF na USD i moze szyciej odzyskam strate ta droga albo jeszcze powieksze bo i tak moze byc... SNB cos tam przebakiwal wczoraj, że moga luzowac. Luzuja juz wszyscy oprocz FED ale jak wiszczyl rok temu trader_21 FED tez dolaczy do tego grona i tego sie bardzo obawiam ale mysle ze do wyborow nie beda zbijac dolca, po juz bardzo mozliwe....
A na jakim poziomie zapakowales sie w CHF jesli mozna wiedziec ?
Jesli w tym momencie przekrecilbym sie z chf na usd to wystarczy ze dolar dojdzie do 3,90 i jestem na czysto a frank musialby wzrosnac do 4,06. Co jest bardziej prawdopodobne ? heh
Ja wlasnie zrobilem wymiane po kursie chf/usd 1,0420 i czekam. Jutro minutki FOMC. Ryzyko spadku dolca jeszcze jest spore ale w przypadku wzrostu szyciej odzyskam strate niz przy CHF. Cos czuje, ze SNB szykuje jakas niespodziankę...
Ja sprzedawałem dolca za 3,86 więc nawet jakbym teraz odkupił (choć chcę poczekać aż spadnie bardziej) to mam 10 gr zysku, ale nie mam kasy bo franki wcześniej kupiłem i mnie zblokowało :D i taki dylamacik bo na chf mogę się nie doczekać a pociąg z dolcami w końcu odjedzie
A Ja ciagle mysle o funtach po 5 pln za sztuke.!!!!Mam nadzieje , ze dolec sie ruszy ;za oslabieniem stoja garbate nosy . Pozdrawki dla wszystkich spekulantow i usa za 4;2pln!!!!!!!!!