• Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~Ela [188.33.76.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/549807,europejski-fundusz-hipoteczny-sa-podpisanie-warunkowej-umowy
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~Olek [89.72.112.*]
    heheheheh ile jeszcze będzie tych warunkowych umów?:)) Niech oni wreszcie sprzedadzą wszystko i do piachu:) A tak co miesiąc kolejne info o wstępnej, przedwstępnej, warunkowej umowie :))) Rozumiem, że dzisiaj na forum święto, że spółka sprzedała majątek na długi?:) Znaczy ma zamiar sprzedać tak od pół roku :)))))))))))))
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~D. [193.218.148.*]
    Tym razem wartość sprzedawanego aktywa (o ile dojdzie do realizacji transakcji) przewyższa wartość bilansową.
    16 vs 11.5 mln PLN ---> delta in plus 4,5 mln pln

Gotówki dla spółki z tego nie będzie, ale poprawi bilans.

Pzdr.
    D
    no właśnie... co umowa to inne dane...Dla mnie to jakieś kpiny bo rozumiem, że ostateczna umowa będzie na jeszcze inne kwoty... Ja nie wiem kto tam pracuje...
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~mattom [93.94.191.*]
    Strasznie się tutaj męczysz, co do cen to chyba wynikają one z aktualnych wartości rynkowy.
    tak zmieniają cenę co miesiąc:)) a kiedy była ostatnia umowa ?:) Ja się nie męczę ale mam przednią zabawę jak widzę jak chłopaki z EFH rozgrywają sprawę znaczy obligi i akcjonariuszy :) A na sam koniec... :)
    Przeczytaj dokładnie umowę przedwstępna tą chyba z lipca to zrozumiesz odnośnie ceny. Co masz na myśli rozgrywają ?, nie widzę tutaj żadnej rozgrywki, bo nie ma podbić kursu, gdyby pod te umowy podbili kurs np. do 3-4 zł pod wywalenie akcji to można by jeszcze mówić o rozgrywce a tak jest kiszonka.i na na czym ta rozgrywka polega ?
    na tym, że ten trup nie lata po 1 gr a po złotówce... mało Ci... A rozgrywają obligi, bo nie zapłacili im kasy ani złotówki i tylko mamią tymi umowami przedwstępnymi. A dotychczas każde takie info o umowie do umowy : ) kończyło się kursem na otwarcie następnego dnia o 10 % wyżej... więc zanim coś napiszesz...
    No i co daje to 10% jakieś grosze na lepszy obiad, a kurs jest na poziomie starych 10 gr czyli na dnie.
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~wit [89.228.33.*]
    A ja miałem malutką nadzieję,że przeprosisz Parysa którego tak obszczymurku wczoraj obrażałeś ale ty jednokomórkowcu -już chyba większość na tym forum inaczej o tobie nie myśli-dajesz kolejny pokaz swojej głupoty,Żal mi ciebie.
    a masz jakieś info o spłacie obligacji???! A masz jakieś info jakimś udziale w tym PHN o czym on pisał swoje kłamstewka??? ! Przeproś teraz :)
    uwielbiam jak lekko upośl.dzone pieski z forum zaczynają szczekać :))
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~brew [77.252.229.*]
    Obligatoriuszom faktycznie nie zapłacili ani złotówki! Porozumienie obowiązywało do 8.11. Panuje totalna cisza, a prezesi są wydawać by się mogło mało zainteresowani i zupełnie nie zorientowani co dzieje się w sprawie ich długu. Sprawa na pewno nie jest oczywista.
  • do Olka Autor: ~jbg [178.183.239.*]
    A ja ciebie Olek zapytam jaki ty masz interes w pisaniu tak o spółce?
    Masz papier? Czy nigdy takiego g..na nie tykasz?
    Zraziłeś sie bo straciłeś?
    Czy dbasz tak o innych bo masz wiedzę?
    Nie atakuję cię tylko chciałbym poznać twoja motywację :)

To że w spółce dzieje się dziwnie widać nie od dzisiaj ale do wszystkiego (nawet dużego przekrętu) trzeba ciszy :)
  • Re: do Olka Autor: ~Janek [46.215.18.*]
    Bo ten olek to taki piesek jest wynajety do szczekania.
  • Re: do Olka Autor: ~Olek [89.72.112.*]
    no i już Ci Janek odpowiedział :)) Płacą mi od dwóch lat abym odradzał kupno EFH a przez ten czas kurs spadł o 90 % - logiczne co ?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

A tak serio - milion razy o tym tutaj pisałem i nie będę się powtarzał. Od dwóch lat co chwilę wpada tu jakiś geniusz i pisze to samo - po co po co? Po co piszę prawdę o EFH ? Znajdź sobie na forum.
  • Re: do Olka Autor: ~postanowienie [194.183.97.*]
    ech,ci romantycy,naprawiacze swiata,niepoprawni idealisci
    Najbogatszy,najslynniejszy inwestor jakiego nosila ziemia to....
    dodam,ze inwestuje w wartosc(bez cienia zlosliwosci) i....

Coca Cola jest szkodliwym paskudztwem(ale majac pakiet W.B masz zapewniony dozywotni dostatek)
    Wells Fargo kreci lody z Fedem,ale potem jak juz nabrudza i trzeba posprzatac to placi podatnik :)
    IBM,kupujac lsniacego laptopa pomysl o calej armii chinskich chloporobotnikoniewolnikow ktorzy zapierd.... za miche ryzu
    A prawda jest,ze to tylko wierzcholek lodowca i chyba nikogo nie interesuja te szczegoly.Wazne,ze Buffet ma akcje.

KIERUNEK POLNOC
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~Parys [178.36.241.*]
    według mnie Olek to straszny frustrat. Widocznie nic nie potrafi zarobić na giełdzie.

Pierwsza umowa z Cefarmem mogła być ściemą. Kolejne umowy raczej temu przeczą.

Nie prowadziłem z nim dalszej dyskusji bo szkoda czasu.

O Polskim Funduszu Hipotecznym można tu sobie poczytać:
    http://pulsinwestora.pb.pl/3013304,81915,obligatariusze-wzywaja-efh-do-zaplaty

Można teraz zaryzykować i kupić akcje czekając na spłatę obligatariuszy albo wskoczyć jak pokaże się info. Oczywiście zawsze jest ryzyko, że umowa z Cefarmem to ściema.
    Gościu, czy ty oszalałeś ? Powołujesz się na artykuł z lutego a mamy końcówkę listopada i od tego czasu było zwrotów w tej sytuacji?? Ocip.łeś ?
    Sam piszesz:
    "Pierwsza umowa z Cefarmem mogła być ściemą. Kolejne umowy raczej temu przeczą. "
    no k... a na jakiej podstawie tak twierdzisz ?:))))
    A poza tym wszytskim czy nie doszło do Ciebie jeszcze, że EFH ma za zamiar sprzedać wszystkie nieruchomości i zająć się ich zarządaniem!!!!! Czyli będziesz miał na GPW szyld EFH i grupę ludzi którzy nie są w stanie zarobić dla tej spóły kasy nawet w najlepszym kwartale?? CZy to naprawdę tak trudno zrozumieć?!

cały ten mój pobyt na tym forum uzmysłowił mi jedną bardzo ważna rzecz... Na naszym rynku inwestuje stado baranów i jeleni i przyznam szczerze powoli zaczynam myśleć nad jakimś nawet niezbyt ambitnym przekrętem bo ja widać osób które to łykną jest na pęczki... Nigdy nie sądziłem że taka myśl przyjdzie mi do głowy ale jak widzę jak na forum co chwila rodzi się jakiś mądry inaczej to naprawdę zaczynam rozumiem chłopaków z EFH... Kasa leży na ziemi wystarczy po nią sięgnąć... znaczy leży w łapach tumanów którzy błagają aby im ją zabrać... I jak widać po waszej spółeczce ktoś nie umiał się powstrzymać...Ja jednak zwalczę tą złą myśl ale poczucie niewykorzystanej okazji pozostanie...
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~dziamdzia [80.52.235.*]
    a najfajniejsze jest to że sprzedaż(sorki przeniesienie własności za długi) majatku nastąpi za zgodą wierzycieli, którym potem powiedzą no jak to niewiedzieliście przecież się podpisaliście że się zgadzacie na zbycie, to zbyliśmy a ze się potrąciło no to co miało prawo - mają łeb - jak te konie z Goldmana Sachsa co bujają całym światem jak chcą
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~Parys [77.255.220.*]
    Zamiast spekulować to mógłby jakiś posiadacz obligacji zadzwonić do Polskiego Funduszu Hipotecznego, wszystkiego się dowiedzieć i napisać na forum jak sprawy wyglądają.
    posiadacz zadzwonił do pfh i tam nic nie wiedzą
    ale co to znaczy, że nic nie wiedzą, termin już upłynął?

czy zgłosił się do nich ktoś z Cefarmu? czy prowadzą rozmowy z Zarządem EFH na temat wydłużenia terminu?
    gdyby głupota umiała fruwać....
    to Olek fruwałby jak gołębica
    a myślałem, że jak Twoje obligacje EFH z których wkrótce będziesz mógł robić samolociki i puszczać z okna:)
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~dziadzia [80.52.235.*]
    obligacje będą miały wartość numizmatyczną o ile występują w postaci materialnej
    zawsze można poprosić o wersje papierową... :) Fakt, że papier i druk będą więcej warte ale może masz racje za jakieś 150 lat coś tam chłopaki odzyskają z tej inwestycji.
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~Parys [159.205.129.*]
    ponawiam: czy jakiś obligatariusz mógłby zadzwonić do PFH i wypytać szczegółowo o spłatę obligacji.

Jeśli nie będzie spłaty to obowiązkiem PFH czy AKURy jest złożenie wniosku o upadłość. A na razie w tym temacie cisza. Czyli jakieś rozmowy się toczą albo też następuje już spłata.

• Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~aut [176.98.125.*]
    Spłata nie następuje
    Zadzwoniłem do spółki z pytaniem o finalizację umowy z Cefarmem i spłatę obligacji (EFGH).
    Usłyszałem, że sprawa jest dopinana i obligatariusze wkrótce otrzymają kasę.

Ponadto niedługo ma być kolejna umowa w celu spłaty obligacji serii A.

Wierzyć czy nie?

Dziwne, że jak kontaktujecie się z PFH to nic nie wiedzą.
    No to miałeś szczęście. Ja jak próbuję się czegoś dowiedzieć - nigdy nie ma z kim rozmawiać. Zostawiłem swój nr z prośbą o oddzwonienie. Cisza! Totalna!
    Tak ja bez problemu dodzwoniłem się.
    Ale to tylko rozmowa telefoniczna. Dopóki nie będzie oficjalnego infa to wszystko może się wydarzyć.
    brew - zadzwoń do EFH i porozmawiaj z Prezesem, w liście do obligatariuszy Prezes Celuch napisał, żeby z nim się kontaktować w razie pytań.

hhehehehehehehheehhehehehehehehehe i pewnie wszystko mu ładnie powie i opisze... calutką prawdę:)))))) Zielonyś dzieciaku jak koperek :)
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~aut [176.98.124.*]
    Ja wiem, że nikt z nas nie ma żadnych powodów wierzyć w to, co gada ktoś z efh. Ale nie dajmy się zwariować - komuś trzeba uwierzyć. Przecież był sąd, postanowienie, knf, Cefarm, podpisane umowy.... Jeśli to wszystko ściema - to świat zwariował!!!!!
    hehe... a pamiętasz poprzedniego Prezesa? Były araby, był fundusz, były umowy a co potem było??? Taki jest świat...
    Przejrzałem życiorys pana Celucha (Prezia EFH) i nie sądzę, żeby chciał oszukać obligatariuszy.
    Co więcej to poczytałem o AKURA (to firma, która złożyła wniosek o upadłość FH) i wątpię, żeby dali się nabrać.

Nikt się nie da nabrać - ani IDM ani Akura. Obligacje będą wypłacone - najpierw seria EF i G. Część kasy jest już w depozycie.
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~leszek777 [84.179.223.*]
    Ja proonuje odebrac kase Arabowi zlodziejowi ,sprzedac wszystko i nie bawic sie w
    zarzadzanie ,i rozdac to co zostanie posiadacza akcji, gdyz to obecne zarzadzanie
    guwno daje
    z EFH
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~Parys [159.205.128.*]
    brew, skąd masz informacje o spłacie obligacji?
    W pierwszej kolejności chcą spłacić EF
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~Parys [77.255.204.*]
    to czekamy na info o spłacie obligacji
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~kolo [80.52.235.*]
    ciekawe kot się objawi za rok dwa w akcjonariacie CEFARM-u ?
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~klaps [195.33.34.*]
    Coś nie chce spadać...
  • Re: Podpisanie warunkowej umowy Autor: ~kolo [80.52.235.*]
    a co, ma spadac jak wszyscy na cud czekają
[x]
EFH 0,00% 0,03 2015-12-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.