• ale przekręt Autor: ~Mar [94.42.198.*]
    to co zrobiono na bomi to ewidentny przypadek dla prokuratury, wyprowadzili ze spółki kasę i sklepy na tzw. franczyzie, i kończą postępowaniem upadłościowym
  • Re: ale przekręt Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Mar, dlaczego nie chciałes dostrzec tego wcześniej?
    Dlaczego cisza po nieudzieleniu absolutorium zarzadowi Romanowskiego i likwidacji bomi-centrali Cię nie przestraszyła?
    Na co liczyłeś?...
    Byłeś na jakimś walnym... - czym Cię uwiedli, ze może być lepiej?
  • Re: ale przekręt Autor: ~Mar [94.42.198.*]
    rankorze byłem na dwóch walnych i po pierwszym gdy kurs był jeszcze w granicach 90 gr trochę zredukowałem posiadanie akcji bo nie ukrywam, że wówczas prezes i te całe towarzystwo do obsługi spółki zrobiło na mnie wyjątkowo złe wrażenie. Przygotowywali m.in. jakieś uchwały o sprzedaży działek, tłumaczyli kuriozalnie, że wobec pomyłki nr KW nie mogli sprzedać i poddawali jeszcze raz na kolejnym walnym pod głosowanie. Wyglądało to, że mówią co innego niż myślą i pozorują pewne rzeczy. Przecież gdyby wcześniej zrealizowano to co ogłaszano, nie byłoby likwidacji. Jak można podejmować uchwałę na walnym o sprzedaży akcji a następnie na kolejnym walnym przepraszać za błąd w treści uchwały co do nr KW i ponownie poddawać uchwałę pod głosowanie. Dziś już domyślam się po co to było.
    "Uwiodło" mnie to, że więksi ode mnie nie wychodzą a oni zapewne wiedzą więcej a dodatkowo przyznaję, że nie przewidywałem, że pojadą aż tak daleko na bezczela. Po cholerę były te ściemy ze sprzedażą działek, emisją po 1,20, później warrantami?
    Przykro mi...
    Myślę, że wielu podobnie myślało,"skoro grubsi..."...
    Ale wciąż uwazam, ze zarzadzaniem spółki od czasów Romanowskiego i Falkina (i ich decyzjami zakupowo-inwestycyjnymi) powinienien zajać sie ktoś na poważnie...

No i chyba audytami...

Ale zabaw z emisjami do dziś nie kumam...
    Zenek szybciej logiczno-matematycznie wiele dodatkowo wiele innych spraw skumał i objaśniał...
    Teraz w bomi chyba najcenniejsze są różowe oprawki...
  • Re: ale przekręt Autor: ~ja [78.8.98.*]
    braklo 5 baniek zeby to uratowac i to mnie zastanawia ze wiekszosciowi wola stracic wszystko niz wysuplac te glupie 5 baniek .
    ludze sie jeszcze ze jednak wysuplaja te 5 baniek jak juz sie obkupia po 5 gr
    Spytam znowu serio:
    Co jeszcze musi się zdarzyć, byś przestał mieć złudzenia?...
  • Re: ale przekręt Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    "ja" - To jesteś Ty? Na prawdę, Ty?

Jesteś, byłeś, jesteś optymistą. Nie spodziewałem się, że jesteś naiwniakiem.
    Komu chciałoby się topić 5 - 10 mln w coś, co musi zatonąć.

Słyszałeś komunikat Grzybowskiego: "w przypadku... ewentualnie". Ostrzegałem, że jest to komunikat bez treści, a właściwie z treścią - Grzybowski dystansuje się od pomysłu pompowania kasy w BOMI.
    Ja nie zdziwię się, jak pojawi się info, ze on już nie ma bomi...
    I nie tylko on...
  • Re: ale przekręt Autor: ~aron [83.4.0.*]
    BANDYCI i tyle,,szkoda slow.
  • Re: ale przekręt Autor: ~don kichot [83.24.161.*]
    Mam to w du tyle co straciłem rok temu na BOMI to moja największa wpadka na gpw. Ostatnio wywaliłem za kilkanaście groszy kupione po tyle samo. Uchroniłem się przed drugim bankructwem na mikro skalę ale zastanawia mnie co zrobią z nierozliczoną emisją PP.
  • Re: ale przekręt Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Nic nie zrobią.

Chyba się nie spodziewasz, że GPW dopuści na parkiet akcje spółki, która za pół roku zostanie zdjęta z notowań.
  • Re: ale przekręt Autor: ~Zenek [217.212.231.*]
    Czy na WZA były jakieś teatralne przedstawienia, czy co?
    Po co była ta cała walka o przegłosowanie warrantów jeśli jak się okazuje grubi nie chcieli ich objąć?
    Przecież oni mają kilkadziesiąt milionów akcji ze średnią dużo powyżej złotówki. Dołożyliby kilka milionów, kurs poszedłby w okolice 1pln i bez trudu wyszliby na swoje.
    Skoro uznali, że się nie opłaca, to czy to co było prezentowane przez zarząd jest prawdą, czy ściemą?
    Zenek, ja juz kombinowałem, co bym robił na miejscu niby grubych, na miejscu zarzadu i na MIEJSCU TYCH, CO UCIEKLI DUZO WCZEŚNIEJ (SZEF rn, GŁÓWNY KSIĘGOWY, PROKURENCI)

I nijkak tego do kupy złozyc nie umiałem.
    Bo tu nikt nie mógł zarobić.
    I tez nie wiem, czy jest tak xle, ze juz nie chcieli dokładać, by ratować resztę.
    bo moze to, co dołozyliby, wziąłby im jaki syndyk czy inny komornik...
    Tak czy inaczej - akcjonariat jest teraz w roszczeniach na koncu kolejki, czyli nie dostanie nic.
  • Re: ale przekręt Autor: ~ms [89.76.227.*]
    a kto by im te akcje podbił do góry i czym. Chyba nie tymi - 250 mln kapitału własnego. Bankrut od poczatku tylko skrzętnie manipulowali danymi. Kasę z emisji wyprowadzili umiejetnie. Niestety za brudy preziów ktos musi zapłacić. Powinni teraz rachunki powystawiać Romanoweskiemu ci co utopili kasę.
  • Re: ale przekręt Autor: ~ja [62.87.248.*]
    grzybowski sie zarzekal ze jest inwestor, padla propozycja warantow po 10 gr ale wiekszosciowi byli przeciwni wiec wygladalo ze zeczywiscie ktos chce wejsc , moze nie w cale 40 mln ale przynajmniej w polowe.Nie wiem czy inwestor wydymal ich ? czy byla to sciema , obstawiam raczej to pierwsze.
  • Re: ale przekręt Autor: ~ekg [89.71.75.*]
    to chyba oczywiste, że jeśli oczekiwali 10 groszy za akcję to nie zapłacą 25. sprawa była przegrana już w momencie głosowania
  • Re: ale przekręt Autor: ~Mar [77.95.51.*]
    dobra uwaga Zenek, te warranty to kolejny teatr. Najpierw szopka z walnym, w ostatniej chwili uzyskują kworum, większościowi głosują za warrantami, Grzybowski wydaje oświadczenie a potem nikt tego nie obejmuje i jest upadłość likwidacyjna. No chyba, że poszło o cenę tych warrantów, skoro była propozycja 10 gr, to może trzeba było zrobić scenerię by teraz na kolejnym walnym obniżyć cenę warrantów, bo obecnie 10 gr ma już inne znaczenie i jest do zaakceptowania.
    Byliby tak naiwni, by nie wiedzieć, ze takimi gierkami tylko przyspieszają agonię?...
    Tu ściema goni za ściemą...
    I wszyscy sa w plecy...

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.