• nalezy sie douczyc Autor: ~prawda [91.205.90.*]
    Gdyby nie II wojna dzisiaj Panie Woznico byl by Pan niewolnikiem Unii Zydowskiej, nie jestem faszysta, rasista, ale fakty ekonomiczne sa niepodwazalne, taka prawda. Europa sama sobie zgotowala ten los, sami zakladali miasta na prawie zydowskim. Hitler za daleko sie posunal, ale poczatek byl sensowny, dzisiaj wszystkie kamienice sa odbierane kazdemu rdzennemu mieszkancowi, zydzi samo w sobie maja problem, islam walczy z nimi, katolicy wczesniej, sa ok, ale chca rzadzic swiatem illuminaci zakichani, wojna pozwolila im wzmocnic swoja pozycje, jeszcze bardziej niz myslimy. Swietnie ukladaja sobie wladze w stanach.
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~ezechiel [188.147.249.*]
    Antysemityzm to obrona przed pazernoscia i zlodziejstwem zydow. Zacznijmy nazywac rzeczy po imieniu.

Jak widac zydzi to zlodzieje patrzac na przyklad cedc. Kaufman zyd dogadal Sie z tarikiem zyde i tarik zyd zrobil wrogie przejecie. U nas polscy zydzi pomogli nie wyplacac wezwania.
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~zebrak [83.27.19.*]
    Konstytucja RP:
    Art. 31. pkt. 3 "Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw.";
    Art. 32. ust. 2 "Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.";
    Art. 37. ust. 1 "Kto znajduje się pod władzą Rzeczypospolitej Polskiej, korzysta z wolności i praw zapewnionych w Konstytucji.";
    Art. 46. "Przepadek rzeczy może nastąpić tylko w przypadkach określonych w ustawie i tylko na podstawie prawomocnego orzeczenia sądu.";
    Art. 64 ust. 2 i ust. 3 "Własność, inne prawa majątkowe oraz prawo dziedziczenia podlegają równej dla wszystkich ochronie prawnej." ;
    Art. 64 ust. 3 "Własność może być ograniczona tylko w drodze ustawy i tylko w zakresie, w jakim nie narusza ona istoty prawa własności."
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~prawda [91.205.90.*]
    Prosze cie, a kto to przestrzega, dzisiaj nie ma dyktatury ,TYLKO ZNIEWOLENIE KAPITALISTYCZNE, XIX w odrodzil sie w formie globalizmu, dzisiaj rzadza bankierzy jak z czasow secesyjnych, szkoda gadac.
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~Matoł [89.72.122.*]
    Dnia 2013-06-22 o godz. 01:00 ~ezechiel napisał(a):
    > Antysemityzm to obrona przed pazernoscia i zlodziejstwem
    > zydow. Zacznijmy nazywac rzeczy po imieniu.

Jak widac
    > zydzi to zlodzieje patrzac na przyklad cedc. Kaufman zyd
    > dogadal Sie z tarikiem zyde i tarik zyd zrobil wrogie
    > przejecie. U nas polscy zydzi pomogli nie wyplacac
    > wezwania.
    CAŁA - POLSKA SIĘ WSTYDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~Woznica [50.80.100.*]
    Wy wymrzecie, i swiat pojdzie naprzod.
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~ezechiel [213.158.217.*]
    Pamietaj woznica ze kazdy kiedys umrze ,ty tez. Pomysl o tym jak konasz w meczarniach, lezac i gnijac, myslac sobie "Boze przebacz" i nic nie uslyszysz, albo uslyszysz " coscie jednemu z moich braci najmniejszych uczynili , mniescie uczynili" I dalej to juz wiesz co bedzie.
    PS. W sumie to ci powiem n'a opamietanie "placz i zgrzytanie zebow". Jszcze mass szanse kolezko....
    Bog?

Mowisz o tym niwidocznym mezczyznie zyjacym w niebie, ktory widzi wszystko co kazdy czlowiek na ziemi robi kazdej minuty kazdego dnia?

I ten niewidoczny mezczyzna ma specjalna liste skladajaca sie z dziesieciu rzeczy, ktorych on nie chce abys robil? I jezeli zrobisz jakakolwiek z tych dziesieciu rzeczy, to on ma specjalne miejsce dla ciebie pelne ognia, dymu i totrury, do ktorego on cie wysle, abys cierpial, i plonal, i plakal na wieki-wiekow az do konca czasu? I ten facet twierdzi, ze dba o ciebie i jest pelen milosci i przebaczenia?

Jest milosierny, i twierdzi, ze sa mu potrzebne pieniadze? Ten, co wszystko wie, wszystko widzi, jest najmadrzejszy, tylko ciagle potrzebuje pieniedzy? Jest wielki, genialny, nieomylny, tylko nie specjanie dobry w finansach?

Nie dziekuje, ja nie mam czasy na glupoty...
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~dodo [193.200.150.*]
    Genialne spłycenie tematu. Widać nie masz tych samych dylematów co nieprzebrane rzesze ludzi ("bandy durni") od poczatków cywilizacji, a także astrofizyków kiedy zdziwieni dochodzą do wniosku że wszechświat nie jest odwieczny. Z tą swoją zgryźliwością i wyniosłością wyglądasz mi na jakiegoś konowała, trafiłem? Chodzicie z tym jak z pieczatką na czole... A na wierze w monetę/człowieka/szczęście nie raz jeszcze łatwo się wypedolisz, tak jak rozgarnięci inaczej nieszczęśnicy od CEDC. To jest ulotne.
    Dnia 2013-06-22 o godz. 18:23 ~dodo napisał(a):
    > Genialne spłycenie tematu. Widać nie masz tych samych
    > dylematów co nieprzebrane rzesze ludzi

Dzieki za komplement.

Jakbys sie blizej zajal nauka, to bys zauwazyl ze najczesciej najprostrze wyjasnienia sa najprawdziwsze. Bog nie stworzyl ludzi, ludzie stworzyli boga. Proste...
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: gosc1313 [89.73.88.*]
    Ręce precz od Woźnicy... :-)
    Jeśli chodzi o wiedzę i intuicję to jeden z pierwszych w grudniu 2011 wieszczył pink sheets i upadek CEDC..stąd pełen szacun...na giełdzie się zna...
    Ja , po stracie na giełdzie , przewartościowałem swoje życie ..i wróciłem do źródeł...czyli do duchowości, o której przez ostatnie 20 lat zapomniałem....co uznaję za łaskę...
    Więc nie pouczając i nie oceniając...powiem tak...
    Bóg to nie stary ojciec...Bóg to prawda, natchnienie, dobro...i "insight."...
    I powiem Ci tak Woźnica, dlatego to piszę, bo sam wierzę..i Tobie dobrze życzę...

Max Planck powiedział kiedys:
    "There is no matter as such...
    all matter originates and exists only by virtue of a force which brings the particle of an atom to vibration and holds this most minute solar system of the atom together...we must assume behind the force of the existance of a concious and intelligent mind. This mind is the matrix of all matter"

Amen...
    Dnia 2013-06-22 o godz. 20:08 gosc1313 napisał(a):
    > Ręce precz od Woźnicy... :-) Jeśli chodzi o wiedzę i
    > intuicję to jeden z pierwszych w grudniu 2011 wieszczył
    > pink sheets i upadek CEDC..stąd pełen szacun...na giełdzie
    > się zna...

Zaczynam sie rumienic...

>Max Planck powiedział kiedys:
    > There is no matter as such...all matter originates and exists only
    > by virtue of a force which brings the particle of an atom
    > to vibration and holds this most minute solar system of the
    > atom together...we must assume behind the force of the
    > existance of a concious and intelligent mind. This mind is
    > the matrix of all matter"

Max to byl fajny facet. On wiedzial co wiedzial, tylko popelnil jeden blad: nie wiedzial czego nie wiedzial.

Pozwol, ze rozwine: Jako pierwszy zauwazyl, ze cos z ta tradycyjna fizyka jest nie tak. Kiedy wszyscy bawili sie w "my rozumiemy wszystko" on zaczal liczyc, i zauwazyl jako pierwszy ze slupki mu sie nie zgadzaly. Wysnol nowa teriorie, i mial absolutna racje.

Jednak biorac pod uwage jakosc laboratoryjnych metod dostepnych na poczatku ubieglego wieku, nie byl w stanie poprzec swojej teori nawet cieniem experymanu, i...tutaj sie walnal. Zamiast powiedziec, ze nie wie dlaczego, zaczal snuc domysly, i wykombinowal, ze bog isnieje, poniewaz jego slupki sie nie zgadzaja. Tu nie mial racji nawej w mili-skali. Brak wyjasnienia czegos nie upowaznia nikogo, kto wyznaje logike, do snucia fantastycznych domyslow.

To tak samo jak ja bym powiedzial ze poniewaz nie jestesmy w obecnej chwili udowodnic ze dokola pierwszej odkrytej planety Alfa Centauti (alfa Centauri Bb) nie lata zyrafa grajaca na skrzypcach, to znaczy ze tam jest maestro i drygent.

> Amen...

nah: Quod erat demonstrandum!
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: gosc1313 [89.73.88.*]
    :-)

W rodzinie od paru miesięcy nazywają mnie rabinem/kaznodzieją :-)

Nie mam zamiaru nikogo nawracać...każdy jest samotną wyspą...

Ja wierzę...

A pochodzę z ateistycznego domu...

.III Rzesza była opętana wręcz przez okultystyczne rytuały...Himmler...i jego obsesje... zostawili po sobie owoc zniszczenia...

Skoro istnieje zło...jest i dobro...

jak Yin and Yang

"Amen"

Ps. Życzę wszystkim powodzenia w inwestycjach....za miesiąc wracam na giełdę... :-)
    pozdrawiam Uczciwych! :-)
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~dodo [77.254.231.*]
    Ziemia to nie jest nawet promil w skali Wszechświata. Nauka z ledwością ogarnia najprostsze rządzące na niej prawa. Nie zajmuje się np. sprawami gdzie człowiek, pozornie walnięty w dekiel, mówi w języku którego nie miał szans poznać wcześniej.

http://www.google.pl/search?client=opera&q=aniellise+michel&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest

Albo tym, że z pozoru normalna rodzina porzuca dom na który zap. całymi latami, i za nic w świecie nie chce wracać, bo "tam straszy".

Nie tłumaczy czemu ateiści często stają się zagorzałymi wierzacymi:

http://www.voxdomini.com.pl/sw/

Albo to, że paruletnie dziecko podaje pewne szokująco sprawdzalne fakty dotyczące "przeszłego życia".

Ale co mi tam... każdy podchodzi do tych faktów po swojemu

http://www.youtube.com/watch?v=IHyLiZTMmqg

:P

• Re: nalezy sie douczyc Autor: ~tola [89.229.216.*]
    uczcie sie od cwaniakow a nie bedziecie ciezko pracowac
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~ezechiel [83.3.101.*]
    Woźnica to widzę żeś nie żyd ??? To w sumie już na wstępie lepiej o Tobie świadczy. Świadczy bowiem tylko o twojej głupocie , a nie genetycznym naznaczeniu i przynależności. Tak powiem ci co mi zawsze mówiła moja babcia " bez Boga to ani do proga". Przemyśl to , bo przyjdzie w twoim krótkim życiu, że będziesz prosił o pomoc a ona nie przyjdzie. Nie bądź wówczas zawiedziony. Tak koleżko Bóg istnieje, czasami mówi sprawdzam , a my mamy tylko powiedzieć "niech mi się stanie wg słowa twego..." i tyle w temacie głupcze...

A jeśli chodzi o wiedzę , to miał ją od SAMEGO to i mógł wyrokować i przestrzegać , taką miał funkcję od swojego pana...
    O twojej galopujacej glupocie swiadczy fakt, ze bedac slepym antysemita na nika wybrales imie Ezechiel:

Ezechiel: Wywodząc się z rodziny kapłańskiej, Ezechiel z wielką czcią odnosił się do kultu świątynnego, którego niestety nie mógł sprawować na obczyźnie. Uważał się za stróża Izraela i duszpasterza, którego posługiwanie i cierpienie miały być znakiem dla Izraelitów. Uważa się go za ojca judaizmu, bo Żydzi przejęli wiele z jego idei, np. troskę o kult świątyni i Tory, i o świętość.

Twoje istnienie na ziemi to marnowanie tlenu.
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~ezechiel [83.3.101.*]
    Szkoda mi mojego bezcennego czasu na glupie pogaduszki. Jest tylko kwestia czasu jak Pieprzony Zlodziei Tariko dostanie to n'a co zasluzyl.... A tobie Woznica zycze troche wiecej pokory, mlody jestes, ale to cie nie zwalnia z obowiozku myslenia.

Bez odbioru.
    Dnia 2013-06-23 o godz. 04:06 ~ezechiel napisał(a):
    > Bez odbioru.

Sproboj bez nadawania, prosze...
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~ezechiel [188.146.45.*]
    Widzisz kolezko ze Nick nie jest glupi, jest wlasciwy. Obecnie wiekszosc zydow to zaklamani pazerni obludnicy, ktorzy za pieniadze zrobia wszystko, tak bylo jest i bedzie " ezechielu pieniadze byc wazniejsze nisz slowo".... To was zgubi i tego zycze temu narodowi po bezprecedensowym zlodziejswie Tariko...:-)

Woznica zamknij Sie tak po prostu....
    Dnia 2013-06-23 o godz. 12:21 ~ezechiel napisał(a):

> Woznica zamknij Sie tak po prostu....

Aha, zabraklo ci argumentow, palancie...
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~Matoł [89.72.122.*]
    szarik liczy kase dla nas !!!!!!!!!!!!
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~ezechiel [83.22.45.*]
    Do czego argumentów koleżko? ;)
    Dnia 2013-06-23 o godz. 18:09 ~ezechiel napisał(a):
    > Do czego argumentów koleżko? ;)

No wlasnie, nawet nie wiesz o czym mowimy. Zdolnosc koncentracji kaczana kapusty...
  • Re: nalezy sie douczyc Autor: ~ezechiel [83.22.45.*]
    Oj ta łoj tatoj....Widać koleżko żeś na obczyźnie.To co, liżesz komuś jajca, czy wycierasz anusy? ;)Koleżko...Uważaj żebyś nieskończył jak ten pacjent przywieziony z USA do swojej wsi po udarze ,bo go państwo hamerykańskie nie chciało leczyć, taka ta hameryka bogata...
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 17:33:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.