hehehe - dobre. W przyszłym roku wiosną zejdziemy do 0,50-0,60 pln ale na ten moment to chyba spadki wyhamują niedługo. Dzisiaj było 0,95 pln i sądzę, że zahaczymy o mój prorokowany przedział 0,85-0,9 pln i w górę razem z saniami Św. Mikołaja. Fundamenty i trendy są do bani, ale w wigilię to i Prezes przemówi ludzkim glosem
No to jaki masz problem czekaj na te 0.60
nie masz tego śmiecia .to masz szansę
kupić taniej niź inni.tylko źe 5 spadkowa
juź się dokonała i narazie
szykuje się przynajmniej
trójka korekcyjna.a moźe i
zmiana trendu.wszystko
tu się zgrywa.czas.fale itp.pozdr
ale ja nie mam problemu. Zwyczajnie: czekam na zejście do wyznaczonego przeze mnie rejonu 0,85-0,9 pln lub na przełamanie spadków. Wtedy kupię, ale spekulacyjnie - na pewno nie jako budowę portfela na dłuższy czas. Oni mają spore problemy, które nie rokują najlepiej. 4Q będzie dużo gorszy niż 3Q. Ciekawe co na to wierzyciele i banki
Miasto Łódź - wbrew pozorom - nie jest miastem anonimowym... Nie mogę na forum mówić i pisać o sprawach, które mogą podlegać pod art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005... - ramka poniżej... po co ryzykować. Pogłoski nawet z dobrych źródeł nie są pewną informacją, więc nic nie powiem. Zresztą - po co.
P.S.
Oprócz "plotek i pogłosek" przy tej Spółce obserwuję przepływy, poziomy zadłużenia, odsetki, saldo i zmiany należności do zobowiązań oraz dziwne komunikaty z Listopada typu - zorientowaliśmy się, że mamy spadek obrotów, jest ogólne spowolnienie (uff - dotarło) i teraz wyprzedajemy/zmniejszamy zapasy... nie ważne, że spowolnienie trwa od dawna, spadki obrotów w Complexie także. Takie rzeczy to Zarząd powinien na bieżąco robić i korygować... a może dziura w kasie jest coraz większa? Jak myślisz?
Albo zobacz raport z 1Q i 3Q i porównaj np. HERTZ, który ma już ponad 1 mln strat a aktywa trwałe i obrotowe mniejsze od zobowiązań, albo Ostranę itd itp
Źle napisałem wcześniej - to Ostrana ma sumę aktywów mniejszą od zobowiązań i potężną stratę. HERTZ zbliża się do poziomu 1:1. Zresztą takich Spółek portfelowych jest więcej
A niby dlaczego nie? Możesz napisać, ze chłopaki na mieście mówią ale nie wiesz zupełnie czy to prawda i już. To jest forum a nie system giełdowych komunikatów. Nikt nie może Ci zabronić powiedzieć tego co myślisz o ile kogoś wprost nie obrażasz albo nie szkalujesz.
niby tak, ale wolę nic nie sugerować. Może się okazać, że Zarząd Complexu znajdzie wyjście z obecnej sytuacji, staną na nogi, zaczną odwracać niekorzystne tendencje, wyjdą na prostą i jak pisał kiedyś EGZORRCYSTA - wejdą na amerykańskie parkiety a wcześniej do WIG20...a wtedy Wasze inwestycje dokonane teraz przyniosą Wam fortunę i staniecie się bogaczami notowanymi w liście 100 najbogatszych Polaków.... :)
W moim wcześniejszym wpisie - poniżej "P.S." podałem ci trop.
hehehe - dobre Koledzy - uśmiałem się.
Powtarzam, nie dotykam tego ścierwa, tylko obserwuję. Kupowanie spadającego noża już przerabiałem kilka ładnych lat temu, jak się uczyłem. Teraz wolę mniej zarobić, ale na wyraźnie odwróconym trendzie.
Życzę Wam w Nowym Roku więcej udanych transakcji, niż wtopionych. Pozdrowienia