• procka - wspomóż, trzeba edukować :) Autor: ~rafal [95.40.24.*]
    Chciałbym tylko przypomnieć wszystkim panikarzom, że w prezentacji wyraźnie było napisane, że emisja nastąpi do czerwca 2013, a wszystkie punkty kamieni milowych zostały jak na razie spełnione - zwłaszcza rejestracja w KRS!

Jeśli nawet HRO miałby należności na kilka milionów, po emisji nie będzie przesłanek do upadłości, gdyż nie przekracza to połowy wartości kapitału zakładowego. Inna sprawa, że nikt nie wyciągnie z kapelusza kwitów - jeśli pojawią się jakieś, to przecież Wojciechowski trafi do prokuratury, jako osoba, która oszukała strony porozumienia, czy też sąd (do zatwierdzenia układu potrzebne były informacje, że jest wszystko ok).

Proszę opierać się na faktach, a nie sterować kursem!!

Serdeczności,
    Rafał.
  • Re: procka - wspomóż, trzeba edukować :) Autor: ~procka [83.4.187.*]
    Na chłodno powiem, że ja już tu się trochę naprodukowałam w tym temacie, a Ty dodałeś nowe konkrety - np. z tą połowa kapitału zakładowego.
    Zresztą nie chę wyjśc na "wymądzającego się pouczacza" :)

Dalej uważam, że to wszystko to tylko zagrywki i że efekt będzie OK., ale również jestem konkretnie wk_rwiona na to co się dzieje, a w zasadzie nie dzieje.

Dla zobrazowania żenady działań zacytuję fragment odpowiedzi z Relacji Inwestorskich, jaka dostałam zamiast konkretnych wyjaśnień. Owszem, wyżyłam się trochę w (niejednym) mailu do Pana Tkacza, ale zadałam też konkretne pytania własnie o to HRO i dodatkowo o te transakcje po 35 groszy (gdzie na rynku cena była poniżej 22 groszy).

A Pan "Relacje" mi na to (m.in.):
    "Wskazać ponadto muszę, iż osoby odpowiedzialne za relacje inwestorskie nie są ani uprawnione, ani obowiązane do leczenia frustracji kogokolwiek."

Nie wiem, czy się śmiac czy płakac, bo taka oficjalna odpowiedź "Relacji" skłania raczej do opinii, którą prezentują Agent czy CPH, ale powiedzmy, że po prostu Osoba pełniąca tą funkcję jest niekompetentna...

No cóż, czekamy dalej...;)
  • Re: procka - wspomóż, trzeba edukować :) Autor: ~leo7 [213.128.122.*]
    Dla zobrazowania żenady
    > działań zacytuję fragment odpowiedzi z Relacji
    > Inwestorskich, jaka dostałam zamiast konkretnych wyjaśnień.
    > Owszem, wyżyłam się trochę w (niejednym) mailu do Pana
    > Tkacza, ale zadałam też konkretne pytania własnie o to HRO
    > i dodatkowo o te transakcje po 35 groszy (gdzie na rynku
    > cena była poniżej 22 groszy).

A Pan
    > "Relacje" mi na to (m.in.):
    > "Wskazać ponadto muszę, iż osoby odpowiedzialne za
    > relacje inwestorskie nie są ani uprawnione, ani obowiązane
    > do leczenia frustracji kogokolwiek."

Nie wiem,
    > czy się śmiac czy płakac, bo taka oficjalna odpowiedź
    > "Relacji" skłania raczej do opinii, którą
    > prezentują Agent czy CPH, ale powiedzmy, że po prostu Osoba
    > pełniąca tą funkcję jest niekompetentna...

No cóż, czekamy
    > dalej...;)

Procka.

Nie warto się denerwować przez tych buraków.
    Właśnie pokazali Ci , że zwykli normalni ludzie się dla nich nie liczą.
    Tego typu cwaniaczki myślą ,że jak ubiorą ładny garnitur i czasem coś zjedzą na mieście, to jest bóg wie kim i mamy mu się kłaniać tylko za to , ża ma lepiej od innych. Typowy nowobogacki.
    O tym jakim kto jest człowiekiem nie świadczą pieniądze , które się ma, ale to jak się odnosisz do innych, a ten gościu dał Ci już odpowiedź kim jest.
    Jak to stare przysłowie mówi " chłop ze wsi wyjdzie , ale wieś z chłopa nigdy"
    Ja wyznaję taką zasadę: jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie, więc mam nadzieję, że kiedyś ten gościu i paru innych też będą potrzebować zwykłej ludzkiej życzliwości i któś im wtedy odpowie: " idź leczyć swoje frustracje gdzie indziej"

A Panu Tkaczowi polecam jako lekturę obowiązkową świetny film "Pogoda na jutro" z Jerzym i Maciejem Szturem, gdzie możemy zobaczyć Andrzeja Chyrę, grającego cwaniaczka, robiącego karierę polityka, który gardzi ludźmi , a kończy gdzie..... na przejściu dla pieszych w odblaskowym kitlu , jako przeprowadzacz dzieci pod Szkołą.

Pozdrawiam,
  • @procka Autor: ~agent_orange [194.63.135.*]
    ad wypowiedź tkacza... dodam jeszcze, że ten pan czyta to forum intensywnie i ma niezły ubaw :-) przepraszam, ale takie są fakty. Kiedyś zabolałoby mnie to, bo byłem emocjonalnie związany z pieniędzmi które tu mieliłem. Teraz mi to zwisa i śmieję się z tego co ci panowie robią. Żal mi jest was trochę, że dajecie sobą tak manipulować. Lepsze byłoby zadzwonienie do wróżbity macieja niż do Tkacza... przynajmniej wiadomo, że Maciej za te trzy czy pięć złociszy wyprodukuje fajną bajkę o chorobie, inwestycji i jeszcze taki dzwonek da sygnał, że się nie mylił... zawze nieodłączne komunały takich panów od tworzenia historii i produkowania bajek to: według mojej najlepszej wiedzy... spółka powzięła wiadomość... spółka nie powzięła jeszcze wiadomości... bazując na obecnej wiedzy nie możemy... nie jestem uprawniony do komentowania... itp. Strata czasu.
  • Re: @procka Autor: ~agent_orange [194.63.135.*]
    godzinę po ogłoszeniu upadłości (to był poniedzialek) rozmawiałem z jednym z prawników PBG już mieli przygotowane te same teksty i byli naprawdę dobrze, bardzo dobrze przygotowani merytorycznie do swojej pracy. za to im płacą. Bajkopisarstwo. Opieranie się na infie ze spółki RI, to tak jak opieranie się na tekście ze szmatława typu PB
  • Re: @procka Autor: ~ddddaaaawwww [83.10.230.*]
    agent Tomek ty przecież masz tylko Poljadło.
    Pilnuj tam by nie padło :)
    mylisz mnie z kimś koleś i musisz się postarać z tekstami, bo są słabe... popracuj na forum i jak następnym razem coś napiszesz, to może przeczytasz. co do śmiecia o nazwie poljadlo, to ustawiłem trochę kasy na 19 gr. może wpadnie, ale wątpię... chciałbym napisać, że jak zarobię, to przyjdę i coś tutaj kupię, ale to niemożliwe :-) bo pociąg odjechał na IGR i to ostro. Już gdzieś tak w czerwcu.
    Autor | ~agent_orange [194.63.135.*] 2013-01-03 12:22 Zobacz wątki dotyczące Internet Group
    Zobacz profil Internet Group
    zapraszam na poljadlo... tyle trąbiłem jak było po17-18 żeby kupować i że będzie 21 po 2 tygodniach w grudniu było i znów spadło przed końcem roku na 18-19 dzisiaj macie ostatni dzwonek przed ogłoszeniem z sądu... później będziecie kupować po 25-26

Autor | ~agent_orange [194.63.135.*] 2013-01-03 17:29
    dokładnie tutaj nikt nie czyta ze zrozumieniem, a ci co sprzedali na poziomach 40-60 to kretyni, bo twardziele trzymają nadal i uśredniają. :) same dobre infa, fajny początek roku... a ppoljadlo odjechało

A teraz piszesz śmiecia Poljadło? To co naganiałeś i nie kupiłeś? Weź człowieku i ty uważasz się za kogoś poważnego? Trąbisz o Poljadle piszesz nam tu bzdury, naganiasz, na spadki, gubisz się w zeznaniach, rekomendujesz coś a później piszesz, że to śmieć i nawet tego nie masz.
    Infestor giełdowy przez f
    agent Tomek, po co ty w ogóle tu jesteś.

Zwykły kłamca.

Teraz napisz, że grałeś tam na krótko :D

Bo naganiasz na papier o którym 4 dni później piszesz-śmieć.

Żenada, tacy agenci.
  • Re: @procka Autor: ~procka [83.4.187.*]
    Agent, domyślam się, że czyta, ale na codzień staram się o tym nie myślec. Podejrzewam, że nawet może i się wypowiada pod jakimś nickiem ... ;)
    kiedyś kiedyś zamieściłem tutaj link do kliknięcia... po kliknięciu otwierała się strona z błędem, każdy myślał, że to wielkie nic, ale oczywiście zbierałem tam statystyki... to były czasy kiedy naprawdę się interesowałem tym całym gównem i mogę powiedzieć, że widać było bardzo dużo po IP oraz innych wizytach tych osób... teraz w to wbijam. Łącznie z dzieciakami modlącymi się o odbicie. Więcej postów na forum "Panowie"! :> chciałbym powiedzieć "grubasy", ale nie będę obrażał...
  • Re: procka - wspomóż, trzeba edukować :) Autor: ~Dobry wujek [145.237.76.*]
    Tu nie ma mowy o ukrytych długach, ponieważ to sąd przed układem wzywa wierzycieli do ujawnienia wszelkich roszczeń. HRO w maju zaakceptowala propozycje układowe, więc wiadomo,że nie może chodzić o czas przed układem. Sytuacja wydaje się absurdalna.
    Absurd to mało powiedziane, bo jak przeczytasz treśc układu, to w żadnej z grup wierzycieli nie ma HRO (chyba, że źle podali w raporcie ta treśc, błędy w końcu robią dośc często...).
    Skoro zaakceptowali układ, to przeciez powinni byc uwzględnieni...
  • Re: procka - wspomóż, trzeba edukować :) Autor: ~ddddaaaawwww [83.10.230.*]
    HBO i HBO2 HBO Comedy- jest tutaj

Dajcie spokój z tym HRO myślałem, ze już temat zamilkł, jak widać nawet paniki to nie mogło wywołać, mimo starań, wpisów typu- Koniec!

A procka wyżywa się na Tkaczu :D

To ci kobita.
  • Re: procka - wspomóż, trzeba edukować :) Autor: ~rafal [95.40.24.*]
    Wniosek może złożyć każdy, nawet Jan Kowalski, koszt 700 zł. A informacja jest jaka jest i potem wszyscy po nogach robią. pierwsza zasada inwestycji - przetwarzać suche fakty. Inna sprawa, że Zarząd nie dementuje, nie informuje, tylko działa po cichu. To cecha spółki zo.o., ale nie notowanej publicznie. Widać nowy zarzad musi się jeszcze sporo nauczyć :). Odpływ kapitału z małego akcjonariatu nie raz pokazał, że może być problem - patrz IDM i puszczające lewary kredytowe wspólników większościowych. :))).

Polecam lekturę kodeksową, a w pigułce:

http://akcjonariusze.blogspot.com/2009/06/upadosc-i-rozwiazanie-sa.html

http://msp.money.pl/wiadomosci/prawo/artykul/odpowiedzialnosc;zarzadu;spolki;akcyjnej;w;razie;jej;upadlosci,211,0,592851.html

Gdyby Zarząd dopuścił zatem do sytuacji jak wyżej, byłaby to spora plama na nieskazitelnym honorze Pana P.W. :)

• Re: procka - wspomóż, trzeba edukować :) Autor: ~rafal [95.40.24.*]
    Procka, napisz oficjalny protest do http://www.winvestments.pl/pl/kontakt

Przecież to jest reprezentant firmy, upełnomocniony do kontaktu,

http://www.igroup.pl/relacje_inwestorskie/index.html?id=391

Ja rozumiem, że niektórzy żyją w czasach PRL, ale czasy się już skończyły.
    Co to ma wspólnego z tym co jej odpisał ?

"Wskazać ponadto muszę, iż osoby odpowiedzialne za relacje inwestorskie nie są ani uprawnione, ani obowiązane do leczenia frustracji kogokolwiek"

Gość ma rację, jeśli procka się na nim wyżywa. Nie jest od leczenia frustracji.
    procka musi ochłonąć.
    W większości ochłońcie wszyscy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.10.230.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    procka sama przyznaje

" Owszem, wyżyłam się trochę w (niejednym) mailu do Pana Tkacza, ale zadałam też konkretne pytania własnie o to HRO i dodatkowo o te transakcje po 35 groszy (gdzie na rynku cena była poniżej 22 groszy). "

Że się wyżyła :)

A Tkacz jej odpisał nie tylko to a między innymi.

A tu już widzę skargi, HBO, cieszcie się, że 18 gr nie chce pękać, bo to jest dobry znak. Czekając bez informacji z kursu najwięcej można wyciągać wniosków, chyba, że ktoś ma źródła ale zauważyłem, ze wyschły.

Więcej humoru, mniej depresji, cierpliwość, jak nas oszukają będziemy walczyć o swoje póki co nie widzę takich znamion.

Na wniosek, spółka dała odpowiedź

"Zarząd Spółki informuje, że niezwłocznie podejmie działania mające na celu osiągnięcie porozumienia z Wierzycielem i wycofanie wniosku o upadłość Spółki."
    DDDDaaaawwww - sorry, bo widzę, że Cię uraziłam tym mailem do P. Tkacza ;)

P.S. To, że się oburzam nie znaczy, że cokolwiek sprzedałam...:)
    Nie uraziłaś, chciałem się podroczyć :D

Nie widzę też nic nadzwyczajnego w jego odpowiedzi, nic na skargi itp. jak w/w propozycja.

procka, chcę byś się nie denerwowała, była spokojna, bo nawet jak zbankrutujemy, to lepiej bezstresowo :)

Żartuję oczywiście z bankructwem, musimy czekać.
    Na szczęście są też spółki gdzie się rośnie czasem :)
    pozdrawiam
  • Re: procka - wspomóż, trzeba edukować :) Autor: ~Marek [178.183.251.*]
    niezwlocznie, pojecie wzgledne, zwlaszacza dla tych z zarzadu, porazka
    Dla rozładowania napięcia, gdy człowiek jest robiony w bambuko :)

http://www.youtube.com/watch?v=6uLTypmSvsA&feature=share

Nam Jako akcjonariuszom Igr pozostaje nam tańczyć z radości!
    Z tą radością to poczekajmy, jak już będzie powód. Ale potańczyc zawsze można, w końcu karnawał mamy...:)
    Dokładnie :)
    procka

"Zatańczysz ze mną jeszcze raz , ostatni raz "
    Znaczy się pierwszy :) ?
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.