• UWAGA- przeczytać Autor: ~Skrajny [54.186.9.*]
    Temat: PYLON jakiego nie znacie!

Treść
    Spółką zainteresowałem się jakieś 2 tygodnie temu, przejrzałem model biznesowy, sprawozdania zweryfikowane i moje wnioski są dość skrajnie NEGATYWNE:
    * Okazuje się, że spółką która 'szczyci' się osiągnięciami dobrej jakości głośników, tak naprawdę rozwija i czerpie główne zyski z działalności, uwaga: PRODUKCJA KARTONÓW I TEKTURY.
    * W obrębie zestawów głośnikowych mamy 4 różne modele, które celują cenowo/jakościowo w tego samego klienta (najwidoczniej technologia wykorzystania do powielenie modelów jest jednorodna i służy mylnemu stworzeniu wizji dużej gamy produktów)
    * W recenzjach zestawów "Topaz" można przeczytać, iż owe modele to wierna kopia zestawów pewnej austriackiej firmy (dla zainteresowanych podeślę linka)
    * Od 3 tygodni widać ładną dystrybucję na poziomach 0,40-0,30. Ładnie ktoś tu SYPIE !!
    * Od zawsze uczyłem się w podręcznikach, iż fundamenty bronią się same, tu kurs jest spychany, i widać że każdy widzi te kursy atrakcyjne do sprzedaży. Niestety, pewnie nie jest tak różowo jak się wielu wydaje.. Czas zweryfikuje.
    * UWAGA HIT ! Emisja obligacji z opcją wymiany na akcje z ceną 50% niżej niż rynkowa. Tu bez komentarza, każdy rozsądny wnioski wyciągnie sam. I co najfajniejsze to ta emisja jest zamknięta, cuda Panie cuda. Na takich warunkach sam bym objął emisje..

Liczyłem na zdrowy biznes, ale niestety wygląda jak na kolejną wirtualną firmę na NC, która zrobiła copy-paste 1 modelu głośnika i próbuje dzięki temu sprzedaż akcjonariuszom (nam) zgniłe jajko..

###########################################

Na deser.
    W ubiegłym tygodniu przeczytajcie tą opinię:
    http://www.stereolife.pl/archiwum/testy-lista/1068-pylon-audio-topaz-20

Nakręcony poniższymi opiniami autora w/w tekstu jak:
    "...Po pierwsze - firma jest przygotowana do prawdziwej, seryjnej produkcji..."
    "...Po trzecie - załoga i możliwości produkcyjne..."
    "..a już konieczne było przeniesienie fabryki, do czego trzeba było zaprzęgnąć 40 ciężarówek..."
    "...Ma elegancką stronę www z wersją anglojęzyczną i sklepem on-line, własną salę odsłuchową..."

, postanowiłem wczoraj odwiedzić firmę Pylon w Jarocinie (akurat byłem w trasie i nadrobiłem 100 km) i powiem było warto. Dziękuję swojej przezorności i wydanie dodatkowo 30zł na paliwo zwróci się z nawiązką. Każdemu akcjonariuszowi polecam wizytę w ich zakładzie produkcyjnym - trudno nazwać to produkcją, to nawet nie jest manufaktura. Nie przestraszcie się brudu, odpadniętego tynku, braku stopni w schodach. Nie zraźcie się też tej "seryjnej produkcji", to jest kpina jak się dyma akcjonariuszy na NC. Aha, bajka o 40 tirach to bujda na całego, no chyba że te stare biurka z lat 80 były wyłożone kartonami i pakowane po 1 szt do tira. Podobnie z salą odsłuchową. Kpina.

###########################################

Ps2. Jeszcze raz obligacje.
    Wartość wyemitowanych obligacji to 800.000zł. Jeżeli wza uchwali konwersję na akcje, to przyjmując 50% kurs odniesienia do wymiany ich na akcje, dawałoby to cenę zamiany po 0,15 zł. Stanowi to 5,3 mln nowych akcji. Obecnie notowanych jest prawie 7 mln szt. Dzięki, ale są inne ciekawsze spółki.
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~karlsmen [5.174.58.*]
    dziękujemy że nas ostrzegłeś :)
    masz racje idz na inne spółki bo tutaj nie potrzebujemy balastu....
    chyba panowie niedługo ruszamy :)))
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~mija [89.66.89.*]
    Podałeś dwa główne niebezpieczeństwa, które już tu wielokrotnie były omawiane. Po co to piszesz i jaki masz cel, nikt nie wie.

Każdy z akcjonariuszy wie że produkcja opakowań kartonowych jest ich backupem. Natomiast z obrotu tekturą właśnie się wycofali. Natomiast zwiększyli o 100% swoją sprzedaż zestawów głośnikowych.

Co do obligacji: tłumaczyli się z tego oraz w mailach ze spółki wyjaśniali że to był błąd w opisie: najniższa możliwa cena to 50% aktualnego kursu. Jeśli na to się zdecydują, to jest kłopot. Ale cena dyskontuje tą opcje.

Kto spycha kurs? po co? Słyszałeś o zasadach z ustawy o obrocie instrumentami finansowymi?

Naprawdę, zawsze na forach gdzie spółka zaczyna być intrygująca, znajdzie się pseudo inwestor.
    Trzymaj się
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~Skrajny [176.119.2.*]
    Ciekawi mnie, skąd masz informacje, że firma odnotowała 100% wzrostu sprzedaży z głośników ? Być może są równi i równiejsi, nie dziwi mnie to nawet - na NC to możliwe. Ot co.

Ty nie widzisz ryzyka w obligacjach, ja widziałem tą spółkę, jej park maszynowy, jej zaplecze produkcyjne i tak głowie się, skąd mają pozyskać 800.000 zł za rok by spłacić obligów ? Jak ? Powiedz ? Przecież oni roztrwonili kasę z emisji na maszynę i działania marketingowe, można powiedzieć że kasa została bezlitośnie utopiona. Jak mają spieniężyć frezarkę bodajże by znowu mieć kesz ? Tu masz odpowiedź. Kesz nie będzie potrzebny na spłatę, bo wygodniej będzie zrobić konwersję na akcje za 50% ceny dla UPRZYWILEJOWANYCH podmiotów.
    Skoro spółka jest taka transparentna i dba każdego akcjonariusza, to odpowiedź sobie na pytanie, dlaczego emisja obligacji nie była emisją otwartą dla wszystkich ?? Dla mnie to nazbyt czytelne.

Powiem jeszcze jedno. Przed każdą inwestycją w spółkę notowaną na NC czytam wszystko, sprawdzam wszystko, jadę i oglądam. I założę się, że 99% inwestorów, którzy weszli tu nawet nie przeczytało Dokumentu Informacyjnego, który bodajże jest na stronie www firmowej.

####
    A szkoda, szkoda, bo - ciekawe rzeczy tam można wyczytać, a to jakie ma koneksje z dawnym Tonsilem, a to jaka to firma rodzinna, a to jakie sobie zarząd i chyba rada nadzorcza tanie akcje ufundują wkrótce (bodajże po 10 groszy jak dobrze pamiętam).

####
    Jak pisałem, 2 tygodnie temu chciałem kupić, bo miał być drugi Marantz, ale po przeczytaniu, odwiedzeniu firmy - dzięki ale nie. Skłamałbym, gdybym nie zachęciłbym was do spółeczki innej: Biomass.
    Zwiększenie sprzedaży o 100% wynika z danych zawartych w:
    1. Dokument informacyjny i ich sprzedaż w roku 2012
    2. Raport za IV kwartał w roku 2013.
    jakby na to nie patrzeć 100%.

Natomiast co do reszty:
    1. obligacje - to jest kłopot, nikt tego nie neguje;
    2. emisja menadżerska - była podana w dokumencie informacyjnym i o niej każdy wie. Nie jest to zła praktyka o ile są efekty;
    3. o tonsilu w dokumencie informacyjnym jest również bardzo dużo i dość szczegółowo. kwestia oceny;
    4. firmy rodzinne (pierwsze które mi przychodzą na myśl): comarch, koch industry, tata, kov - co jest złego że ludzie z jednego kręgu tworzą wspólnie biznes? a jak ma się tworzyć biznes? z obcymi ludźmi?

Panie Skrajny, to co piszesz nie trzyma się kupy. Wydaje się że jednak mało czytałeś o nich. I faktycznie namawiasz na inną spółkę, jeszcze z tak małym free flow.
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~K2 [93.105.102.*]
    I nagle jak tam pojechałeś to postanowiłeś nam o tym napisać, same złe opinie i wiadomości Cię nie przekonały że Pylon to badziewie produkujące kartony musiałeś tam jechać dobre i jeszcze naganiasz na inną spółkę ciekawe ciekawe.
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~ktk [79.184.21.*]
    A ja bym tam się nie czepiał Pana Skrajnego, bo rzeczywiście ma prawo mieć wątpliwości, które zapewne większość podziela (swoją drogą to gratuluję podejścia do inwestycji - choć wcale nie musi być skuteczne, ale mnie się podoba). Jednak należy zauważyć kilka spraw mocno zakłamanych.
    1. Produkcja kartonów to znacznie lepszy biznes niż kolumn głośnikowych (więc nie widzę niczego złego że spółka ma taki segment).
    2. To jest mała startująca spółka, z niewielkim majątkiem więc czego należało się spodziewać (linii montażowych, setek maszyn).
    3, Mimo wielu wątpliwości wygląda na to że znają się na rzeczach które robią, są konsekwentni i mają szansę coś osiągnąć.
    4. Dymanie akcjonariatu ma krótkie nogi więc z tymi obligacjami, mimo moich ogromnych wątpliwości, raczej maksymalnego dyskonta bym się nie spodziewał.
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~mayday_08 [89.70.99.*]
    No zastanawiające bardzo te informację , plus kurs który spada, niewiadomo czemu?
    Ja jutro wychodzę , mam zysk , brałem po 15gr , to jeszcze ponad 100%
    Powodzenia Wszystkim
    hehehe

Czyli mamy przed oczyma prawdziwych spekulantów. Trochę popłoszą na forum, pobawią się kursem, mogą, i potem w górę.

Super, zawsze chciałem to zobaczyć :D
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~xyz [195.205.163.*]
    To że po majątku trwałym nie trzeba spodziewać fajerwerków to można z bilansu wyczytać i dokumentu informacyjnego nie trzeba tyłka ruszać, jak może wyglądać wyposażenie małej (mam nadzieję że tylko na razie) manufaktury w używane wyposażenie. Bardziej mnie rusza że na tych maszynach powstają kolumny które jednym się podobają innym nie (wolałbym aby podobały się wszystkich). Po prostu wyposażenie jest dostosowane do bieżącej skali produkcji która póki co oszałamiająca nie jest (w zeszłym roku sprzedali ok 1050 zestawów). A gdyby te kolumny były taką wierną kopia pewniej austriackiej firmy to pewnie ta austriacka firmy już by swoich interesów broniła w sądzie. No i tak jak przedmówcy ryzyka związanego z obligami nie będę negował
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~sympatyk [81.161.204.*]
    "Skrajny" dosłownie mnie rozbrajasz, byłem odebrać w tej firmie Topazy 20 i dziwne, że Ciebie wpuścili na produkcję i pokazali wszystko od a do z - mi stanowczo powiedzieli, że nie ma takiej opcji aby zwiedzić fabrykę.

Sprawa tego samego klienta - według Ciebie kolumny np za 999 pln a 3100 to ten sam klient - litości ;/
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~Skrajny [188.147.249.*]
    Jak mozesz odposz na post bankier do sympatyka " co tam chcesz zwiedzac? wchodzac widzisz ta cala produkcje ktora jest wielkosci garaza ze starymi meblami i syfem do okola. tak swoja droga to tez pewnie odlusches tych topazow w tym ich slawnym pokoju odsluchowym :) spoko ci sie podobalo, ja mowie ze taka produkcje kazdy moze zrobic w garazu a rynek wycenia na spolke 2,5mln. daj spokoj, nie warta jest nawet 200 tys zl."
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~sympatyk [81.161.204.*]
    Człowieku proszę Cię odpuść i idź spamować w innych wątkach, ukazujesz tylko tutaj swoją głupotę nic więcej.
    Sprawa odsłuchu - nie odsłuchiwałem, gdybyś dobrze był poinformowany to oni aktualnie remontują swój pokój odsłuchowy ;/ co za koleś z Ciebie, zaraz położę się ze śmiechu...
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~xyz [195.205.163.*]
    A ja mam jeszcze takie pytanie. Rozumiem, że jak polecasz Biomassa to wybrałeś się z wycieczką, obejrzałeś ich pola obsadzone miskantem i zrobiło to na tobie wrażenie ? W sumie też mnie interesuje a jeszcze tam nie byłem więc skoro przykładasz się do inwestowania tak jak piszesz to rozumiem, że już byłeś. bo biomass też mnie akurat interesuje
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~mayday_08 [83.142.136.*]
    Sam też zastanawiałem się nad BIomassem , a wypowiedź Pana " Skrajny" jest dosyć wyczerpująca na temat Pylona. Wiele jest teraz osób które naganiają na spadki albo na wzrosty bez żadnych podstaw , albo głupimi komentarzami.
    Sprawdziłem i obligacje faktycznie mogą być problemem , tym bardziej , że ostatnimi czasy kurs naszej spółki stoi w miejscu , a raczej osuwa się w dół :/
    Co o tym myślicie ?
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~John [83.7.137.*]
    Będzie dobrze, nie panikować.

Wszytko zgodnie z planem:)
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~Obawa [213.62.126.*]
    Panowie

W tym wszystkim martwi mnie brak sypacza i nawet nie zgłosił się by sprzedać na umowę cywilną - prawną ;)

Także ponawiam ofertę - kupię akcje poza rynkiem NC, większą ilość.
    Chętni mogą słać swoje propozycje obava@o2.pl (cena / ilość)

Ciao
    Każdy wzrost - nagły, łączy się z korektą. Zadziwia mnie, że osoby które inwestują o tym zapominają.
    Na tym rynku problemem jest zawsze głębokość spadków. Nie można grać konserwatywnie i mieć stop losy poniżej 10% ceny wejścia. Musimy grać fundamentalnie i długo okresowo, niestety. Tym samym psychicznie nastawić się na większe tymczasowe spadki wartości inwestycji.
    Ta korekta jest dobra, stabilna. Sporo akcji się przemieliło na poziomach 30-35 groszy, tworząc sensowny [oby] poziom wsparcia - coraz więcej osób nie odda akcji po cenie niższej niż kupiło.
    Główni akcjonariusze są stabilni, nic nie sprzedają. Gdyby sprzedali powyżej 20tysięcy rocznie muszą komunikować -20tys, przecież to naprawdę nic. Oraz muszą informować po zmianie choćby 1% swoich udziałów.

Pytanie kto sprzedaje? Sądzę że ci którzy kupowali pod jakiś super wystrzał. Kupowali przecież i po 50 groszy. Zrozumieli że super wystrzału ot tak, szybko, nie będzie. Przyjęli stratę i zaczęli wychodzić. To nie był jeden sypacz ale jakaś grupa, niepowiązana itd.

Obawa jeśli ktoś się odezwie, podziel się informacją, jesteśmy wszyscy ciekawi jak to się rozwinie.

Pozdrawiam
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~Obawa [213.62.126.*]
    Nikt się niestety odezwał. Ale za to ktoś równe pakiety po 20 i 25k akcji sypie wciąż, mam nadzieję, że tylko nie główny akcjonariat. Po mału cierpliwość i mi się kończy;(
    Ee, nie przesadzaj. Jestem przekonany że to nie główny akcjonariat. Nie sprzedawali po 20, po 10, po 40, po 50, czemu mieliby sprzedawać po 30?

Jest ok nadal. Mam dziwny spokój wobec tej spółeczki. Pieniądze lubią ciszę a nie emocje. Nadal 2 lata i wierzę, naprawdę jestem wobec tego przekonany że będzie ok.
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~mayday_08 [83.142.136.*]
    Pewnie ulica przejrzała na oczy i dziękuje za współpracę
    Ja żałuje , że zostałem z akcjami za namową "mija" , ale powoli również tracę cierpliwość
    Hehehe, oj jacy biedni ludzie. Tacy bezmyślnie kupujący/sprzedający bo ktoś coś napisał na forum.

Nie wiem po jakim kursie kupowaliście. Ale zwracam uwagę że wszyscy ci ludzie którzy kupowali w wakacje po 20, 18, 17, 16, 15, 14 itd. też przeżyli spadek wartości. Dziś jesteśmy o 50% powyżej debiutu. To giełda, wygrywa się grając fundamentalnie, sprawdzając spółkę, kontaktując się z nią itd itd. Dzięki temu, ja się nie martwię, choćby i spadło do 20 groszy. bo to nie chodzi o zysk w ciągu miesiąca i wyjście 20, 50% do przodu. Gramy o znacznie wyższą stawkę.
    Mayday, chcesz wyjść, wyjdź. Masz takie super uprawnienie że możesz to zrobić, nikomu się nie tłumacząc. Już paru forumowiczy odchodziło np. ds. Może uchronisz swoje pieniądze jeśli to wydmuszka a może stracisz okazję życia jeśli to nie była wydmuszka. Czas pokaże:)

Ja czekam, mogę zamrozić tą gotówkę. Trzymajcie się
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Jak rośnie - to bezkrytyczny entuzjazm, jak gwałtownie spada to wieszanie psów. Jakie to typowe. Jednak tutaj jest element racjonalnej dyskusji o spółce (co jest niezwykłą rzadkością na forum bankiera; może ze względu sposób zakładania wątków) i to cieszy. Czas jak zwykle pokaże kto miał rację. Osobiście uważam, że firma ma naprawdę potencjał zwiększenia swojej wielkości. Ona jest na takim etapie rozwoju, że dobrze prowadzona, może tylko rosnąć i to wielokrotnie w krótkim tempie. Jest tylko jedno zasadnicze ale. Wzrostu spółki wcale nie musi powodować zasobności portfela wszystkich akcjonariuszy. To jest główny mankament GPW i udziałowców mniejszościowych.
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~Yo yo [93.154.255.*]
    Mija napisała kto sypie i z tym się zgadzam :) skończyła się cierpliwość ludzi którzy liczyli na bardzo szybki zysk :) I jeszcze jedno co mija napisała że spółkę trzeba analizować fundamentalnie (tutaj AT sie nie sprawdza ! czemu za krótki okres na gpw a NC to nie wig 30:) i z tym też się zgadzam w 100% Niech każdy przemyśli jakie spółka generuje negatywne sygnały że wszyscy zaczynają wieszać tu psy ! Jak dla mnie na obecny moment oprócz obligacji nie ma takich ! Poprostu nie ma! kurs od jakiegoś czasu stoi i zaczyna sie szukanie przyczyn(czepianie sie wszystkiego czego można ) Ja chce przypomnieć że spółka jest od kilu miesiecy na giełdzie a tu niektórzy wymagają że jak pojadą do spółki przywitają ich chglebem i solą i jeszcze piwo do popicia,czerwony dywan, i wszystko z marmuru ! Hehe co to ma być ! spłka jest dobra pozytywna nie ma takiej na nc ale to wszystko kwestia czasu dajcie im więcej czasu, bedą miesieczne raporty także bedzie wglad jak spłóka sobie radzi z miesiąca na miesiąc i tyle. Nie zapominajmy że idą za ciosem są nowe produkty, marka zaczyna być rozpoznawalna,istnieje reklama i to jest pozytywne że idą do przodu :)

Ludzie ochłoncie i dajcie wiecej czasu i nie szukajmy na siłę powodów do negatywnej oceny

Tu tylko długi termin wchodzi w grę :) Pozdrowienia
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~Obawa [178.255.168.*]
    Jest raport miesięczny:
    http://gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/579584,pylon-sa-raport-miesieczny-za-luty-2014

Jak to widzicie ? Konkretów mało.
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~xyz [159.205.228.*]
    Powiem tak dupy nie urywa ale źle też nie jest. Mi brakuje tylko podania wysokości sprzedaży za dany miesiąc w rozbiciu na kartony, głośniki pozostałe. Bardzo często jest tak ze raporty miesięczne są wykorzystywane do tego aby w jednym miejscu przekleić dotychczasowe komunikaty. Tu się jednak chłopaki postarali aby dodać trochę od siebie za co plus się należy
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~mistrz [46.169.17.*]
    sądzę że szukają wciąż najlepszej formuły informacyjnej. Jest lepszy od pierwszego. Chwile to potrwa :)
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~mayday_08 [89.70.99.*]
    A jednak. Takie info
    Na K pusto
    Jak dobrze, że posłuchalem powyższych postów. Myślę, że kierunek jest tylko jeden, powrót na pierwotne Poziomy. Może przy 12-14gr to Będzie dobra inwestycja na lata o ile nie będzie dodruku
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~Skrajny [178.32.181.*]
    Ładnie Was tu przewieźi, pisałem że to wszystko kupy się nie trzyma.Teraz juz wiecie, dlaczego ktos sypal akcjami bez umiaru. A z ta produkcja glosnikow, to uwazajcie by to nie byl kolejny sprytny chwyt na wycykanie Was z Waszej kasy a ta cala produkcja glosnikow, to przypadkiem nie bedzie odkupienie hali czy pozostalosci po dawnym tonsilu, czyli wyprowadzenie kasy ze spolki do podmiotow, ktore jakos sa byly powiazane z pylonem - piata woda po kisielu. I taka jeszcze jedna propozycja do rozwazenie, mozecie sami robic glosniki za 50 tys zlotych (a oni chca z Was wyciagnac kilka mln zlotych):

http://www.szukam-inwestora.com/index.php?m=view&cat=6&aid=30570

Zreszta, robcie co uwazacie mozecie zawsze podjechac do ich obecnego zakladu i zobaczyc te miliony. powodzenia ynwestory
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~Skrajny [109.163.234.*]
    Moze poleccie szefom tej swojej spoleczki maly wojaz

http://www.hdtv.com.pl/forum/relacje-z-targow/53906-specjalna-relacja-dla-czlonkow-forum-z-wizyty-w-fabryce-glosnikow-klipscha-w-usa.html

• Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~dgalj [31.1.226.*]
    to jest manipulacja. Próbujesz dezawuować młodą firmę poprzez porównywanie jej do potężnego przedsiębiorstwa powstałego w 1946 roku:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Klipsch_Audio_Technologies

Może porównaj swój Biomass do Cargill. I to pokaże jaka to mała z Biomass spółeczka. Czemu zawsze znajdzie się cynik na takich spółkach??
  • Re: UWAGA- przeczytać Autor: ~dgalj [31.1.226.*]
    Przeklejam wpis "ano". znacznie sensowniejszy od skrajnego. Skrajny chyba jednak jest ich konkurencją. Słabe zagranie. Naprawdę słabe.

"Autor: ~ano [46.169.126.*], 2014-03-24 18:42
    Witam wszystkich. Dawno się nie wypowiadałem. Przed nami istotne wydarzenie więc pozwoliłem sobie na poniższe wypracowanie.

Ocena Pylon:
    1. Zrobili wyniki i realizują plan przyjęty w Dokumencie Informacyjnym. Miło kiedy Spółka traktuje DI jak biznes plan. Wystarczy go otworzyć by wiedzieć co dalej zrobią. Zero zaskoczenia.
    2. Informują o wszystkim.
    3. Podoba mi się system ERP – wybrali dobrą firmę.
    4. Skład ludzi w Zarządzie i Radzie Nadzorczej – jest ok, dobre CV, nikt nie pozwoli sobie brudzić swojej osoby nieuczciwą Spółką. Poważnie, przyjrzyjcie się tym osobom.
    5. Nowe produkty,
    6. Produkty są w salonach tam gdzie mówią że sprzedają
    6. Brzmią profesjonalnie. Tworzy się na naszych oczach z firmy rodzinnej, korporacja. Kibicuje.
    7. Są agresywni. Idą do przodu. Chyba o to nam chodzi?

Ocena prawa poboru:
    1. Zwiększą ilość akcji ale zbudują zakład produkcji przetworników elektroakustycznych – nie wiemy za ile [wartość księgowa] i ile to będzie zarabiało. Trzeba czekać na tą informację. Z drugiej strony przecież nie są altruistami a biznes ma zarabiać. Po co inaczej?
    2. Zbudują go w oparciu nie o kasę z prawa poboru a o inwestora zewnętrznego – czekamy na więcej informacji.
    3. Skoro to podali teraz, to znaczy że mają już ustalony harmonogram. To znaczy że inwestor zewnętrzny wie o ich decyzji o podaniu takiej informacji, musiała być ona z nim uzgodniona. Zdziwiłbym się gdyby było inaczej.
    4. Wspomniane warranty subksrybcyjne – przesunęli je o rok, wyznaczyli sobie zakończenie prac nad nowym zakładem za 1 rok, to bardzo krótki okres. Daje wiele do myślenia.
    4.1 Program motywacyjny określa zarząd i rada nadzorcza będący w rękach głównych akcjonariuszy. Mówimy więc o 150 tysiącach złotych które są położone na stole. Cholernie uczciwie. Zrobili na mnie wrażenie.

Obecne spadki, to emocja, tłum, gra, spekulacja. Kto by się tym przejmował. Przecież my inwestujemy w długi termin. W prawdziwy wynik i sukces. 7 maja 2014 roku ku naszemu zaskoczeniu główni akcjonariusze będą mieli tyle akcji ile twierdzą że mają czyli powyżej 50%.

Cena 20 groszy: taką cenę emisyjną wyznaczyli wobec akcji serii E [przy założeniach tych które spełnili]. Rynek je przyjął i póki co obronił. Skoro nowa emisja akcji serii G jest po 20 groszy [ponownie] uznali że niższa kwota nie będzie odpowiadała racjonalnym przesłankom a że nie są altruistami i sami chcą zarobić, wiedzą ile ich akcje będę warte.
    Ostatecznie prawda i tak sama się broni.

Pozdrawiam
    ano
    "
[x]
JRCGROUP 0,71% 0,14 2025-10-01 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.