• Jednak bedzie rekordowy kwartal !!!!!! Autor: ~Pet [77.254.139.*]
    Wedlug slow pracownikow w Pelkiniach wszystkie oddzaly pracuja pelna para , w maju i czerwcu pozyskanie stluczki jest rekordowe .
  • Re: Jednak bedzie rekordowy kwartal !!!!!! Autor: ~klocek [95.41.107.*]
    Szkoda, że kurs o tym nic nie wie.
  • Re: Jednak bedzie rekordowy kwartal !!!!!! Autor: ~Pet [77.253.8.*]
    Gracze cos jednak przeczuwaja , podaz jest ostrozna , mysle ze blizej wynikow popyt zaatakuje mocniej, symulacja slabosci dobiega konca ,Typowa technicznza korekta zgodna z zasadami Fibo schlodzila wskazniki .
  • Re: Jednak bedzie rekordowy kwartal !!!!!! Autor: ~Pet [77.253.8.*]
    Drobni gracze ktorzy sprzedali ponizej 8 zl, maja teraz problem,nagle okazalo sie ze podaz cofnela sie a duzo wieksze poziomy i odkupienie taniej staje sie niemozliwe . Mysle ze za chwile beda lapac uciekajacego kroliczka.Grubasy wietrza dobre wyniki i znikneli z podaży .Wybranie tylko kilku tysiecy natychmiast podniesie wysoko kurs a wyportkowana drobnica zacznie paniczne odkupywac sprzeane taniej akcje .Zachlannosc ne zna granic.

• Re: Jednak bedzie rekordowy kwartal !!!!!! Autor: ~kutach [77.45.53.*]
    co za bełkot
  • Re: Jednak bedzie rekordowy kwartal !!!!!! Autor: ~Pet [178.37.121.*]
    Nie dziwie sie ze kutafonom ktorzy sprzedali ponizej 8zl. mój belkot nie pasuje.
  • Re: Jednak bedzie rekordowy kwartal !!!!!! Autor: ~kutach [78.10.164.*]
    nie sprzedałem, bo nigdy nie kupiłem. Chociaż wmawiają mi, że sprzedałem po 3,4,5,6,7 zł;) to pewnie z tego powodu twierdzę, że niebawem będzie zjazd,zeby inni się nie obłowili, bo przecież perspektywy są na 100 zł. Będzie przecież jak z LPP. Kto kupił za 10000 sprzeda z a milion! hehe
    a tak serio to wydaje mi się, że równia pochyła blisko. Już na rynku zaczyna się wojna cenowa o szkło. Krynicki ma niewykorzystane moce i po prostu przeinwestował moim skromnym zdaniem. Wzrost mocy produkcyjnych jest niewspółmierny do wzrostu zbiórki selektywnej. Kila lat będzie trzeba czekać aż pojawi się wystarczająca ilość szkła, żeby dobrze zarabiać. Krynicki nie wytrzyma wojny cenowej z konkurencją, która właśnie się zaczęła...ale Ty trzymaj!
  • Re: Jednak bedzie rekordowy kwartal !!!!!! Autor: ~Kazik [80.72.34.*]
    Przedmówca dobrze prawi. Zresztą tu już były wzrosty teraz raczej oddają. Po 2020 bedzie ok jeśli konkurencja Ich nie wybzyka. Zapraszam teraz na orła opony tu mamy układ kurs bardzo nisko za chwilę kasa z ministerstwa na restrukturyzację i prawie Nikogo na spółce. Jak Orłom wszytko wyjdzie to bedzie mistrzostwo świata Za unijne i panstwowe pieniądze biznes jak trzeba. Tylko tak samo jak tu biznes na przyszłość.Zapraszam.
    Mieszkam w Jaroslawiu ,tj, kilka kilometrow od Pelkin , mam kontakt z pracownikami i wiem duzo wiecej niz Ci sie wydaje , obecnie zapasy stluczki rosna , powiem tylko ze od marca ilosc przywozek sie podwoil.Pisze realna prawde a Tobie sie tylko wydaje ....
    w jarosławiu jest dobrze to wszyscy wiedza bo na razie nie ma realnej konkurencji w dodatku ceny w OI zapewne najlepsze wiec nie dziwne, że Krynicki tam ciągnie stłuczkę nawet ze Sląska zamiast do Lublińca. Ale Lubliniec już za nie tak dobrze - stacja duza a szkla dla niej brak. Wchłonięcie Silesii nie dało takiego efektu. Silesia przerabiała ok 12-15 tyś ton szkła rynkowego w roku, czyli 8-10% całkowitej wydajknośc Lublińca. Swoją drogą dziwne, że nadal nie ma informacji na temat tej transakcji. Z tego co wiem nie była znikoma. Na chwile obecną jest nawe nieźle, ale już zaczyna się walka o szkło z Rhenusem i ceny zakupu rosną (co odbije się na marży błyskawicznie) a co dopiero się zacznie jak Rhenus odpali największą stację w Polsce (inwestycja w toku, na Śląsku) ? Jak sądzisz? I tutaj Cię zaskoczę. Momim skromnym zdaniem wiem znacznie więcej niż Ty. No ale nie będę ujawniał kim jestem i gdzie mieszkam;) Myślę, że wiem więcej nawet niż sam Adam Krynicki (on z kolei wie więcej na temat pozyskiwania dotacji;) Krynicki I'm coming for you!:)
    "realna prawda"?:) powiedz mi co to takiego?
    i jeszcze jedno - jak mógł się przywóz podwoić do Jarosławia skoro oni pracowali na 100% wydajności? Tzn, że gromadzą zapasy w Pełkiniach a jednocześnie czerpią na deficyt w Lublińcu?:) śmieszny jesteś z tymi informacjami.
    Jeśli chodzi o wzrost to jedyny głos rozsądku na tym forum. Facet z branży wie, że co ma wzrosnąć to już było. Spółka jest i tak za wysoko wyceniana jak dla mnie.

Powiedzcie mi jak ma rosnąc dalej spółka która ma mocy na 350-400 tyś ton szkła w Polsce zbiera się na chwilę obecną ok 450 tyś? Od Rhenusowi nie odbiora szkła, wzrost cen odbije się na rentowności, raty trzeba będzie spłacą ckilka następnych lat, ale może być z tym problem. rok 2015 to będzie ostani dobry rok...
    W kraju zbiera sie na chwile obecna ? Czyli dane masz stare bo zawsze podawane sa z duzym opoznieniem , istnieje tez takzwana sezonowosc , dodatkowo rosnie swiadomosc ludzi w recyklingu. ( nowe przepisy mocno pomagaja)Przynajmniej raz w tygodniu przejeżdżam blisko zakladu i nigdy wczesniej nie widzialem tyle nagromadzonej stluczki.Krynicki nie jest glupi i przy brakach jej w innym zakladzie na pewno zrobil by przerzut lub zmienil logistyke dostaw.Wiem tez z wlasnego doswiadczenia ze sezonoe letnim mam dwa razy wiecej szklanych odpadow w domu niz w chlodniejszych , ( opakowania po piwie ,napojach i tp.)Tak jest chyba u wszystkich .Spor roztrzygna wyniki , przypomne sie, bo jestem pewny tego co widze.

przypomnij się... bo kłócisz się z kolesiem który zna branże najlepiej w polsce;) w końcu w niej pracuję już 10 lat:) znam wszystki liczące się huty szkła i wszystkich recyklerów - krynicki rhenus zostali jako liczący się (Juko i instalacje hut - głównie BA glass to plankton, DSS i TEW nie robią opakowaniowki).
    Ale Ty wiesz lepiej, bo mieszkasz w Jarosławiu:) dobry jesteś... kurcze muszę się wybrac na korepetycje ("bo w końcu mieszkasz w Jarosławiu":) facet, mówisz o całkiem innych rzeczach niż ja. Może pracujesz u Krynickiego, ale to co mówisz jest sprzeczne z logiką...
    Czy Krynicki przeinwestowal inwestujac w wiekszosci z dotacji ? Watpie , sam piszesz ze sie na tym nie znasz , majatek trwaly rosnie podobnie jak zbiórka szkla do recyklingu . Granty unijne daja spora przewage .Wierze w Krynickiego bo dal sie poznac jako cwany gosc , znam wiele firm w kraju ktore skutecznie konkuruja z kapitalem zagranicznym ( np. skup zlomu stalowego i aluminium ) , mysle ze tu bedzie podobnie.

cwany to jest może Kołakowski... a ja widzę co się dzieje teraz na rynku i wiem co się będzie dziać. Rhenus buduje największą stację w Polsce i będzie miał ogromną przewagę technologiczną. Finasową również. to sprawi, że krynicki nie bedzie miał wystarczajaco duzo szkła i pojdzie na dno (bo raty trzeba spłacać - mimo dotacji, druga część pokryta jest kredytem. Zadłużenie jest duze. Straci płynność. Sadzę, że Krynicki to wie, bo chodzą plotki, że ma sprzedać firmę. Wie, że to ostani moment na taki ruch...
    Załatwię Ci zaproszenie na uroczyste otwarcie stacji Rhenusa - chcesz?:)

Zalatwie Ci zaproszenie ? . Tym ostatnim wpisem sie wygadales , pracujesz w konkurencji i celowo dyskredytujesz Kreca , nie masz akcji i sledzisz caly dzien na forum ? Nikt nie jest glupi i wie o co chodzi.Wpisem o zadluzeniu blaznisz sie bo nie znasz sie na ksiegowanu grantow ? Czy wiesz kiedy je mozna w pelni przeszacowac ? Czy w tedy zadluzenie do majatku trwalego bedzie w liczbach grozne? Piszesz bzdury o sprzedazy firmy bo jest to teraz niemozliwe i to szczegolnie pokazuje twoje pseudo znastwo ( granty blokuja taka mozliwosc na lata).Wielu inwestorow w ciagu tylko kilku lat zarobilo ponad 100% na firmje a ty ,zalosny znawca tematu tylko sie przygladales? Byc pechowym niedojda to malo powiedziane . Babci na ucho mozesz opowiadac swoje bajeczki !!! CZY PISZESZ SWOJE BZDURY bo ktos Ci za to placi ? Matka Teresa nie jestes zeby kogos ostrzegac CHYBA ZE COS Z TOBA ,, NIE HALO'' Polska firma ma ogromna przewage o czym nie piszesz poniewaz byla pierwsza na rynku i ma podpisane mnostwo umow na dostarczanie stluczki ,jest tez rzetelnym platnikiem .Jakbys byl biznesmenem a nie najemnym pionkiem to bys widzial ze wszedzie jest konkurencja ,zdrowe współzawodnictwo jest motorem innowacyjnoci nie przeszkadza w rozwoju.
    nie emocjonuj się tak, bo wyglada tak jakbys pracowal w KRec. Co się ta unosisz? wyluzuj, przypomnij się tak jak napisałeś. A zaproszenie Ci załatwię bo mnie tam na pewno zaproszą:) Jestem szychą;)

Masz pieluchomajtki?:)
    ps.I przestań obrażać ludzi prostaku....
    Na forum pisza rolnicy , przedsiebiorcy , profesorowie czy politycy, ale kazdy trzyma sie zasady ze nie podaje kim jest ,dlatego trzeba byc skonczonym bucem by okreslac sie ,, szycha'', Inna sprawa ze zdarzaja sie debilne wyjatki lub falszywi kutafoni ktorym zdaje ze cos znacza ale sa to tzw. medyczne wyjatki.
  • Re: Jednak bedzie rekordowy kwartal !!!!!! Autor: ~Kazik [80.72.34.*]
    Zagłuszyliście mnie strasznie. Obrotu nie ma wcale. Na moje oko trzeba czekać bo sprzedac się nie da a kupować nie pora. Teraz musi upłynąć czynnik czasu po ostatnich wzrostach. Jak zacznie rosnąc to na bank już Was nie będzie lub Będziecie ale tak Zmęczenie i doświadczeni że pisanie nie bedzie Wam w głowie. Ponawiam Orzeł Opony jw. i zapraszam teraz może tam warto Pozdrawiam
    nie interesuje mnie co tam sobie roisz. Kolega z Orla dorbze radzi - sprzedaj KR i kup Orła. Zrobisz interes zycia.

[x]
KREC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.