Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: UWAGA- przeczytać

Ciekawi mnie, skąd masz informacje, że firma odnotowała 100% wzrostu sprzedaży z głośników ? Być może są równi i równiejsi, nie dziwi mnie to nawet - na NC to możliwe. Ot co.

Ty nie widzisz ryzyka w obligacjach, ja widziałem tą spółkę, jej park maszynowy, jej zaplecze produkcyjne i tak głowie się, skąd mają pozyskać 800.000 zł za rok by spłacić obligów ? Jak ? Powiedz ? Przecież oni roztrwonili kasę z emisji na maszynę i działania marketingowe, można powiedzieć że kasa została bezlitośnie utopiona. Jak mają spieniężyć frezarkę bodajże by znowu mieć kesz ? Tu masz odpowiedź. Kesz nie będzie potrzebny na spłatę, bo wygodniej będzie zrobić konwersję na akcje za 50% ceny dla UPRZYWILEJOWANYCH podmiotów.
Skoro spółka jest taka transparentna i dba każdego akcjonariusza, to odpowiedź sobie na pytanie, dlaczego emisja obligacji nie była emisją otwartą dla wszystkich ?? Dla mnie to nazbyt czytelne.

Powiem jeszcze jedno. Przed każdą inwestycją w spółkę notowaną na NC czytam wszystko, sprawdzam wszystko, jadę i oglądam. I założę się, że 99% inwestorów, którzy weszli tu nawet nie przeczytało Dokumentu Informacyjnego, który bodajże jest na stronie www firmowej.

####
A szkoda, szkoda, bo - ciekawe rzeczy tam można wyczytać, a to jakie ma koneksje z dawnym Tonsilem, a to jaka to firma rodzinna, a to jakie sobie zarząd i chyba rada nadzorcza tanie akcje ufundują wkrótce (bodajże po 10 groszy jak dobrze pamiętam).

####
Jak pisałem, 2 tygodnie temu chciałem kupić, bo miał być drugi Marantz, ale po przeczytaniu, odwiedzeniu firmy - dzięki ale nie. Skłamałbym, gdybym nie zachęciłbym was do spółeczki innej: Biomass.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
JRCGROUP 0,71% 0,14 2025-10-01 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.