• Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~gucio [83.10.16.*]
    Daj znać czy w spółce pracujecie pełną parą czy wszystko idzie zgodnie z planem nie chcemy znać szczegółów ale daj jakiś całokształt działalności nowej RN.

Dzięki
  • z Maćka coś para uszła Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    mam nadzieję, że poprosił o wgląd w treść podpisanych umów i przelewy bankowe, zwłaszcza na rzecz zaprzyjaźnionych podmiotów.
  • Re: z Maćka coś para uszła Autor: ~NT [77.253.157.*]
    Członkom RN oraz innym potencjalnie zainteresowanym polecam lekturę:

http://grzybkowski-guzek.pl/pl/specjalizacje/147-tworzenie-i-reorganizacja-firm/256_256-analiza-obowiazkow-rady-nadzorczej-w-spolce-akcyjnej.html?export=pdf

http://www.kancelaria.pl/blog/odpowiedzialnosc-rady-nadzorczej-w-spolce-akcyjnej/

http://www.kpdi.pl/index.php/artykuly/articles/odpowiedzialnosc-czlonkow-rad-nadzorczych---indywidualna-czy-zbiorowa.html

http://www.eurofinance.com.pl/index.php?docid=4590&biuletyn=36

Powodzenia!
  • Re: MackowiK juz chyba z tego wszystkiego pikawa stanęła Autor: ~Obserwator [62.87.177.*]
    ktos nastepny do RN ? :) Widac,ze tylko ze słabymi nerwami tam biorą :)
  • Re: MackowiK juz chyba z tego wszystkiego pikawa stanęła Autor: ~maciekk [78.31.167.*]
    Zaraz po Walnym pisałem, że niestety będę musiał ograniczyć do minimum swoją obecność na forum. Uprzejmie donoszę, że zarówno ja, jak i spółka, żyjemy i mamy się dobrze :)
  • Re: MackowiK juz chyba z tego wszystkiego pikawa stanęła Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    "zarówno ja, jak i spółka, żyjemy i mamy się dobrze :)"

Przemawia przez Ciebie sarkazm, czy aktualna wiedza?
    Bo jakoś trudno uznać dotychczasowe wyniki spółki i jej odnoszenie się do akcjonariuszy i partnerów biznesowych za mające się "dobrze".

Nie podzielam tego poziomu zadowolenia, bo spółka nie dostarczyła żadnych powodów by uznać, że jest dobrze, a Pani wiceprezes na Walnym najwyraźniej mówiła nieprawdę. Jeśli jest inaczej to, przepraszam, ale nie zauważyłem objęcia emisji w cenie 1-1,1 zł, jak obiecano w poprzednich dokumentach spółki i nie potwierdzono faktami terminu objęcia emisji w dniu 28 marca 2013.
    Zastanawia mnie też ryzyko wyprowadzania know-how i pracowników do innych spółek członków Rady Nadzorczej czy jest to już odpowiedzialność cywilna rady nadzorczej?

Nienależyte wykonywanie obowiązków może spowodować powstanie po stronie spółki szkody. W takiej sytuacji, członkowie rady nadzorczej – na mocy art.
    483 § 1 ksh – ponoszą wobec spółki odpowiedzialność odszkodowawczą.
    Przewidziana w art. 483 § 1 ksh odpowiedzialność odszkodowawcza nie dotyczy całej rady nadzorczej a jedynie poszczególnych jej członków.

Czy ewentualne, jeśli potwierdzone działanie byłych i obecnych członków RN odbyło się w momencie gdy akurat na chwile przestali być członkami RN? jak to się ma do ich deklaracji, że odeszli gdy chciano obniżyć cenę nominalna akcji do 10 groszy....

Przecież taka argumentacja o dzielnym odejściu w obliczu obniżania wartości akcji przedstawiona na Walnym była prawdopodobnie oszustwem, ponieważ obniżyć wartość nominalna akcji może nie Rada Nadzorcza tylko Walne i to odpowiednią ilością głosów. Bo jest to element zmiany Statutu. Czy zatem członkowie RN w obecności Akcjonariuszy na ostatnim Walnym oszukali akcjonariuszy dając tak idiotyczny argument dla wyjaśnienia swojego działania? Czy prawdziwym powodem były może raczej nowe spółki w których podpisywano niekorzystne dla Aton-a umowy, drenujące know-how naszej spółki i jej zasoby kadrowe?
    Nie twierdzę, tylko pytam? Może Rada Nadzorcza tę sprawę wyjaśni?
  • Re: MackowiK juz chyba z tego wszystkiego pikawa stanęła Autor: ~mono [37.225.116.*]
    obnizka na 10 gr , dobrze ze sie nie zgodzili , nastepny walek barczyka , tylko po co
  • Re: MackowiK juz chyba z tego wszystkiego pikawa stanęła Autor: ~mono [37.225.116.*]
    spolka ma sie dobrze , az strach pomyslec co bedzie jak bedzie miala sie lepiej , to bedzie jazda , konferencje nagrody zlote byki itp
  • Re: MackowiK juz chyba z tego wszystkiego pikawa stanęła Autor: ~Obserwator [62.87.177.*]
    .. a kłóska z tej Białorusi już wrócił czy go białe niedżwiedzie zjadły ?
    a wogóle tam pojechal? Niby wrotki juz miał podczas walnego odpalone. Klient juz czekał w holu na dole w Wodniku :)

......oj - zarząd pajacy !!!
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~chyc [86.186.178.*]
    a co ma pośredniczyć w złodziejskim procederze ? zaraz go zwolnią
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~mono [37.225.77.*]
    czas marsz zalobny grac
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~mono [37.225.82.*]
    a gdzie raport miesieczny ? znowu przyczyny techniczne ?
    jest cos oprocz oszukiwania z czym Oni sobie radza ?
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: slawek_wr [109.199.18.*]
    Pamiętam, jak 3 lata temu EEX i Aton szli łeb w leb. Byli liderami na NC, nie tylko wzrostów, ale i rozwoju.
    Dziś EEX jest na głównym , plan konserwatywny na ten rok zysku netto 16,5 mln zł. A Aton ?

EEX kurs 18 zł (mimo tego wielu jeszcze niezadowolonych), a Aton ?

Szkoda mi szczególnie tych co uwierzyli krętaczom 3 lata temu i wybrali akurat Aton. Wiem, że perspektywy były super, tylko, że zarząd do d..... . do dziś pamiętam słynne he he he pani od PR w Atonie. To był pierwszy sygnał do out. Nie wiem czy to przypadek, ale wszystkie firmy komunikujące sie przez fora, fejsa, blogi, źle kończyły, od Niebrzydowskiego, przez Tymochowicza, Aton, ..... itd. Do komunikacji jest ESPI i raporty.

Szkoda mi Gerga , bo nie głupi gość, a ugrzązł tu. Pamiętam Gerg jak cię namawiałem, żebyś kupił za połowę Atona EEX, szkoda, że nawet nie spojrzałeś wtedy na ekola. Niewielu normalnych jest na forum EEX.

Życzę dużej podbitki i ewakuacji.
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Fakt Sławku masz rację. Przerzucając połowę z Atona w EEX byłoby inaczej.
    Tylko Aton miałby podobne notowania jak EEX, gdyby zlecenia szły do Aton a nie nowych spółek (podobno). Wystarczyłoby jedno duże urządzenie miesięcznie, co możliwe jest nawet w "montowni" przy CBR w Stradomii.
    I to jest rola RN, aby ustalić, dlaczego w Atonie niewiele się dzieje lub nic, a w nowych spółkach założycieli jest świetnie. Czy nie dochodzi do drenowania ATO z pracowników i technologii na rzecz nowych podmiotów. Bo nikt nie przekona mnie, ze pomysły Pana Parosy rozwijały się w pakamerze pod wrocławskim adresem Na Grobli. Potrzebny był CBR stworzony podobnie jak cała firma ATON również z naszych środków. Mam na myśli akcjonariuszy, którzy obejmowali emisje i PP. I to jest trudna rola Maćka, który też jest sponsorem, bo jest otoczony przynajmniej dwoma Panami, którzy zadbają aby trudno było ustalić prawdziwe przyczyny braku efektów w ATO.
    W obecnej sytuacji prawnej i w momencie rewolucji odpadowej, gdzie odpady niebezpieczne nie przechodzą wprost do kompetencji gmin, firma ATON mogłaby być potężnym przedsiębiorstwem.
    Dlaczego nie jest?
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~nn [89.229.178.*]
    To jest tzw złodziejska inżynieria finansowa i budowanie dobrobytu. Oni dzięki nam już się dobrze ustawili w nowych firmach.
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~gucio [83.4.13.*]
    Dzięki Maciek za odpowiedz co się czepiacie faceta co miał napisać dopiero jest kilka tygodni w RN i też sponsorował spółkę .

Napisz coś czasami na forum .
    Tego nie wiemy, tylko podejrzewamy, lecz posiadane dane na piśmie i źródła informacji wskazują, że jest temat i jest sposób. "Inżynierowie finansowi" wcale nie muszą być sprytniejsi od pewnej grupy akcjonariuszy. Sama przewaga w głosowaniach na Walnym nie wystarczy, aby wszystko pozamiatać pod dywan.
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~mono [87.96.11.*]
    Widze , ze pewne sprawy trzeba przypominac.

Nasz Gerg madrala od dwoch lat pisze , ze wszystkich tych zlodziei rozliczy w swoim i naszym imieniu.
    A co zrobil dotychczas ? Nie pojechal nawet na wza, a teraz znowu zaczyna pisac i pieprzyc te swoje farmazony.
    Wielu z nas potracilo tu niemale pieniadze wiec trzeba go juz zlekcewazyc i te jego durne obietnice.

Moze Maciek moglby napisac czy urzadzenie za ktore Aton dostal zaliczke ma szanse pojechac do Rygi bo to pewnie obecnie jedyna mozliwosc pozyskania pieniedzy ?
    Tylko , ze ktos to musi zrobic a tam podobno nikt nie pracuje .

Jakos to tak wyglada , ze stracimy nawet te gowniane resztki co posiadamy.
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~Gerg [31.61.86.*]
    Mono, a Ty masz jakies imie i nazwisko, abym wiedzial, komu mozna pomoc? Bo wiesz, anonimom jakos sie nie da, nawet gdybym chcial. No i wlasnie dlatego mono nic nie wiesz, i czerpiesz wiedze z forum i innych plotek. I niech tak zostanie, skoro kopiesz mnie zamiast firme, ktora jak rozumiem rownież Ciebie wydymala.
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~Obserwator [62.87.177.*]
    Tutaj sie Gerg nie zgodze. Ja na przykład pisałem do Ciebei ze 3 razy na maila. 0 odpowiedzi !!! Jakby takie wielkie podobieństwo do działań Atona.
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~Gerg [37.108.138.*]
    Nie odpisuje na anonimy.
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~Obserwator [62.87.177.*]
    Wybacz ale to nie był anonim. wysyłałem prywatnego maila z imieniem i nazwiskiem. No chyba ,ze takie Twoja poczta przyjmuje za spam i od razu odrzuca :)
    Proszę przypomnij mi datę i godzinę to odszukam.
  • Re: Maciek napisz coś ogólnie czy żyjemy jeszcze Autor: ~mono [37.225.248.*]
    i znowu tylko blebleble nasz watpliwy mistrz socjotechniki
    Osoby, które udzieliły pełnomocnictw, i które w sposób oczywisty musiały podać swoje dane, mają pełniejsze lub wręcz pełne informacje.
    Nie odpowiadam za frustracje osób, które wolą pozostać anonimowe. Z drugiej strony szanuję i prawdziwie im współczuję, bo sam doświadczam tego, co anonimowi forumowicze, ale nie mogę i nie chcę odpowiadać merytorycznie na anonimowe zaczepki. To wybór każdej z osób, jak chce działać. Szanuję ten wybór, ale nie jestem nim związany, skoro jest anonimowy.
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.