• prośba Autor: ~Jac1975 [79.184.243.*]
    nie mogę znaleźć wyników kwartalnych zwg za 2 kwartał 2012 roku. Czy ktoś może mi je podać .
    Z góry dziękuję za pomoc.
  • Re: prośba Autor: lech12 [109.196.118.*]
    raport 14 sierpnia
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/ZWG-Terminy-przekazywania-raportow-okresowych-w-2013-roku-2747394.html

pozdro
  • Re: prośba Autor: ~Jac19751 [79.184.243.*]
    nie chodzi mi o terminarz raportów ale o wynik za 2012 rok 2kwartał.
  • Re: prośba Autor: ~Bernard [83.28.207.*]
    Jesteś jednak piekielnie głupi...
    Tych wyników jeszcze nie było, więc "raczej" ich nie znajdziesz...
  • Re: prośba Autor: ~lesz [83.11.134.*]
    Dnia 2013-08-08 o godz. 15:23 ~Bernard napisał(a):
    > Jesteś jednak piekielnie głupi...
    Tych wyników jeszcze nie
    > było, więc "raczej" ich nie znajdziesz...
    ~Bernard - chętnie obdarowujesz epitetami a sam nie potrafisz czytac ze zrozumieniem.
    Pytanie było - wyniki za drugi kwartał 2012r
    Odpowiedz można znaleśc na stronach spółki.
    Fakt, pomyłka, sorki...
    W dalszym ciągu, nieumiejętność znalezienia raportu nie za dobrze o Tobie świadczy drogi autorze wątku.
  • Re: prośba Autor: ~xc90 [178.42.85.*]
    Dnia 2013-08-08 o godz. 20:50 ~Bernard napisał(a):
    > Fakt, pomyłka, sorki...
    W dalszym ciągu, nieumiejętność
    > znalezienia raportu nie za dobrze o Tobie świadczy drogi
    > autorze wątku.

Tak samo jak o tobie nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, orle.
    Nie zaprzeczę, no troche hańba...
  • Re: prośba Autor: ~acy [93.105.110.*]
    hańbą jest wyzywanie kogoś od głupców, nie wiem czym ludzie kierują się w ten sposób pisząc
    A Ty co, kastrat, że nie potrafisz wytrzymać tak ostrej obelgi jak "głupiec"? :P
    Wojsko by się tu niektórym przydało...
    Ehhh, to jest właśnie 21. wiek, ludzie, którym się robi przykro bo ktoś powiedział coś niemiłego na ich temat :P
    Bieda, chłopie...
  • Re: prośba Autor: ~acy [93.105.110.*]
    Kiedy ja byłem w wojsku to pewnie do podstawówki chodziłeś. Podejrzewam, że spokojnie mógłbym być Twoim ojcem :-) I zapewniam Cię, cokolwiek chciałbyś mi zrobić nie dałbyś mi rady. A wyzywanie na forach po prostu nie przystoi, ale jak wspomniałeś to jest "Twój" 21 wiek, schamienie, gdzie wszystko można.
    Jako, że takie pisanie nie wnosi nic merytorycznego odnośnie spółki kończę i przepraszam pozostałych za zaśmiecanie forum i że dałem się wciągnąć w tę rozmowę ;-)
    To nie ma żadnego znaczenia, ile masz lat. Mówiłem to w przenośni i sądziłem, że dla inteligentnego człowieka będzie ona szybko wyczuwalna. Myliłem się, trudno.

"Cokolwiek chciałbyś mi zrobić nie dałbyś mi rady"
    Człowieku tekst rodem z podstawówki :) I nic nie chciałbym Ci robić, bo- za przeproszeniem- mam Cie w d****, zapewne tak jak Ty mnie.

Wyzywanie, nie tylko na forach, nie przystoi, ale nie zwracam komuś uwagi, gdy mnie nazywa głupim- jego sprawa, niech sobie sądzi o mnie co chce. Nie znam typa, który napisał pierwszego posta, więc nie mam pojęcia czy jego inteligencja jest wysoka, czy też nie... Zresztą, nie mnie to oceniać. Skoro więc go nie znam, to uznałem, że to oczywiste, że nazywając go głupim odnoszę się tylko do jego nieogarnięcia, które powoduje, że musi pytać o link do raportu na forum, a nie do niego jako osoby.

Ale cóż, pokolenie wychowane po wojnie dopuści największą zbrodnie, aby tylko była ubrana w ładne słowa. Przerost formy nad treścią. Dlatego żyjemy w systemie, w jakim żyjemy... Ale dobra nie będę zaczynał tego tematu
    Ps. Całe forum bankiera to śmietnik, więc nie musisz się przejmować.
    Anyway, pozdrawiam
  • Re: prośba Autor: ~xc90 [178.42.85.*]
    Dnia 2013-08-09 o godz. 09:02 ~Bernard napisał(a):
    > A Ty co, kastrat, że nie potrafisz wytrzymać tak ostrej
    > obelgi jak "głupiec"? :P
    Wojsko by się tu
    > niektórym przydało...
    Ehhh, to jest właśnie 21. wiek,
    > ludzie, którym się robi przykro bo ktoś powiedział coś
    > niemiłego na ich temat :P
    Bieda, chłopie...

Ty, generał zamiast skulić ogon pod siebie i przeprosić jeszcze się rzucasz. Wypie-rdalaj stąd bo do trepów mam awersję.
  • Re: prośba Autor: ~Bernard [83.9.99.*]
    Przeprosiłem od razu jak się zorientowałem, że popełniłem błąd, i nie wiem na kij było drążyć temat...
    Nie mam facet ochoty z Tobą dyskutować, ani Ci odpisywać "sam wyp****** trepie", bo to żenada i raczej nie mój poziom...
    Powiem Ci tyle, to tylko forum i jak Ci się ktoś/coś nie podoba to klikasz takie małe "x" w prawym górnym rogu i humor Ci wraca, a nie się rzucasz na ludzi...
    I o ile ja odpisywałem, bo chciałem odpowiedzieć kolesiowi, który nie umiał znaleźć raportu (że sie pomylilem to inna sprawa), o tyle nie wiem co Ciebie tu ściągnęło... Walka o uśmiech autora wątku? Ogarnij się typie.
  • Re: prośba Autor: ~easy [78.8.248.*]
    Jak kogoś wpienia, że mu wjeżdżam na wątek to sorry, ale wiem także po sobie, że jest dużo osób szukających jakiejś sensownej inwestycji.
    Jeśli więc ktoś szuka naprawdę dobrej spółki do zainwestowania i dywersyfikacji portfela, to easyCALL jest chyba najlepszą okazją na NC.
    Od razu powiem, że na spółce nie ma żadnych wałków, fałszywych komunikatów, umów przedwstępnych z Chińczykami i tym podobnych bzdur i oszustw.

Jest natomiast gruba gotówka w kasie i wskaźnik cena/zysk na poziomie 1,5 co oznacza skrajne niedowrtościowanie.
    Żeby wyjść z grupy spólek niedowartościowanych, czyli przekroczyć wartość współczynnika 10, cena musiałaby być 25 złotych. Zakres od 10 do 20 Cena/Zysk uznawany jest za "fair price". Dla Easy Call oznacza to cenę od 25 złotych do 50 ZA AKCJĘ. Obecna cena to okolice 4 złotych.

Spółka zajmuje się telefonią internetową, ale w zeszłym roku zaczęła rozwijać także ofertę dla biznesu, typu obsługa callcenter, firm i tym podobne. I to był strzał w 10. Dobre wyniki mieli już w 4 kwartale 2012, ale musieli zrobić jaką rezerwę i nie było tego jeszcze tak widać.

W pierwszym kwartale już pokazali 635 tysięcy zysku!! Co przy kapitalalizacji obecnie, około 4 miliona, jest wynikiem niesamowitym. Co najbardziej jednak szokujące, to fakt, że mają milion gotówki w kasie. Czyli zyski nie są wirtualne i nie pochodzą z obrotu akcjami między spółkami zależnymi.

Co do przyszłości to krótki cytat z raportu:

"Powyższe wyniki finansowe Spółki w raportowanym okresie są skutkiem zrealizowania szeregu inwestycjiw 2012 roku oraz w I kwartale 2013 roku, których pozytywny wpływ na wyniki finansowe Spółki widoczny będzie wkolejnych okresach. Dodatkowo Emitent realizuje, bądź przygotowuje kolejne inwestycje"

Czyli tu może byc jeszcze lepiej, bo nowe inwestycje wciąż są wdrażane. A że inwestycje istnieją naprawdę a nie na papierze jak w Inventi, to potwierdza otrzymana dotacja od Uni Europejskiej.

Mówiąc krótko
    - zyski są prawdziwe a gotówka w kasie
    -firma działa i inwestuje, co potwierdzają otrzymane dotacje
    -nie ma mowy o żadnych podbitkach, wysypywaniach akcji. Od czasu opublikowania wyników nikt nie sypie, nie podbija, nie nagania. To tylko potwierdza, że wyniki są prawdziwe a prezes i zarząd zajmują się pracą a nie handlem własnymi akcjami.
    -free float to zaledwie 16% co przy milionie akcji oznacza raj dla wzrostów.

Szczerze mówiąc, nie widzę obecnie pewniejszej i bardziej perspektywicznej spółki na giełdzie.
    Wszystko do 10 złotych to gigapromocja, do 15 złotych to megapromocja, a do 20 złotych to promocja:)

Nawet jak cena będzie 10 złotych to easyCALL wciąż będzie najbardziej niedowartościowaną spółką na NC.

Wyniki za drugi kwartał już 14 sierpnia, wtedy będzie wszystko wiadomo. Tylko ze wtedy może być już trochę za późno na wskoczenie do odjeżdżającego pociągu.

Pamiętajcie, że każdy podejmuje decyzje na własny rachunek i ryzyko.
  • Re: prośba załóż swoj wątek Autor: ~xxx [89.76.202.*]
    i zyj w przekonaniu że dobrze zrobiłeś
[x]
ZWG 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.