Ciekawi mnie, skąd masz informacje, że firma odnotowała 100% wzrostu sprzedaży z głośników ? Być może są równi i równiejsi, nie dziwi mnie to nawet - na NC to możliwe. Ot co.
Ty nie widzisz ryzyka w obligacjach, ja widziałem tą spółkę, jej park maszynowy, jej zaplecze produkcyjne i tak głowie się, skąd mają pozyskać 800.000 zł za rok by spłacić obligów ? Jak ? Powiedz ? Przecież oni roztrwonili kasę z emisji na maszynę i działania marketingowe, można powiedzieć że kasa została bezlitośnie utopiona. Jak mają spieniężyć frezarkę bodajże by znowu mieć kesz ? Tu masz odpowiedź. Kesz nie będzie potrzebny na spłatę, bo wygodniej będzie zrobić konwersję na akcje za 50% ceny dla UPRZYWILEJOWANYCH podmiotów.
Skoro spółka jest taka transparentna i dba każdego akcjonariusza, to odpowiedź sobie na pytanie, dlaczego emisja obligacji nie była emisją otwartą dla wszystkich ?? Dla mnie to nazbyt czytelne.
Powiem jeszcze jedno. Przed każdą inwestycją w spółkę notowaną na NC czytam wszystko, sprawdzam wszystko, jadę i oglądam. I założę się, że 99% inwestorów, którzy weszli tu nawet nie przeczytało Dokumentu Informacyjnego, który bodajże jest na stronie www firmowej.
####
A szkoda, szkoda, bo - ciekawe rzeczy tam można wyczytać, a to jakie ma koneksje z dawnym Tonsilem, a to jaka to firma rodzinna, a to jakie sobie zarząd i chyba rada nadzorcza tanie akcje ufundują wkrótce (bodajże po 10 groszy jak dobrze pamiętam).
####
Jak pisałem, 2 tygodnie temu chciałem kupić, bo miał być drugi Marantz, ale po przeczytaniu, odwiedzeniu firmy - dzięki ale nie. Skłamałbym, gdybym nie zachęciłbym was do spółeczki innej: Biomass.