• List do obligatoriuszy Autor: ~mcd [178.43.152.*]
    http://www.efh.com.pl/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=67&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=172

Jeśli ktoś łudzi się ze spółka zobaczy kasę ze sprzedaży... Zobaczą ja obligatoriusze. Akcjonariusze zobaczą mega stratę w związku z sprzedażą tych aktywów.

A teraz poszukajcie za ile zostały nabyte te nieruchomości i jaką wartość mają obecnie w księgach.
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~Olek [89.72.112.*]
    Czyli jest dokładnie tak jak pisałem... Ciekawe która parów.a z forum teraz tego nie zrozumie... :)
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~re [89.228.33.*]
    Dosłownie ręce opadają.Posłuchaj ty człowieku myślący inaczej.Czy potrzebowałeś aż tygodnia czasu aby przeczytać i o zgrozo zrozumieć tych parę linijek z listu,który spółka opublikowała 8.11.2013.Przecież o tym wszyscy wiemy od tygodnia.Daję ci kolejny tydzień i przeczytaj raport jeszcze 100 razy to może pojmiesz,że spółka sprzedała wyłącznie niepracujące aktywa a nie jak bredzisz od jakiegoś czasu wszystkie hotele itp,itd.Żałosne
    o czym Ty człowieku piszesz????? jeszcze kilka dni temu na forum zapewniałeś że EFH dostanie 20 mln gotówki.... Ja nie wiem ale Wasz upór w zrozumieniu tego zaczyna być podejrzany...
    i wklej tekst gdzie ja piszę, że EFH sprzedało wszystkie hotele ? Rozumiem, że pisanie przeze mnie prawdy o EFH jest bolesne ale są granice... :)
    a w między czasie jakbyś mógł się odnieść to jednego ze swoich wpisów jakże mądrych i przemyślanych:))))
    Re pisze "Widzę syn ku,że ogromnie zwiększyłeś swoją aktywność na forum w dniu publikacji raportu za 3Q,bo dobrze wiesz że jutro będzie min. 1,2"

Jesteś typowym malutkim naganiaczem :))
    aaaaaaaaaa to Ty jesteś ten co porównywał 3 kwartały 2012 i 2013 i się cieszył, że nie ma straty 34 mln :)))) bo zapomniałeś że wtedy księgowane były przekręty Riada... Zapomniałem tylko porównać "czysty zysk" operacyjny który jest gorszy :)))) SPECU :)
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~re [89.228.33.*]
    I znowu pierdolenie nie na temat.Tu jest wątek poświęcony listowi spółki do obligatariuszy,a nie wymyślaniem kolejnych kłamstw i kalumni na innych.Opamiętaj się wreszcie -głupota też ma swoje granice.Czytając twoje wpisy -totalnie antymerytoryczne-
    ,gdy podałeś,że masz też wykształcenie ekonomiczne to mnie zmroziło.End
    a to nie Ty pisałeś o tym 1,2 zł ? czy może to nie Ty cieszyłeś się, że nie ma straty 34 mln ? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) I to też zapewne nie Ty pisałeś, że EFH dostanie jeszcze 20 baniek na konto ?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Gubisz się dzieciaku :)
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~555 [83.22.42.*]
    normalny człowiek jeśli uwaza że spółka jest do niczego to nie kupuje akcji a jak juz ma to sprzedaje i tyle a tu coś innego mondrale analizuj w trosce o innych zeby nie kupili siedzą przed kompem i dla dobra innych przestrzegaja żeby przypadkiem ktoś nie stracił ale kto wiezy w taką troske o kase innych
    Pisze się : mądrale, wierzy... tyle w temacie Twojego pierwszego i chyba ostatniego wpisu gdzie udało Ci się połączyć więcej niż trzy słowa:))) Pozostań przy swoich "jutro odpał" dla dobra swojego i naszego.
    O złej sytuacji piszę od 6 zł więc i z logiką u Ciebie słabo.
    Ogólnie to mi żal Ciebie.
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~555 [83.22.42.*]
    to pisz dalej ludziku
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~tom [81.219.20.*]
    Olek ma całkowitą rację. Z komuniaktu o podpisanej umowie wcale nie wynika, ze efh dostanie pieniądze. Cefarm ma zapłacić blisko 20 mln za obligi i zobowiązania i pod tym warunkiem przekmuje spółki z nieruchomościami i to jest wartość umowy.
    Jednocześnie wartość w bilansach tych aktywów przekracza 60 mln zł więc w skonsolidowanym pojawi się ok. 40 mln straty po tych transakcjach. Warsosci nieruchomości w bilansach są mocno napompowane i dużo większe niż ich obecna cena rynkowa, co widać na przykładzie tej umowy z Cefarmem. Ale generalnie to dobry ruch bo te spółki generowały tylko koszty w tym duże odsetki więc pozbywają się części problemów.
    Innym tematem jest umiejętność a raczej jej brak prowadzenia dochodowego biznesu.
    Jeśli przyjąć te same proporcje przy sprzedaży pozostałych nieruchomości i otrzymają tylko 1/3 wartości bilansowej to nie wystarczy majątku na spłate kredytów.
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~kiebi [164.126.175.*]
    No ludzie nie mogę !! niech któryś z geniuszy którzy piszą że sprzedawanym majątek był w księgach wyceniany na 60 mln na rok 2013 i wklei mi link to obiecuje że już więcej nie napiszę na tym forum
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~Tom [81.219.20.*]
    zobacz wątek efh na parkiet forum, masz tam wszystko dokladnie rozliczone
    Wartosci w bilansach to nawet 61.906.000 zł a strata to ok. 41 mln zł.
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~kiebi [31.174.238.*]
    wklej link zobaczymy, ale zapewne chodzi o kwotę za jaką zostały nabyte nieruchomości a już w 2012 zrobili odpisy aktualizacyjne i to już nie jest kwota 60 mln. Sami możecie sobie policzyć jaka to jest kwota bo w raporcie za 2 kw. jest ona podana tylko trzeba spojrzeć coś dodać i wyjdzie wynik
    żenada :)) sprawdź sobie w rocznym za 2012 i nie musisz nic dodawać ani odejmować:)) Mistrzu:)
    Dokładnie tak jest na podstawie raportu za q3 czyli po wszystkich aktualizacjach wcześniejszych. Jak sie doda 3 wartości, które sprzedają i odejmie kwote podaną to wychodzi 41 mln zł straty czyli sprzedają majątek za 1/3 jego wartości księgowej.
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~mattom [93.94.191.*]
    Mazury Lakes wartość nominalna 21.209.000 zł, Hotel Malbork 9.645.000 zł, Andros Sp - 4.045.750 zł, w sumie 34.899.750 zł
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~zespol_28 [83.22.244.*]
    kapitalizacja społki 14 mln barany
    ja tu zwariuje... następny geniusz, który nie rozróżnia kapitalizacji od wartości aktywów i pasywów spółki...
    Matko co ca ludzie... to jest kapitał zakładowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ręce opadają....
    Banda deb.li inwestujących na GPW.
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~postanowienie [194.183.97.*]
    i kto to mowi?
    wyksztalciuch humanista ekonomista z pogarda do motlochu...buahahaha
    w sumie moglbys nawet sie podeprzec Noblem,
    (bo czym jest ekonomia,zwykla szarlataneria,profesory noblisci tak wyliczyli model ryzyka,ze jak pojawil sie kryzys suprime to ta ich wiedza okazala sie warta funta klakow.)
    dla mnie i dla wiekszosci tu piszacych jestes zwyklym nieudacznikiem,oj skrzywdzilo cie te efh,skrzywilo...
    dzieki,ze ostrzegasz ludzi przed efh od 6 zl,ale niech ci tez podziekuja,tlumoku,ze wywalili po 40 i 50 i 60 groszy,jak wylziles jak gadzina zza skaly i saczyles jadem,pytam sie gdzie jest ten piach do ktorego miala trafic spolka :D
    siedz tu jak ta skonczona oferma,ostrzegaj,przestrzegaj,zabraniaj,demaskuj,pietnuj,obrazaj,,zatruwaj,dzialaj(na nerwy),tylko nie przestawaj pisac
    bo jak zamkniesz sie na dobre,to to bedzie sygnal do sprzedazy :P
    heheheh... porównaj obroty na spadkach i na tym Twoim odbiciu... Nikt z normalną kasą nie był w stanie wejść... ale rozumiem, że tutaj banda licealistów handluje i rzeczywiście mogli podwoić czy nawet potroić swoje kieszonkowe... Znaczy teoretycznie bo na tych śmiesznych podbitkach pod lewe infa to sobie można było... Powiedz ile było sesji gdzie spóła stabilnie rosła na obrotach przez całą sesję??? No ile ??? Czy może było śmieszne info a następnego dnia otwarcie 10%, 20 % wyżej lub zrobione na początku sesji śmieszną kwotą?? Spółka jest już dawno w piachu a teraz się likwiduje poprzez sprzedaż majątku.
    Zaczynam poważnie zastanawiać się jak tylu ludzi z tak małą wiedzą przyciągnęła taka mierna spółeczka... ale jak to się mówi ciągnie swój to swego :)))
    Rozumiem, że podważasz dorobek całej wiedzy ekonomicznej a nie tylko modelów oceny ryzyka... swoją drogą czy tak tylko piszesz czy może wiesz kto dokładniej zajmował się tą tematyką - Pascall, Kahneman, Tversky, Bernouli, Markowitz, Loopez, Coombs, Simon. Znasz ich modele dotyczące podejmowania decyzji ryzykownych? Naprawdę to wszystko nie jest warte funta kłaków ?:))))
    sorry,Olku,ale to nie ja podwazam cala wiedze ekonomiczna,a teoria chaosu.
    otoz tylko czlowiek z tym calym swoim humanizmem moze sobie wmowic,a potem sie w bledzie utwierdzac?jaki to blad?ano,ze swiat mozna zmierzyc,uczesac,ubrac wformulki.
    teoria ekonomiczna to dyrdymaly oderwanych od realiow teoretykow...
    powiedz na co mi sto modeli ocen ryzyka,jak ja znam jeden,wlasny,zdrowy rozsadek.boskie narzedzie :D
    moze to jest za proste a moze zbyt banalne,ale im wiecej teorii,tym mniej przykladow praktycznego jej wykorzystania.kto w tym roku otrzymal nagrode nobla z ekonomii?Fama i Schiller.przeciez jeden mowi,ze rynki sa przewidywalne.A drugi,ze jest zgola na odwrot.no kabaret :D

tak,teoria(wszelka teoria,a nie tylko enonomiczna,jest warta funta klakow,jesli nie da sie jej praktycznie wykorzystac).Jak sadzisz po co kupujemy lub sprzedajemy akcje?zeby potwierdzic lub zaprzeczyc jakiejs teorii?
    kupujemy bo jest niedowartosciowane,niedoszacowane,kropka.efh nie wiem czy idzie(nie zajmuje sie badaniem przyszlosci),ale na pewno nie jest w piachu,kropka.
    mysle,ze rynki nie sa przewidywalne.
    a wiec racje ma Schiller,ja zarabiam :D
    mimo wszystko pozdrawiam
    oczywiście mógłbym teraz napisać sto zdać podważających to co piszesz... ale nie w jednym masz racje... niech każdy posługuje się tym co czuje i co jest wg niego dobre. Do inwestycji na GPW nie potrzebne mi są żadne modele tylko raczej teorie psychologiczne ale to już inny mega szeroki temat, chociaż mega powiązana - jedyny Nobel z psychologii dla ekonomistów :))
    mimo wszystko też pozdrawiam jak widać trafia się jeden uczestnik na sto na tym forum który jednak nie ma siana zamiast mózgu.
    EFH jest w piachu a to co obserwujesz od roku to powolne zżeranie go przez robaki. Trochę to jeszcze potrwa ale ja o koniec jestem spokojny:) Cała ta spółka powstała tylko w jednym celu i dopóki ma ten cel przynosić jest ok, a że nadal coś tam jeszcze można "wynieść" to muzyka gra... Lista jest długa - debiut z przekrętem na wartościach niematerialnych, potem helikoptery, idemik, Leszczu, zbawca Riad, arabowie, teraz Cefarm... Czasami jak piszę na tym forum to mam wrażenie, że tylko mi to się układa jeden SUPER logiczny ciąg...

Przemyślałem - pozdrawiam jednak bez mimo wszystko. KROPKA
    a teraz wyobraz sobie,ze egzekwujesz jedenastke przed tlumem widzow.
    nie straraj sie myslec,gdzie pilka znajdzie sie za pare sekund
    skup sie kiedy i gdzie uderzyc,hehe
    tu i teraz.

a pamietam, jeszcze efh za p Wierzbickiego,i nie,nie sadze,by od poczatku byl tu jakis spisek,raczej nierentowny model biznesu,niefortunny bieg zdarzen,a dalej to juz hochsztaplerka,tonacy brzytwy sie chwyta...
    Ty uwazasz,ze nie mozna tego zmienic,a ja ze tak,zobaczymy,kto ma racje
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: eshkoshka [31.63.107.*]
    !!!UWAGA!!! Olek znów się ujawnił zauważyłem od kilku miesięcy jak on zaczyna bełkotać o spadkach na EFH, spółka idzie do góry,zobaczymy jak w tym tygodniu będzie, ja przewiduje ruch do góry o 20%,a póżniej na 2 tygodnie Olek znów zamilknie,pożyjemy zobaczymy,jak tak nie będzie Olek zwracam honor
    odkąd zacząłem bełkotać spółka spadała o 90 % więc nie wiem czy jesteś chory czy od urodzenia tak masz?
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~max [95.40.98.*]
    A ja czuje że wybicie niebawem będzie w okolice 1,3-1,5
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~bob budowniczy [178.159.173.*]
    JUPITER rusza!
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~zespol_28 [83.27.214.*]
    społka cała jest warta na giełdzie 14 baniek a sama umowa jest na 20bal nic tylko brać
  • Re: List do obligatoriuszy Autor: ~aut [176.98.125.*]
    Te wszystkie porozumienia, listy, prolongaty i obiecanki - to totalna ściema i kpiny z myślących ludzi. Cefarm, efh, pfh i idmsa - KOMPROMITACJA!!!!!
[x]
EFH 0,00% 0,03 2015-12-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.