Bo ja kupiłem te akcje. Przepraszam was bardzo !!! Jak tylko kupię jakieś akcje, to ich kurs spada. Ale z drugiej strony nigdy jeszcze żadna kopalnia nie została zlikwidowana.
mamy policzony arkusz zleceń i kiedy tylko ktos nowy wejdzie w akcje uwalamy kurs aby w panice sprzedał i z dużą stratą , potem windujemy kurs w górę ten co sprzedał na dołku znowu odkupuje a my sprzedajemy i kurs znowu leci w dół potem jest długo cisza bo drobni akcjonariusze sa okradzeni z kasy w majestacie prawa i czekamy na nowych frajerów i zabawa zaczyna sie od nowa ....grupa maklerów z bzwbk pozdrawia
To u Ciebie to samo co i u mnie! Dlatego nic nie sprzedaję. Kiedyś coś odbić musi nawet jak ja mam akcje. Super gość z Ciebie, że tak napisałeś. Pozdrawiam.
Re: Do Andy Autor: ~Bronisław Wąsaty [89.228.132.*]
Gordon,
Gdybyś dokładnie poszperał, to wiedziałbyś czemu mi wtopa potrzebna. Taką sobie właśnie upatrzyłem na Sado, bo na niczym innym mi nie idzie.
A jeśli się odbije, przypadkiem, to też się nic nie stanie. Ja mogłem wyjść z tej spółki dawno, ale jak powtarzam, muszę mieć wtopę na kilkanaście k w tym roku.
Witam Gordona !!
A temu wasatemu daj spokój .....idiota do potęgi
To jak myślisz Gordonie pospekulujmy troszkę .......bankrut na ile procent :-?
Pisałem rano ze zjazd , nawet spekula tego nie tyka he he he....
Pamiętasz BB , wasaty to taki podobny ino z mniejszym rozumkiem. BB nawet dobierać po 2 zylki miał ....
A Zuza to na bank , z takim optymizmem macza paluszki z Ukrainą , podobno piszę ze Szwajcarii , nie z Polski a do Luksemburga bliżej.....
Moja opinia :-)
A i jeszcze jedno ---- raport przed nami , może ktoś napisze ze dyskontuje przyszłość:-)
Zobacz gdzie CLE jest a jakie raporty podają......i te życzenia ze jeszcze żadna kopalnia nie padła
Wąsaty idiota, Zuza to mafia ze Szwajcarii, Pogromca to kto ?
W takich chwilach to chciałbym, żeby Sado upadła, bo wtedy znikniecie stąd.
Siedzicie i się podniecacie czyjąś stratą.
Jak jeszcze innych rozumiem, to Gordon to jakaś wydmuszka ludzka. Kiedyś kapitan na Sado, wierny i mierny, teraz wyładowuje swoje frustracje, i chyba coś mu nie idzie na GPW, bo wtedy by tu nie siedział.
Polak Polakowi wilkiem, widziałem to za granicą, widzę to też w Polsce. Wszystko zrobi żeby utopić drugiego w łyżce własnego smrodu.
Chętnie wtopię jeszcze kilka k pln, żeby się w tym upewnić. Jak już to zrobię, to wyjadę na Kubę, gdzie nie ma takiego syfu, nawet takiego jak na bankierze, a mam paru znajomych.
I jeszcze dodam, że nie pieniądze są w życiu najważniejsze, a czerpanie przyjemności z jego posiadania.
Szkoda, że do 95% nie dociera ten fakt.
Możecie mnie dalej mieszać z błotem, ja osiągam swój cel, wasz jest prosty i całkiem inny.
A teraz sobie dyskutujcie o ile jutro zleci Sado albo obróbcie mi dupę.
Pozdrawiam, ja nie mam stresu i nie muszę mądrościami powiększać sobie penisa.
Bronku to ze madroscia nie grzeszysz to widac od razu...
w ogole twoje teksty ze siedze na Sado non stop to tez sa jakies smieszne
inwestuje na gpw to siedze na forach jak kazdy a klikniecie w posta o Sado i napsianie cos zajmuje mi 2 minuty a nie 24 h
hehe nie pozdrawim bo glupis jak but...a twoj post o tym ze "szukasz straty " i sado jest taka spolka ...normalnie qrde swietego grala dorwales....dlugo szukales takiej "perełki" co by przyniosla strate ? :)
A ja tym razem pod prąd były leszczu: zniesmaczyłeś mnie trochę swoim wpisem, bo mam Ciebie za przytomnego człowieka a tu piszesz o kimś per "idiota" itp, nie znasz gościa a ferujesz takie wyroki, druga sprawa, jak ktoś zgadza się z Twoimi poglądami, to mu schlebiasz. Mi też nie leżą wpisy Bronka, bo facet wypisuje ewidentne bzdury, ale to nie znaczy, że jest idiotą, Jak nazwiesz mnie, wtopiłem tu nowe auto klasy kompaktowej, pracowicie odrabiam na innych spółkach, ale jednak stało się?
Nadal uważam Ciebie za przytomnego gościa, ale nie psuj tego, jak w tym dowcipie:
W wykwintnej kawiarni siedzi piękna dziewczyna, elegancka, czyta książkę, zamyślony wzrok - wtem od drzwi zatacza się do niej pijaczyna, brudny, zarzygany, ziejący denaturatem, pochyla się nad nią i mówi: "Słuchaj, bardzo mi się spodobałaś, nie sp*****l tego!"
Pamietam go z czasów kiedy Sado chodziło po 10 zeta. Biedak angażował sięna maxa, korespondował z Alexem Jakimś tam z firmy. Zakochał się w kopalni jednak bez wzajemności,podejrzewam,ze wtopił. Ja opyliłem po 9 zł z groszem,ciut straciłem jednak na podbitach dwukrotnie zarobiłem.Tak więc wyszedłem do przodu,pomimo tego Sado ani mnie pali ani gasi. Każdy papier moze dać zarobić,ważne aby się nie zakochać jak Gordon bo potem mści się na innych chcąc aby wtopili tak jak on. Taka zemsta odrzuconego kochanka :))))
Nie o schlebianie w tym wszystkim chodzi , a o to kto tutaj jest mniej, czy bardziej przytomny i o to czy z tego wyciąga wnioski ot wszystko i dużo a zarazem tak mało ...........
Czy słowo idiota jest wyrażeniem wulgarnym..............
[edytuj] Pochodzenie słowa
Wyraz pochodzi od łacińskiego słowa idiota, oznaczającego (o dziwo) osobę nieznającą się na czymś, nieposiadającą wiedzy na konkretny temat. W odwołaniu do etymologi tego słowa, zastosowanie go w poniższej sytuacji jest absolutnie poprawne:
– Ej, stary, co masz w zadaniu piątym?
– Nic. Nie wiem o co chodzi.
– Co? Jak możesz nie wiedzieć, że natężenie prądu jest wprost proporcjonalne do napięcia i odwrotnie proporcjonalne do oporu, który wynosi kwadrat napięcia podzielony przez moc? Ty idioto!
Portosie cały czas jesteś zniesmaczony ???
Ja , Ty i wszyscy którzy posiadają braki zgodnie z entymologią w pewnym sensie są idiotami .
No kurna co ja poradzę na to , że to tak jest . Koniec sporów na temat idioty ........................
A wracając do Sgr powiadasz że 0,70 pln !!! kto to będzie łykał pytam się ?? Nie jestem zwolennikiem spółek ukraińskich , lecz w tym przypadku radziłbym zainteresować się spółką pokrewną jaką jest CLE w perspektywie roku 2016 , tak tak roku 2016 , no może 2015 ze stopą zwrotu liczoną w setkach procent plus dywidenda która wynosić ma od 30 do 50 % wypłacaną za rok o ile się nie mylę .......
Cena za walor 3,25 !!!!!!!!!!!
Osobiście zamierzam powolny skup w tym tygodniu i akumulowania papieru do tego czasu , piszę to teraz żeby nie być posądzony o gołosłowność , co z tego będzie się zobaczy ....
Hejek !!
Jak ja bym chciał cośkupić to na pewno nie ogłaszałbym tego na forum. A nóż trafi się kilku gości co uznają twoją wypowiedz za rekomendację i cena podskoczy. Moim zdaniem zaczynasz dystrybucję na CLE więc lepiej tego nie tykać. Podobna taktyka jak Maciej z Krakowa.
Fajnie brzmi ta bajka o CLE, sam mam wahania, czy w nią nie uwierzyć, spadek na tej spółce jest wprost niewiarygodny, przesadny, od zawsze to był starszy, zamożniejszy brat SGR a tonie szybciej niż ta bieda - szybka.
No właśnie.. na ile jednak można wierzyć w spółki z UA, ich raporty, rzetelność audytu, wyniki, plany i rekomendacje? Życie nauczyło, że ... wcale? Cholera wie, bo z jednej strony porządna kopalnia nie powinna mieć problemów z powrotem na 10 zeta i wyżej, jeśli jest "porządna" a wtedy nie tylko kompakt ale i auto klasy średniej ;) ale.. no właśnie. Ja na razie nie wierzę i zachowawczo nie kupię ani jednej akcji, chociaż żyłka hazardzisty mówi "bierz"
uważa, że Master of Puppets to dobry kawałek hip-hopowy;
nie może pojąć jak działa koło;
kombinuje jak odtworzyć DVD w CD-Romie;
często przechadza się po Sejmie, wraz z podobnymi mu umysłowo;
twierdzi, że Nonsensopedia to parodia Wikipedii;
potrafi zrobić dziesięć błędów w słowie „ja”;
nie wpuszczają go do Media Markt;
twierdzi, że głowa jest po to, aby włosy na niej rosły;
wie, że z inteligencją swoją jak i innych nie wygra;
suplementy w diecie, które stosuje to Fat Burner, Slim Fast i kreatyna;
kupuje komputer na wagę w Auchanie;
lubi pasztet;
nie wie, jak obrać banana;
jak otworzyć kokosa – również;
może pojąć obsługę komputera ale na pewno nic dobrego z tego nie wyniknie;
chcąc zmienić tapetę na komputerze smaruje monitor klejem;
kładzie ser przy myszce od komputera;
otwiera jogurt w sklepie, bo jest napisane: „tu otwierać”;
być może to twój szef;
być może to twój nauczyciel.
Kilka przykładów w tych "idiotyzmach" trafnych :)
Jak trzeba dzisiaj uważać, pokazały Azoty: od rana artykuły trąbiły o Rosjanach, trzeba było wywalać, jak się okazało słusznie, bardzo mnie zaskoczył spadek o ponad 10%, gdy sprawdziłem po południu kurs. W sumie nic się nie stało i moim zdaniem nie stanie, to kolejne strachy na Lachy, ale rynek jest teraz tak rozchwiany, że i SGR może zaskoczyć ;-)
Bronku napisalem tak do Ciebie poniewaz pamietam jak byl kurs po 2 zeta a ja mowlem ze predzej bedzie 1,5 niz pojdzie do gory to Ty mi ublizales ,wyzywales od naganiacza itp.
w ogole b.duzo ludzi po mnie tutaj jedzie....nie wiem dlaczego od 4 zlotych mowie zeby z Sado na dystans bo nie ma przesłanek zeby kurs urosl a ludzie po mnie jadą jak po łysej kobyle to i mnie puszcza nerwy czasem....
rozumiem jakbym od 4 zlotych mowil nie tykac a kurs bylby po 10 zeta wteddy by mogli miec pretensje ze np. przeze mnie nie kupili....a tak ....nie wiem o co im chodzi....a Ty tez bardzo sie madrzyles jak kurs w pewnym momencie dluzsza chwile oscylowal w granicach 2 zlotych ,smiales sie ze nie z bylego leszcza , sarkatycznie pytales gdzie nasze 1,5 ? teraz growszowki to troche spokorniales.....ale pociesze Cie ze Sado nie jednego nauczyla pokory..
od razu sie przyznalem bo dla mnnie przyznanie sie do straty to zadna oznaka slabosci....tylko ze teraz bede mogl jakbym chcial odkupic prawie 4 razy wiecej akcji niz sprzedalem za ta sama kwote...
nie obrzydzam wyrazam swoje zdanie , wklejam roznego rodzaju informacje o spolce .....a ze te informacje sa negatywne to juz nie moja wina tylko spolki, jakby byly pozytywne to tez bym je wkleil.....
wiesz co narazie nie nosze sie z zamiarem kupna bo istnieje duze ryzyko , ze kredytodawcy poczynia jakies nieprzewidziane ruchy ....trzeba wziac pod uwage ze spolka od 6 miesiecy nie działa operacyjnie w swojej podstawowej dzialalnosci jaka jest wydobycie wegla....wiec trzeba sobie zdac sprawe ze taki stan rzeczy bez konsekwencji jeszzcze dlugo nie moze trwac
jak rozwiaza problemy ze sprzedaza to dlaczego nie, milo by bylo odrobic to co mi i innym zabrala ale narazie ....nadal z dystansem a zagladam juz z przyzwyczajenia tutaj
A CLE to chyba jeszcze wogóle nie dostała tej pożyczki 70 milionów dolarów z EBOiR-u. Prędzej pomogą Sado żeby odzyskać dług niż CLE. To moje zdanie. A infa jak nie było tak nie ma. Pozdrawiam
To jest pozyczka do 70 mln , którą można wykorzystać do końca lub częściowo , w przeciągu pewnego określonego czasu np. 2-5 lat , to wszystko zawarte jest w raportach .
SGr otrzymała takie samo wsparcie tylko z tą różnicą że CLE chcę przeznaczyć lub przeznaczyła na modernizację a SGR ?? No właśnie , tego nie wie nikt .....nawet taki leszcz jak ja :-)
"Coal Energy otrzyma od EBOiR kredyt w wys. do 70 mln USD 21 grudnia 2012 | PAP" - ostatnia wiadomość na stronie giełdowej Cle. Nic nie ma że dostali pieniądze.
Po prostu go nie wykorzystali......po co płacić odsetki , skoro koniunktura jest słabsza , takmi się wydaję.
Ale i tu i tam kurs leci , lecz na CLE to rzeź , tak jakby zamknąć by firmę chcieli przy produkcji 80 k na miesiąc, spadek z 145 k, kurs poniżej 3.
SGr kurs poniżej 1 , lecz tu nic się nie dzieje- no i raport za godzin kilka...:-)
Myślę, że w CLE jest jakiś grubszy trup do ujawnienia, kurs nie leci tak sobie dla zasady w dół. Już już miałem go dzisiaj wziąć, na szczęście powstrzymałem się przed tym krokiem :)
W ogóle to nie wiadomo, w jakim stanie jest teraz gpw, czy to ciąg dalszy bessy, czy ożywczy jej koniec, wchodzić w coś, czy kisić gotówkę, moje typy już sprzedałem, i co z tym fantem zrobić?
CLE leci z tego pulapu co SGR ale z predkoscia swiatla i moze ja minac albo sie spotkaja na samym dnie ale po podbitce spekuly. Tlusta swinia cos rozwaza na Resbudzie przed bankkructwem tak samo jak rudy Rycho wreszcie sie dowiedzial gdzie Kazachstan a Solorz stawia slupy LTE na Cyprze to jest cala GPW