• Wczoraj red(wood) dzisiaj green(wood) Autor: ~do_guru [37.248.254.*]
    Dnia 2016-03-09 o godz. 16:46 ~guru napisał:
    Macie kolejne info o sprzedarzy jego sprzed 2minut:

Hehe, mówisz kolego "sprzedarzy jego". Do szkoły chyba troche pod górke było... możliwe że właśnie dlatego efekty w spekulowaniu (nie inwestowaniu) takie kiepskie. Istotne jest jednak co innego, skąd wziałeś te 10gr gdzie czekasz z zakupami? W ostatnim wpisie twierdzisz, że ustawisz się jednak na 30gr. Miedzy cena 10gr, a 30gr jest równo 200% różnicy, nie uważasz że lepiej będzie zostać na tych 10 groszach i zarobić o 200% więcej?? :-)) Pomyśl troche zanim bedziesz coś bazgrał, jeżeli akcje spadna do 10gr, to na 99% pojawi sie na ESPI wniosek o ogłoszenie upadłości spółki. Powiesz wtedy, że to bankrut i tym bardziej nie ruszysz tego papieru. Miałeś wczoraj dobra okazje do zakupu np. w cenie 1,10-1,20 bo troche tego poszło, ale pewnie byłeś za bardzo zajety ustawianiem zlecenia na 10gr :-)) Nie kupisz tych akcji ani po 10, 20, 50 groszy ani po 1 czy 2 zł, nie kupisz bo po prostu nie wiesz kiedy to zrobić i dlaczego, a zwyczajna ludzka pazerność nie pomoże w podjeciu tej decyzji.  Wpisy takie jak ~guru czy ~nox to taka troche "forumowa tragikomedia". Nie traćcie czasu panowie na doradzanie tutaj komukolwiek po ile się ustawiać i co jeszcze zrobi prezes lub bank, tylko prosto od kompa do słownika ort., a potem prosto do szkoły - na giełde przyjdzie jeszcze czas. Pozdrawiam.

• Re: Wczoraj red(wood) dzisiaj green(wood) Autor: ~nox [178.37.170.*]
    Ale czym się tak podniecasz kolego? Odbiciem zdechłego kota? Jeżeli prezes zastawia wszystkie akcje pod prywatny kredyt, którego nie może spłacić, to tak się to wszystko kończy. Spada wartość zabezpieczenia, pękają lewary i makler sprzedaje akcje, by odzyskać pieniądze dla banku. Spójrz na CTC, jak to się tam odbyło. I co? Dzisiaj masz Green czy Red? Bo prezes ma jeszcze sporo niesprzedanych akcji.
    Ja błędów ortograficznych nie robię, ale Tobie polecam przypomnieć sobie zasady interpunkcji. Zatem przeczytaj sobie swój wpis dokładnie jeszcze raz, zanim kogoś będziesz wysyłać do szkoły. Masz zaległości do nadrobienia.
  • Re: Wczoraj red(wood) dzisiaj green(wood) Autor: ~do_nox [37.248.254.*]
    ~nox napisał:
    Ale czym się tak podniecasz kolego? Odbiciem zdechłego kota? Jeżeli prezes zastawia wszystkie akcje pod prywatny kredyt, którego nie może spłacić, to tak się to wszystko kończy. Spada wartość zabezpieczenia, pękają lewary i makler sprzedaje akcje, by odzyskać pieniądze dla banku. Spójrz na CTC, jak to się tam odbyło. I co? Dzisiaj masz Green czy Red? Bo prezes ma jeszcze sporo niesprzedanych akcji.
    Ja błędów ortograficznych nie robię, ale Tobie polecam przypomnieć sobie zasady interpunkcji. Zatem przeczytaj sobie swój wpis dokładnie jeszcze raz, zanim kogoś będziesz wysyłać do szkoły. Masz zaległości do nadrobienia.

Witam, przyznam Ci rację ~nox co do interpunkcji bo rzeczywiście często nie używam końcówek ą i ę, ale zrobię wyjątek w tym wpisie. Jeżeli chodzi o ort. to odwoływałem się bezpośrednio do wpisu niejakiego ~guru (sprzedarzy jego) hehe, babol aż w oczy razi ;-)) Ciebie to nie dotyczyło więc jak już czytasz, to czytaj uważniej. W sumie to jest jednak forum giełdowe więc dajmy już spokój z interpunkcją i ortografią.
    Nie wiem skąd wniosek, że się czymkolwiek podniecam?? Wręcz przeciwnie, staram się podchodzić do kupna/sprzedaży akcji bez emocji i każdemu kto zajmuje się giełdą, forexem, czy ogólnie pojętym "inwestowaniem" zalecam dokładnie to samo. Pisząc kolejny raz w kontekście Reedwooda o prezesie, lewarach, zabezpieczeniach, bankach zupełnie nie zrozumiałeś moich intencji w poprzednim wpisie. Wyjaśnię krótko; nie obchodzi mnie zupełnie ta spółka ani od strony fundamentalnej ani tym bardziej at (to pozostawiam dla dużych stabilnych i to nie wszystkich), prawdę mówiąc nie wiem nawet czym Redwood się zajmuje. Jestem tutaj (a raczej byłem :-) czysto spekulacyjnie, a powód jest jak zawsze ten sam: duże i dynamiczne spadki w krótkim czasie i spore prawdopodobieństwo krótkiego odbicia. Nie pomyliłem się, wziąłem pakiet we środę przy drugich dolnych widłach za 1,15 a oddałem na drugi dzień po 1,65 i 1,70 - trochę się może przeliczyłem bo przewidywałem, że we czwartek powisi nawet na drugich górnych, a tutaj nawet pierwszych nie przebiło - trudno się mówi. Spróbuj może spojrzeć na to z mojej perspektywy - prawie 50% zysku w 24 godziny, to chyba lepiej niż lokata w każdym banku, ile czasu potrzeba na taką stopę zwrotu? 24 lata?:-)) nie chce mi się nawet liczyć... Wiem, wiem duże ryzyko itd., no i właśnie dlatego przy tak ryzykownej spekulacji potrzebne jest duże doświadczenie i nie ma mowy o emocjach, dlatego nie polecam takiej strategii dla początkujących, panikarzy oraz "za bardzo pazernych" :-), a dla tych którzy się jednak na taką grę decydują to maksimum 5 -10% posiadanego kapitału. Identyczną sytuację przerabiałem nie tak dawno na BML i dużo wcześniej na wielu innych spółkach, a celem było szybkie kupno i szybka sprzedaż i to tyle, dlatego wpisy typu "co zrobi teraz prezes" albo "bank sprzedaje zastawione pod kredyt akcje" zupełnie do mnie nie przemawiają bo zwyczajnie mnie to nie interesuje i nie o to chyba tutaj chodzi. Z drugiej strony rozumiem forumowiczów, którzy związani są z tą spółką od dłuższego czasu i w świetle ostanich wydarzeń nie wiedzą co mają teraz zrobić - sprzedać? dokupić? czekać? ale tutaj mamy przecież inne instrumenty inwestycyjne, jak np. zlecenia stop loss, jednak to już jest temat na zupełnie inny wątek.
    Myślę ~nox, że w miarę przystępny sposób odniosłem się do mojego wcześniejszego wpisu i... bez urazy. Pozdrawiam.
    acha, jeszcze jedno, napisałeś w piątek "Dzisiaj masz Green czy Red?" - wczoraj to ja już nie miałem ani green ani red - od czwartku jestem już bez "waloru". A tak na marginesie to chwilę po sprzedaży papiera nie obserwuję już notowań sprzedanej spółki, nie jestem sentymentalny - a może urośnie jeszcze kolejne 30% - i po co mi to, nie jestem pazerny, w zupełności wystarczy mi jedynie te 40-50% :-))
  • do kolegi 37.248.254.* Autor: ~nox [78.8.209.*]
    Szanowny kolego,

Zacznijmy od tego, że ja nikomu nie doradzam, co ma zrobić ze swoim akcjami. Każdy ma swój rozmum i samodzielnie potrafi ocenić sytuację. Nie mówię nikomu sprzedaj, kupuj, trzymaj, akumuluj etc. Od tego są "profesojanalne" anale. Więcej nawet, nie wierzę, by jakikolwiek mój wpis mógł mieć wpływ na kurs jakiejkolwiek spółki. Piszę, bo prostu mam ochotę przedstawiać swoją opinię na temat aktualnej sytuacji danej spółki. Czasem są to opinie bardziej rozbudowane i profesjonalne, innym razem proste i ironiczne (jak w przypadku RWD). A do wyrażenia tych ostatnich sprowokowało mnie niedawne "profesjonalne" zarządu, w którym (już były) prezes RN wykorzystuje ESPI do skompromitowania prezesa zarządu przy okazji wytryskując fontanną rodzinnych brudów. Takie kuriozum zdarza się raczej rzadko na gpw. Potem doszła informacja, że bank sprzedaje zastawione akcje prezesa. Zatem napisałem, co o tym myślę i tyle. Rozumiem, że Twój zarzut polega na tym, że nie wykorzystałem tutaj okazji do spekulacyjnego zarobku. Może i wykorzystałem, może i nie. Ja nie piszę o swoich inwestycjach/transakcjach na forum, ile zrobiłem/straciłem, bo uważam to za zwykłe WIEŚNIACTWO. Tym bardziej nigdy nie wysyłam nikogo do szkoły, by się douczył. Każdy sam musi zdecydować, czy chce się nauczyć czegoś nowego, czy też nie. Mnie giełda od wielu lat uczy czegoś, co później przydaje się przy kolejnych decyzjach inwestycyjnych/spekulacyjnych. Tobie również życzę podobnego nastawienia.
  • Re: do kolegi 37.248.254.* Autor: ~Zorjentowany [85.89.176.*]
    Nox nie naganiaj ludzi , bo stracą więcej niż mają. Dla jasności : holding ma więcej długu niż jest wart , spadające przychody , jest po resplcie i lada chwila może wypaść z giełdy. Trzeba nie mieć rozumu żeby w to inwestować i trzeba być " ku...ą żeby tak naciągać ludzi jak ty to robisz.
  • Re: do kolegi 37.248.254.* Autor: ~nikifor [5.173.165.*]
    słusznie że sam sobie dajesz plusa, bo nikt inny by ci go nie dał.

Dowcip polega na tym, że Redwood ma tyle samo długu co miał 3 tygodnie temu, a kurs jest o 2/3 niżej.
    Nie przez to, że dług urósł, ani że sytuacja spółki się nagle pogorszyła, tylko przez to, że Bank sprzedaje (sprzedawał?) akcje prezesa.

Co do 'inwestowania' w takie coś jak Redwood to się natomiast z tobą zgodzę. Jeżeli ktoś nie rozumie ryzyka - to niech się nie dotyka.
  • Re: do kolegi 37.248.254.* Autor: ~nox [78.8.209.*]
    Wiesz, chcę coś odpisać, coby Cię nie urazić... Powiem więc delikatnie: zupełnie nie zrozumiałeś, co pisałem wcześniej o tej spółce i co było moją intencją. Nigdy nie chciałem nikogo naganiać w jakąkolwiek stronę. Piszcie sobie, co chcecie o tej spółce. Na zdrowie. Widzę, że ubaw się tu skończył, a zaczynają kłótnie, dąsy, kwaśne miny... Nie chcę w to dalej brnąć. Bawcie się dalej sami, ale już bez mnie.
    Pozdrawiam i żegnam.
  • Re: Wczoraj red(wood) dzisiaj green(wood) Autor: ~rychu [31.61.140.*]
    Co prezes pociśnie akcji gamoniom to pociśnie
  • Re: Wczoraj red(wood) dzisiaj green(wood) Autor: ~guru [77.65.86.*]
    W dalszym ciagu czekam na 10gr i akcje prezesa tam bedzie dolek i wieksze odbicie bedzie mozna z 500% zas zarobic pod warunkiem ze spadnie porzadnie czyli do ok 10gr jak pisalem
  • Re: Wczoraj red(wood) dzisiaj green(wood) Autor: ~nikifor [5.173.165.*]
    no to sobie czekasz.
  • Re: Wczoraj red(wood) dzisiaj green(wood) Autor: ~nikifor [5.173.165.*]
    żeby nie było wątpliwości:

GURU poinformował że nie ma akcji Redwood i że czeka na poziomie 10 GROSZY

zobaczymy co będzie się działo, kolego, czy dobrze robisz.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.6.75.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Wczoraj red(wood) dzisiaj green(wood) Autor: ~do_nox [5.172.238.*]
    Dnia 2016-03-12 o godz. 16:34 ~nox napisał:
    Szanowny kolego,
    Zacznijmy od tego, że ja nikomu nie doradzam, co ma zrobić ze swoim akcjami. Każdy ma swój rozmum i samodzielnie potrafi ocenić sytuację. Nie mówię nikomu sprzedaj, kupuj, trzymaj, akumuluj etc. Od tego są "profesojanalne" anale. Więcej nawet, nie wierzę, by jakikolwiek mój wpis mógł mieć wpływ na kurs jakiejkolwiek spółki. Piszę, bo prostu mam ochotę przedstawiać swoją opinię na temat aktualnej sytuacji danej spółki. Czasem są to opinie bardziej rozbudowane i profesjonalne, innym razem proste i ironiczne (jak w przypadku RWD). A do wyrażenia tych ostatnich sprowokowało mnie niedawne "profesjonalne" zarządu, w którym (już były) prezes RN wykorzystuje ESPI do skompromitowania prezesa zarządu przy okazji wytryskując fontanną rodzinnych brudów. Takie kuriozum zdarza się raczej rzadko na gpw. Potem doszła informacja, że bank sprzedaje zastawione akcje prezesa. Zatem napisałem, co o tym myślę i tyle. Rozumiem, że Twój zarzut polega na tym, że nie wykorzystałem tutaj okazji do spekulacyjnego zarobku. Może i wykorzystałem, może i nie. Ja nie piszę o swoich inwestycjach/transakcjach na forum, ile zrobiłem/straciłem, bo uważam to za zwykłe WIEŚNIACTWO. Tym bardziej nigdy nie wysyłam nikogo do szkoły, by się douczył. Każdy sam musi zdecydować, czy chce się nauczyć czegoś nowego, czy też nie. Mnie giełda od wielu lat uczy czegoś, co później przydaje się przy kolejnych decyzjach inwestycyjnych/spekulacyjnych. Tobie również życzę podobnego nastawienia.

No cóż, stare powiedzenie mówi: piłeś - nie pisz ;-)) To odnośnie Twojego postu szanowny kolego. Rozumiem, że jako "profesjonalista" kierujesz się pewnie "profesjonalnym" "profesjonalizmem" ;-)) ale czego tutaj nie rozumiesz?? Giełda jest chyba tylko po to żeby zarabiać więc odpuść sobie dorabianie sztucznych tematów zastępczych Jedynym miarodajnym wykładnikiem
    każdego gracza/inwestora jest tabelka na rach. maklerskim. U Ciebie jest na zielono?? W dupie mam co uważasz za wieśniactwo, a czego nie uważasz, za wieśniactwo można z pewnością uważać niewykorzystanie okazji do zarobienia na Redwoodzie. Dociera cokolwiek do Ciebie, czy niezbędna jest w tym przypadku łopatologia?? Pozdrawiam.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.61.140.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wczoraj red(wood) dzisiaj green(wood) Autor: ~nox [87.205.95.*]
    Wiesz rozbawiłeś mnie tym wpisem, że aż... dałem Ci zieloną łapkę, tak z sympatii.. :-)))))))) Znikam, tylko nie zapomnij zabrać zabawek z piaskownicy, jak skończysz się bawić.
[x]
REDWOOD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.