• jest mi przykro Autor: gosc1313 [195.117.209.*]
    cerberki ;-)

ale w przyszłym tygodniu wzrosty....

chcecie akcje, to brać z prawej ....

do zobaczenia 4 stycznia....

• Re: jest mi przykro Autor: ~kiler [77.253.232.*]
    Jakoś nie widać tych zapowiadanych wzrostów
  • Re: jest mi przykro Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    On już je od miesięcy samopocieszająco zapowiada... ;-D
    Dziś był wzrost, jak 50 akcji podbił jakis dowcipniś na 20 gr... ;-D
    Może na fixie to powtórzą... ;-D
    Tyle że ZAWSZE po takiej zabawie następowały spadki, gdyż te gierki najdobitniej pokazują brak popytu. A bomi wciąż nikt nie chce...
  • Re: jest mi przykro Autor: ~ja [78.8.139.*]
    i pewnie dlatego 1 szt. zbijaja na 0,18 ?
    Nie, nie dlatego. I już nie jedną... ;-D
    A jak będzie 0,09 to z rozrzewnieniem będziesz marzył o 100% w2zroscie na obecne 0,18... ;-D
    Tak jak teraz marzysz o 0,36... ;-D
    dzisaj wystarczy mi 0,20 a jutro ? mysle ze wyzej
    Mówisz i masz... ;-D
    Już ci podciągnęli na 20 gr... - za całe 10 zeta ;-D
    Drobne bomicwaniaki szkukają kolejnych naiwych do ubrania po 19 gr... ;-D
    A obroty i te śmie3szne gierki mówią wszystko, co rynek myśli o bomi.
    NIKT BOMI NIE CHCE... ;-D
    chcesz ,chcesz ale po 0,18 a tu jak widac nie ma juz chetnych na wywalanie
    własnie widać, jaik chcą brać bomi... ;-D
    Po obrotach widać... ;-D
    I po wolumenach dzisiejszych transakcji... ;-D
    A ja nawet po 0,16 bym nie radził kupować... ;-D
    Od jakiej ceny tak już tu ze mną gawędzisz?... ;-D
    Ile razy zapowiadaleś wzrosty, a co jest?...
    Mial być bomi-boom , a wciąż jest bomi-bim-bam-BUM!... ;-D
    Już od lat wychodzi na moje, a ty....
    A ty masz bomi - tak mi przykro... ;-D
  • Re: jest mi przykro Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    CZyja dobrze widzę, że wszystkie zlecenia w tabeli ofert pochodzą sprzed dwóch dni?
    Przecież bomilionerzy ustawili się na realizację swych milionowych bomizysków... ;-D

A tak serio - przeczytaj ten link o tym, co kombinują na EFH
  • Re: jest mi przykro Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Czytałem.

Coś podobnego zrobili w Sanwilu. Tam respllit był 20:1. Jaki był efekt? Było z czego spadać.

Może rzeczywiście Bomi chodzić jak to wróżą niektórzy po 1,8, tyle że po resplicie.
  • Marzenia się spełniają tanim kosztem Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    "dzisaj wystarczy mi 0,20 a jutro ? mysle ze wyzej"

No i marzenia się spełniają. I to tanim kosztem za 4 stówki.
    Przynajmniej dzisiaj.
  • Re: Marzenia się spełniają tanim kosztem Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    No to mamy info po sesji... ;-D

BOMI (BMI): Modyfikacja propozycji układowych Zarządu Spółki BOMI S.A. w upadłości układowej (raport nr 1/2013)
    04.01.2013 18:04

Raport bieżący nr 1/2013
    Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Zarząd BOMI S.A. w upadłości układowej informuje, iż w dniu 4 stycznia 2013 roku Spółka skierowała do banków będących największymi wierzycielami Emitenta zmodyfikowane propozycje układowe.

W związku z nieprzedłużeniem najmu dwóch istotnych lokalizacji w centrach handlowych KLIF w Warszawie oraz Gdyni Zarząd zamierza wnioskować o zaakceptowanie przez wierzycieli następujących propozycji układowych:

a) spłatę drobnych wierzycieli do kwoty 25 tys. zł w całości (kwota w niewielkim zakresie może ulec zmianie);

b) spłatę pozostałych wszystkich zobowiązań wobec wierzycieli Spółki poprzez redukcję spłaty zobowiązań o 60%, pozostałe 40% byłoby uregulowane w następujący sposób:

- spłatę 50% ze 100 mln zł zobowiązań poprzez konwersję zadłużenia na akcje spółki BOMI SA w cenie emisyjnej 1,20 pln za jedną akcję;

- spłatę pozostałych 25% zobowiązań rozłożoną w czasie w odstępach kwartalnych przez okres 10 lat w równych ratach po 1/10, z tym że przez pierwsze dwa lata Spółka regulowałaby po 1/20 zobowiązania a w roku ostatnim uregulowałaby 2/10;

c) sprzedaż majątku nieruchomego Spółki pod nadzorem Sądu z przeznaczeniem na zaspokojenie wierzycieli hipotecznych w kwotach uzyskanych ze sprzedaży nieruchomości (około 25% ze 100 mln zł zobowiązań). Pozostała kwota wierzytelności wierzycieli hipotecznych zaspakajana byłaby na wyżej wspomnianych warunkach układowych;

W ocenie Zarządu redukcja zobowiązań zwiększa szanse Spółki na kontynuowanie działalności i obsługę zobowiązań układowych. Jednocześnie wielkość uzyskanych przychodów z tytułu franczyzy za ostatni miesiąc oraz wynik na sklepach własnych zbliżający się do poziomu rentowności świadczy o możliwości powodzenia układu z wierzycielami.

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/455548,bomi_sa_modyfikacja_propozycji_ukladowych_zarzadu_spolki_w_upadlosci_ukladowej
  • nie jest źle Autor: ~kiler [178.37.15.*]
    KOMUNIKATY SPÓŁEK
    04.01.2013 18:06 - 12938705
    BOMI SA modyfikacja propozycji układowych zarządu spółki w upadłości układowej
    Raport bieżący 1/2013
    Zarząd BOMI S.A. w upadłości układowej informuje, iż w dniu 4 stycznia 2013 roku Spółka skierowała do banków będących największymi wierzycielami Emitenta zmodyfikowane propozycje układowe.

W związku z nieprzedłużeniem najmu dwóch istotnych lokalizacji w centrach handlowych KLIF w Warszawie oraz Gdyni Zarząd zamierza wnioskować o zaakceptowanie przez wierzycieli następujących propozycji układowych:

a) spłatę drobnych wierzycieli do kwoty 25 tys. zł w całości (kwota w niewielkim zakresie może ulec zmianie);

b) spłatę pozostałych wszystkich zobowiązań wobec wierzycieli Spółki poprzez redukcję spłaty zobowiązań o 60%, pozostałe 40% byłoby uregulowane w następujący sposób:

- spłatę 50% ze 100 mln zł zobowiązań poprzez konwersję zadłużenia na akcje spółki BOMI SA w cenie emisyjnej 1,20 pln za jedną akcję;

- spłatę pozostałych 25% zobowiązań rozłożoną w czasie w odstępach kwartalnych przez okres 10 lat w równych ratach po 1/10, z tym że przez pierwsze dwa lata Spółka regulowałaby po 1/20 zobowiązania a w roku ostatnim uregulowałaby 2/10;

c) sprzedaż majątku nieruchomego Spółki pod nadzorem Sądu z przeznaczeniem na zaspokojenie wierzycieli hipotecznych w kwotach uzyskanych ze sprzedaży nieruchomości (około 25% ze 100 mln zł zobowiązań). Pozostała kwota wierzytelności wierzycieli hipotecznych zaspakajana byłaby na wyżej wspomnianych warunkach układowych;

W ocenie Zarządu redukcja zobowiązań zwiększa szanse Spółki na kontynuowanie działalności i obsługę zobowiązań układowych. Jednocześnie wielkość uzyskanych przychodów z tytułu franczyzy za ostatni miesiąc oraz wynik na sklepach własnych zbliżający się do poziomu rentowności świadczy o możliwości powodzenia układu z wierzycielami.

Podstawa prawna:

Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne

Więcej na: biznes.pap.pl i biznes.pap.pl/espi

• Re: nie jest źle Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Byłem szybszy... ;-D
    A czy nie jest źle?... Raczej jest.
    Bo ten komunikat pokazuje, jak bomi jest dociskane do ściany i jak już bomi nie chcą.
    I co dały dotychczasowe negocjacje... ;-D

"/.../W związku z nieprzedłużeniem najmu dwóch istotnych lokalizacji w centrach handlowych KLIF w Warszawie oraz Gdyni /.../"
  • Re: nie jest źle? Jest bardzo źle! Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Jak pisałem pół roku temu, że nie widzę szansy, aby BOMI miało dochody pozwalające w ciągu 8 lat spłacić zredukowany dług, to lały się na mnie tutaj kubły pomyj.

I kto miał rację?

Okazuje się, że bez emisji akcji za długi Bomi może spłacić tylko 50% zredukowanego długu i nie w ciągu 8 lat lecz 10 lat. O 1/4 dłużej. Zakładając 5% inflacji - o 10% realnie mniej.

Nie jest źle?

A to zdanie:

Że przez pierwsze dwa lata spółka będzie spłacać tylko połowę raty.
    A co ma się wydarzyć po tych dwóch latach?
    Cierpisz i nowy właściciel Rastów za własne pieniądze otworzą nowe placówki, aby płacić Bomi haracz?
    Przecież spłata długów będzie Bomi doić z kasy tak, że nie ma co marzyć, aby ono same coś otworzyło.

A to zdanie:

"c) sprzedaż majątku nieruchomego Spółki [...] z przeznaczeniem na zaspokojenie wierzycieli hipotecznych w kwotach uzyskanych ze sprzedaży nieruchomości (około 25% ze 100 mln zł zobowiązań). Pozostała kwota wierzytelności wierzycieli hipotecznych zaspakajana byłaby na wyżej wspomnianych warunkach układowych;

Hola! Hola!
    Wierzycie, że zabezpieczenie na hipotekach nie pokrywało wartości kredytów?!
    O.K. PKO ma zabezpieczenie tylko na znaku towarowym BOMI.
    Wierzycie, że mając zabezpieczenie hipoteczne jakiś bank zdecyduje się na spłatę zadłużenia w postaci makulatury po 1,20?

• Re: nie jest źle? Jest bardzo źle! Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    No to czekamy teraz na info o głównych udziałowcach na walnym...
    O ile się pokażą...;-D
    Zobaczymy, ile warte se ich udziały... ;-D
    Jednego KLIFA chyba nie kupili...;-D
    IMO - ten raport to kolejny krok ku bomilikwidacji...
    Bo układ wciąż wcale nie taki pewny. A raczej bardzo wciąż niepewny, skoro prezes w Nowy Rok przebąkiwał o decyzjach dopiero w lutym... Szkoda, że nie dodał którego roku... ;-D

I chyba niektórzy czuli pismo nosem, skoro kilka sesji wcześniej tak hurtowo wypychali bomimakulaturę... ;-D
  • Re: nie jest źle? Jest bardzo źle! Autor: ~ja [178.36.158.*]
    rankor2 bomipros. ty tutko forumowa co by nie napisali i to ty i tak widzisz to źle i chciałem zauważyć że przez ostatnie sesje nikt nie wywalał akcji wręcz przeciwnie brali i brali ale dla ciebie to było ubieranie bomiinny

nie masz bomi tak mi przykro
  • Re: nie jest źle? Jest bardzo źle! Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Chłopie, przecie pisałem: jest marchewka, aby nie sprzedawać - objęcie warrantów na walnym po 0,25.

Spodziewałem się nawet wzrostów.

Jak warranty zostaną objęte to może ruszyć wyprzedaż i już niepotrzebnych akcji.
    Dnia 2012-12-30 o godz. 17:55 gosc1313 napisał(a):
    > cerberki ;-)

ale w przyszłym tygodniu wzrosty....

do zobaczenia 4 stycznia....

NO I GDZIE TE WZROSTY?
    Znów nie trafiłeś.
    takie wzrosty jak rajd mikolaja u kracego... ;-D
    I czemu na kilka sesji przed dzisiejszym raportem kurs zleciał na 0,17
    a obroty są warzywniakowe?... ;-D

• Kurs 0,17 Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Ja się nie dziwię.

Info, że Bomi w gotówce będzie w stanie spłacić tylko połowę ZREDUKOWANEGO zadłużenia i nie w 8 lat lecz 1/4 dłużej, i do tego, przez pierwsze dwa lata będzie płacić tylko połowę raty....

Przecież to pokazuje jak na talerzu cały koncept franczyzy.

Jeszcze jedno.
    Jeśli Bomifani liczą na wiadomość o zawarciu układu w połowie stycznia, to się przeliczą. Najwcześniejszy ( w który ja nie wierzę) termin to połowa lutego. Po drodze wyniki za Q4. Naturalnie złe. A tak naprawdę nie wierzę, aby się to stało przed marcem.

Moim skromnym zdaniem, zanim banki zdecydują się na układ, to będą chciały zobaczyć, jak ten model franczyzowy funkcjonuje. Aby się o tym przekonać to będzie potrzeba co najmniej 1 kwartał 2013 - czyli jest bardzo prawdopodobne, że... maj?
  • Re: Kurs 0,17 Autor: ~ja [178.36.158.*]
    zenek nie myśl tyle bo ci się przewody przepalą.

myślałem że jesteś mądrzejszy od rankora bo tak wynikało z niektórych twoich postów ale jednak się myliłem a szkoda i szkoda ze nie stać cię na głębsze przemyślenie tego info...

ale cóż takie masz prawo bo masz w tym interes...

nie masz bomi tak mi przykro
  • Re: Kurs 0,17 Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    A czemu ci przykro?..;-D
    Bo nie jest taki wtopiony jak ty?... ;-D

O tych przewodach chyba coś wiesz... masz już przepalone od bomifrustracji?
    A może od bomizarobku?... ;-D
  • ZENEK RENKOR. RENKOR ZENEK. ZENEK RENKOR Autor: ~jak [83.10.251.*]
    Czy oni nigdy nie przestaną pluć, te wynajęte dobrze poinformowane, chwalące Prezesa
    za super posunięcie z franczyzą..

Raz Zenek pisze, że franczyza, to super posunięcie, a raz, że nigdy z tego kasy nie będzie, by długi spłacić...
    A renkor, to ciągle to samo...Ubierają, ubierają i UUUUUUUBBBBIIIIEEEEEEERAJĄ
    i ubrać nie mogą...W stanie po NWZA tego nie widać...

No i to, że oni cały dzień , bez względu czy jest pogoda, czy nie,
    czy świątek , czy piątek Zenek z renkorem na służbie...

Teraz renkor sięgnie do archiwum, bo on zamiast odpisać na temat, to czepia się , kto z kim śpi i dzieci ma, czy robi błędy ortograficzne i kiedy kupił akcje..

on WSZYSTKO wie...
    A gdy ktoś mu zbyt mocno i z senesm napisze, to wypowiedż skasuje..

To są metody "PRACY" urzędowego karbowego....
  • Re: ZENEK RENKOR. RENKOR ZENEK. ZENEK RENKOR Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    hehepłaczku!

Przecież ja Ci cały czas tłumaczę, jak ksiądz Magdzie.

Bomi znalazło się nad przepaścią w 2011r.
    Franczyza, pomysł aktualnego prezesa odroczyła dekapitację.
    Franczyza jeśli się zepnie, to będzie z tego 0,5mln zysku netto rocznie, GÓRA.
    Matko! Co ja mówię! Przecież cały zysk z franczyzy będą odsysać raty dla wierzycieli.

Prezes wpadł na pomysł emisji warrantów dla aktywnych bomifanów, co moim zdaniem, uchroniło przed zwałką na rankorowe 0,16.
  • Re: ZENEK RENKOR. RENKOR ZENEK. ZENEK RENKOR Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Zenek, nie grzesz naiwnością i nie licz, że hehepłaczek cokolwiek z twych wyjaśnień zrozumie... ;-D
    On przecież żyje zyskami i swymi bomiparanojami... ;-D
    A jak spadnie na jego bomiprzepowiednię 0,09
    to bedzie popłakiwał, że znowu zagapił się... ;-D
  • Re: ZENEK RENKOR. RENKOR ZENEK. ZENEK RENKOR Autor: ~jak [83.10.251.*]
    Jak krowie na granicy tłumaczyłem tobie , renkorowi i wszystkim ,
    którzy wszystko wiedzieli, wiedzą i będą wiedzieć najlepiej...

Pytam po raz enty.....

Czemu Prezes , nastając do naprawy , mający ogromne poparcie bomifanów,
    nie zrobił emisji np 100 mln akcji z PP po 2 zł dla WSZYSTKICH...
    Przy kursie 3,20 w dniu pierwszego dnia urzędowania, co dałoby mu 200 mln na początek naprawy....

A tak to wynalazł INWESTORA STRATEGICZNEGO - BRANŻOWEGO, czyli "cypryjski wynalazek"...

Cała działalność , na której skupił się Preszes, to "pomaganie" w uwalaniu kursu...
    Co mu się cały czas udaje. Po każdym występie w telewizorni Prezesa , czy w wypowiedzi dla prasy, spadki przyspieszały... Majątek, jeżeli był, to przepuścił, a akcje z PP po 92 gr , do dziś "wiszą" i nie są dopuszczone do obrotu...

Prezes nie chcial 200 mln za 100 mln akcji po 2 zł , to teraz będzie ponad 100 mln akcji , ale kasy nie będzie...

To tylko jedne z "OSIĄGNIĘĆ" PREZESA...

Ale ty Zenek ślij laurki Prezesowi , a wszelką krytykę nazywaj PŁACZEM...
    Taka twa jedyna argimentacja. Krytyka, to płacz...
  • Re: ZENEK RENKOR. RENKOR ZENEK. ZENEK RENKOR Autor: ~jak [83.10.251.*]
    Jak poprzednio, tak i teraz renkor z Zenkiem , zamiast odpowiedziec do tematu, to odpowiedza z "głupa"...
    Taka ich mądrość...
    Albo wypomnieć po ile ktoś kupił [Oni ponoć wszystko wiedza]..
    Mogą też zaciemniać temat, jak renkor z 9 gr, które wymyślił..
    Powtarzając te 9 gr wielokrotnie, stało się prawdą...
    [W/g nauk nauczyciela , którego metodami renkor pracuje]...

Ale czy oni mogą pisać inaczej...
    Mają napisany ścisły scenariusz i muszą się do niego stosować...
    Hehepłaczku, nikt tu nie daje uciechy takiej jak ty z twą mądrością inaczej...;-D
    A laurki rok temu sam pisałeś prezesowi... ;-D
    Zwłaszcza gdy fundy zrobiły ci windę, a ty "zagapiłeś się" wtedy bomifrajersko...;-D
    I teraz płaczesz i placzesz... ;-D
    I musisz cierpieć śmiech rankora... I nie tylko rankora ;-D

I sprawdź, niedouku jeden, jak należy pisać skrót od słowa "według", bo cienias z ciebie okropny w pisowni... ;-D
    Racja - scenariusz jest prosty: śmiać się z bominaiwności...;-D
    I twego naganiania na kupno bomi... ;-D
    Naganiasz od 7 zeta i wciąż tylko masz w plecy...;-D
  • Re: ZENEK RENKOR. RENKOR ZENEK. ZENEK RENKOR Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Z perspektywy czasu, to ciesz się, że nie było emisji dla wszystkich, bo byś jeszcze więcej kasy wtopił.

Gdzieś tkwił błąd w tym biznesie. Moim zdaniem Bomi zjadła Biedronka i Lidl.
    Bylem lojalnym klientem Bomi - po ziemniaki do Bomi.
    Siłą rzeczy stałem się klientem Biedronki. Wiesz, że teraz Bomi już mi nie brakuje. Skorpionka w stałej ofercie nie ma takiego wyboru jak Bomi. Biedronka jest tania - wolne żarty. Bomi było tańsze.

Wiesz na czym wygrywa Biedronka, bo ma w DUPIE SWOICH KLIENTÓW.

Byłem wczesną porą w Wigilię. Biedronka wyglądała, jak by ją ktoś tirem okradł. Nawet pieczywa nie było.
    Biedronka pilnuje zapasów i tego, aby jej się towary nie terminowały.

Bomi starały się trzymać fason, z pełnym zatowarowaniem nawet na dzień przed Świętami.

Nie ma miejsca na delikatesy w formacie >1200m2 sklepu na każdym rogu, w każdym przysiułku.

Jest miejsce na boutiki typu Krakowski Kredens umieszczane kątem po większych sklepach.
  • Re: ZENEK RENKOR. RENKOR ZENEK. ZENEK RENKOR Autor: ~Jak [83.10.251.*]
    Jak twierdzisz, iż BOMI miało zły biznes, to przecież po to zatrudnili "FACHOWCA", by ten biznes naprowadził na właściwy tor...
    Tor biedronki, żabki, czy innej jakiejś pluskwy...
    Mógł przy takim zaufaniu wszystko, a mając 200 mln zł na początek, mógłby jeszcze więcej..Inne spółki handlowe przeżywają rozkwit...
    Tu była zaplanowana......[odpowiednio wpisac] i było to precyzyjnie realizowane...

Nie chcę być złym prorokiem, ale to się ŻLE SKOŃCZY...
    Takiś mądry, a od 7 zeta wciąż uśredniasz i nie możesz zarobić ani nawet uratować kasy. Czemu z ciebie taki słaby fachowieć od inwestowania i znajomoscvi bomi?...

Racja... - ty przecież tylko "zagapiłeś się"... ;-D

Dla ciebie już się źle skonczyła twa bomiinwestycja... ;-D
    No i ten śmiech rankora, który wciąż - w przeciwieństwie do ciebie - ma rację w ocenie bomi... ;-D

No i wciąż masz bomi... - tak mi przykro... ;-D
  • Re: ZENEK RENKOR. RENKOR ZENEK. ZENEK RENKOR Autor: ~No i... [83.30.193.*]
    No i renkor zamiast na temat, starą wypróbowana metodą , robi wycieczkę osobistą....

Twój mistrz mógłby być z ciebie dumny...
  • Re: ZENEK RENKOR. RENKOR ZENEK. ZENEK RENKOR Autor: ~re [31.174.30.*]
    Nie wiem, kto jest wypominanym na podobnej zasadzie twoim mistrzem naiwności i zaślepienia, ale dorownujesz mu
  • Re: Kurs 0,17 Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Dla wolno myślących jestem głupi. Cóż rzeczy, których nie potrafią zrozumieć uważają za głupie.

Byłem uważany za głupiego, gdy pół roku temu pisałem, że przychody BOMI nie pozwolą na wywiązanie się z układu przedstawionego sądowi we wniosku o upadłość układową.

Teraz, co?
    Głupi Zenek miał rację.

Bomi składa ofertę, że w gotówce jest w stanie spłacić tylko 20% (!!!!) swojego aktualnego zadłużenia. I to w ciągu 10 lat !!!

I Wy narzekacie na zarząd?
    Gdyby nie spryt Jesionowskiego, to by likwidacyjna była już pół roku temu. Teraz wyrok odroczony gdzieś tak do kwietnia - maja.
    Mogą powtórzyć myk Roamanowskiego sprzed roku i nie podadzą wyników za 4Q, by dalej grać na czas...
    Pytanie: jakie infa podadzą jeszcze PRZED walnym...
    I kto z głównych udziałowców jest obecnie najbardziej bomiwtopiony i zarazem najb. potrzebujący, bo mogą być gierki pod rożne koalicje na walne i... kolejne zrywanie/zawieszanie walnego...
  • Re: Kurs 0,17 Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Jestem pewien, że wyników za Q4 nie pokażą - utopią je w bilansie rocznym. Bomifani odejmować i dodawać nie potrafią.

Straty z Q4, gdzie franczyza miała być już dojną krową, łatwiej będzie wytłumaczyć omawiając całoroczny wynik - restrukturyzacja i inne takie cacy cacy, panie Ignacy.

Jeśli chodzi o infa, to ja już pokornie milczę. Prorokowałem, że, do polowy stycznia co najmniej, będzie cicho, a tym czasem dwa newsy dużego kalibru w dwa tygodnie.
    Dnia 2013-01-04 o godz. 19:44 ~Zenek napisał(a):
    > Jestem pewien, że wyników za Q4 nie pokażą - utopią je w
    > bilansie rocznym. Bomifani odejmować i dodawać nie
    > potrafią.

No właśnie. Ale tym razem bogatych fundów nie ma, by zrobiły superwindę.
    Tu już tylko zostaje gra na czas i łowienie naiwnych, by ich skarmiać łyżeczkami, bo spychaczem nie da się...

Straty z Q4, gdzie franczyza miała być już dojną
    > krową, łatwiej będzie wytłumaczyć omawiając całoroczny
    > wynik - restrukturyzacja i inne takie cacy cacy, panie
    > Ignacy.

Też uważam, że sciema z franczyzą dopiero nastąpi.

Jeśli chodzi o infa, to ja już pokornie milczę.
    > Prorokowałem, że, do polowy stycznia co najmniej, będzie
    > cicho, a tym czasem dwa newsy dużego kalibru w dwa
    > tygodnie.

A mnie nie zdziwiłoby info o dymisji bomiprezesa... ;-D
    Bo chyba ma chłopina wiele maili i telefonów z tych niekoniecznie przyjemnych... ;-D
    I w bomistresie wciąż żyje... ;-D

Na razie jedno IMO jest jasne: bomi wciąż jest i coraz głębiej w czarnej d... (dziurze!) ;-D
  • Re: Kurs 0,17 Autor: ~ms [89.76.227.*]
    lepiej przeczytaj jakie fundamewntalne przesłanki kierują tym niby układem.

redukcja zadłużenia zwiększa szanse - no brawo , brawo olśnienie normalnie. Pytanie tylko dlaczego doprowadzono do takiego zadłuzenia ????
    A najlepsze jest to że dopiero zblizają się do poziomu rentownosci. Pytanie ile im zajmie lat świetlnych przekroczenie progu rentowności na plus i czy te ich szacunki które poczynili na jednomiesięcznych przychodach bez uwzględniania kosztów lub przy uwzględnieniu tylko poziomu minimalnego (bo przecież nie szastają kasą w obecnej sytuacji) są miarodajne. Nie wspominając o bankach , które napewno nie zechcą stracić.
  • Re: Kurs 0,17 Autor: ~aflo [89.230.203.*]
    W grudniu obroty były dość wysokie rdr. Oczywiście mniejsze niż w 2011 ale porównując różnice we wcześniejszych miesiącach to był calkiem nieźle. I dlatego pewnie mieli się tym pochwalić.
  • Re: jest mi przykro Autor: ~swiezbak [87.49.84.*]
    w tym wątku to widać doskonale kto z kim sobie gada :)
  • Re: jest mi przykro Autor: ~re [31.174.30.*]
    A co ty masz do powiedzenia? Potrafisz włączyć się merytorycznie do dialogu? Smucisz jak hehepłaczek
  • Re: jest mi przykro Autor: ~A re [83.7.86.*]
    "re" ...Wszędzie cię pełno, jako obrońca renka i zenka...

Czy i ty zaślepłeś i nie widzisz ich kreciej roboty na zlecenie?

A może ty masz zlecenie ich wspomagania , tak jak renkor w koncowym stadium upadłości [przekrętu] został wzmocniony Zenkim....?

Napisz coś o tym wspaniałym naprawiaczu , czyli Prezesie BOMI...

Napisz coś o jego genialnych posunięciach franczyzowych [jak twierdzi Zenek]...

Zapytam , jak renkor...Potrafisz?
    Heheplaczku, czy tu ktoś z tobą rozmawia o bomi? ;-D
    Krecia robota na zlecenie to jest u ciebie. Przecież to ty caly czas naganiasz na kupno bankruta i piszesz o swoich paranoicznych teoriach spiskowych, ktorych nie umiesz udowodnić... ;-D
    I to ty chwalileś nowego prezesa po dymisji Romanowskiego...;-D
    Chcesz, by ludzie pisali pod twoje paranoje?
    Do tego jesteś nielogiczny. krytykujesz bomifranczyzę, której istoty nie rozumiesz i sam nie podajesz zadnych opcji.
    Do tego mocny jesteś w gębie na forum, ale by jechać na walne to nie masz jaj... ;-D
    Jedź na walne i zmierz się z prezesem...;-D
    Potrafisz pokazać, ze masz ikrę?
    Cienias jesteś w inwestowaniu, myśleniu i poprawnym pisaniu, a do tego brak ci odwagi, by jechać na walne. już dawniej anna ci napisala, ze jesteś placzliwym mięczakiem. bo jesteś. Wtopiłeś od 7 zeta, a masz pretensje do prezesa, ktory szefuje od roku...
    Ty tylko plakać tu na forum potrafisz i nie potrafisz przyznać się do swej życiowej bomiporażki inwestycyjnej...;-D
    No i ten śmiech rankora, wobec którego jesteś bezradny...;-D
  • Re: jest mi przykro Autor: ~re [83.7.86.*]
    Nadworny Gebels ma patent na prawdę..

On wszystko wie najlepiej...
    Kiedy będzie Gebelsie te twoje 9 gr, które rzekomo twój koleś hehe przepowiedział...
    Powołujesz się na nie prawie w każdym wątku...
    Hehepłaczku, twoją prawdę znokautował czas, kurs bomi i śmiech rankora... ;-D
    I to ty napisałeś pod swym dawnym hehenickiem, że bedzie 0,09...;-D
    Nie wypieraj się tego...;-D
    No i zobaczymy, czy kiedy to nastąpi...
    Ja tego tego nie wiem. To przecież ty wiesz wszystko o bomi i o mnie... ;-D
    A wartość tego, co niby wiesz, zweryfikowały bomispadki i moja megauciecha z twych postów...;-D
  • Re: jest mi przykro Autor: ~re [83.7.86.*]
    Jest wielu podpisujących się hehe, wielu re, ale renkor ze swym obłędem jest jeden....
    Kiedy go zamkną w odpowiednim miejscu?
    No bo czy to normalne, by ktoś nie posiadający akcji i który deklaruje, że nie chce ich posiadać, całe swe życie poświęca pisaniu na BOMI....

Ciekawe, że został wzmocniony Zenkiem..
    Czyżby mocodawcy widzieli już wypalenie się renkora...

Ciągle powtarza te same teksty, stając się pośmiewiskiem forum...

Jego tematy, to ;
    UBIERANIE
    KTO PO ILE KUPIL
    CO KTO KIEDY NAPISAŁ
    WIELKOSĆ PONAD WSZYSTKICH, A RESZTA DO DO SZNURÓWEK
    PROGNOZY SPADKU KURSU W/G NIEGO, [16 gr] , JEGO KLONA ZENLA [12gr]
    I JEGO KOLESIA hehe [9 gr ]

Renkor..Zapytam cie twoim pytaniem..

Czy jeszcze coś potrafisz?
    Tak, potrafię - PERFEKCYJNIE. ;-D
    Podpuszczać ciebie, robić cię w puzon, nabijać się z twych paranoi i teorii spiskowych.
    No i mieć z ciebie megauciechę... ;-D

No i bez wysilku uczyniłem ciebie moim najwierniejszym fanem.
    A także najpłaczliwszym i najucieszniejszym. ;-D
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.