po co?
Aby splunąć w twarz ale tchórza nawet nie będzie. Spieprzył jak szczur
Uchwała Nr ___ /2013
Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia
BOMI Spółka Akcyjna „w upadłości likwidacyjnej” z s
iedzibą w Gdyni
z dnia 26 czerwca 2013 roku
w sprawie udzielenia Panu Witoldowi Jesionowskiemu
absolutorium
z wykonania przez niego obowiązków Prezesa Zarządu
w okresie od 15 lutego do 31 grudnia 2012 roku
Działając na podstawie art. 393 pkt. 1 i art. 395 §
2 pkt 3 Kodeksu spółek handlowych Zwyczajne Walne
Zgromadzenie udziela
Panu Witoldowi Jesionowskiemu
absolutorium
z wykonania przez niego obowiązków Prezesa Zarządu
w okresie od 15 lutego do 31 grudnia 2012 rok
Jesionowski, nie jest pierwszy rok w tym biznesie i wiedział co bierze. Skoro podjął się działań ratunkowych a w swoich wypowiedziach na walnych, w których uczestniczyłem nie dopuszczał upadłości likwidacyjnej spółki, to w pierwszym momencie, w którym widział, że jest "za krótki" powinien odejść. A tak to odpowiada w największym stopniu za to co się stało, bo to on faktycznie położył tę spółkę. I drogi Zenku Ty możesz bronić pana prezesa ale dla większości ten człowiek już nigdy nie będzie prezesem przez duże P.
Mar, moim zdaniem popełniasz błąd myślowy. Zakładasz, że 2012 BOMI było do uratowania. Tym czasem na Bomi wyrok zapadł w 2011.
Moje Bomi stoi puste już prawie rok. Nie ma chętnych na lokal.
Przyszedł Jesionowski i 4 m-cach banki odcięły tlen. Co on mógł zrobić? NIC. Umowy najmu są zawierane na 10 lat na przykład.
Nie wiem, co jesionowski mówił na walnych. Natomiast wiem, co mówił w CNBC. Dla mnie jego wystąpienia w TV nigdy nie były optymistyczne, czego wyraz dawałem na forum. Niestety byłe traktowany jako tani naganiacz na spadki.
Masz pretensje, że odrzucał na walnych możliwość likwidacyjnej. A powiedz, co chciałbyś od prezesa usłyszeć? "Jedźcie do domów, ofiara skończona"?