• OBROTY ! Autor: ~stypa [89.71.216.*]
    Dzisiejsze obroty są... Prośba o dokończenie:)
  • Re: OBROTY ! Autor: ~robertbham [92.232.132.*]
    takie jak przez ostatnie miesiace niestety. Brak Falenty brak obrotow
  • Re: OBROTY ! Autor: ~jack [89.74.85.*]
    Falento wracaj i zrób tu pompkę, pokaż, że lepszy jesteś od Patrowicza:}
  • Re: OBROTY ! Autor: ~stiopa [89.69.52.*]
    Według wiedzy posiadanej na dzień sporządzenia niniejszego raportu, Spółka
    przewiduje, że w okresie października-listopada 2014 roku, będą miały wydarzenia
    korporacyjne, które mogą być istotne z punktu widzenia inwestorów. Głównie będzie
    to związane z realizacją Planu połączenia ZWG S.A. z Bumech S.A. Spółka
    przewiduje, iż w miesiącu październiku zostanie zatwierdzone przez KNF
    Memorandum Informacyjne. Po jego zatwierdzeniu zostaną zwołane Walne
    Zgromadzenia Akcjonariuszy ZWG S.A. i BUMECH S.A. na których zostaną podjęte
    uchwały związane z połączeniem.

a posiedzenie KNF 21.10.2014 i następne 04.11

czyli na 90 procent 21.10 czyli za 3 niepełne sesje powinno być klepnięcie, a to powinno dać obroty
    Ogarnij się Stiopa, mitomanie....jesteś tak wiarygodny jak Sutkowski, czyli w ogóle.
  • Re: OBROTY ! Autor: ~stypa [89.71.216.*]
    Dzisiejsze obroty - jakie wasze prognozy - ?
    Obstawiam obrót na poziomie wczorajszego - około 3000 sztuk;) - jak w dobrym warzywniaku:)

Śmiecia już nikt nie chce tknąć. Wątpię, żeby przekroczyło 2000szt. Z tego może łatwiej będzie wyjść za 2,3 lata???? Chyba, że byk ze Stiopą odbiorą....
  • Re: OBROTY ! Autor: ~byk [82.139.3.*]
    a napisz mądralo ile ostatnio kupiłeś?
    chcesz żeby inni ryzykowali a ty będziesz odcinał kupony
    i o swoim wybranym walorze pisał tylko ,,śmieć,,
    a może ty nim jesteś ...
    Takie mam zdanie o tej spółce, ale nie obrażam ludzi, przynajmniej nie było to moją intencją, choć nazwanie mnie głupcem byłoby bardziej zasadne, skoro dałem się omamić Falencie i Sutkowskiemu.
  • Re: OBROTY ! Autor: ~Kazik [80.72.34.*]
    Stiopa ty musisz pracować w jakieś instytucji finansowej albo u Falenty B>M> czy u Innego. Jak Chcesz to Piszesz konkretnie czyli wiedza jest. Wszytko co Namawiasz spada to nie możliwe żeby tyle czasu namawiać na gówna bez interesownie. Co dotkniesz a bynajmniej Piszesz w gówno się zamienia. Ciekawe takie praktyki a duma wstyd żal
    dzisiaj obroty będą moim zdaniem małe
    ale bardzo wysokie zamknięcie
    i piękny młot na wykresie
    Zamiast młota wolałbym młyn?:) Tylko nie bierz tego do siebie.
    Do sceptyków - możecie wywalać. Przecież urosło o 20 procent. Doskonała okazja do wywałki.

Jeśli chodzi o "tajniki" mojego inwestowania to patrzę na spółki fundamentalnie i jak lecą w dół mimo dobrych fundamentów to - jak w przypadku ZWG- za cześć sprzedaną na stopach uśredniam i tyle. Kiedyś urośnie, bo dobre spółki się obronią.

A czy ZWG jest złą spółką czy dobrą o tym świadczą raporty (pokaż mi zły) a nie machinacje na akcjach, których nie jesteś nie będącw żadnym układzie przewidzieć.

Co do pracy u Pana F.- podobnie ja mogę o Kaziku napisać że pracuje u Pana Patrowicza- śmiech.
    Obyś się nie rozczarował 14 listopada........
    a co to ma być tego 14.11
    riposta do Kazika była b.dobra
    -------------------------------------------
    zamknięcie powyżej 3.00 może 3,19
    w razie braku o 17.00
    sam zrobię 1 sztuką PKC
    o 10:40 ktoś kupił jedną sztukę za 2,80, więc zamknięcie nawet za 5 pln jest realne;)

14.11 raport kwartalny
    4-5 mln zysku netto, a czwarty 6-8.

Przy czym najważniejsze są tu przepływy operacyjne, a te będą też bardzo ładne.

Tak obstawiam. Zobaczymy
    A jak obstawiasz bumech?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.24.130.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Autor: ~byk [82.139.3.*]
    ktoś kupił 2 sztuki
    i wspominany młot wyrysował na wykresie
    ---------------
    brawo dla... rysownika wykresu

sprzedał 1 sztukę
    kupił 2
    obrót zaledwie 3 akcje
    Nie zdziwiłbym się małą stratą netto -200-300 tys, ale tam najważniejsze są przepływy i zmniejszanie należności (tu obstawiam korzystną tendencję)
    czyli jak długo trzeba będzie czekać na zysk w bumechu. Rok, dwa? I dlaczego przepływy są wg. Ciebie istotniejsze od zysku?
  • Re: OBROTY ! Autor: ~krul [87.206.132.*]
    ciekawi mnie jedno , na co my drobni liczymy że po przejściu na główny kurs wystrzeli , samo zwg latać wysoko ale po połączeniu może się z tego zrobić spółka jakich wiele na gpw które kiszą się latami.
    Większość zapewne ma stratę, wolę to potrzymać 2,3 lata, czy 1pln w dół czy w górę i tak trzymam, zaakceptowałem stratę. Balona nadmuchali po to żeby za grosze przejąć Bumech. Pytanie czy warto? I czy bumech zacznie coś zarabiać? Jeśli tak, to powstanie spółka generująca ok. 200 baniek rocznie, pytaniem jest zysk i kiedy, czy w ogóle poprawi się sytuacja w górnictwie? A może mądrale chcą w przyszłości sprzedać trochę majątku bumech. Obecna kapitalizacja 14 baniek, spółka, która bodajże 2-3 lata temu zarabiała ok. 5 baniek. Wolałbym przyglądać się temu z boku, niestety jestem u....y. Nie ma Falenty, wystrzału tu już nie będzie. Może za 2-3 lata pojawi się jakaś dywidenda? Wiele tu niejasności, a zarząd nie ułatwia sprawy.
    W 2010 zysk bumechu ponad 5 baniek, 2011 ponad 6 baniek. Potem już tylko gorzej, no i to zadłużenie. Także kisić się może długo, chyba, że gruby wyciśnie coś z tej cytryny, którą przejmuje? Samo ZWG przy 80 bańkach kapitalizacji, zysku ok. 15 wyglądałoby w miarę ok. Nie rozumiem tylko po co wchodzą w tak nierentowny i niepewny sektor jakim jest górnictwo, zamiast, np. zwiększać produkcję oleju prio.......? Chyba, że perfidnie dążą do przejęcia ok. 60 baniek (aktywa-zobowiązania) za kilkanaście baniek.
    Ooo- wreszcie chyba trafileś. 60 mln za 14 - kiedy to można zdobyć jak nie w kryzysie i po zdołowaniu kursu.

A jak przejmą to kto powiedział że nie będzie restrukturyzacji polegającej na wyprzedaży majątku nie przynoszacego zysku (części kombajnowej np.) i zostawienia sobie bądż co bądź dobrej marki.

Poza tym jak byś napisał do nich na maila to by ci gostek od propagandy odpowiedział to co tu ktoś publikował- po połączeniu "przedstawimy nową strategię"
    cisza na forum dobrze wróży
    ,,ciszej jedziesz - dalej zajedziesz,,
  • Re: OBROTY ! Autor: ~zxc [83.28.195.*]
    Ktoś postawił zaporę na 3,05 żeby przypadkiem nie urosło.
    i zapora poszła do wora
    pewnie odkupi drożej - nie wystawiać po niskich cenach
    może jutro dostaną odpowiedz z knf
  • Re: OBROTY ! Autor: ~stypa [91.189.219.*]
    i co w związku z KNF ?
    Teoretycznie pozytywna opinia KNF powinna być formalnością, więc nie sądzę, że jakoś gwałtownie zmieni się kurs.
    Zakopać gniota na kilka lat, tu do końca roku nic się nie zmieni. Dopiero jak poprawi się w bumechu, to powinno????
  • Re: OBROTY ! Autor: ~zxc [178.42.97.*]
    Wywalcie akcje po PKC i będziecie mieć problem z głowy. Po co to piewdolenie.
  • Re: OBROTY ! Autor: ~as [89.72.234.*]
    Popieram ,wywalajcie rano PKC.
    Popieram. Po co ryzykować- przecież komunikat KNF - dopiero po południu. Zawsze zdąży się dokupić, a że po 4 to co
    A co będzie dzisiaj?
    pewnie spadek...
    ukryta sprzedaż po 3,08 robi swoje
    chyba jednak dzisiaj nie będzie info z knf
    K..a będzie jak będzie info z KNF nie wcześniej przecież, takiego nie ma jeszcze. A gdy nie będzie to kolejne posiedzenie 4.11- wiec tak czy siak czas się zbliża
  • Re: OBROTY ! Autor: ~Leszcz [156.17.6.*]
    Komunikat o zatwierdzeniu memorandum informacyjnego nie musi byc zwiazany z data posiedzenia KNF.
    Nie wiem do konca jak KNF podejmuje decyzje, ale ponizej macie przyklad, ze na posiedzeniach nie sa dyskutowane tego typu wnioski:

Przyklad:
    http://www.knf.gov.pl/o_nas/komunikaty/index.jsp
    30.10.2013 zatwierdzenie memorandum emisyjnego ZUE S.A.
    29.10.2013 komunikat ze 196 posiedzenia KNF
  • Re: OBROTY ! Autor: ~ciotka [46.170.89.*]
    Jest komunikat - ale bez zmian.
    http://www.knf.gov.pl/o_nas/komunikaty/237_posiedzenie_KNF.html
    Następne 24.X
  • Re: OBROTY ! Autor: ~Leszcz [156.17.6.*]
    Przeczytaj wyzej.. Komunikat o memorandum nie musi byc zwiazany z komunikatem z posiedzenia KNF, wiec moze byc jutro po jutrze, albo np 25.X.

Czy ktos ze specjalistow moglby wytlumaczyc jak ta decyzja jest podejmowana? To sie odbywa na posiedzeniu, czy jakos inaczej?

Pozdr
  • Re: OBROTY ! Autor: ~verto [178.42.57.*]
    Ciągną zapałki.
    Myślałem, że co innego, a jednak zapałki...

A tak na poważnie, to procedura jest bardzo prosta - złożony wniosek, który został wcześniej poddany analizie z formalnego punktu widzenia jest omawiany za i przeciw. Jeżeli spełnia warunki i nie ma jakichkolwiek nacisków, lub sygnałów o nieprawidłowościach, to pozytywna opinia/decyzja jest formalnością. Niestety w przypadku ZWG jest kilka niejasności związanych z działalnością Marka F. , jak i mogą być naciski polityczno-biznesowe- również wymierzone w Marka F.

na wykresie ciekawa sytuacja
    trend wzrostowy od kilku dni
    ograniczenie wzrostu na 3,15
    czas na kupowanie -pewnie ostatni dzwonek
    niebawem zatwierdzenie połączenia z Bumechem
    Do stycznia na pewno nie urośnie. Dwa lata kiszenia....
    A ja twierdzę, że urośnie.
    1. Raport kwartalny i raport miesięczny, które jak zwykle będą bardzo dobre - a tradycją ZWG jest, że po raporcie idzie mocno w górę.
    2. Do połowy listopada powinna być ogłoszona decyzja KNF, co też powinno podgonić kurs. Z prostej matematyki wynika, że ZWG powinno być ponad 3,60 , a jest 3...
    Jesteś pewien, że pokażą dobre wyniki? Bo ja nie. Jeśli dojdzie do połączenia i uda się uzdrowić Bumech, to dobre raporty pojawia się w pol. 2015r. Wtedy giełda w dół i śmieciowi nic nie pomoże. Sytuacja w górnictwie jest fatalna i bez poprawy koniunktury w tej branży też trudno liczyć na lepsze wyniki. Może za 2-3 lata zobaczymy 3 z przodu po połączeniu? Tak to niestety widzę. A swoją drogą w niezły sektor weszli, ceny węgla najniższe w historii, a kopalnie ledwo zipią. Brawo p. Sutkowski, niezły z Ciebie wizjoner.
[x]
ZWG 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.